Java

Microsoft Build of OpenJDK

Címkék

A Microsoft bejelentette a Microsoft Build of OpenJDK általános elérhetőségét. A Microsoft Build of OpenJDK egy új, open source OpenJDK disztribúció, ami ingyenesen elérhető és felhasználható bárki számára:

"Az Eclipse Foundationnek adja át a Java EE-t az Oracle"

Címkék

"A kiszemelt Eclipse Foundation nonprofit szervezetet 2004-ben alapították, eredetileg a nyílt forrású Eclipse projektek irányítására, illetve fejlesztésére. Az alapítvány stratégiai partnerei között ott van az IBM, a Red Hat, az Ericsson, az SAP és persze az Oracle is, összesen pedig nagyjából 250 tagot számlál, több technológiai szegmensből. Az Eclipse IDE fejlesztését célzó projekt mellett a cég nevéhez fűződik egyebek mellett a SOA Platform Project, iletve a WTP Project is. Az Oracle-nek azért esett a választása az alapítványra,mert annak kiterjedt tapasztalata van a Java EE és a hozzá kapcsolódó technológiák terén, ami a platform átállását is megkönnyíti és gyorsítja majd az új vezetés alá."

További részletek itt.

Oracle: a Java böngészőplugin deprecated lesz a JDK9-ben

Címkék

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy a legújabb plugin kiírtási trendeknek megfelelően "deprecated" állapotba billenti a Java böngészőplugint a JDK9-ben:

Oracle plans to deprecate the Java browser plugin in JDK 9. This technology will be removed from the Oracle JDK and JRE in a future Java SE release.

Részletek a bejelentésben.

A Java 20 éve

Címkék

20 éves a Java!

"Az Oracle, a felhasználók és a fejlesztő közösség világszerte a Java 20 évét ünnepli. A Java napjainkban a munkahelyi és személyes életünket is érintő szoftver kritikus gerinceként szolgál. A nagyvállalati big data innovációktól kezdve, a felhőn, a közösségi felületeken, a mobilos megoldásokon és az Internet of Things összetevőin keresztül a hálózatba kapcsolt autókig, okostelefonokig, valamit a videojátékokig bezárólag a Java tovább segíti a fejlesztők munkáját, hogy kitágíthassák a technológiai innovációk határait."

[ Oracle blogbejegyzés | A Java 1991-től napjainkig | Oracle sajtóhír ]

Java-ban fejlesztek és a JVM Hot Swap featurejét...

Címkék

...használom.
9% (24 szavazat)
...használnám, de a projekt/build környezet/IDE/stb. alkalmatlan a használatára.
4% (9 szavazat)
...nem használom.
9% (22 szavazat)
...nem ismerem egyáltalán.
17% (43 szavazat)
(Nem Java-zok || Nem is vagyok programozó || Igazából sajt vagyok és csak kattintgatni szeretnék. || Nem is érdekel a téma.)
62% (157 szavazat)
Összes szavazat: 255