Benne vagy a zöld régióban?

Hozzászólások

Aztán az hol van benne, hogy milyen vason megy az a brút forsz? Vagy hány vason párhuzamosan :)

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Benne, mert a kutyám neve meg a születési évem 14 karakter és van benne ékezetes betű!!

Ezt az általánosságokban fetrengő baromságot...

minden helyen más jelszót használok, tehát más-más hosszuk is van, de átlagosan 12-18 karakter. kisbetű-nagybetű-szám vegyesen. Ez alapján védett vagyok. de milyen gépen vagy clusteren megy? Szerintem egy jobb botnettel, szépen kiosztva a kulcstereket ennél nagyságrendekkel gyorsabban eredményt kapunk... Ez alapján már nem vagyok védett :) A következő pont, hogy érdekesek-e az adataim annyira, hogy engem szemeljen ki, a tízezer gépes botnethez? Na itt vagyok igazán védve :) A legértékesebb adatom a bankkártyám. Ha valaki esetleg feltörné, legyen már szíves legalább nulláig feltölteni az egyenleget, ne legyen mínuszban :)

Van ahol igen, van ahol nem.

Vannak olyan accountjaim, amiket anno az akkori szabályok szerint jelszavaztam fel, és valahogy amikor időszakos jelszóváltás van, fejben az akkori script fut le.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerkesztve: 2022. 09. 18., v – 14:44

Már eléggé régóta a kiszivárgott meglevő jelszavakból generált minták és szabályrendszerek, szó listák alapján mennek ezek; azoktól eltérőt/azokra nem illeszkedőt kell alkotni :).

Amúgy pedig tökmindegy mi a jelszavad, ha a profilodhoz kapcsolódó adataidat ingyen odaadják felhasználásra..

Narancs zóna, de 2 faktoros, szóval good luck...

Egyetlen hosszú magyar szóval (csupa kisbetű) simán benne

Egyébként én csinálom ezt néha, persze meg lehet jegyezni azt is mindenféle mnemonic trükkökkel, hogy Kg$Vuuu4/Y7"8G#&97QETAC, de sokkal egyszerűbb az embernek, hogy "amikorelőszörasimovotolvastamnemgondoltamvolnahogyapplesorozatleszbelőle". Néhányszor használod és meg is ragadt, legfeljebb a szósorrendet leirod valahova ha nagyon nem megy (aeaongvhaslb). Sokszor inkább az a probléma, hogy túl rövid maximális limit van a jelszavakon sok helyen...

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az első gondolatom az volt, hogy hány gép van a botneten, amik próbálkoznak. Illetve milyen védelmet nyújt a másik oldal (pl. 3 elrontott bejelentkezés után 5 perc várakozás, gyanús forgalom esetén captcha, MFA, stb.). 

Nem a rövid jelszó a zöld? Kevesebb áramot kell pazarolniuk, hogy feltörjék!