Kinyílt iPhone 5

iPhone 5 kinyílt

Így néz ki egy iPhone 5, ami magától ledobta az elejét. Még nem szedtem szét, de feltehetően a felpúposodott akku miatt... 3 és fél éves.

Hozzászólások

Jó hogy nem robbant fel a zsebedben vagy a fejed mellett telefonálás közben. Mondjuk nem iPhone specifikus hiba, a többi ipari hulladék is produkált már hasonló eseteket. Sajna a LiPo akkuk ilyenek. Elég egy cellazárlat, túltöltés és más durran is.
Az ilyen telefont én nem hagynám magára legalábbis nem bútor vagy más gyúlékony tárgy közelében.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

:)
Pont igy jart az en Nexus 4-esem is marciusban. Angkorban epp 40 fok korul volt es paras ido. A fenykpezogepem (belelt, fekete) taskajaba tettem, ahol idonkent meg a nap is sutotte. Fene gondolt ra, erzesre volt mar melegebb is korabban a kutyu. Mielott felpuposodott volna, szabalyosan leallt (epp elovettem panoramazni). Kiszedtem a tokjabol, hogy huljon, akkor derult ki, hogy mar csak a tok tartja a hatlapot. A vegen letettem a foldre, vartam, hogy kicsit huljon, aztan este kiszereltem belole (na jo, a vegeben segitett egy helyi telefonos, mert nem volt nalam olyan pici csavarhuzo). Valahogy nem akartam repulore ulni vele. :)
Itthon megrendeltem a potakkut, betettem, azota megy. De mar megjott az utodja, ha lesz idom, atkoltozok. (meg az akkus kaland elott kiszemeltem az utodjat, de nagyobb helyeken nem tartottak, a vegen nem mentunk el erte a markaboltba)

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Igen, tudtam rola amikor megvettem, es akkor sem orultem neki (az SD hianya volt a masik). Az a baj, hogy ma mar a legtobbnek ilyen begyogyitott akkuja van, mert valami iDiota kitalalta, hogy legyen minel vekonyabb, es ehhez jol jon, azota meg mindenki ezzel probal versenyezni.
Ha kikotom a cserelhetoseget, a legtobb eros kutyu kiesik.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Nem egészen értem hogy mit szeretnél mondani, én azt, hogy a Nexus 4 és 5 esetén annyiból "beépitett, nem cserélhető" az akksi, hogy a jó öreg nokiás folyamat:
- hátlap lehúz
- akksi kiesik, vissza az újat
- hátlap visszapattint
helyett kb. egy plusz lépés van, csavarozni. De semmi törés, ragasztás, hackelés.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Nem feltétlenül az akku a bűnös,iphone 5 és 5s-nél a kijelző bele van ragasztva egy irtózat vékony műanyagkeretbe, ami hajlamos elereszteni. Ha picit deformált az aluház leejtés vagy egyéb fizikai hatás miatt, akkor meg pláne, szó szerint kipattan az aluházból.
Eddig ismerőseimnek vagy 10 komplett kijelzőt/házat cseréltem már a fenti okok miatt.