"A HUP halott"

Random HUP troll: "A HUP halott"

Random HUP troll: "A HUP halott"

Hozzászólások

[troll ON]azt meri vmi script hogy flamelni jonnek vagy szakmai hozzaszolassal gazdagitani az oldalt?

udv Zoli

Ha mindenki csak fele annyi szakmai kommentet és tartalmat írna mint én, már előbbre lennénk. Megnéztem a blogodat és elájultam a friss szakmai tartalmak garmadájától. Egyébként nekem semmi bajom az oldal jelenlegi állapotával és tartalmának összetételével. Többnyire elégedett vagyok.

--
trey @ gépház

Miért lenne halott? Egyszerüen csak mint korunk oly sok médiuma nem közszolgálati hanem kereskedelmi.Hogy aztán a vége az lesz-e mint pl a wikipédiának most, az majd kiderül.Egy biztos a legfontosabb a nézettség,illetve olvasottság a blogod alapján.Van pár jól indult projekt/oldal ahol szintén ezek a szempontok voltak a legfontosabbak aztán ahol ez szembement a józan paraszti ésszel és a közösséggel ott megjelent mindig egy alternatíva...

Szóval irígység nélkül hajrá bármerre is tart a szekér.

--------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Aj1n2_qEq5k

1999- http://terminal.hu/
2000- http://prohardver.hu/
2002- http://www.hoc.hu/
2000- http://www.hwsw.hu/aboutus.php
gondolom a lista nem teljes egyébként ezek csak igy 4 ns alatt első blikkre....
Az,hogy siker alatt mit értesz tökéletesen szubjektív.Mint ahogyan a napi friss tartalom is :)

--------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Aj1n2_qEq5k

Nem. Pont ezért lennék kíváncsi, hogy van-e egyáltalán 10 éve működő, napi tartalommal jelentkező, tisztán közösségi alapon működtetett oldal. (Egyébként a fentiek közül nem mindegyikre igaz, hogy napi tartalommal jelentkezik, de ez legyen a legkisebb probléma.)

Egyébként az indító postodban nem teljesen értem, hogy neked mit jelent a közszolgálati. A Magyar Televízió közszolgálati. Ennek ellenére több milliárdos költségvetése van. Plusz mintha reklámok is lennének rajta.

--
trey @ gépház

Miért ne lenne kérdés a válasz?
Az oldal identitását meghatározó Magyar Unix Portál gyakorlatilag a közösség igényeit követve indult,majd a fennmaradás igénye hozott változásokat ha jól emlékeszem,lásd támogatók,hirdetők,etc.
Kérdés:
!define: közösségi alapon müködtetett
!define: látogatottság vs etikus és szakmai szempontok alapján müködtetett

ps: nem kérdőjelezem meg a döntéseidet pusztán kíváncsi vagyok :)

--------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Aj1n2_qEq5k

Keversz ide egyre több mindent. Tovább szűkítem: olyan 10 éve működő, napi tartalommal jelentkező, közösségi weboldalt (ahol a tagok hozhatnak létre tartalmakat), amely reklámok, pénz, bevétel, költségvetés nélkül üzemel sikeresen, kizárólag abból, hogy ember vagy emberek szorgalomból, nem fizetetten, munka mellett üzemeltetik.

Persze :)

Egyébként a !hup halott leforditható úgy is,hogy habár az oldal létezik és a látogatottsága folyamatosan nő az eredeti célkitüzéseitől és alapjaitól olyan mértékben eltávolodott,hogy az szakmailag az élőhalott státuszt kapta :)))

--------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Aj1n2_qEq5k

A kérdésed ott csúszik meg, hogy a webes rendszerek nem olyan nagyon régiek.
Ha nem csak weboldal lehet, hanem levlista is, akkor a hix és az mlf-es listák, ebből a hix üzemeltetése támogatásokon alapult (ingyen szoftver, ingyen üzemeltetés, de támogatásként kaptak szervert, drótot), az mlf-es levlisták meg mindig is teljesen non-profit módon üzemeltek. Mindkettő jóval több, mint 10 éves.

Ha annyi ideje működő oldalt kellene mondani mint a hup, akkor !! LinuxForum.hu :)

Mármint ami megfelel a követelményeknek. Folyamatosan működő, napi friss tartalommal, közösségi alapon.

Bár tény, hogy megélt szebb éveket is, mind tartalmi mind kinézeti mind látogató szempontból, de még mindig működik.

Üdv
-krix-

Éppen a múltkor néztem be nosztalgiaként. 2 tag 8 vendég volt. Az első szálban, amire rákattintottam, éppen a HUP-ot hozták fel példaként, hogy hogyan kellene működnie vagy kinéznie legalább a LinuxForum.hu-nak. Ez kapufa nekem egy kicsit :)

Ezt is lehet működésnek hívni. A legkisebb rosszindulat nélkül mondom, hogy szerintem az csak agonizálás és pont Csaba mondta azt abban a szálban, hogy munka mellett csak ennyire futja.

--
trey @ gépház

hát én anno mikor elkezdtem bohóckodni, gondoltam rá. De aztán megmaradt a jelenlegi formájánál. Eddig nem kritizálták különösebben, persze tisztába vagyok vele, hogy messze van a "nagy" szakmaiságtól, de hát erre futja az időből :)
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Tudom trey :) Azért tettem hozzá, hogy volt jó pár év amikor jól ment az oldal :) Nem a mostani évekre gondolok.
Ennek ellenére még mindig azt állítom, hogy hazai viszonylatban a LinuxForum és a HUP igenis "uralta a piacot", remélem ebben megerősítessz azért :).

Mivel ugye a mai napig nem lehet ezen a két oldalon kívül felmutatni olyan témájú híportált, fórumot, ami régóta működik és aktív maradt. Nem csak most van ez így, régen is így volt, elég kevés ha nem 0 számú olyan oldalt lehetett találni akár 2001-ben vagy 2003-ban vagy 4-ben, stb. ami ezzel a témával foglalkozott.

Régebben valahogy úgy fogtam fel hogy a HUP kicsit szakmaibb dolgokra koncentrál, míg a LinuxForum az a "kezdőknek" szóló dolog volt. Sajnos most már leáldozóban van LF :(

Ebből a HUP megmaradt, az LF sajnos kezd "elsorvadni", ha még nem sorvadt el.

web.archive.org egész érdekes (nem csak lf szempontból, más szempontból is :) )

De azért még "működik" :)

Elfogyott az energia.

Üdv
-krix-

Szoval szerinted az oldalletoltesek szama reprezentalja a szinvonalat? :)

Azt itt szakmaiságért kiáltók jelentős része maga is kedvelt sportnak tartja a flame szálakban való részvételt. Te is (ne mondd, hogy nem, az anyázásig képes vagy eljutni, illetve hát megjelentél itt is nem?). Belenéztem c4nn1b4l blogjába, de semmi szakmait nem láttam benne. Mint ahogy az eddigi hozzászólásai sem azt erősítették bennem, hogy a szakmai vonalat kívánná erősíteni. Persze meg lehet győzni az ellenkezőjéről. Figyelek.

Neked egyébként már évekkel ezelőtt voltak jövendöléseid, látomásaid az oldallal kapcsolatban, de azt kell mondjam, nem nagyon jöttek be eddig.

--
trey @ gépház

Hát, hogy tulajdonképpen te sem veted meg a flame-et és elég durva szintig is le tudsz menni. Nincs ezzel semmi baj, de akkor nem értem, hogy miért szólalsz fel ellene. :) A flame - főleg olyan témákban amik itt is előfordulnak gyakran a fórumban - nem nevezhetők semmiképpen sem szakmai hozzászólásoknak.

--
trey @ gépház

Azért, hogy szakmaibb legyen a HUP mégis mit tehetne Trey? Csak mert ez nagyrészt a felhasználókon múlik, rajtad is, rajtam is, innentől meg miről beszélünk, miért Trey van ezért felelősségre vonva?

Másrészt meg akárhányszor látom ezt a felvetést, hogy már nem elég szakmai a HUP, felmegyek a főoldalra és mást se látok, mint szakmai fórumtémákat és cikkeket.

A felhasználók *mindig* el fognak menni a határig, ameddig csak hagyják őket. Addig mennek, amíg a moderátor az orrukra nem koppint. Ez egy egyszerű tény, aminek átfogalmazása igaz már az egészen pici gyerekre is.

Fentiek miatt a felhasználók mindig pontosan olyanok, mint az oldal üzemeltetője vagy moderátora. Tehát a határokat Treynek kell meghúznia (ki másnak, nála van admin jelszó), és az oldalt látogatók közönsége pont olyan lesz, mint amit Trey szeretne.

Ezzel a hozzászólással semmilyen kritikát nem akartam megfogalmazni, mert nincs benne, hogy ez jó vagy sem, az van benne, hogy olyan, amilyen határokat a moderátor/üzemeltető meghúzott és nem több.

Látod erről beszélek. Ez az a rosszindulat, ami az összes megmozdulásodból sugárzik. Nem tudsz másba belekötni, próbálsz belekapaszkodni valami nagyon gyenge dologba. 10 évig nem volt semmilyen random nick sem, most is teljesen más célból van, mint azt te szeretnéd beállítani és most is a saját nickem alól mondom neked azt, amit akarok. Valami komolyabbat mert ez sovány.

Legalább önállóan lennél troll, de a hozzászólásaidból lejön, hogy milyen körök véleményét szajkózod. ;)

--
trey @ gépház

Valamit felreertesz, de nevermind - sok leutes ez nekem egy ilyen sovany temara.
(Ami pedig az eredetiseget illeti, nem tudom milyen fold alatti mozgalmakat vizionalsz, vagy mennyi komolysagot tulajdonitasz random troll kommenteknek, de ha van idod pls do tell, milyen korok velemenyet szajkozom? ;) ) [hint]+[wink]+[nudge]

Semmi értelme ilyenre fecsérelni az energiámat. Nem csípem a Linux felhasználóit már, aminek az oka az, hogy megismertem őket. Igazából az embereket sem csípem.
Energiámat arra használom fel, hogy a szeretteimmel legyek vagy, hogy a vállalatomnál lekódoljak/automatizáljak mindent, hogy ne kelljen embereket munkavállalókat /nézni/hallgatni/szagolni és nagyobb legyen a profit. Ezt nagyon sikeresen teszem és nekem ez jó.

Bevallom olykor felmerül bennem, hogy felveszek pár embert (értsd: főállás) és elindítom újra a LinuxUser.Hu-t, de aztán megkérdem magamtól: Minek?

És rájövök, hogy semminek. Zéró haszna és megtérülési esélye van 5 éven belül. Hobbinak meg picit drága elverni évi 10 millát (vagyis 5 év alatt egy kisebb ház árát).

Jaj igen, közbe "rájöttem", hogy úgy számoltad ha van erre bejelentett munkaerő, aki csak ezzel foglalkozik.

Elsőnek azt gondoltam, hogy ha saját magad csinálod akkor kerül évi 10millába, azért értetlenkedtem (Mert nekünk annó ugye nem került ez ennyibe (lfre levetítve) :) )

üdv
-krix-

Akinek a halálhírét keltik sokáig szokott élni :)