Segédprogramok

eml -> msg

Fórumok

Egy rendszerünk által kiküldött leveleket kellene az ügyfél iktatórendszerébe is elküldenünk.
Az a drága iktatórendszer viszont nem támogatja az eml formátumot, msg-t kellene csinálni belőle.
Egyelőre semmi cli toolt nem találtam rá. Minden kereséssel a fordított irányra (msg->eml) kapok találatokat.

password manager

Fórumok

Eddig nem használtam password managert, de kezdem úgy érezni, hogy eljött az ideje. Jobb ma egy generált jelszó, mint tegnap a kutya neve és születési dátuma. Viszont lenne egy pár kérdésem,

1. Használ valaki KeepassXC-t? Megbízhatóan működik?

2. Ha felrakom a cuccot, az addig a firefox-ba elmentett jelszók elérhetők maradnak? Én döntöm el, hogy egy új a firefoxba vagy a keepassba megy?

3. Használja valaki hozzá valamelyik androidos klienst? Az adatbázis-megosztás megy megbízhatóan, verzióktól függetlenül?

email ellenorzes, link ellenorzes, egyeb otthonra hasznos megoldasok

Fórumok

Igy 2023-ban elhataroztam 1-2 dolgot, tobbek kozott hogy keszitek egy gyujtemenyt, hogy milyen megoldasok vannak arra az esetre, ha gyanusnak tunik egy email, esetleg egy fb-n kapott link vagy akar egy ismeretlen telefonszam.

Par napja Trey-nel lattam a kovetkezot: link

Ehhez hasonlo megoldasokat keresek, akar self-hosted akar online formaban. Mind telefonszam, email, es link temakorokben.

Celom az lenne, hogy az otthoni belso halomon a csalad szamara elerhetove teszem ezeket(linkeken keresztul), igy nem kellene sok extra energia egy facebook-on kapott linket, eloszor mondjuk lefuttatni egy "validatoron" es ha az azt mondja, hogy "oke", akkor utana kattintani.

Itt egy pelda: link

Ezt ugye az embernek kell vegig tolnia, de gondolom ennek van olyan valtozata, akar online is ahova bemasolva a levelet vegig futtat egy ellenorzest.

 

Akinek esetleg ezekkel kapcsolatban barmi hasznos motyoja szivesen fogadom.

 

Koszonom!

Linux boot from PXE

Fórumok

Üdv!

Még ilyet sem csináltam című műsor.

Tegyük fel, hogy van egy telepített Linux (vagy live iso, kb mindegy is) és azt szeretném hálózatról bootolni ha valami gány va na géppel, akkor ne kelljen már mindig usb-ket meg optikákat heggeszteni, hanem lenne egy állandóan frissített disztró erre a célra, amivel lehet vírust kergetni, particionálni és a kecske...

DHCP szerveren vannak különféle opciók. Gondolom nem elég beállítani egy fájl helyét a DHCP szerveren, hogy aztán azt bootolva a többi komponensét már megtalálja a rendszer és elinduljon szépen.
TFTP szervert eddig is használtam ip telefon configok és fw frissítéséhez, talán így már közelebb vagyok a megoldáshoz, de újszülött vagyok a témában.

Ha valakinek van ezzel kapcsolatban infója, ne kíméljen.

Köszönöm!

Skype - híváslista - pontos dátumokkal

Fórumok

Üdv!

 

Skype-ot használva egy adott hívásról meg lehet tudni, hogy mikor lett elindítva, és mikor ért véget?

 

Például hívtam valakit 15:23-kor, nem vette fel, 15:24-kor ért véget. A skype kliensem ilyenkor mindössze annyit ír, hogy 15:24, semmi mást. Ki lehet valahogy deríteni, hogy 15:23-kor mikor indítottam a hívást, és 15:24-kor mikor ért véget?

 

Próbáltam a skype.com-on is, ott a híváslistát sem találtam meg, és bár kértem a fájljaim legenerálását, kétlem, hogy benne lenne.

 

Skype kliensem: 8.83.0.408 .

 

Köszi.

Legrand UPS Keor SP + UPSMAN + debian -> néha ok, néha nem

Fórumok

Sziasztok!

Már kitépem a maradék hajam. Adott egy Legrand UPS és Debian alatt futó UPSMAN.
Van, hogy napig is elérhető a diag. aztán nem történik részemről semmi, és hirtelen elérhetetlen lesz a webes
felület (upsman se fut), és újraindítani hosszabb idő után lehet. Nem értem, mitől lehet ilyen? Informatika mindig megviccel.

(gondoltam emiatt, beteszem HA alá, ott meg elérhetetlen a Network UPS tools...)
 

R.

[MEGOLDVA ] Emacs init fájl Windows alatt

Fórumok

Sziasztok,

abban tudna valaki segíteni, hogy a Windows-os Emacs miért nem veszi figyelembe az emacs.el-ben beállított global-set-key változót?

Pl. beállítom ezt:

(global-set-key (kbd "\C-\M-g") 'browse-url-of-buffer)

de nem működik. Emacs-ban beállítva hibátlanul működik.

Köszönöm!

update: \AppData\Roaming\.emacs fájlba beírva működik.