Segédprogramok

Projektmenedzsment szoftver

Fórumok

Üdv,

Projektmenedzsment szoftvereket keresek, online és offline is lehet. Általános projektekhez, nem csak IT.

Lehetőleg free, a MS Projekt is jó lehet, csak fizetős.

Kipróbáltam a trello.com rendszert, ez is jó. Ill. ilyeneket találtam még: Open Workbench, GanttProject, Openproj, Producteev, Asana, Dotproject.net, 

Tudtok meg ajánlani kipróbált, általatok használat szoftvert?

Munkautasítás szerkesztő/nyilvántartó szoftver

Fórumok

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e valakinek tapasztalat munkautasítás kezelő szoftverekkel?

Jelenleg Word dokumentumokat használunk szerkesztésre, PDF-be exportálunk, de már a jelenlegi termékmennyiség (~150 féle termék - 80 munkautasítás) mellett is érezzük a dolog korlátait:

- Sok redundáns szekció van a dokumentumok között, amik frissítése kezd fájó lenni.

- Az összeszerelésen csak PDF olvasó vagy böngésző elérhető (másik cég, nincs rájuk nagy ráhatásunk), így a kereszthivatkozások linkelése nem megoldott.

Valami webes alapú SaaS megoldás lenne erre a legmegfelelőbb, kliensek PC-k, net elérés megoldott.

Google-ban work instruction software-re keresve tonnánnyi cég hirdeti az ilyen jellegű protékáit, és mielőtt nekiállnék végig demózgatni őket gondoltam megkérdezem van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata

Google Drive kérdés

Fórumok

Sziasztok,

nem nagyon használok Google Drive -ot, ezert jon a kerdes, adott egy everyone szamara share -elt Google Drive site, aminek megkaptam a linkjet, itt nagyon sok 2GB -os fajl van feltoltve, amire nekem szuksegem volna, viszont nincs valami alkalmazas amivel nem browserben kene kuzdenem egyszerre a 230db 2GB -os fajlal, mert ha letoltesre nyomok a mappan, akkor is egyenkent tolti a 230 fajlt...es mivel egy share -elt drive url, igy a sajat accommal a drive-ba belepve nem latom 3rd party appal?!

 

koszi!

CRM ügyfélnyilvántartó rendszer - melyiket?

Fórumok

Üdv!
Szükségem lenne egy CRM rendszerre, nagyjából 300-400 ügyfél, valamint egy tucat alkalmazott menedzselésére.

Elvárt funkciók:

  • szerepkörök elkülönítése céges szinten, hogy ki, milyen adatokra lát rá (pl. vezető és beosztott)
  • adott munkatárs napi feladatai (ticketing rendszer, naptár)
  • új feladatok felvétele
  • ügyfelek és adatainak kezelése (kinek milyen szolgáltatást nyújtott a cég és mikor)
  • multiplatformos legyen (Android, iOS, web)
  • megfeleljen a GDPR előírásoknak és adatbiztonságnak

Milyen rendszert ajánlanátok és mennyibe fájna egy ilyen tudású rendszer? Sok olyat láttam, ami közel sem tűnt megbízhatónak.

Nem vagyok túl jártas a témában, szóval elnézést, ha bármi baromságot írtam/írok! :)

Szöveg méretének meghatározása egy képre felírva - command line

Fórumok

Üdv!

 

Arra keresek megoldást Linux parancssorból, hogy egy képre szeretnék felírni egy adott szöveget, és a szövegnek a méretére vagyok leginkább kíváncsi (a magassága elég).

 

Tehát például van egy üres képfáj, és mondjuk felírom a következő paranccsal a "some text" szöveget adott fonttal és mérettel:

 

convert -quality 100 -font Oswald-Regular -pointsize 515 -fill black -draw "text 1339.0,1099 'some text'" /tmp/ascript.png /tmp/ascript.png

 

, akkor a 380-390px körüli méretet szeretném megkapni magasság terén. Nyilván nem ebből a parancsból kellene kibogarászni, hanem a font, size, text paramétereket felhasználva.

 

Több oldalon is olvastam az alábbihoz hasonló parancsról, ami erre képes:

 

convert -size 5000x1500 xc:lightblue -font Oswald-Regular -pointsize 515 -fill none -undercolor white -annotate +20+100 'some text' -format "%[@]\n" info:
 

, de ez sajnos rossz eredményt ad vissza (250-et az y tengelyen).

 

Bármilyen parancssori megoldás érdekel, ami telepíthető egy debianra, vagy esetleg Ubuntura.

 

 

 

Köszi az ötleteket.

Létezik fordított fájlrendszer?

Fórumok

Sziasztok!

Kerestem, de nem találtam. Ismertek olyan eszközt, ami az nbdkit linuxdisk pluginhoz hasonlóan egy könyvtár tartalmából készít egy fájlrendszert tartalmazó blokkos eszközt, de nem hoz létre átmeneti fájlt, és másolja bele a teljes tartalmat, hanem csak bemapeli valamilyen módon a forrás fájlok tartalmát a megfelelő helyre?

Tisztában vagyok a feladat nehézségeivel és buktatóival, de semmi komolyra nem használnám. Csak retro cuccokhoz szeretnék usb gadget driverrel eszközt emulálni, anélkül, hogy meg kellene várnom a fájlok imagebe másolását, illetve duplán kellene tárolnom az adatokat. A fogadó eszközök miatt FAT32, esetleg NTFS fájlrendszerre lenne szükségem.

Köszönöm!

[Megoldva] Kotta OCR Audiveris

Fórumok

A fent említett programról olvastam, hogy ingyenes, nyílt forráskódú Music OCR. Sajnos nem találtam sehol leírást, a működéséről, telepítéséről, a github oldalon kb semmi nincs. https://github.com/Audiveris Letöltöttem, telepítettem a windows exet, de nem tudom hogyan működik a program. Valaki próbálta már? Állítólag Musescore plugin is van hozzá, erről sem találtam releváns infót.

Ha valakinek küldök egy pdf-et zongorakivonatot pdf-ben tud nekem esetleg segíteni egy music xml konvertálásban egyéb szoftverrel is? Erről lenne szó: https://imslp.simssa.ca/files/imglnks/usimg/6/67/IMSLP103998-PMLP212536-Bach_-_Double_Concerto,_BWV_1060R_(piano_score).pdf

Nyáron koncerteznénk orgonista barátommal és a kettősversenyt c-moll helyett d-mollban játszanánk.

Köszönöm a segítségeteket!