LAN partyknak ...

Címkék

Egykoron résztvevője voltam!
50% (452 szavazat)
Egykoron szervezője voltam!
16% (141 szavazat)
még mindig résztvevője vagyok!
3% (24 szavazat)
még mindig szervezője vagyok!
1% (7 szavazat)
sosem voltam résztvevője / szervezője
28% (256 szavazat)
fogalmam sincs, hogy mi az a LAN party ...
2% (21 szavazat)
Összes szavazat: 901

Hozzászólások

sokaig a demoscene es a lan partyk osszeolvadtak, kozos helyszinen es idoben kerultek megrendezesre... ha igy nezzuk akkor reszt vettem ilyeneken a 90-es evek vegen, de nem a jatekok hanem a demoscene miatt.

Talán a 95-ös Scenest party volt ez első ahol ilyen rendezvényen belefutottam lan gamingbe (DOOM), nekem személy szerint az egy korszak végét jelentette (8/16 bit scene)......szerintem mi már lanoztunk akkoriban bár nekem akkor még csak Amigám volt, haverok már jópáran pc-n tolták. Aztán a Duna partja mellet a Gemenc közelében hosszú éveken keresztül szerveztünk lan partykat, azért emeltem ki hogy Duna meg Gemenc mert annak volt egy külön hangulata hogy kint vagyunk az "erdőben" a Duna partja mellet (uszás, kajak, peca stb ) ég tűz a tűzrakó helyen, ép valaki főz körülötte, arréb sörözget a társaség egy része, a másik része néz valami filmet a "vásznon" amit haver barátnője csinált és közben izomból megy az Unreal/Star Craft/CS stb. Nagyon hangulatos volt, lan partyzni nagyon jó, persze most már a gyerekek vették át helyet, ahol anno csináltuk a bulit a tulaj nővérének a fiai vették át a szervezést, ők most kb. 15-17 évesek, nagyon szeretik :)

Szerkesztve: 2022. 11. 14., h – 13:58

Szerveztem ilyen házibuli-szerűen 1-2x még a CRT monitorok idején. Autókkal hordták a PC-ket az emberek. Órákig pakoltunk, aztán bénáztunk a telepítgetéssel, meg a hálózattal. Persze hogy nem ment minden simán.

Azután elkezdtünk játszani, de nagyon nem voltunk egy súlycsoportban mindenki a saját kedvencében jó volt, a többiben meg béna. Aztán túl hamar elfáradt mindenki. Így nem lett igazán kompetitív játék, de nagyon jól szórakoztunk.

Ezen kívül még OpenArena-val játszottam párszor, abban szerettem hogy vacakolás nélkül minden klappolt vele egyből. És élvezetes a pörgés benne.

Uh régi emlékek Doom, Duke Nukem 3d, Red Alert (szigoruan IPX halozaton) ...  

Fedora 38, Thinkpad x280

Ha már IPX, akkor olyat mi is csináltunk. Átvittem az egyik osztálytársamhoz egy P1-es laptopot, és nyomtunk Duke Nukem 3D-t, meg Quake-t (az már nem IPX-es volt, és közvetlen soros portos összekötéssel ment) 1 on 1. Ezt azonban LAN partinak nem nevezném, inkább egyfajta multiplayer-tákolásnak.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2022. 11. 14., h – 14:12

Mi a helyi kolesz konyhájában szerveztük, pedig a többség nem is lakott ott. A többség a koliban mindenféle gazdasági szakra járt, és bociszemekkel nézték, hogy mi a fenét csinál egy tucat informatikus-kinézetű, hangos és részeg tróger a konyhájukban. :)

CS1.6 volt főleg, meg néha Quake. 

Eleinte 2002-3 körül még "hálópartinak" hívtuk, de aztán minden félreértés elkerülése végett, a lannozás lett a megnevezése. :-)

Szervezője voltam, ha az én pincémben volt a party, és én vittem a switchet?

Szerkesztve: 2022. 11. 14., h – 15:57

2000 környékén volt egy @Club nevű netkávézó / gamer kuckó a városban, oda nagyon sokat jártam és sok barátot szereztem. Ezzel a baráti tárasággal aztán sok 2, vagy akár 3 napos LAN partykat is csináltunk ott. 
Dög nagy gépeket, még nagyobb CRT monitorokat cipeltük, ahogy az akkoriban teljesen természetes volt :) A tulajéknak a szomszéd üzletből kellelt áramot behúzniuk, mert nem bírta a biztosíték már a sok gépet! :D

Ment a CS, DotA, UT, Quake... Volt, hogy kihívták ránk a zsarukat, mert túl hangos volt a zene, vagy mi! :)

Aztán 2010 környékén volt még 1-2 retro LAN party az akkori társaság javával, de az már a város kultúrházában. Öregebben, megkopott skillekkel, de még akkor is jól szórakoztunk. 
Azóta nem volt LAN Party, de ezekkel a régi ismerősökkel még ma is rész vennék egyen. De valószínű ez már sosem fog megvalósulni. 
Viszont sok képpel és videókkal is meglettek ezek a paryk örökítve. Néha megnézem őket és csak annyit mondok: te jóóó isten, mennyi suttyó kölyök kockul :D

Ma fiataloknak meg már nincs is ilyenre igénye.
A suli ahol párom tanít, ott az egyik infó tanár épített régebbi gépekből egy arénát. Sajnos arra sem volt túl sok érdeklődő, pedig ezek a régi klasszikus játékok futottak ott is. 

Ma fiataloknak meg már nincs is ilyenre igénye.
 

Dehogy nincsnek...

Hiszen már általános iskolától kezdve neten játszanak :

- ROBLOX

- Rocket League

- Fortnite

- Brawl Stars

-stb.

 

Mi azért csináltunk LAN partikat, mert az volt az egyetlen kivitelezhető lehetőség közös netes játékra...

LAN Partyra értettem az igényt, nem az online játékra :)

Mai fiatalokra nincs ilyenre idejük! ha a Fortika 3 percen belül nem hívja be őket meccsre, akkor már megy a sírás-rívás. Anno LAN partyn mi sokszor még windowst telepítettünk, meg gépet szeretünk, mielőtt játszani tudtunk volna :D 

Anno LAN partyn mi sokszor még windowst telepítettünk, meg gépet szeretünk, mielőtt játszani tudtunk volna :D 

Na de azota fejlodott annyit a technika, hogy joval kevesebbet kell ilyesmivel sz*pni :D
Es a szamitogepek is konnyebbek lettek azota :)

Valoszinu a jelenlegi "esport" esemenyek a LAN partik modern leszarmazottai.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nagyfiam (mai fiatalnak mondanám) és két barátja is jön a szilveszter utáni LAN partinkra. tízen-néhányan leszünk, mint általában (8-15). Évek óta jön.
Van igény, csak sokan lusták, meg a szervezési hajlandóság hiányzik.
Ha a kicsi (házi) LAN-okból sok lenne, azok megalapoznák a nagyobbakat. 
Nem a gyerekeinknek nincs igénye, a mai középkorúak lusták szervezni. 

A jo kis 10base2 es az ezerszer feltett "ki masol?" kerdes:)
En anno a lanpartik miatt kezdtem el halozatal es linux-al foglalkozni.

Akkor én leszel az első, aki nem vett részt ilyenen? Anno nagyon szar gépem volt hozzá, így nem tudtam volna semmit vinni ilyen partikra. Viszont voltam egyszer a 2000-es évek elején egy helyi internetklubban, ahol csúcsidő után egy fiatal haveri kör kibérelte a gépeket, erős kedvezményt kaptak, mert csúcsidő után már amúgy is csak üresben jártak volna a gépek a klubban, meg nem használtak nagyon internetet, csak a gépeket, kb. 10 darab CRT monitoros gép, LAN-ban. Ilyen Quake 1-3, Ánríl Turhament típusú játékok mentek. Részvételnek nem nevezném, mert nem voltam meghívva, de mivel ott voltam, engedtek egy kicsit élménykedni.

Bár nekem elég lenne a netes online játék is, ha nem lenne annyi cheater, meg normálisabb netem lenne. Jelenleg ez a gyenge térerős Wi-Fi-os szar nem alkalmas online játékra, leszakadozok, nagy a lag, stb., így leszoktam az online játékokról, kicsit hiányzik. Botok ellen, offline meg nem az igazi.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

kazetta másolós Enterprise Klub este? VSZM Bp, Fehérvári út.

For Whites Only meeting room!

Cégnél Doom-oztunk. Máig nem tudtam, hogy az LAN-party volt. :D

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Earthquake-t szerveztem. Előtte 8an rendszeresen lanpartyztunk 2 srácnál, akik egymás mellett laktak, koax ki volt húzva, később utp is. Péntek vagy szombat esti rendszeres program volt. Sok élménnyel.

Kőzépiskola idején eleinte csak a Székesfehérvári Bázis internet klubba jártunk el haverokkal 1-2-3 órákra, majd ősszehoztunk egy LAN partit faterom munkahelyének egyik nem használt telephelyén. A LAN lelke a cég tartalékként porosodó cisco 2950 switche volt. CS1.6, warcraft 3 és sok egyéb multiplayer játék volt, de főként CS1.6, annak is a csúcsa egyik éjféltől napkeltéig összeszedett több ezer frag deathmatch módban egy fy_pool_day nevű minimális méretű pályán. Játék mellett szerencsére jutott idő némi adatcserére is, CD-n, DVD-n, illetve FTP-n keresztül is :)

Jaj a jó öreg fy_pool_day. Azon mi is sokat nyomtuk!

Meg a fy_iceworld volt nagy kedvenc! Az is nagyon kis pálya volt.
ott a két kezdőn rögtön a földön az összes fegyó. Spawn, gyors versengés a legjobb fegyókért, majd go neki az ellennek. Rendszerint 3-4 perc alatt vége is volt a játszmának és jöhetett az újabb kör. És ezt képesek voltunk órákon át csinálni :D

Nálunk a bázis azért volt előny, mert onnan ki lehetett ugrani egyszerűen az induló buszra, mert a buszpályaudvaron volt. Pár alkalommal előfordult velem hogy a már elindult buszt lestoppoltam, mert a bázis előtt ment el, és pont úgy értem ki az ajtón :)

Voltam IG2 táborban, vidéki lan partykon (desktop gép vonaton cipelve utazótáskában), vittem Győrön belül CRT monitort biciklin (közlekedésbiztonság 0 :)). Jó dolgok voltak ezek.

1990-es évek második fele, munkahelyi gépeken 16 óra után Duke Nukem 3d partyk ezerrel... a mai napig visszasírom.

Gyerekkent mi az iskolai szamtek terembe kereckedtunk be a tanitas utan, ott ment a "LAN party" iskolazarasig. Kesobb a koleszban mar volt rendes halozat, nem kellett gepeket cipelgetni.

Egyetemi kollégiumi gépteremben

- Mennyi az idő?
- Mindjárt reggel 6.
- Mikor lesz a matek szigorlat?
- 9-kor.
- Akkor még egy party belefér!

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Emlékszik még valaki a Novell NetWars-ra?

Éjszakákat toltunk el erre, koaxos, hálótatról bootoló, ramdrive-os 386-okon.

Pár éve megnéztem, megy dosboxon, és átfordul tcp-re.

Hiányzik a 
Szerveztem és szervezem és részt vettem opció :)

Régen
 - Szerveztem LAN-t (kicsit)
 - Adminkodtam (nagyon).
 - Játszottam (kicsin-nagyon)
Most szervezek és játszom mini LAN-on.

Régi szép idők, gondtalan egyetemista ifjúság amikor a legnagyobb bajom volt, hogy fateromtól ki tudom e sírni, hogy kocsival átvigyen gépestül haverhoz. Akkoriban még nem igazán volt a gamer laptop kategória a megfizethető ár/értelmes teljesítmény kategóriában, képen láttunk olyat, szóval a böhöm CRT monitor, nagy gépház... Több napos partyn billentyűzeten alvás, ne ébreszd fel a már alvó kollégákat ezért próbálsz nem rálépni a széthagyott sörös/redbull dobozokra, csikkek szanaszét mert a hamutartókból már púposan álltak és gurultak ezerfelé, pöttyös bögréből pálinkázás, a kotyogó kv főző egyezményes "játék állj" jelzései :D Azért most megcsapott a nosztalgia :D (unreal tournament, blood2, quake2 ment rendszeresen)

-42-

Szerintem a mi generációnk jelentős része így tanult meg hálózatot építeni. Gámolni akartunk hálózaton, hát muszáj volt magunknak összerakni. Aztán néhányunk úgy maradt, hogy a hálózatépítést érdekesebbnek találta mint utána a gamékat és így maradtunk. Mondjuk azért a koaxos "megint kinél kontaktos a kábel" idők után már egy UTP HUB is szinte csalásnak tűnt... :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

+1 Én voltam a furcsa gyerek, aki ha ott volt, akkor volt hálózat, értelmezhető időn belül, sokaknak még berúgni se volt idejük. Meg bejumperelte jól a retek NE2000-ket, és nem csak úgy találomra, hanem még értette is hogy mit csinál. Állítólag... :D Aztán tényleg úgy maradtam, nem is tudom, hogy örüljek e neki vagy sem, de asszem inkább örülök! :)

Szerkesztve: 2022. 11. 19., szo – 23:42

LAN? Ugyan már... Céges telephelyek 2Mbit-es "bérelt" vonalon összedrótozva, és azon tolni az QW Arena-t :-) Huszon... szóval régen volt :)

Első "LAN" party: havernál egy 486-os HP Vectra gépen (valami francia BIOS volt benne) és egy 486-os mono LCD-s Siemens notebook-on Doom, szigorúan null modem kábelen!