Amikor azt válaszolod valakinek, hogy 'ASAP megcsinálom', mit értesz alatta?

Címkék

Most azonnal (igen hamar) nekiállok és befejezem.
39% (99 szavazat)
Szó szerint "as soon as possible" (holnap, jövő héten, két év múlva, amikor kedvem van) és értsék ahogy akarják
61% (155 szavazat)
Összes szavazat: 254

Hozzászólások

Én nem azt szoktam megadni, mikor kezdek neki a munkának, hanem azt, hogy mikor veheti át.

> Sol omnibus lucet.

Akkor te jövőbelátó vagy! Lécci privátban a holnap esti 5öslottó számokat, nem vagyok mohó megelégszem ezzel a kevéske 850M-val is.

On
Honnan tudod előre milyen fakap-ba szaladsz bele? Vagy olyan faék egyszerű melód van, aminél csak az jöhet közbe ha kirúgnak v. megtestálsz? :)
--

> Amikor azt válaszolod valakinek,

Miert valaszolnek ilyet barkinek is?:)

Eleve nem azt kell megigerni, hogy megcsinalod, hanem azt, hogy megerted...

"
- Vettem privat celra o365 elofizetest, es csak egy kodkartyat kaptam. Telepitsd fel legy szives!
- Amint veszek en is sajat celra, kitapasztalom, hogy hogyan kell.
"

Nem tervezek az en eletemben office termeket vasarolni sajat magamnak:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nincs ilyen válasz, hogy "ASAP megcsinálom". Jön a _ticket_ (anélkül semmit), majd az alapján eldől, hogy a prioritási lista szerint hova kerül.

--
trey @ gépház

Nem írok ilyet :D Nincs ASAP, de azonnal nekiállok mindennek is.

Nagyban függ hogy kinek megy a válasz (már ha valaki tényleg mond ilyet). A munkahelyi főnöknek, vagy az otthoni főnöknek mondjuk egy függönycsere projekt révén.

LOL :-). Az ilyen szereld már fel a függönyt, told odébb a szekrényt, hogy megnézzük hogy mutatna ott, stb típusú feladatoknak az a természetrajza, hogy ha megcsinálom, akkor jön a következő. Ezért mindegyiket jó sokat váratom, és ha napokig sem únja el a kérést, akkor elhiszem, hogy komolyan akarja, úgyhogy csak még pár napig váratom és utána megcsinálom.

Sziszifusz története a házasságról szól :-)

Azonnal, még akkor is ha magyarra leforditva nem egészen ezt jelenti. Ha nem tudok most rögtön foglalkozni vele, mást mondok. (pl. tanácsot hogy egyedül/mások segitségével hogyan haladhatna, vagy mikor jöjjön vissza hozzám).

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ilyet szokott bárki mondani?
'ASAP csináld meg' inkább a jellemző.

Nem szoktam ilyet válaszolni, magyarul beszélek.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Ez csak egy értelmezési vagy fordítási hiba.
Nem úgy kell értelmezni, mint a "Mennyi idő alatt futod le az 1km távot?" kérdést. Ami nem más, mint egy sebesség.
Éppen tegnap kellett ilyen választ adnom. Az "amint lehetséges" szerint lehet, hogy csak szombaton tudok nekiállni a munkának, mert éppen más sürgős dolgot csinálok. Tettem egy jóslatot, miszerint valószínűleg néhány óra alatt befejezem. Ehhez kellett egy előzetes felmérés. A végeredmény mindenki szempontjából olyan gyorsan fog előállni, ahogy csak lehetséges.

Csak akkor válaszolok ilyet, ha nem gázolok épp valamiben térdig, minimális a szopóágra terelődés esélye és maximum 15 percre saccolom a melót. Ezeket rögtön meg is csinálom.

Általában a managerek azzal jönnek, hogy ezt vagy azt ASAP meg kell csinálni. Csak ezzel az a baj, hogy ők úgy értik, hogy azonnal, mert így sokkal "tudományosabbnak" hangzik.
Viszont én mindig az eredeti jelentését veszem elő, ami annyit tesz, hogy olyan hamar, ahogy lehetséges.
Ilyenkor szokott némi nézeteltérés adódni...

Aztán van az a Murphy axioma is, hogy "Ami sürgős, az ráér". Ezt már többször megfigyeltem én is.

> Sol omnibus lucet.

Kaptam pár ASAP üzenetet, aztokat a prioritásaim legaljára tettem, ahol az IKEA körbejárás egy valós tétel volt... Kérem, köszönöm, konstruktív hozzáállás: valóban ASAP. Egyébként azt szoktam mondani, hogy előre láthatólag mikor lesz (pl. jövő héten, December első felében) időm foglalkozni a kéréssel. Ebben az időszakban ténylegesen foglalkozom az üggyel, válaszolok a megkeresésekre és _ha lehet_ be is fejezem a munkát.

Egyébként megfigyeltem, hogy az ASAP elhangzása legalább 50%-ban rontja a fizetési kedvet is. Pofátlan, mindent azonnal akaró ügyfél, aki egy angol rövidítés mögé bújva nem vállalja a saját igényeit, szóhasználatát, személyiségét. Hát ilyen lesz az a számlázásnál is.

Nem válaszolok ilyet.
--
"Sose a gép a hülye."

Azt sem tudtam, hogy van ilyen, ebből következik, hogy semmit nem értettem ezen a rettentően életbevágó dolog alatt. De ez biztosan az én tudatlanságom miatt van.