HOVD 2017 - Kedvenc webböngésző

 ( trey | 2018. január 20., szombat - 11:44 )
arora, midori, qupzilla, rekonq, uzbl
0% (4 szavazat)
edge, internet explorer
0% (4 szavazat)
google chrome, chromium és leszármazottaik (Opera 15+)
36% (292 szavazat)
links, lynx, elinks, w3m
1% (9 szavazat)
mozilla firefox, iceweasel, icecat
49% (394 szavazat)
mozilla suite, seamonkey, iceape
1% (10 szavazat)
opera 12.xx
2% (19 szavazat)
palemoon
1% (7 szavazat)
safari
2% (20 szavazat)
vivaldi
6% (46 szavazat)
Összes szavazat: 805

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem pont a legutóbbi nagy frissítéssel került vissza a Firefox a Chromeról.

+1

+1

+1

Ezen a váltáson gondolkozom én is. Ismét. Sok év rossz mozilla könyvjelző/PW kezelés után.

Palemoon (csak ahol kell a xul, de drukkolok a projektnek, nagyon inkorrekt volt, ahogy a Mozilla dobta a xult).

Sokan nem ismerhetik itt a szavazatszámok alapján. Közel egy éve ez az elsődleges nálam, és fertőzöm vele a környezetem :)

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Én is Pale Moont, Firefoxxal együtt, persze fut a Chrome Opera Developer Vivaldi snapshot hármas is. Egyébként meglepődtem, hogy ilyen jól sikerült a Quantum, hogy ezen a szavazáson is meglátszik az eredménye? Én inkább a Chrome-ra tippeltem volna.
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

Hajrá, Edge!

--
trey @ gépház

New year new me a la Trey?

Bar elnezve az elmult honapok cikkeit reszedrol a "hajra Safari" nagyobb palfordulas lenne :P

Gondoltam szurkolok neki, mert ha én Edge fejlesztő lennék, az ilyen eredmények láttán nyomban felmondanék. Ennyire szart akkor sem lapátolnék, ha jól megfizetnék. Inkább keresnék kevésbé jól fizető, de nagyobb respekttel járó munkát.

--
trey @ gépház

Megnyugtatlak, ilyen oriasoknal pocsek a fizetes altalaban. A Microsoftot nem tudom, de a Google-nel a Facebooknal es az Apple-nel biztos forrasbol tudom, hogy vicc az a fizetes, amit a fejlesztok kapnak*. 2-3 eves startup/kisebb ceg masfelszer annyit is fizet, es a munka is izgalmasabb (igaz, nagyobb is a felelosseg, nem feltetlen vicces ha te vagy az egyetlen a cegnel, aki latott mar olyan Postgres-t amit kilott az oomkiller, es amugy css-ezni vettek fel frontendre).

*Nyugaton, nyugati startupokhoz hasonlitva, lehet az itthon jo penznek szamit

Hát, akkor lehet azért olyan, amilyen. A többi (pl. market share) meg ennek folyománya.

--
trey @ gépház

Tenyleg? Ismeros (kb. L5) eves kompenzacioja FB/Google koroben $250k-$400k (fele reszveny altalaban), azert az nem olyan rossz szerintem. Marmint hedge fundoknal lehet ennel nagyobbat szakitani, de Bay Area-i startupok nem szoktak $200k folott adni (persze johet ra equity). Hol lehet kis cegnel $350k-$500k relative biztos eves fizut szakitani?

(Azt tudom, hogy az Apple relative gyengebben fizet. De a Google/Facebook/MS eleg jol.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

California allamot nem tudom, Nyugat alatt Nyugat-Europat ertettem. Ott minden emlitett szereplo 5 szamjegyu eurokkal/fontokkal dobalozik (permanent role eseten).

Maradjunk abban, hogy én egész más számokat ismerek UK-bol és Svajcbol.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Ja tenyleg, Svajcbol en is, ott boven 6 szamjegy mindenhol.

UK, Hollandia, Nemetorszag: 5 szamjegy (fejleszto felvetelikori fizetese)

> ha én Edge fejlesztő lennék, az ilyen eredmények láttán nyomban felmondanék

Ez jó duma, elsütöm majd a következő NetApplications-threadben, amikor a Linux desktopról lesz szó. ;)

Nem tudom hányan élnek összesen Linux desktop fejlesztésből, ők milyen cégnél dolgoznak, milyen büdzsé van mögöttük, de azt hiszem ez az összehasonlítás az almát a körtével esete lenne.

De tőlem nyugodtan! ;)

Illetve még egy érdekes kérdés jutott közben eszembe, amit feltehetnének magunknak: "Hogy a faszba sikerült ennyire a béka segge alá kerülni?"

--
trey @ gépház

> "Hogy a faszba sikerült ennyire a béka segge alá kerülni?"

Erre nagyjából mindenki tudja a választ, aki látott ~10 évvel ezelőtt Internet Explorert. :)

Relative nagyon keves melo van, aminek az eredmenyet milliok hasznaljak. Nem mindenkit erdekel konkretan a market share. Meg hat nem hiszem, hogy a Microsoft Edge csapataban dolgozni nagyobb szarlapatolas lenne, mint egy magyar videki varosban rendszergazdaskodni peldaul. :)

Uh bazz, vagy lehet, hogy az van, hogy azt gondoltad, hogy a HUP-os szavazatok reprezentaljak a vilagot, es osszesen 3 Edge felhasznalo van? :O

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Amúgy a lentebb flickr-re feltöltött screenshot reális lehet, ha tippelnem kéne, én is olyan 2-3%-ra mondtam volna worldwide. Az viszont akárhogy számolom, nem olyan kevés eszköz.

> én is olyan 2-3%-ra mondtam volna worldwide

Marmint 3 worldwide, nem 3% :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Áh, csak az irodában használjuk vagy öten. :D

Az Edge lassú lapbetöltése/időnkénti összeomlása már-már bántóan rossz fényt vet a fejlesztőire. A Windows 10 első kiadásában pedig még stabilnak és gyorsnak tűnt.
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

Látom nem nézel PC-ről Netflixet nagy sávszélesség mellett nagy felbontású monitoron :-)

https://help.netflix.com/en/node/23742

TL;DR: kb. csak az Edge a megoldás erre Windowson.

Nem, a dolog onnan indul, hogy nem használok Windowst.

--
trey @ gépház

Írigylésre méltó a kijelentés és az is, hogy megteheted.

Szép, ezt nem is tudtam.

A szavazás eredményét össze kéne vetni a szerver statisztikáival :)

Szerintem nem sok értelme van, tekintve, hogy csak a regisztrált userek szavazhatnak. De vesd össze, ha szeretnéd:

https://flic.kr/p/234naAA

--
trey @ gépház

firefox és qutebrowser mostanában

Waterfox + srware iron, egyre ritkábban palemoon


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

De azért nyugtassatok mindenkit, hogy ezeket az alternatív megoldásokat bankolássra, szenzitív regisztrációkhoz nem igen használjátok..

Mi a baj a Palemoon-nal?
De akár a többit darabbal?
Ezek forkok, plusz fejlesztik őket, regisztrációra pl quipzillát használok, másra nem is használom. Pont azért mert érzékeny adatnál független a többi, napi szinten használt böngészőtől.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Rajtam kívül még vannak itt Opera 12 userek?
Apropó, ha az Opera 15+ a "króm és lesz*rmazottai" listában van, akkor a Vivaldi miért nem? Az is egy króm fork, nem?

Opera 12? Az oldalak helyes megjelenítéséhez esetlegesen hiányzó fícsörök esetén lábbal szavazol és nem mész adott oldalra többet, vagy hákolgatsz magadnak usercss/userjs-ben?

Eddig nem nagyon volt rá precedens, hogy ne tudtam volna megnézni egy oldalt. Az egyetlen kivételt az olyan https only oldalak jelentik, amikhez ECC cipher kell. Sajnos az csak az Opera 12.18-ban van megoldva, azt meg csak win alá adták ki. De ilyen esetben kinyitom az Ottert és megnézem abban.

Kb. november környékén a G. az Opera 12-es kereséseimet nem akceptálta tovább, minden egyes keresésnél kifehéredett, "kvázi" befagyott. A fejlesztés zárása után, - plusz még ennyi használati idővel, - szomorúan elengedtem...

A "Vivaldi" csont nélkül olvasztotta magába a 6-8 ezres "opera"-s URL-gyűjteményemet úgy, hogy azt a "böngésző-használati layer"-t folytattam vele tovább... (Tulajdonképpen nem volt rossz csere, bár a Mozilla most már megmarad elsődleges böngészőmnek, (14 óta az.) - a kiegészítő-váltások sem akadályoztak eddig semmiben, - igaz belőle mindig "esr"-t használtam.

Onnan biztosan tudom, hogy a Fox most már jó, hogy a 52 verziót követő megingások kapcsán a céges gépekre telepített Vivaldi ikonja sok helyen feledést, sőt eltüntetést nyert.., mindenki, - egy-két kivétellel,- továbbra is használja a Firefox-ot. (Természetesen az "esr" "késlelteti" az v57 utáni "quantumos szembesüléseket". - De azt majd meglátjuk akkor.)

Szóval "eddig nem nagyon volt rá precedens", de kb. a zinternyet legfontosabb része egyáltalán nem megy vele hákolás nélkül, lehet azzal sem.
1-2 évet lehúztam operásként anno én is, belefolytam a hazai operás "közösségbe", az alapján sajnos kb. erre is számítottam. Ilyenkor szokott jönni valaki, aki megmagyarázza, hogy a Google igazából szándékosan szopatja ezt a marginális felhasználói tábort még ennyi év után is, de egyébként meg "meg is érdemled", ha önként adod el nekik az adataidat.

Köszi, hogy te őszintén válaszoltál.

Neki nem megy vele. Nekem megy (ld. lejjebb.) és másokat sem hallottam panaszkodni. Ennyit erről.

Nem tudom, neked miért nem megy, nekem megy: http://oscomp.hu/depot/kugli_opera12.png

Tudom, a kérdés nem ez volt... De:
Kezdő Linuxosként anno nekem az Opera volt a legszimpatikusabb böngésző. Azután valamikor a 12.x után egyre több nyűgöm lett vele, maradt a Firefox, de vissza-visszatértem az Operához... és szomorúan ismét vissza a Firefoxhoz. Talán úgy a 42.x környékén valami nagyobb változás történhetett, mert mintha kicserélték volna: "gyors, pontos és szakszerű" lett, (mint a viccben), de nem csak kettőt lehetett választani :)
Na jó, egy dolgot kellett kicsit reszelni: PDF dokumentum böngészőablakban való megnyitása nem ment alapból. Amúgy nekem nagyon bevált.

Fentiek szigorúan "lelkes amatőr" szemszögből nézve! :)

*Szerk. Pontosítva: gyors, olcsó, szakszerű... :)

Nekem mindig is herótom volt a bugrókától... Az egyetlen olyan böngésző, amire talán lehetne váltani, az majd az Otter lesz, de csak nem akar már olyan státuszba érni, hogy lehessen. :/

Ööö... visszaolvasva a hozzászólásomat, kicsit félreérthetően fogalmaztam, azthiszem...
A Firefoxot csak az Opera 4x.x-ig használtam. Az Operára értettem, hogy onnantól már ismét ennél maradtam (megkönnyebbülve hátrahagyva a Firefoxot :) ) Hozzáértők szerint ugyan az új Opera már nem az az Opera, de ettől föggetlenül nekem nagyon kézreálló, gyors, és nem igen találkoztam hibájával...

Hát az új Opera az csak egy felskinnelt króm. A régi power UI-ból semmi sincs benne. A Vivaldi is ugyanez, csak ott alapból belepakolnak egy csomó addont, amit a régi Opera natívan tudott.

Hát kell lenni, hisz legalább 17-en arra szavaztak :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Tudom, csak csodálkoztam. :)

Nekem kedvencem.
Oda szavaztam.

Sajnos már nem tudom használom, mert elavult, sok mindent nem tud megnézni. Az újabb Operát használom.

Nekem eddig csak az új ciphert igénylő HTTPS oldalak nem mentek. De pl. windows alatt, ahol van 12.18, ott az is megy.
Az új Opera meg egy sima króm, felskinnelve. Semmi értelme sincs, még a létezésének sem; az Opera Software kirugdalta a fejlesztőket és márketingeseket vett fel helyettük, akik szerint elég felcímkézni egy másik böngészőt, a júzereknek jó lesz az is...

opera

piros O betűs böngészőt használok már a 3.0 óta.. nekem ez számít :D
így az 50-esnél járva nem mosnám össze a chrome-mal, bár ez is fehéret villog új tabra :(((((
régi opera hiába szivem csücske, már nem használom, elkényelmesedtem.

Én is el vagyok kényelmesedve, de szerintem a chropera sokkal kényelmetlenebb a réginél. :/
Ízlések és pofonok.

így van. de ha szétesik az oldal v egyéb nyűg lép föl, az nem fain.
egérgesztus még van, jegyzetelni már rég nem böngészőből,
custom search engine hamar megvan, onnantól a saját linkrövidítőmmel is megvan minden :/
nem repesek de legalább valami.

Nekem csak pár https only oldal nem működik, aminek ECC cipher kéne.

Firefox.

:)

:)
elgondolkodtató, mióta "sokat szépítettek a kódon"