A megfelelő vitamin utánpótlás érdekében...

Címkék

... az RDA-t akár jelentősen meghaladó profi vitamincsomagot fogyasztok rendszeresen.
10% (43 szavazat)
... alap egyszemes multivitamin-t fogyasztok, de kiegészítem néhány plusz adalékkal.
7% (28 szavazat)
... csak egyszemes, de az RDA-t pár értékben meghaladó multivitamint szedek.
7% (30 szavazat)
... szigorúan az RDA-nak megfelelő gyógyszertári készítményt fogyasztok.
3% (11 szavazat)
... csak egy-egy vitamint szedek, akár kúra jelleggel.
13% (54 szavazat)
... figyelek a táplálkozásomra, így kiegyensúlyozottan, természetes forrásból elegendő vitaminhoz jutok.
24% (98 szavazat)
... nem teszek semmit.
32% (134 szavazat)
... kifejtem bővebben a hozzászólásokban.
4% (15 szavazat)
Összes szavazat: 413

Hozzászólások

Lenkei féle vitamint szedek, többé-kevésbé rendszeresen, azóta nem betegszem le állandóan súlyzós edzés után.

Az igazat megvalva en sem a Lenkei csomagjat szedem. Viszont a Lenkei alapcsomagjanak a vitaminosszetetele alapjan vasarolok vitamint.

KalMagbol viszont nem nagyon talaltam jobbat mint a Lenkeie ugyhogy amikor hazamegyek Londonbol akkor altalaban kifosztok egy Lenkei boltot Citromos Kalmagbol.

En innen szoktam rendelni:
puritanspride.com

Altalaban 1,5-2 evre rendelek vitamint es igy olcsobb vammal szallitassal.
Ezeket rendeltem:
B1, B Complex, C, D, E, F vitamin

Nekem altalaban a nyomelemekkel bajom van, valahogy nem emesztem rendesen igy aztan azt folyekonyan viszem be. Ha erdekel utananezek hogy ennek mi a forrasa, viszont ez dragabb.

Ha rendben lennek a nyomelemekkel akkor a Lenkei nyomelem tablettajat vennem mert az sincs nagyon mashol.

Ha van meg kerdesed irj

Ne beszéljünk sületlenséget! Zsirban oldódó: ADEK + H Könnyű
megjegyezni.

A többi vízben oldódik (!B*!) és, ha különböző dinamikával
is, de kimosódik. Túladagolni a vízben oldódókat is lehet, bár
elég merész adagokat kell belőle felvenni.

> Sol omnibus lucet.

Hmm... ez fura, megneztem a wikipediaban, tenyleg vizoldos vitamin, de en meg annak idejen ugy tanultam, hogy nem az. Egy idoben kellett poli-b -t szednem, es bar eleg csunya ize volt, anyamek dugtak elolem, nehogy veletlenul vegyek meg be belole, aztan kesobb ez latszott igazolni a korabbit. Ezek szerint rosszul tanitottak. Mondjuk vizsgazni sose vizsgaztam pont a vitaminokbol, szoval valszinu ezert nem bukott ki a dolog.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

-1
Pár éve kaptam egy doboz valamilyen Dr. Lenkeit. Nem tudom már mi volt, csak azt, hogy zacskókban volt a napi adag, és volt közte egy akkora tabletta is, mint egy lóbab. Alig bírtam lenyelni.
Szóval csak egy dobozzal kaptam, ami pár hétre volt elég. Az első pár nap után valóban sokkal jobban éreztem magam, de amikor a doboz kiürült, akkor viszont 2-3 napig teljesen legyengült, és kedvetlen lettem. Bizonyára volt benne valami növényi ajzószer, ami néhány hét alatt függőséget okozott.

Nem teszek semmit. Eszek ami es amikor jolesik, van amikor bacon, van amikor gyumolcs/zoldseg, erzesre.

Mer' arra mi a garancia, hogy mindenféle dobozokban árusított, Kínában gyártott mókák (pl. Lenkei) az nem snake oil, hanem valóban benne van az és annyi, ami rá van írva?

Tudom, hogy van engedélyszáma, de volt már olyan, aminek volt, aztán végül mégis gond volt vele. Sokan esznek ebben az országban mindenféle szart ellenőrzés nélkül. A pirulák országa vagyunk.

Én nem vagyok benne biztos, hogy ez így jó. Mondjuk tőlem mindenki azt eszik, amit akar.

--
trey @ gépház

Sajnos önhibájukon kívül nem nagyon van "rendes" patika. Természetesen a legjobb tudásuk alapján valóban segíteni akarnak, de mi van, ha eleve nekik is rosszul tanítják? Tudom, összeesküvés elmélet szagú, de azok a gyógyszergyárak készítik a patikában kapható vitaminokat is, akiknek nem érdeke, hogy meggyógyulj, hiszen a gyógyszereket is ők készítik és minden befolyásukat bevetik, hogy beszabályozzák a piacot.

Jó példa erre, hogy egy cég gondolt egy nagyot és az energiaitalok piacára akart betörni azzal, hogy az egyik VALÓBAN legegészségesebbek legyenek a piacon. Erre rájuk szóltak, hogy hoppá-hoppá! Energiaitalban nem lehet ennyi vitamin! Le kellett vele állniuk, mint energiaital, illetve le kellett vinniük a vitamin tartalmát, hogy továbbra is úgy árulhassák, mint energiaital.

Ez milyen már? Persze ez a vélemény, csak egy szubjektív vélemény. :-) Amúgy a példa pedig tény volt. Idén történt.

akiknek nem érdeke, hogy meggyógyulj

Biztos ez? A gyógyult betegh ingyenreklám és potenciális következő vásárló. Különösen, ha még a korai elhalálozással sem kell számolnunk.
A második bekezdést jó lenne valamivel alátámasztani, mert ez így kissé nonszensz.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A trükk az, hogy a tünetet múlasztják el, nem a betegséget. Néhány példa: vérnyomás-csökkentő, koleszterincsökkentő, gyomorsav-csökkentő, antidepresszáns, allergiagyógyszer. Ez egyrészt könnyebb is, másrészt pedig garantáltan vissza fog térni a vásárló. Nem árt az sem, ha a gyógyszerre kialakul egyfajta függőség is. A témában érdekes könyv: Szendi Gábor: Depresszióipar. Ingyen letölthető emilcímért cserébe, mivel már nem nyomják újra:
http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/depresszioipar.htm

Nekem például asztmám és allergiám volt, amire a dokik szerint életem végéig gyógyszert kellene használnom. Én inkább a magam kezébe vettem a dolgot, és hogy-hogynem az asztma elmúlt. A feleségemnek is akartak már folyamatosan szedendő gyógyszert írni. "Szerencsére" az ő problémáját is meg lehetett oldani gyógyszerek nélkül.

Majd akion pontositja a dolgot, de az eletviteli valtozasok es a gyogyszerek nem zarjak ki egymast. Sajnos keves olyan orvos van, aki egyben probalja meg kezelni a problemat, es tarja fel, hogy mely eletviteli problema okoz bizonyos panaszokat, mert egyszeruen egy allami penzbol elo orvoslasban erre se penz, se ido. Ezzel egyutt, pontosabban ettol fuggetlenul a gyogyszerek meg megszuntethetik a problema kozvetlen okozojat (peldaul a csokkenthetik hisztamin termelest az allergiagyogyszerek, novelhetik bizonyos hormonok termeleset az antidepresszansok), de azt szerintem mindenki erti, hogy ezek a gyogyszerek eletviteli valtoztatasok nelkul csak tuneti kezelest adnak. Stressz-csokkentes nelkul a savlekoto csak tuneti megoldast fog adni, mert nincs olyan bogyo, amit ha beveszel, akkor a munkahelyed/csaladod/tagabb kornyezeted nem fog stresszelni.

Viszont ebbol meg nem lehet azt a kovetkeztetest levonni, hogy akkor minden gyogyszer csak tuneti kezelesre jo. Az antibiotikumok helyesen hasznalva* celzottan szuntethetnek meg bizonyos betegsegeket, az oltasok hatekony megelozo csapast jelentenek komoly betegsegek ellen, a vizelettisztitok segithetnek bizonyos hugyuti fertozesek elleni kuzdelemben. Sok, nagyon sok olyan gyogyszer van, amiknek igenis van komoly hatasa, csak az atlagember - szerencsejere - ezekkel nem talalkozik, mert nincs ra igenye. De nem veletlenul kell kepzett gyogyszeresznek allnia a patikaban, es nem veletlenul nem lehet kozertben arulni mindenfele veny nelkul kaphato szemetet, mert az emberi test elegge osszetett valami, a gyogyitasa pedig nem egy Excel tabla bepotyogesehez hasonlo bonyolultsagu mutatvany.

* Igen, tudom, bele se kezdj. Rengeteg orvos van manapsag, aki az egyszeru natha eseten is egybol atombombat vesz elo, es antibiotikumot ir fel, pont ezert emeltem ki a "helyesen hasznalva" kifejezest.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ismerosi korben hallottam mar par ilyen esetrol, szerencsere mindig volt valaki a kozelben, aki szolt, hogy ez hulyeseg, de el tudom kepzelni, mi lehet azokkal, akik a vegletekig megbiznak az orvosokban.

Mondjuk tegyuk azt is hozza rogton, hogy azt, amit a koznyelv "nathanak" hiv, vagyis orrfolyassal-kohogessel-lazzal jaro tunetegyuttest eleg sokminden okozhat, nem kizarolag virusok. Bizonyos esetekben elkepzelheto, hogy adekvat egy antibiotikum kezeles.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

No, akkor mondom: az orvos nem hülye. Náthakor azért ad antibiotikumot, hogy a kinyíródott nyálkahártyán egy baktériumos felülfertőzést - így egy esetleges súlyos szövődményt - megelőzzön. Különösen indokolt legyengült immunrendszerűeknél - pl: idősek - illetve szervi problémával rendelkezőknél.

Azért bírom a számítástechnikusokat. Gúnyos megjegyzéseket tesznek mások számítástechnikai jártasságára, ők maguk pedig orvosi rendelőt nyitnának és a lengyel magyar barátság jegyében polóniumot szedetnének a paciensekkel. Ja bocs, nem polónium, hanem stroncium.

> Sol omnibus lucet.

A problema, hogy immunrendszer szempontbol egeszsegeseknek is ad a doki ilyesmit. Felre ne ertsd, en elhiszem, hogy okkal adja (koszi a kiegeszitest), de az antibiotikumoknak eleg sok negativ hatasa is van ahhoz, hogy igencsak merlegelni kellene a hasznalatukat. Van osszehasonlitasi alapom, mert pl. harom-ot evvel ezelott meg nem volt divatban a "megfazasra antibiotikum" es ugyanugy nem volt semmi szovodmenyem mint most nincsen, pedig minden evben legalabb egyszer eleg csunyan beteg szoktam lenni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ez a titok: ha nem ír antibiotikumot és lesz szövődmény, ingje-gatyája rá megy a perre. Ha a paciens nem veszi be, akkor a felelősség nem az orvosé. Amióta ilyen amerikás (értsd: pereljünk, az jól fizet) lett a hozzáállás, azóta a doki nem kockáztat.

> Sol omnibus lucet.

Nem kapnanak tobb fizetest (en nem allitottam ilyet, rossz az irany), viszont ha figyelnenek a szakma presztizsere, az novelne a bizalmat a paciensek reszerol. Jelenleg azonban a kiegett, faradt orvosok mellett van egy csomo diplomas kuruzslo is, aki csak addig tartja be a Hippokrateszi eskut, hogy szantszandekkal nem art - de legalabb nem is segit. Attol, mert valaki megszerezte az orvosi diplomat, attol meg nem biztos, hogy jo orvos - jelenleg legalabbis ez a helyzet.

Pillanatnyilag en azt latom, hogy itthon a paciensekben erosen csokkeno tendenciat mutat az orvosok, foleg az allami orvosok iranti bizalom, es ez egy nagyon rossz irany, mert ez nem csak a maganorvosoknak es a magankorhazaknak jo, de a kuruzsloknak is.

A paciensek "okosokodasai" erthetoek, ha onnet nezed, hogy a bizalmi deficit miatt probalnak utanajarni dolgoknak. Es ez ellen csak az orvosszakma tehetne, kemenyebb erdekervenyesitessel, szigorubb szabalyozasokkal, stb.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Persze van, ami valóban használ. Az antibiotikum például valóban megöli a baktériumokat. Számomra az a nagy kérdés, hogy valóban a baktériumfertőzés az oka-e a betegségnek. Abban az értelemben az, hogy a baktérium elpusztítása segít a gyógyulásban. Abban az értelemben viszont nem a baktérium az ok, hogy a legtöbb esetben csak legyengült immunrendszerű embert tud megfertőzni a baktérium/vírus. Ráadásul a kórokozók mindigis itt vannak körülöttünk, egy normális életvitel során lehetetlen elkerülni őket (szerintem a fertőtlenítés mánia totális tévedés). Tehát a rövidtávú feladat a baktérium kiirtása - nyilván nem akarunk belehalni -, de hosszútávon rá kell jönni, hogy mitől gyenge az immunrendszer, és azzal kell kezdeni valamit. Különben jön a következő fertőzés, és hozzá az antibiotikumkúra. És itt jön képbe a függőség kérdése: az antibiotikumkúra kinyírja a bélflórát, aminek még probiotikumos kezelés esetén is várhatóan csökken a biodiverzitása. A bélflóra pedig az immunrendszer egyik alapköve. Tehát a végén ott tartunk, hogy belekerültünk egy rossz spirálba.

Ezzel egyáltalán nem az antibiotikumok ellen akarok érvelni - szerintem nekem is volt már hogy megmentette az életem -, hanem csak azt mondom, hogy a betegséggel globálisan is foglalkozni kell.

Azzal egészíteném ki, hogy az erős immunrendszer nem minden. Az egyes kórokozóknak van egy úgynevezett virulenciája, amely megmutatja, hogy az adott kórokozó mennyire fertőzőképes. A nagy virulenciájúak az erős immunrendszerűeken is hozzák a kórképet. Annyi igazság van abban amit mondasz, hogy egy jó immunrendszerű egyénben UGYANAZ a kórokozó kisebb galibát okoz, mint egy legyengült és/vagy rossz immunrendszerű illetőben. Szélsőségesen kedvező esetben a kórkép elmaszkolódhat és úgy tűnik, mintha a betegség nem folyt volna le, de egy antitest vizsgálat során a kórokozó le fog bukni.

> Sol omnibus lucet.

"(szerintem a fertőtlenítés mánia totális tévedés)"

Ez erosen az "attol fugg" kategoriaba esik. Azt gondolom, hogy a sima "moss kezet eves elott meg WC utan" az meg normalis, segit egy csomo minden bajt megelozni, a napi 1x-i rendes (szappanos/tusfurdos) furdessel sincs gond, am ha valaki tulzasokba esik, azzal tobb kart csinalhat, mint hasznot.

Meg kell talalni az arany kozeputat, eleg sokszor errol szol az elet. Sajnos az emberek inkabb a vegletekben szeretnek hinni, mert akkor nem kell gondolkodni, csak menni elore.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

@tombenko
Azért mert azt gondolod, hogy nonszensz, attól még sajnos konkrétan megtörtént. Mindezt azért tudom, mert pont ennek a cégnek fogyasztom a termékeit és ők küldték a tájékoztatót arról, hogy változtatniuk kellett. Arra kényszerültek, hogyha továbbra is energia italként akarják árulni, akkor csökkenteniük kell a vitaminokat benne az EU-s előírások miatt. Erre a cég azt lépte, hogy készít energiaitalt csökkentett vitaminnal és meg lehet venni tőlük az eredeti dózisokkal is, de azt már csak táplálékkiegészítőként. Ez idén történt. Bizonyítékot mit adjak? Mit hinnél el? A hivatalos tájékoztatást a cégtől?

A gyógyszereknél pedig úgy gondolom, hogy valóban nem érdeke a gyógyszergyártóknak, hogy te meggyógyulj. Szerinted melyik a jobb nekik? Ingyen reklám egy gyógyult embertől egy újabb vásárló érdekében (és a régi nem vásárol többet), vagy az, hogy havi/heti visszatérő vásárlóid legyenek? Ha neked lenne vállalkozásod, milyen vásárlóból tudnál egyre nagyobb profitot termelni? Egyszeri, vagy megújuló vevőből?

Igen, pl. a cég hivatalos tájékoztatóját. Meg az EU-s indoklást is, hogy miért kellett csökkenteni.
A gyógyult ember hosszabb életű, és újra lehet beteg. Akinek csak a tüneteit mérséklem, azt könnyen elcsábíthatja valaki, aki ennél többre is képes. Szóval sokkal jobb a gyógyult beteg. Ha nem így lenne, akkor nem lenne értelme antibiotikumokat keresni, hogy csak egyet mondjak. Ugyanakkor vannak olyan betegségek, amiknek csak a tüneteit lehet kezelni jelenleg, de ugyanakkor a háttérben folyamatosan folynak a kutatások.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Az a baj, hogy az emberek (természetesen, ha nem figyelek eléggé, akkor én is) olyan könnyen általánosítanak. Kiragadunk egy kis részletet és arra általánosítunk.
Nem vagyok gyógyszer ellenes. Nagyon sok hasznos gyógyszer van és nagyon jó, hogy felfedezték, kifejlesztették és meg tudjuk venni.
Úgyhogy inkább pontosítok. Sajnos van jópár eset, amikor nem érdek a teljes gyógyítás, pedig meg tudnák oldani. Ilyen lehet például a cukorbetegség. Bizony van sok eset, amikor lehetne teljes gyógyulás is, csak épp nem jártnak a végére, hanem végigzongorázzák a jól megszokott "sablont". Gyógyszeres beállítás, aztán ha nem elég, akkor inzulin, stb. Tisztelet a kivételnek, de egyáltalán nem próbálják igazából az okot megkeresni, hogy az adott illetőnél mi váltotta ki. És maradjunk annyiban, hogy a gyógyszeriparnak ebben az esetben ez teljesen meg is felel. Egy életen át tuti ügyfél. DE! Nyilván ebből most ne azt szűrjétek le, hogy szerintem minden cukorbeteget meg lehetne gyógyítani úgy, hogyne szoruljon gyógyszerekre.

Viszont a tüneti kezelés annyira általános szemlélet lett sajnos, hogy (megint csak tisztelet a kivételnek) meg sem próbálják a kiváltó okot kitalálni. Nem kell messzire mennem példáért. Én magam idén estem át gerincsérv műtéten. Ezt nyilván megelőzte több minden mielőtt kés alá feküdtem volna. Próbáltam utánajárni mitől lehet, el tudom-e kerülni a műtétet valami más megoldással, stb. DE! A teljes folyamat alatt 3-4 orvos vizsgált meg többször is. Szerintetek hányan javasoltak tartáskorrigálást? Addig jutnak el, hogy megkérdezik milyen munkát végzek. Ja, ülőmunka. Akkor azért van. Oké. Erre rájöttem. Gyerekkorom óta ülök vagy az iskolában, vagy a munkahelyemen, vagy otthon a gép előtt. Tök egyértelmű, hogy idővel jön a derékfájás és a sérv.
Egyetlen egy orvos sem mondta, hogy ugyan tegyek már valami párnát a székre, hogy a tartásom megfelelőbb legyen. Egy pár ezer forintos megfelelő formájú párna és láss csodát, jelentősen csökken a gerinc terhelése. Jééé! Ezt egyetlen egy orvos sem hozza szóba. Az első ember a gyógytornász volt, aki megemlítette.

Jó, ez kicsit más eset, mint a gyógyszergyárak érdekeltsége, de a gond az, hogy ha az orvosoknak eleve nem az okok feltárását és megszüntetését tanítják az iskolában, akkor miért hisszük, hogy bizonyos esetekben ez lehet szándékos is.

Félreértés ne essék, nem összeesküvéselmélet párti vagyok, hogy minden gyógyszergyártó csúnya gonosz és igazából csak a profitra hajtanak és nem az egészségünket. De azért ne is legyünk túl naívak. Bizonyos esetekben nagyon is jó a jelenlegi helyzet nekik, amivel sokszor csak a tüneteket kezelik.

Valaki felhozta korábban a magas/alacsony vérnyomás esetét is. Tipikus eset, hogyha valaki egy éves felülvizsgálaton magas vérnyomást produkál, akkor szépen beállítják neki gyógyszeresen. De az okot tipikusan nem keresik. Csak tünet kezelés. Lehet, hogy lehetne gyógyítani, de sok esetben ki sem derül, mert nem is keresik.

Végezetül a bizonyos energiaital versus EU ügy. Ha én most ide bemásolom az értesítő e-mailt, amiben leírják, hogy csökkenteni kellett a vitamin mennyiségeket, hogy megfeleljen az európai szabályozásnak, akkor már elhinnétek? Most őszintén? Egész egyszerűen annyi történt, hogy energiaitalként nem felet meg a vitamin tartalom "nagysága". Ahogy írtam, táplálékkiegészítőként továbbra is zöld utat kapott, de ha energia italként akarta árulni, akkor csökkenteni kellett. Most ezt vagy elhiszitek, vagy nem.

Csak érdekességként leírom azokat a félelmetesen magas vitamin értékeket, ami nem kerülhet energiaitalba az Eu-ban:

Vitamin mennyiség adagonként (245ml) % JNB
A-vitamin 750 µg 94 %
D-vitamin 5 µg 100 %
E-vitamin 13,67 mg 114 %
C-vitamin 180 mg 225 %
B1-vitamin 1,5 mg 136 %
B2-vitamin 1,7 mg 121 %
Niacin 17 mg 106 %
B6-vitamin 2 mg 143 %
Folsav 200 µg 100 %
B12-vitamin 3 µg 120 %
Biotin 150 µg 300 %
Pantoténsav 10 mg 167 %

És erre kellett lecserélni, hogy energiaitalként árulhassák:

Vitamin mennyiség adagonként (250ml)
A-vitamin 187,5 µg
D-vitamin 1,25 µg
E-vitamin 3,75 mg
C-vitamin 45 mg
B1 Vitamin 0,375 mg
B2-Vitamin 0,425 mg
Niacin 4,25 mg
B6-vitamin 0,5 mg
Folsav 50 µg
B12-vitamin 0,75 µg
Biotin 37,5 µg
Pantoténsav 2,5 mg

Na, erre mondtam én, hogy vicc. A röhej az, hogy továbbra is mind a két változatot meg lehet legálisan venni, csak épp az elnevezésen lovagolunk. Energiaital, vagy táplálékkiegészítő? És innen indult az egész. :-)

Egyébként, ha összeesküvés elmélet párti lennék, most arra gondolnék, hogy a konkurencia kilobbizta.. :-)

Ezzel az energiaitalos sztorival akkor gyere elo, ha tudsz konkret neveket mondani. Sztorikat en is tudok meselni. Hagyjuk a temat, kerlek.

Ami az orvosokrol irtakat illeti: a problemat jol latod, de pont azt sikerult elkovetned, amiert szapulod az orvosokat, a tunetek alapjan itelkezel, meg sem probalsz utanajarni, az orvosok miert viselkednek igy. Pedig neked meg egyszerubb is lenne peldat mutatnod.

Nagyon szepen hangzanak az olyan elmeletek, hogy az orvosok jarjanak utana mindennek. Azonban ez egyszeruen nem igy mukodik. Tudod, hogy _napi_ szinten hany beteget kezel egy orvos? Nem tizet, nem huszat, tobbszazat. Ha minden egyes vizsgalatot ennyire elhuznanak, ket dolog tortenne 1) meg nagyobb lenne rajtuk a terheles es 2) a betegek egyszeruen egy ido utan masik orvoshoz mennenek, mert a nagy tobbseg azt varja el, hogy a tuneteiket kezeljek. Manapsag ugyanis az emberek nem gyogyulasert mennek az orvoshoz, csak hogy ne fajjon, hogy tudjak az igat huzni. Nem erdekli oket, hogy pontosan mi a bajuk, az erdekli oket, hogy minel kevesebbet essenek ki a munkabol. Es ez nem kizarolag magyar problema. Nagyon keves orszagban olyan a szabalyozas, hogy a betegszabi lejarta utan ket nappal nem lehet kirugni a melost. Ha hosszabb ideig beteg vagy, senki nem garantalja, hogy amikor visszamesz, meg meglesz az allasod. Az emberek nem ehhez voltak hozzaszokva a szocializmus alatt, es nem igazan preferaljak a valtozast.

What you want is what you get. Ennyi.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Hm. Biztos, hogy van olyan cukorbetegség, amiből csak úgy ki lehet gyógyulni?
Egyszer sem jeleztem, hogy gyógyszerellenesnek tartalak, azt viszont igen, hogy többet képzelsz a világba, mint ami benne van. Az viszont tény, hogy vannak olyan helyzetek, hogy akár egy teljesen triviális betegségre is muszáj vagy gyógyszert szedni. Jelenleg ráadásul az országban olyan mérvű terhelés van egyes munkavállalókon, és ilyenek az orvosok is, hogy az egyszerűen a minőség rovására megy. Súlyosan a minőség rovására megy. Az orvosok esetében pedig külön terhelés, hogy minden döntésük élethosszig szólhat akár a negatív irányba is. Úgyhogy hiába is tanulják az okok feltárását, ha erre egyszerűen nincs lehetőségük.
Az pedig tény, jópár éve már, hogy napvilágra került, hogy a gyógyszergyártók hajlamosak voltak kissé kozmetikázni az eredményeiket. Itt ne arra gondolj, hogy egy ártalmas szert akartak eladni hatásosként, hanem olyanra, hogy az egyik szer, ha jól emlékszem, pár tized százalékkal elmaradt valamelyik értékében, úgyhogy csináltattak még egy tesztet, és utána hirtelen meglett a százalék. Megpróbálok azért utánajárni, mert így kicsit levegőben lógónak látszik.
A lényeg azonban világos - brutális verseny van a gyártók között, a bevételeiket szinte teljesen beleölik a K+F-be, úgyhogy nem engedhetik meg maguknak a lazázást. Olyan szer kell keresni, ami nemcsak a beváltnál, hanem a konkurens terméknél is hatásosabb.
A tüneti kezelésekről - egyrészt jobb, mintha nem kezelnénk, másrészt nem feltétlenül ismert vagy kezelhető a kiváltó ok. Például tudod-e, mitől fájhat a fejed? Van néhány gyakori tényező, ha azok egyike sem, akkor az orvosnak errefelé (mint írtam), nem lesz ideje tovább vizsgálódni, mert rászakítják a rendelő ajtaját, gyorsan ad valami fájdalomcsillapítót, és pápá.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Energiaital. Ha adod a mailt, akkor utána tudok járni, addig kénytelen vagyok maximális szkepticizmussal kezelni az ügyet.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

"Biztos, hogy van olyan cukorbetegség, amiből csak úgy ki lehet gyógyulni?"

Csak úgy nem (nem is írt ilyet). Azért ez nem nátha.

Ami engem bosszant, hogy egy (kisker áron) ötven forint körüli teszttel (http://gyogyaszati.hu/termekek/orvosi-muszerek/5/tesztcsikok/107/page=1…) szó szerint másodpercek alatt megállapítható lenne a gyanú. Kötelezővé tenném pl. az üzemorvosi vizsgálatnál, mert ennél a kórságnál is alapvető fontosságú a korai felismerése. Ha későn ismerik fel, akkor ugye jellemzően az életfogytig tartó gyógyszeres- vagy inzulinos kezelés várható. Rosszabb esetben a szövődmények miatt a kasza vagy az ásó.

Nem állítom hogy a gyógyszerlobbi van mögötte, sőt, inkább a szimpla ostobaságra tippelek.

Ezzel a "kotelezove tennem" kezdetu mondatokkal az a baj, hogy ma mar az alapellatashoz tartozo dolgokra is alig van penz az egeszsegugyben. Nem azert nem vesznek, mert ostobak, hanem mert probaljak a penzeket fillerre beosztani, hogy biztos ne maradjon beteg ellatatlan. Es ha ez azzal jar, hogy bizonyos betegsegeket mar csak akkor fedeznek fel, amikor bajt okoz, azt sajnos kenytelenek benyelni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

tíz éven belül milliárdos hasznot hoz

Mondod ezt egy olyan országban, ahol nincs az a vezetés, amelyik a saját ciklusánál hosszabb időre merne tervezni, sőt, jellemzően inkább rövidebbre, ha egyáltalán tervez. Igen, hosszú távon olcsóbb lenne. Mint ahogy hosszú távon olcsóbb lenne az oktatás megreformálása, az egészségügy rendes ellátása, meg még sokminden. Csak éppen ez a hosszú táv, mint említed is, évtizedeket jelent, és a jelenlegi vezetők és sleppjük abból nem részesedne, sőt, lehet, hogy pont az ellenzékük (ellenfelük) járna jól vele, ami megengedhetetlen. Úgyhogy marad minden a régiben, inkább csak tüzet oltunk.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Sajnos van jópár eset, amikor nem érdek a teljes gyógyítás, pedig meg tudnák oldani. Ilyen lehet például a cukorbetegség. Bizony van sok eset, amikor lehetne teljes gyógyulás is, csak épp nem jártnak a végére, hanem végigzongorázzák a jól megszokott "sablont".

Ezt én pedig eléggé úgy értelmezem. A teszt jó lenne, ha mehetne.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ha csak eddig olvasod, akkor talán rá lehetne erőszakolni hogy "csak úgy" meggyógyul, de ha tovább olvasod: "Gyógyszeres beállítás, aztán ha nem elég, akkor inzulin, stb. Tisztelet a kivételnek, de egyáltalán nem próbálják igazából az okot megkeresni, hogy az adott illetőnél mi váltotta ki." Igen, a jellemző a tüneti kezelés. Szerencsére lehet orvost választani, sőt, kell is, hogy az okot és ne az okozatot kezelje.

Hát, akkor valahogy nem egyformán értjük a leírt szavakat.
A jegyzőkönyv számára: "Bizony van sok eset, amikor lehetne teljes gyógyulás is" - ezt írta, és egyelőre úgy néz ki, hogy én lehetek az egyik ilyen eset. És igen, úgy kezdődött, hogy amikor az orvos azt mondta, hogy ez nem gyógyítható, akkor vitatkoztam vele.

A legnagyobb probléma a hússal van. Az állatokat gabona és szója tápon tartják zöld növények helyett, emiatt súlyos K2 vitamin hiányuk van és az ezeket fogyasztó embernek is az lesz. A K2 hiány okozza a kálcium anyagcsereproblémákat, például: meszesedés, csontritkulás, fogproblémák.

vitamin-utánpótló számsort reikiztem az energiakarkötőm belső felére

Mindegy milyen vitamin, csak az a lényeg, hogy Pi vízzel fogyasszuk.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Az ősztől tavaszig terjedő időszakban RDA-t jelentősen meghaladó (6000+ NE) D3 vitamint szedek K2 vitaminnal párosítva. Van, hogy C-vitamint is, szintén RDA fölött (3000+ mg).

Én is a Lenkei félével kezdtem.
Manapság már sok jó összetételű vitaminok vannak, amiket érdemes szedni.

35+ fölött tudom javasolni a Kollagén-t is.

Mindenevő vagyok mint a disznó!
A sokféle kajában biztosan benne van aminek benne kell lennie, nem ülök fel a fitnesz- és vitaminbiznisznek! :-)
Például, ha az orvos azt mondja szedjek porcerősítőt akkor emelem a kocsonya és C-vitaminban gazdag ételek fogyasztását. Ilyenkor persze járulékosan más vitaminok, ásványi anyagok is jönnek anélkül, hogy arra külön figyelnék.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

D3, K2, Béta-karotin (pre A vitamin) triumvirátust és B vitamin komplexet fogyasztok nagyjából a Szendi Gábor által javasolt mennyiségben és arányban. Ezenkívül omega-3-at és magnéziumot eszem még kiegészítőként, illetve törekszem a változatos táplálkozásra egy közepesen szigorú paleo étrenden belül.

meglehetős spártai vegan étrenden vagyok, B12, vas, amire külön figyelek ami azt jelenti, hogy keresem azon ennivalókat amik ezeket nagyobb mennyiségben tartalmazzák és növényi eredetűek pl vas sok van a diófélékben vagy a mákban is. B12 a nehezebb ügy és annak hiánya komoly gondokat okozhat, de szerencsére manapság már sok ételt felturbóznak B12 vitaminnal így azt sem kell mindig táplálékkiegészítő formájában bevinni. Ezen kívül ha túlzásba viszem a sportot akkor jobban figyelek a fehérje és ásványi anyagok bevitelére.

--
honlapom http://dyra.eu/

A táplálkozásból nem lehet elegendő vitamint "beszedni", ezért mindenképpen szükséges külön vitamint szedni. Régen jóval magasabb volt a gyümölcsök/zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalma, ma viszont már semmit nem ér megenni egy almát. Legfeljebb azért eszed, mert finom, de pl. C vitaminból 7-10 mg van benne, ez azt jelenti, hogyha annyi C-vitamint szeretnél magadhoz venni, amennyi egy 500 mg-os tablettában van, akkor 50-70 darab almát kéne megenned naponta.

A többi gyümölcs/zöldség sem tartalmaz sokkal több vitamint.

Én multivitamint, C-vitamint, B-vitamint (többfélét, komplex) és Ginkgo Bilobát szedek. Nincs szükségem reggelente kávéra és nem szoktam panaszkodni, hogy álmos vagyok. Utoljára 8 évvel ezelőtt voltam beteg.

Nagyon sok ilyen kutatás van. http://www.scientificamerican.com/article/soil-depletion-and-nutrition-…

"The Organic Consumers Association cites several other studies with similar findings: A Kushi Institute analysis of nutrient data from 1975 to 1997 found that average calcium levels in 12 fresh vegetables dropped 27 percent; iron levels 37 percent; vitamin A levels 21 percent, and vitamin C levels 30 percent. A similar study of British nutrient data from 1930 to 1980, published in the British Food Journal,found that in 20 vegetables the average calcium content had declined 19 percent; iron 22 percent; and potassium 14 percent."

Ha belegondolsz, logikus is. Maximálisan kihasználják a termőföldeket, minden lehetséges módszert bevetnek, hogy gyorsabban megérjen a termés. Zölden szedik le, hogy lehessen terjeszteni országhatárokon kívül is és sokáig elálljon. Ez ellen nincs mit tenni, a föld népessége 1999-ben 6 milliárd volt, 2011-ben 7 milliárd, 2025-ben pedig már 8 milliárd lesz.

"best".

Az a baj, hogy ez egy relativ dolog. Igaza van, ha a tobbi elelmiszerhez merem a zoldsegek/gyumolcsok tapanyagtartalmat, de ettol meg problema, ha idovel ezeknek a tapanyagtartalma csokken. Nyilvan ezzel egyutt csokken a tobbi elelmiszerben is valamelyest a tapanyagtartalom, tehat ettol meg mindig a zoldseg-gyumolcs lesz a legjobb forrasa bizonyos dolgoknak, de...

Tudod, ez olyan, mint a lassan elapado forras a sivatagban. A sivatag egy eleg szaraz hely, ott barmilyen erossegu forras buzog, mindig az lesz a legjobb beszerzesi helye a viznek, am ha a forras lassan elapad, az mindenkinek gond, mert elorevetiti annak a lehetoseget, hogy egy ido utan megszunik vizbeszerzo helynek lenni. Ha a novenyi taplaleknak csokken a tapanyagtartalma, az elorevetiti annak a lehetoseget, hogy egy ido utan nem az lesz a "legjobb" forras.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ezt nekem több mezőgazdaságban dolgozó ismerősöm is állítja, de ők inkább a termelési módszereket hibáztatják aminek ugye az a lényege, hogy minél többet minél kisebb helyről minél gyorsabban. Ennek végül is logikus következménye a "hígulás". Viszont a táplálékkiegészítőknek a felszívódása szinte ellenőrizhetetlen.

--
honlapom http://dyra.eu/

Szerintem ezzel nagyon vigyazni kell, vannak olyan tapanyagok, nyomelemek, amiket igen konnyu tuladagolni. Az RDA ertekek nem veletlenul lettek kitalalva, azoknak ellene menni csak szigoru kontroll mellett javasolt.

Nagyon sokan azonban csak elolvasnak ilyen kinyilatkoztatasokat, es rohannak a boltba/patikaba nyaklo nelkul venni mindenfele szart, aztan csodalkoznak, hogy kulonfele bajaik vannak.

Nem veletlen, hogy a komolyabb dietetikusok sosem felejtik el az ilyen mondatok melle hozzatenni, hogy "dietetikus felugyelete mellett". Ez nem onreklam, egyszeruen az emberi test mukodese egy bonyolult valami, amihez az atlagember nem erthet olyan szinten, mint egy ezzel foglalkozo szakember.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

http://www.origo.hu/egeszseg/20130924-melyik-a-nyero-c-vitamin-keszitme…

"A bélrendszeren keresztüli felszívódás is 200 mg felett romlik fokozatosan. A kutatások szerint egy 500 mg-os tablettának már csak a háromnegyede, egy 1250 mg-osnak pedig kevesebb mint a fele szívódik fel."

Illetve amit te linkeltél, az az RDA, én viszont korábban linkeltem, hogy azt hogyan "számítják"...

Egyéb plusz nem nagyon kell. A szervezet jelzi mire van
szüksége. Akinek meg nem jelzi, azt Darwin lerendezi akkor is,
ha mindenfélével tömi magát.

Sajna a ma emberéből kiveszett a belső jelzésekre való figyelés
és az arra adandó adekvát válasz képessége. Ez erősen összefügg
az mozgáshiánnyal és a kvázi steril környezettel.

> Sol omnibus lucet.

Hat ugy, hogy uldogelsz, s gondolkodsz, hogy mit egyunk ma, s azok a kajak tunnek a legszimpatikusabbnak, amelyeket mar ettel regebb es sok volt benne a szelen, vagy krom.
Szerintem meg lehet figyelni terhes noknel :) (nem, nem kell terhes no legyel, ahoz, hogy ezt a szuperkepesseget elsajatitsd :) )

Prostamol Uno, hogy a szög 30 év múlva is szög maradjon! :)

(Semmit sem szedek rendszeresen. Télen esetleg egy-két C vitamint, ha el nem felejtem. Érdekes, hogy sosem vagyok beteg. Mellettem meg télen meg hullanak a Lenkei-huszárok folyamatosan.)

Lenkei van otthon néhány dobozzal, magnézium és társai. Rajta nagy betűkkel: gyártva: PRC

BTW: ez a Lenkei nem az a Lenkei, aki valami ügybe keveredett?

--
trey @ gépház

Az ÁNTSZ arra hivatkozott, hogy nem lehet RDA-nál nagyobb vitamintartalmú vitamint forgalomba hozni. Lenkei azt állította, hogy az RDA egy ajánlás,
és nem kötelező tartani. Az ÁNTSZ nem tudta megvédeni a saját állítását, ezért nyert Lenkei.

A kérdés az, hogy szedjünk-e multivitamint, vagy sem? Abból érdemes kiindulni, hogy mindenki hazudik, az is, aki árulja, az is, aki ellene van. :)

Itt van pár cikk, hogy miért is:

http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/02/06/vitaminok_mennyi_az_annyi_rda_ul_…
http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/12/22/multivitaminok_kidobott_penz

Saját tapasztalat:

amióta ezt a multivitamint szedem, azóta simán tudok heti 3-4x edzeni, úgy, hogy nem vagyok rosszul. Több ismerősöm is hasonló hatásról számolt be jó minőségű
multivitamin szedése után.

Vagy te nezed rossz iranybol a dolgokat. Lehet, hogy ha semmit nem valtoztatnal az eletmododon, csak elhagynad a multivitaminodat, akkor is birnad a gyurodest. Egyszeruen a szervezetnek kell egy kis ido, mire hozzaszokik a terheleshez. De ezt persze a "rossz genetika" erv arnyekabol latni eleg nehez.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

...felkeresem a szakértőket a hupon.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Sok gyümölcsöt eszem, mértékkel zöldséget is. Többnyire szezonálisat, nem kényszer-érettet és lehetőleg faluról. Nem szoktam beteg lenni. Ja, a cukros, édesítőszeres retkeket kerülöm, nem szeretem az agyonédesített dolgokat és különben is mézzel édesítek, amit kell és lehet. Illetve megfelelő mennyiségű vörösbort és sört fogyasztok, mindkettőben sok a vitamin. :)
--
zsebHUP-ot használok!

T, E és J vitaminokat fogyasztok. Egy fehér színű folyadék formájában viszem be a szervezetembe. :)

A C vitaminig olvastam, ott feladtam.

V.ö.: http://www.tenyek-tevhitek.hu/c-vitamin-es-veseko.htm

Mondjuk az tény, hogy azt írták hogy okozhat. És természetesen egy kalapács is okozhat nukleáris fúziót, csak pár jelentéktelen apróságnak kell együttállnia, höhö.

Persze az se biztos hogy tényleg jó dolog pl. zsírban oldódó vitaminokat két pofára enni.

Igazság szerint ennek a cikknek a fordítása: http://orthomolecular.org/resources/omns/v09n05.shtml
Referenciákkal, mifasszal (amik a fordításban is fel vannak sorolva), nem csak úgy odavetve hogy "okozhat".
Igaz, nem olvastam utána minden forrásnak és nem végeztem el az ott leírtakat, de azért na.

Szóval érted, ez olyan hogy ne igyál vizet, mert aki vizet ivott, mind meghalt.

Ezzel mit szeretnél mondani? Mert így kb. olyan, mintha azt írtad volna, hogy van birkavese, bármikor lehet kérni.
Igen, nyilván vérvizsgálattal kideríthető, hogy egyes nyomelekmeből (és jobbára pro)vitaminokból huzamosabb ideje túl sokat fogyaszt valaki.
De amire céloztam, az az, hogy a több nem mindig (sőt) jobb, egy határon túl kifejezetten veszélyes lehet, és aki ezt nem fogadja el, az vérvizsgálatra sem fog elmenni (mert az orvosok úgyis hazudnak, kivéve aki halott, szóval a halott orvos a jó orvos).

Viszonylag közvetlen tapasztalatom ezzel volt: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/6616/tuladagolhato-a-beta-karo…
Related, most láttam meg: http://www.webbeteg.hu/kereses_talalatok/T%C3%BAladagol%C3%A1s

Az a gond az ilyen cikkekkel, hogy elkezdesz utánaolvasni, és rájössz, hogy jó részük elég komoly csúsztatást, vagy elhallgatást tartalmaz.

Itt van egy kiváló példa a fenti esetre (C vitamin és vesekő...):

http://www.sott.net/article/258192-What-really-causes-kidney-stones-and…

Ugyanúgy D vitaminnál is elsírták magukat, hogy túl lehet adagolni, igen, persze, napi 10000 NE rendszeres szedésével (a Lenkei féle megapack az 2000NE-t tartalmaz). Miközben pont hogy az egész lakosság D vitamin hiányba szenved, úgyhogy inkább két pofára kellene zabálni a D vitamint, és közel sem lenne annyi rákos beteg.

E vitamin: http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminE-HealthProfessional/#en31 ez pl. egy elég korrekt összefoglaló. A kedvencem, hogy ha túladagolod, akkor az egyik szívinfarktus fajta valószínűsége nő, a másiké meg csökken.

Röviden: sajnos az egész vitamin téma nagyon-nagyon bonyolult, ha keveset szednek az emberek, akkor is mindenféle bajuk lesz (és igen, az RDA szint az kb. ennek felel meg) ha meg sokat, akkor is... na, most legyen okos az ember.

olyan kajákat kell enni amiben vannak vitaminok. de hosszu történtet. mert nyilván fasza kaját kell vegyél. pl. hamár D vitamin halból hogy valóban legyen benne. de szerintem kaján nem érdemes spórolni, ha valamire szivesen szórom a pénzt az a jobbminőségű étel. szerencsére pl. itt bp-n lehet találni pár jó forrást.

Hát, a konkrét esetben a sott és az orthomolecular azt a sátáni állítást fogalmazta meg,hogy a C vitamin - úgy helyből - nem okoz vesekövet.

A "Lenkeis cikk" meg mintha kb. arról szólna hogy az ANTSZ beszaladt a pofonfák közé. Persze utána megy a durva reklám, de azért akad közte viszonylag hihető is.

Na igen, ezeknek a cikekknek az emberek mindaddig hisznek, amig ket vesejuk van. Utana hirtelen elhallgatnak a hangok, mert kevesen merik felvallalni, hogy igen, hulye voltam. Pont ezert tudnak ezek a cikkek ennyire terjedni, mert azok, akik csalodtak bennuk, nem mernek megszolalni, mert szegyellik, hogy mekkora ostobak voltak.

Ezeket az ajanlasokat nem teljesen idiota emberek talaljak fel, ha koveted oket, egyet biztosra vehetsz: artani semmikepp nem tudsz magadnak. Nem biztos, hogy hasznos lesz, de legalabb nem art.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Léci léci... ott van a cikk, hogy nem egy-egy bemondás alapján, hanem bő 23,000 emberen végzett tízéves megfigyelés alapján számolták a statisztikát.
Ha tudsz egyéb forrást, ne tartsd magadban, de a kijelentésed így kb. annyit jelent hogy a víz halálos, mert aki vizet ivott, akár csak egyszer is életében, az már majdnem mind halott.

Sőt, olyan állítás is van a cikkben, hogy egyfajta vesekövet old a C vitamin (illetve az aszkorbinsav), csökkentve az előfordulásának, kialakulásának az esélyét. Persze van egy vödör más fajta vesekő, de azért na.

Még egyszer, szívesen olvasok erről, mert érdekel hogy mi lehet az igazság, de lehetőleg mellőzük a babonán alapuló elméleteket.

...kimegyek a kertbe és lelegelem az épp aktuálisan érett zöldséget & gyümölcsöt. :)

Hiszek abban, hogy jól összerakott ökoszisztémánk van és azért érnek különböző időpontokban a vitaminforrások, mert akkor épp arra van "hivatalosan" szükségünk.

Csak magnéziumot szedek mint "mű" cucc, mert elég sokat mozgok naponta és nélküle komolyan fáj a lábam.

Napi egy pezsgőtabletta, valamint a zsírban oldódó vitaminoknak segítségképpen szalonna, húsleves vagy valami hasonló.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Erdekes lenne a szavazas szempontjabol azt is megkerdezni hogy hanyan sportolnak napi szinten, heti 4-5 alkalommal. Mert mig a kanapehuszaroknak talan nem is feltetlenul szukseges extra vitaminokat bevinni addig pl az erosportokat illetve komoly megterhelessel jaro sportokat uzoknek nyilvanvaloan szukseges.

Rendszeres (heti 4-5, ~100 perc/alkalom) sportoláshoz fogyasztok profi vitamin csomagot. A patikai vitamin egy nagyobb testű kutyának való.

Ketamin, mert annak a neve nagyon hasonlít a vitaminra ;-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Nem találtam olyat a szavazás válaszaiban, amit én használok. Egy folyékony táplálékkiegészítő, ami nem tabletta, vagy kapszula és több, mint 80 féle jóság van benne.

A 12 alap vitamin: A, C, D, E, B1, B2, B6, B12, Niacin, Folsav, Biotin, Pantothén sav
67 ásványi anyag: Aluminium, Hafnium, Strontium, Jód (növényi kolloidális), Antimon, Kalcium, Sulfur, Lanthanum, Arany, Kalium, Tantalum, Magnesium, Barium, Lithium, Tellurium, Ruthenium, Beryllium, Lutetium, Terbium, Silicium, Bismuth, Mangan, Thalium, Szén (szerves), Bor, Molybden, Thulium, Thorium, Brom, Natrium, Titan, Cadmium, Neodymium, Vanadium, Cerium, Nickel, Vas, Cesium, Niob, Wolfram, Chlorid, Phosphor, Ytterbium, Cobalt, Platinum, Yttrium, Dysprosium, Praseodymium, Zink, Erbium, Réz, Zinn, Europium, Rhodium, Zirconium, Ezüst, Rubidium, Chrom, Fluor, Samarium, Gadolinium, Gallium, Scandium, Holmium, Germanium, Selen, Indium.

Kis családommal fogyasszuk és lekopogom...nincs problémánk. Illetve amik voltak, abból sok elmúlt.

Nem extrém dózisok vannak benne, viszont mindennap bevisszük a szervezetbe, így szerintem korrekt a dolog.

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy saját kiskertjében termessze a konyhába valót. A boltban meg tudjuk milyen a minőség. Tele vegyszerrel, növényvédő szerekkel, stb.

Hosszú olvasmány, de elgondolkodtató, ha csak a fele is igaz:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8402153/A%20halott%20orvosok%20nem%…

@ jopi !
Az ásványi anyagok közt elég sok aggasztó elem is van:

alumínium - összefüggésbe hozták az Alzheimer-kórral;

stroncium - a légköri atomrobbantások és nukleáris katasztrófák során igen sok radioaktív Sr került a légkörbe, majd a vizekbe, és nemigen választják el a stabil és a bomló izotópokat a gyártás során, a sugárzás közben bomló Sr pedig beépül a Ca helyett (mivel a kalciumnál erősebben kötődik be a csont CaPO4-kristály-pontjaiba), majd csontrákot okoz elég hamar;

antimon - az arzénhez hasonlóan (de annál valamivel kevésbé) mérgező félfém, nincs rá szükségünk, sőt, majd minden vegyülete mérgező;

"sulfur" - hehe - magyarán kén, elemi formában felesleges, illetve nem kedvező élettani hatású (kissé hashajtó hatású);

tallium - fölösleges;

szerves szén - ???? :-D . . . . az összes szerves vegyület szén-vegyület :-D ;

tórium - több természetes, radioaktívan bomló izotóppal is rendelkező aktinoida elem, ami a szervezetben igen veszélyes;

kadmium - kifejezetten mérgező nehézfém, csontgyengeséget, fájdalmas csontfájást, majd -törést okoz (az itai-itai -kór okozója, ami japánul annyit tesz: jaj-jaj ) ;

króm - számos vegyülete erősen mérgező, így fogyasztása csak és kizárólag megbízható cégtől származó, ellenőrzött termék esetén fogyasztható, és csak a megfelelő vegyület formájában !!! ;

cézium - igen reakcióképes elem, leginkább szervetlen ionos vegyületeket képez, felesleges, illetve reakcióképessége és alkalikus hatása miatt ártalmas;

wolfram, titán - igen inert nehézfémek, a szervezet számára gyakorlatilag közömbösek, vegyületeik nem szívódnak fel a szervezetben;

platina, arany - a leginertebb fémek, a szervezetben nem szívódnak fel, nem hasznosulnak, azaz teljesen feleslegesek (azaz a fogyasztásuk pénzkidobás);

ezüst - kolloid formában egy bizonyos mennyiségig fertőtlenítő hatása van, azon felül mérgező (a bőr kékes elszíneződése mellett);
lehet
cirkónium - inert, fölösleges anyag;

szkandium - habár vannak szerves származékai, a szervezetben nem játszanak szerepet, azaz fölöslegesek (esetleg ártalmasak katalitikus hatásuk miatt);

ittrium - tüdőbetegséget okozhat;

indium - igen ritka elem, amfoter (lúgban és savban is oldódik, így a szervezet különféle vizes közegeiben zavarokat okozhat), tehát inkább kerülendő a fogyasztása;

nióbium- igen ritka és inert anyag, a szervezetben szerepe nincs, fölösleges;

lantán, neodímium, cérium, prazeodímium, szamárium, európium, gadolínium, diszprózium, holmium, erbium, itterbium - e lantanoida elemek majd minden vegyülete mérgező, vagy legalábbis kisebb-nagyobb zavarokat okoz a szervezet működésében, így minimum teljesen feleslegesek, de inkább azt mondhatjuk róluk, hogy mérgezőek, és ezért kerülendőek !!!

Tehát én a helyedben AZONNAL LEÁLLNÉK AZ ÁLTALAD HASZNÁLT SZER FOGYASZTÁSÁVAL.
Ja, vegyész vagyok, és biológus. tehát valamicske kevés fogalmam ezekkel kapcsolatban. . . . De persze ez csak egy ajánlás . . . A döntés a tied úgyis.

Üdv: gammadeus

Erre próbáltam célozni, csak nem volt türelmem ilyen részletesen
kifejteni. Az aki 4-6 komponens élő szervezetre gyakorolt
_EGYÜTTES_ hatását képes meghatározni, az ügyes. Aki azt mondja
magáról, hogy ezt 10 komponensre is megcsinálja: varázsló. Ugyanez
80 komponensre szélhámosság.

Ami alapján mondom ezt: 30+ év kutatómunka növényi tápanyag
utánpótlásban, méréstechnikában és kombinatorikus kémiában.

Félelmetes, hogy miket művelnek az emberek magukkal! Én már nem
akarok meg- vagy eltéríteni senkit, éljen túl mindenki, ahogy
tud, úgyis sokan vagyunk.

> Sol omnibus lucet.

Probiotikum
D3
Q10 + halolaj
Omega3 mélytengeri halolaj
lenmagolaj kapszula
máriatövis
szelén
Mega Mineral ásványianyag tabletta
Beta Glukan

Csodasak ezek a szavazasok. Lesz valamikor 'Ma reggel mekkorat szartal?' topik is?

Akár tetszik, akár nem, ez valamennyire egy közösség is, ha nem is a szó szoros értelmében. Hogyha minden nem is, de egy-egy értintőleges téma azért néha belefér. A IT ember egészsége tekinthető annak.

Amikor elszalad a ló (pl. megszaporodnak egymás után a túl hasonló szavazások), akkor úgyis megy a többi a /dev/null-ra.

--
trey @ gépház

Ezt blog formájában kéne vezetni. Diagnosztikai értéke lehet
a későbbiekben. A színét és az állagát is fel kéne jegyezni,
illetve a véreshurka (és más vértartalmú kaják) fogyasztását is,
nehogy másod vagy harmad nap egy gyomorvérzés helytelen
diagnózisát állítsuk föl.

Amennyire a Tied érdekel másokat is, és vica-versa, annyiban
közösségi ügy.

> Sol omnibus lucet.

Egyszemes multivitamin, de néha kiegészítem egy kis adalékkal, pl. bezabálok 1-2 kiló gyümölcsöt.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Én télen valamilyen multivitamint használok, nyáron főleg csak magnéziumot, olcsóbb pezsitablettával egyet naponta.
Erről amúgy eszembe jutott, az, hogy egy netes hölgyismerős elkezdett panaszkodni szó szerint így, hogy neki F vitamin hiánya van. Sajnos nem élt a felajánlásommal a vitamszükséglet kielégítése érdekében :D

Köszi az infót! Én nem vagyok vegyész. :-)
Tudtommal ezen sok-sok ásványi anyagok eleve benne vannak a környezetünkben található növényekben, gyümölcsökben. Így akkor ezek is mérgezőek. :-)
Félre a tréfát. Ahogy mondtam nem vagyok szakember. Így csak laikusként teszem hozzá, hogy ebből a rengeteg ásványi anyagból nyilván van, ami csak szinte nyomokban található meg a termékben, pont azért, mert nincs rá szüksége a szervezetnek komolyabb dózisban.

Tulajdonképpen most hogy végiggondoltam, lehet, hogy ez a széleskörű felsorolás a legkorrektebb dolog. Lehet, hogy más termékekben is ott van sok "felesleges" és "mérgező" anyag, csak épp nem írják rá a cimkére. Csak azért írom ezt, mert a leírás alapján ez a termék 100%-ban növényi összetevőkből áll. Tehát ha ezek az anyagok benne vannak a növényekben, akkor egy külön eljárás kellene, hogy kivegyék belőle a nem szükséges anyagot. A kérdés, hogy ezt meg lehet-e tenni? Van-e rá technológia?

Nem tudom. Ez egy olyan kérdés, amihez ahogy mondtam, nem értek.

Rendkívül mulatságos, helyenként határozottan ijesztő társalgás.
Köszönöm a szórakoztatást.
Jövő héten csináljuk egy vakcinázási felmérést. Az is izgi lesz.

télen több vitamin bogyó nyáron több gyümölcs bogyó....