Hol élsz, mik a terveid a jövőre nézve?

Címkék

Magyarországon élek, és itt is fogok maradni
53% (341 szavazat)
Magyarországon élek, de tervezem, hogy külföldre megyek
28% (179 szavazat)
Külföldön élek, de pár év múlva hazamegyek
3% (17 szavazat)
Külföldön élek, és nem tervezek visszamenni
10% (67 szavazat)
Egyéb, leírom
6% (38 szavazat)
Összes szavazat: 642

Hozzászólások

Vagyunk néhányan, akik - Magyarországot tekintve - külföldön születtünk és itt is maradunk.

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Tehat, ha baszogatnak folyamatosan, ellehetetlenitik az eleted, stb..., te akkor is ittmaradsz, mert a kolto megmutatta neked az iranyt.

Oh, man!

+++

Van meg egy kedvencem: sehonnai bitang ember, ki ha most kell, halni nem mer.
En nem halok meg sok barom politikus, kolto, stb. barom hivasara vagy miatt; es az orszagert sem, ha erted.

Hol olvastál te ilyet? Nem azt mondtam, hogy kötelező, hanem azt, hogy iránymutató. Hol van leírva, hogy attól nem lehet eltérni szükség esetén? Úgy látszik, hogy egyesek már annyira külföldön élnek, hogy a nyelvet sem értik...

"Oh, man!"

És már beszélni sem beszélik.

--
trey @ gépház

Én nem promotáltam én csak leírtam, hogy ami itt van az nevetséges, és akinek van rá lehetősége és tudása az menjen el, ha biztos életet akar. De még mindig nem értem, hogy ez konkrétan hogyan jött most ide a politikai szálhoz, ahol leirtam, hogy a politikusok már a civilizáció kezdete óta a gyökerekre épitenek, mert amióta létezik emberiség mindig azok voltak jelen legnagyobb számban.

Jó, értelek én, próbálsz mentegetőzni, akkor finomítok, bár a lényegen nem változtat, mivel szerinted az a része a lakosságnak seggfej, akik a vezetőket megválasztották. Nos, ez elég nagy része a lakosságnak, mondhatni a nagyon nagy része, és többnyire az értelmiségi része, és a fiatalok, meg a nyugdíjasok kis része. Minden esetre jó nagy része, szerinted seggfej.

Köszönöm, igazából ezzel mindet el is mondtunk rólad.
________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Tudod mit, en bator leszek es bevallalom: igen, szerintem a lakossag nagyobb resze seggfej. Csak a vak nem latja, hogy az, amit itt muvelnek, az rovid uton hosszu tavu karosodasokat okoz mind a gazdasagban mind pedig az orszag megiteleseben. Eddig se nagyon tudtak, hogy hol vagyunk, most mar tudatosan fognak keverni minket nehany fejlettebb afrikai/del-amerikai orszaggal. Es azt kell mondjam, nem is teljesen ok nelkul.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Dehogy vettem én magamra! Ha minden név nélküli internetkommentet magamra vennék, már rég latex búslakodóba menekülve tengetném a napjaimat. Rá se ránts! Tudom, hogy kinek a véleményére kell vagy érdemes adnom. Régi motoros vagyok már az interneten ;)

--
trey @ gépház

"szerintem hülye aki itt marad"

megértem miért gondolod ezt megoldásnak, csak azt felejted ki, hogy van, aki nem azért csinálja amit csinál, mert "úgy hozta a sors", vagy mert "ezt osztották a nagyok". ha 30 önkényes lakásfoglaló megjelenik a lakásom ajtajában, akkor nem összepakolok. vagy ha a szomszéd úgy dönt, hogy innentől ő egyenlőbb a lakók közt, és ő bizony elkezd parancsolgatni, átfesteni, eladni a liftet, akkor nem a költözés a megoldás. (mielőtt valaki elkezd gyanusítgatni, nem, nem is az erőszak a megoldás)

Imadom ezeket az okos beszolasokat. Mondd mar meg, hogy az egyre pocsekabb gazdasagi es munkaeropiaci helyzetre egeszen pontosan mi a megoldas? Hogyan tudom megoldani azt, hogy a munkahelyem ne menjen csodbe, hogy azok a multik, ahova meg mehetek, ne hagyjak el csapatostul az orszagot?

En nagyon szeretek itt elni, ha tehetnem, sose mennek el innen. Magyarorszag a hazam, "itt ringattak bolcsom, itt szulettem, itt boruljon ram szemfodel, itt domborodjek a sir is felettem". De ha ellehetetlenitik a normalis eletet itthon, akkor nincs igazan valasztas. Es minden jel arra mutat, hogy ez a helyzet csak es kizarolag rosszabb lehet ennel. A honszeretet futi a szivemet, de ettol meg rohadtul fogok fazni a hid alatt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Persze hülye aki itt marad, ahogy az is hülye, aki vallásos, az is hülye akinek érzelmei vannak, az is hülye aki nem gátlástalan és nem maximálisan önző!
Nyilván hülye itt mindenki, hülye volt aki harcolt 48-ban 56-ban vagy akármikor a hazájáért, ahogy az is hülye aki még magyarul beszél, hiszen angolul beszélni sokkal kifizetődőbb.
Valamint hülye az is, akinek elvei vannak, hülye az is aki bármiben is hisz, bármit is tisztel, és bármilyen értékrenddel is rendelkezik, és az is hülye akinek erkölcsi normái vannak.
Nyilván mindenki hülye aki nem úgy gondolkodik mint te! Igaz?

Vedd már észre magad milyen baromságokat beszélsz! Senkinek nem kötelező magyarnak lenni, válthatsz másra és lehetsz európai, járhatsz női ruhában szakállasan, és lehetsz európai meg tolerancia bajnok literalisba antinacionalista nemzetellenes független egyén, a te döntésed. Ha meg nem segíteni szeretnéd az országot/nemzetet, akkor ne is foglald itt feleslegesen a helyet olyanok elől akik szeretnek itt élni és nem akarnak elmenni és nem akarnak nem magyarok lenni, ennyi, tudod merre van a kijárat... Szia!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ez nem übermagyar hozzáállás, nem értem, hogy miért az "utálok itt élni", "jaj de szar itt", "külföldön sokkal jobb, sokkal szebb", "hülye magyarok, hülye nemzet, hülye hagyományok, hülye matyóhímzés" a normális gondolkodásmód, és miért kell szégyellni azt, ha valaki büszke a magyarságára? Miért lesz valaki übermagyar csak mert szereti a hazáját, és ragaszkodik az értékekhez, ragaszkodik mindenhez ami számára a nemzetet jelenti? Nem inkább ez a normális hozzáállás?
Ha visszanézed a történelmet folyamatosan az volt a célja a minket támadóknak, hogy lerombolják az összetartozást, elhalványítsák a régi értékeket, beolvasszanak, megosszanak és irányítsanak minket.
Mivel segítem a nemzetet? Mondjuk minden állampolgárnak aki szereti a hazáját első dolga az lenne, hogy nem szidja és nem csak a hibáit emlegeti, idegenek felé pláne nem, de egymás között sem. + Kiállok azokért az elvekért amik ennek a nemzetnek az alapjait képezik és nem megyek még direkt szembe is velük. Nem járok ki külföldre dolgozni, nem feketézek, nem lopom meg a saját országomat, és nem szidom ott ahol csak lehetőség van rá, és nem morgok a kocsmában támaszkodva, hogy jajj de szar itt élni, hanem teszem a dolgom és optimistán nézek előre, nem úgy, hogy itt szar és sosem lesz jobb, mert lehetőség van, csak nem kéne nyavalyogni meg pesszimistán látni mindent és lelépni... + ami a legfontosabb, az optimista jövőképemet más embereknek is sugárzom, ami szerintem nagyon is a nemzet segítése.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Miért, mégis mivel kellene hozzáadnom a nemzet fennmaradásához és gyarapodásához, mint hogy itt élek, itt vállalkozom, magyarnak vallom magam, nem szarom le a múltunkat, a kultúránkat az értékrendszerünket, és ha úgy adódik és támadás éri az országot/nemzetet, akkor megvédem, ha szükség úgy hozza fegyverrel, ha meg úgy hozza szavakkal, nincs ebben semmi nacionalista meg übermagyar, egyszerűen egy nemzet tagja legyen a nemzet tagja. Majd ha lőnek ránk akkor nem szóban védem meg, hanem tettekkel, nem értem miért kell lenézni azt hogy valaki szeret magyar lenni és itt élni, tényleg nem értem... van akinek ilyen az értékrendéje, én is elfogadom a tiedet, de ha neked nem jó magyarnak lenni, akkor nem kell erőltetni, költözni lehet, más nyelven is lehet beszélni, és lehetsz más ország állampolgára, ha egy másik ország szimpatikusabb neked, a te döntésed, én nem fogok hazaárulózni senkit. Ez egy döntés, ahogy a vallás is egy döntés, a hajviselet vagy az öltözködési stílus is az. Abban élj amit szeretsz és úgy ahogy szeretsz. Én itt szeretek élni és magyar szeretek lenni. Ennyi.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

> nem értem miért kell lenézni azt hogy valaki szeret magyar lenni

Mert ellenségesek vagytok mindenkivel szemben aki kritikával él és az egyből zsidóbérenc és ellehet takarodni hogy ezt a tisztaszívű magasrendű népet negatív szóval merte illetni. Valamint mintavételeim alapján egyenes arányú korreláció van a nacionalizmus és a beszűkült ostobaság között.

Nem szólítottalak fel, el akarsz te menni magadtól is, csak azt mondtam, hogy tudod hol a kijárat, senki nem fog fegyverrel feltartóztatni, nyilván jobb is azoknak akik maradnak, ha egy demotiváló állampolgár elhagyja az országot. Nem szólítottalak fel, csak mondtam, hogy el lehet menni, van rá mód, hajrá... ha ostoba aki itt él és élni akar, akkor te ne légy ostoba, nehogy itt maradj és ostobák közt kelljen szenvedned..

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Neked képzelt, másoknak nem az, attól, hogy máshogy gondolkodsz mint az általad hátrahagyott összes magyar, még nem jelenti azt, hogy mindenki téved rajtad kívül.
Ha kinn vagy boldog, akkor légy ott boldog, de aki a hazájában boldog, az hadd legyen boldog ott.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem beszélek senki nevében, van Magyar állam, élnek itt emberek, és nem költöztek el, és működtetjük az országot, nem lettünk sem németek, sem szlovákok sem osztrákok sem oroszok sem stb. Nem akar mindenki elköltözni, vannak akiknek jó itt, és azért élnek itt, ha nem tűnt volna fel.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem vagyok a Janikád, és szabad országban élünk, gondolkozhatsz akárhogy. Egy dologban tényleg szar ez az ország, ezt elismerem. Mégpedig abban, hogy bizonyos dolgok szóbeli kritizálása, vagy megkérdőjelezése és támadása már eljárást és akár börtönt is vonhat maga után, de magyar nemzeti értékek elleni szóbeli támadás szabadon történhet, ez elég szomorú.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

HAHAHA

" szabad országban élünk, gondolkozhatsz akárhogy."
Origó főszerkesztő, Tv csatornák, Kommentelés, satöbbi. Csak az elmúlt fél év.

"Mégpedig abban, hogy bizonyos dolgok szóbeli kritizálása, vagy megkérdőjelezése és támadása már eljárást és akár börtönt is vonhat maga után"
Csak előjött csak a pálinkázás közbeni zsidózás, mint magyar kultúra, amiről már szó volt.

"de magyar nemzeti értékek elleni szóbeli támadás szabadon történhet, ez elég szomorú."
Lehet menni észak koreába, vagy türkmenisztánba, vagy valamelyik fain diktatúrába, ahol ilyet nem lehet.

"Origó főszerkesztő, Tv csatornák, Kommentelés, satöbbi. Csak az elmúlt fél év."
Egyetértek a média törvénnyel, és a kereskedelmi csatornák megadóztatásával maximálisan, ja és nem vagyok Fideszes!

"Mégpedig abban, hogy bizonyos dolgok szóbeli kritizálása, vagy megkérdőjelezése és támadása már eljárást és akár börtönt is vonhat maga után"
Nem értem miről beszélsz, nem tehetek róla, hogy mást olvasol ki mint ami a lényeg, és ha magadra veszel valamit az a te dolgod, és nem zsidóztam!

"Lehet menni észak koreába, vagy türkmenisztánba, vagy valamelyik fain diktatúrába, ahol ilyet nem lehet."
Nem én akarok elköltözni, én otthon vagyok, magyar vagyok és jó nekem a saját hazámban. És már írtam, hogy sajnos itthon sem lehet mindent, mert van amit nem kritizálhatsz mert börtön jár érte, és amit meg tényleg minden szempontból logikus lenne tiltani azt nem tiltják.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Szeretem, hogy zsidózik valami turbó egyén aztán tagadja. Egy dologért járhat börtön itthon, az pedig a holokauszt tagadás. Egyetlen normális ember sem ért egyet a média korlátozásával, de te nem is vagy az nyugi. Utolsó résszel meg saját magad teszed még nevetségesebbé, igazából önmagad paródiája vagy

Ja, hát persze, nem arra gondolt ő, hogy a holokauszt, hanem csak úgy általában. Hehe.

Na látod pl. ettől gennyes ez az ország. (Persze nem az ország, csak a lakóinak egy kicsi, bár növekvő, de legalábbis egyre hangosabb része.) Ettől a gyáva, körülírt zsidózástól. Amikor nem is kell kimondani, hogy összekacsintanak, és már tudják is, hogy kiről van szó. Hányinger.

Mindenki gondoljon a dolgok mögé amit akar. Én nem hoztam szóba a zsidókat és nem zsidóztam, engedtessék már meg, hogy ezt kikérjem magamnak!
Jó hogy nem tiltod, hogy az emberek gondolkodjanak, és fejben véleményük legyen, vagy nem akarsz rögtön valami gondolatrendőrséget szervezni, hogy még véletlenül se gondolhasson senki semmire a tudtod nélkül, vagy hogy van ez? És ne nevezd gennyesnek az országot, és ne kombinálj, meg ne feltételezgess, mert azt én is tudok, vagy akárki.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Megint a szavak kiforgatása. Nem azt mondta, hogy nem a holokauszt-tagadás törvényről beszélt, hanem hogy nem zsidózott. Az, hogy valaki utal rá, hogy a holokauszt-tagadás törvény szerinte hülyeség, szerintem nagyon messze van a zsidózástól. Szerintem is hülyeség, pedig semmi bajom sincs se a zsidókkal, se a cigányokkal, se az arabokkal, se az örményekkel, se más népekkel akiket módszeresen irtottak korábban a történelem során.
Ha zsidózásra akarsz példát, akkor a legfrissebbet itt lejjebb találod.
--
♙♘♗♖♕♔

Persze, ismerjük ezt a módszert, és lehet próbálkozni, de azért nem mindenki hülye, van aki tud olvasni és szöveget értelmezni. Ha ki akarja forgatni a szavaimat forgassa, leszarom.
Amúgy vannak hülye törvények igen, meg a kettős mérce jelenléte is hülyévé tesz egyes törvényeket, mert van amire vonatkozik míg más ugyanolyan, vagy súlyosabb dologra meg nem vonatkozik.
Én semmilyen kisebbséget nem szidtam. Minden kisebbségben és nem kisebbségben vannak seggfejek és gazemberek, ebből egyik sem kivétel. Hogy arányában melyik kisebbség tartalmaz több alávaló embert, vagy bűnözőt, vagy seggfejeket, azt mindenki mérje fel maga. Egy biztos, nem arányosan oszlik el a seggfejek száma a kisebbségek közt, mert vannak olyanok amelyekben magasabb a seggfejek száma mint a normális embereké. Persze ettől még egyik kisebbséget sem szabad bántani, de azt meg nem lehet elítélni, ha a többség gyanakodva és bizalmatlanul néz az ilyen arányú kisebbségekre.
Természetesen egy országon egy nemzeten belül a többség akarata és igénye számít, és a kisebbségét a többséggel szemben háttérbe kell szorítani ha a szükség úgy kívánja. Természetesen míg a kisebbség tagjai a nemzethez akarnak tartozni és nem valami módon külön független entitásként élni benne, addig minden téren támogatni kell őket és ugyanúgy kezelni mint a többség tagjait. Akik pedig nem akarnak a magyar nemzet tagjai lenni minden téren, azok ne akarjanak, de ne is hívják magukat magyarnak, akkor hívják magukat xy-nak és mondják azt, hogy magyar állampolgárok, de nem a nemzet tagjai, csak itt élnek hivatalosan.
Azt hiszem, hogy Magyarország és a magyar nemzet talán a történelem során az egyik legtoleránsabb és legbefogadóbb nép volt mindig is, ha végignézünk hány féle kisebbség telepedett le nálunk, olvadt be, vagy asszimilálódott, akkor láthatjuk, hogy ez tényleg igaz. Szerintem senkit nem ér megkülönböztetés nálunk, ha nem provokálja ki, és nem tesz érte.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Egy dologért járhat börtön itthon, az pedig a holokauszt tagadás." Ez nem teljesen igaz.

Hivatalosan a nemzeti szocialista és a kommunista rendszerek bűneinek tagadásáért járhat börtön. Ez messze több, mint a holokauszt-tagadása. De szerintem bármilyen vélemény börtönnel való büntetése értelmetlen, legfeljebb máshogy mondják majd ugyanazt...

"Érik a szőlő, hajlik a vessző, bodor a levele.
Két szegénylegény szántani menne, de nincsen kenyere.

Van vereshagyma a tarisznyába', keserű magába',
Szolgalegénynek, hej, a szegénynek de kevés vacsora.

Zörög a kocsi, pattog a Jancsi, talán értem jönnek,
Jaj, édesanyám, szerelmes dajkám, de hamar elvisznek.

Kocsira ládám, hegyibe párnám, magam is felülök,
Jaj, apám, anyám, kedves szülődajkám de hamar elvisznek.

Huncut a gazda, nem néz a napra, csak a szép asszonyra,
Huncut a vendég, mert mindig innék, ha vóna', ha vóna'."

Rendben, akkor ezt megbeszéltük, ez a te véleményed rólam, az enyém meg rólad az, hogy egy ostoba és savanyú, megkeseredett komplexusos ember vagy, és nem érzed jól magad sem a bőrödben sem a közegben ahol élsz. Sajnálom, hogy szenvedsz.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nyilván ezek szerint nem tartja magát magyarnak mert a saját véleményére csak nem mondja rá, hogy nem számít, nem igaz?
Én amúgy jól elvagyok így "jelentéktelen" magyarként meg egy "jelentéktelen nép" tagjaként is. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Az, hogy eltakarodik vagy sem meg nem valtoztat semmit azon, hogy te eleve ellensegesen lepsz fel az ilyenekkel szemben.

Az a problema, hogy azok, akik a te allaspontodat kepviselik igazabol nem tudnak olyan erveket felhozni, amivel meg lehetne gyozni a menni szandekozokat. Vannak, akik nem szivesen mennek, de muszaj. Nem azt mondom, hogy gyujts oromtuzeket, de legalabb probald megerteni, hogy nem mindenki idegenszivu, aki menni akar. Legalabb egyszer tedd meg, es ulj le egy ilyen emberrel, es beszeljetek at, hogy o miert akar menni, es probalj meg ervelni amellett, hogy maradjon, es probljatok meg megoldast talalni a problemakra. Sokkal tobbet tenne az orszagert, minthogy itt tengeted az eletedet meg vered a melledet. Az ugyanis senkit nem erdekel.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

És kit érdekelnek a "Kurucinfo kommentelő emberek"? Mondtam, nem reprezentatív a mintád, a "Kurucinfo kommentelő emberek" != magyar emberek!

Különben is kikérem magamnak, az hogy "ellenségesek vagytok mindenkivel szemben..." ezek szerint egy csoportba veszel velük, miközben közöm nincs hozzájuk, sőt!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"és miért kell szégyellni azt, ha valaki büszke a magyarságára? "

mert nincs ertelme. Mert nincs olyan erzes, hogy buszkeseg, mert amit ennek alapjan cselekszel irracionalis, es rossz.
Mert nem letezo eszmek lettek beled verve, alaptalan gondolatok es hitek, sztereotipiak es kotelessegek. Tiszteld ezt, szeresd azt, tegyel amazert, ne tedd ezt, utald azt, old meg, halj meg.* Ezek olyan dolgok, amelyeket tuzzel vassal irtani kell, nem pedig buszkenek lenni ra, hogy szembe mesz az esszel, pusztan a neveltetesed alapjan.

Hogy ne csak a levegobe beszeljek, irtandonak tartom peldaul a kereszteny vallast, a targyakhoz, esemenyekhez, jelkepekhez (tehat nem egymashoz) kapcsolodo tiszteletet es tilalmakat, a nepi bolcsessegeket, az oltozkodesi eloirasokat, azt, hogy a magyarsagodra buszke vagy akarmit is jelentsen ez (ez legalis egyebkent?), a hazaszeretetet, meg me'g mindent, ami nem most jut eszembe.

*valoszinuleg az allam baloldali szemlelete, a kolcsonos egyutteles hasznossagan alapulo is megkoveteli, hogy meghalj/kidolgozd a beled, ha ugy adodik. Ha masert nem, hat amiatt a borzaszto furmanyos ok miatt, hogy ha mar egyszer zusammen jonak talaltatott az allam, akkor megtartani, hogy letezzen, szinten jo.

Nem erre gondoltam. Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy miközben ő azt mondja, hogy ne mondja meg senki, hogy kit vagy mit kell szeretni, utálni, követni, üldözni, eközben ő maga hirdet meg egyes eszméket irtandóként. Ne csinálja senki, de én csinálom? Hogy is van ez?

>Mert nincs olyan erzes, hogy buszkeseg, mert amit ennek alapjan cselekszel irracionalis, es rossz.
Mert nem letezo eszmek lettek beled verve, alaptalan gondolatok es hitek, sztereotipiak es kotelessegek.

Van olyan érzés. Attól még hogy te nem érzed, attól még mások érezhetik, tehát valódi.
Az ember alapvetően irracionális lény. Nem tudom nekem milyen hosszú távú céljaid, vágyaid vannak, de biztos vagyok benne, hogy lecsupaszítva valami irracionális motivál (pl. akár csak az életbenmaradás ösztöne, az miért lenne racionális? A világnak teljesen mindegy hogy létezel-e. Attól még persze lehet neked fontos.), hiába húzol rá néhány réteget.

Ezek létező eszmék. Persze azzal egyetértek, hogy ez jó módszer arra, hogy manipulálják az embereket az államok, egyházak, vállalatok (bár ez utóbbi most nem került szóba), és ezt szomorúnak tartom. Attól még az egyén számára ezek valóságos érzések, és nem lehet csak úgy elvenni őket. (volt aki megpróbálta, tipikusan diktátorok egyébként) Nem az a módja a fejlődésnek, hogy megfosztod az embereket attól, ami nekik fontos, vagy szimplán lehülyézed őket. Egyszerűen még fejlődnünk kell, mint társadalom, és figyelni arra, hogy az emberek józan ítélőképességét ne homályosítsa el a vallás, vagy a nemzet-tudat. Ennek nem az a módja, hogy elveszed az emberektől a vallásukat és a nemzet-tudatukat, annál is inkább, mert úgy valami hasonló, és potenciálisan veszélyesebb úgyis jön a helyébe, az emberek zömének szüksége van keretekre.

Az inkább egy tapasztalat, és nem egy érzés... Hát egyébként igen, számukra valódi, csak kevés köze van a kollektív valósághoz. Mindenesetre nem egy érzés. Az ide kapcsolódó érzés mondjuk a késztetés lehet ahhoz, hogy lemészárolják a fél falut (mert Isten ezt mondta), ez viszont valódi érzés (bár patologikus).

Kicsit valasszuk kulon a kettot.

Eloszor is, valoban van olyan erzes, hogy buszkeseg. Buszke vagyok arra, hogy 30 evesen van egy jo allasom, van sajat cegem, egeszen jo informatikus vagyok (ha valamit szeretek magamban, hat az a szerenyseg), olyan lakasban elek, amibol nem rughatnak ki; es hogy mindezt egyedul ertem el, sajat erobol.

Amirol itt szo van, az a nemzeti buszkeseg. Ilyen is letezik, valaki lehet arra buszke, hogy magyarnak szuletett, hogy olyan embereknek lehetett a honfitarsa mint Rubik Erno vagy Puskas Ferenc. De a problema az, hogy sokan a nemzeti buszkeseget valahogy rosszul ertelmezik, es nekiugranak mindenkinek, akiknek akarcsak egy kicsit is megfordul a fejukben, hogy talan kulfoldon is lehet elni. Az mar egyenesen eretnekseg, ha valaki azon tunodik, hogy talan jobban is, mint itthon. Nem is kell a kurucinfoig elmenni, tessek korulnezni itt a HUP-on. Akarhanyszor elokerul ez a tema, mindig van valaki, aki letamadja azt, aki menni akar, hogy mi a fraszt keres meg itt, miert nem ment el mar a francba. Soha egyetlen embert se lattam, aki legalabb probalta volna megerteni a masik oldalt, vagy legalabb szimplan csak nem bantani. Pedig ezen az oldalon elmeletileg tanult, intelligensnek mondott emberek vannak. Legalabbis allitolag.

Es ez az, ami igazabol karos. Mostanaban, amikor nyilnak ki a hatarok, nincs igazabol ertelme azon torpolni, hogy itthon vagy vagy masutt. Ott, ahol a legjobban erzed magad, a legjobban tudsz ervenyesulni. Attol, hogy valaki Pragaban el es dolgozik, nem lesz kevesbe magyar, nem fogja kevesbe szeretni Magyarorszagot - mint orszagot, mint nepet. A legtobb emigrans nem azert megy el, mert baja van a nagymultu magyar neppel, vagy mert nem kedveli a Gellert hegyet. Es attol, hogy kimegy kulfoldre, nem kotelezo, hogy egybol kulfoldive is valjon, feledve hazajat es a nepet, melynek fianak szuletett. Vannak ilyenek, elismerem, de nem mindenki, es nem kotelezoen ez az irany.
Arrol nem is beszelve, hogy kulfoldrol is lehet tenni a hazaert. Kuldhetsz haza penzt az itthon maradottaknak, hirdetheted, hogy Magyarorszag milyen kivalo turistacelpont, terjesztheted olyan rendezvenyek hiret, amik nem kapnak nagyobb kulfoldi visszhangot, orizhetitek tobbi kulfoldre szakadt magyarral a magyar kulturat, stb. Csak ahhoz, hogy ezt meglassuk, el kell vetni azt az ideat, hogy mindenki, aki nem returjegyet valt a hataron tulra, kotelezoen a haza ellensege.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Félreérted: nem azzal van bajom, hogy valaki ki akar menni. Ha úgy adódna, hogy lehetőségem lenne picit körbenézni a nagyvilágban, valószínűleg én is élnék a lehetőséggel. (Megjegyzem, ez korábban is divat volt, csak akkor az arisztokrácián kívül keveseknek adatott meg a lehetőség.)

A problémám azzal van, hogy ha valaki egyből hülyének nevezi azt, aki nem tervez innen véglegesen elköltözni, sőt mi több, szeretné a legtöbbet kihozni ebből az országból, illetve leszól mindent/mindenkit, aki/ami magyar.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

van egy jo allasom, van sajat cegem, egeszen jo informatikus vagyok (ha valamit szeretek magamban, hat az a szerenyseg), olyan lakasban elek, amibol nem rughatnak ki; es hogy mindezt egyedul ertem el, sajat erobol

Pedig erre is csak ugyanannyira lehetsz büszke, mint a magyarságodra: születtél adott génekkel egy adott környezetbe, kaptál valamilyen nevelést, amiből kialakult egy értékrend, volt egy-két jó minta az életedben, egy-két rossz és lettél, aki vagy.
Ha más géneket, környezetet vagy nevelést dob a gép, akkor meg arra lennél büszke?

Ilyent nem írtam. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy sokszor az, amit egy-egy embernek tulajdonítunk, mindössze a körülmények játékának eredménye.
Komoly meggondolásra ajánlom azt a kérdést, hogy hol is húzódik az, amire azt mondják, hogy jogosan büszke valaki és honnantól káros. Lehet valaki arra büszke, hogy gazdag? Akkor is, ha örökölte és csak annyi az érdeme, hogy nem veri el ész nélkül a tőkét, csak a kamatot? És az abszolút hallására lehet büszke valaki? És arra, hogy minden konfliktust higgadtan tud kezelni? Esetleg arra, hogy nem született színtévesztőnek? Vagy arra, hogy 140 az IQ-ja? Hisz valószínűleg csak a gének játéka és az erre kiélezett taníttatása miatt. Vagy arra, hogy egy óra alatt 15 kilométert tud futni? Pedig ha nem cigarettázna, s rendezettebben élne, az adottságaival olimpikon lehetett volna. Vagy arra, hogy ő bezzeg nem szokott beteg lenni, mint mások, mert egészségesen él? Aztán jön az örökletes szívbetegség. És arra, hogy ő az ungabunga törzs teljes jogú tagja, aki teljesíti az összes megszabott feltételt: vadászik, fiút nemz, stb.? És arra, hogy ő a tuti holland kozmopolita polgár, aki jól adózik, s helyes, értéksemleges nevelésben részesíti gyermekeit, stb.? És arra, hogy Magyarországra született, és bár nem fenékig tejfel itt az élet, de kihozza ebből a maximumot, s nem lép odébb a kisebb ellenállás irányába?
Mondjátok meg nekem bölcsek, ki mire lehet büszke?

Számomra az egyik legszebb vers:

"Azt mondta egyszer valaki, úgy mondják, egy görög bölcs:
„adj egy szilárd pontot és kifordítom sarkaiból a világot.”
Én megtaláltam azt a pontot, legalább is önmagam számára.
Ez a föld az amelyen élünk:
a sziksós puszta, a ragadós televény, a szaladó homok
és a zöldelő dombok földje: Magyarország,
s a tízmillió magyar, aki benne él.
Hogy szép-e a mi hazánk, szebb-e mint másoké,
nem tudom, nem is keresem:
hogy fegyverrel hóditottuk, vagy munkával szereztük,
beköltöztünk-e, vagy földből nőttünk:
mindegy ma már - egyek vagyunk vele.
Napunk közös a többiekkel, de a mi csiráinkat is felébreszti,
a felhők elszállnak felettünk, de esőjüktöl a mi füveink is nőnek:
a másoké szép és gazdag földjét én hát nem irigylem."

Veres Péter: Én nem mehetek el innen

Persze, az egész világ szivárványban úszik és liberalista, női ruhába öltözött és szakálla van, csak nálunk olyan hülyék az emberek, hogy még van értékrendünk, erkölcsük, és több ezer éves hagyatékuk amihez ragaszkodnak és tisztelnek becsülnek! Micsoda ostoba emberek vagyunk ugye? Nyilván .... :D
Akinek nem értéke a hazája és a gyökerei, az szánni való ember.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Én ezt eddig is megértettem, én sem azért tartom Magyarországot a hazámnak csak mert ide születtem. Szabadon választhattam volna más hazát is, de én ezt választottam, az más kérdés, hogy kényelmes volt mert itt élek benne, de attól még ez az én döntésem.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Persze, az egész világ szivárványban úszik és liberalista, női ruhába öltözött és szakálla van, "

olyan sebb buta vagy, hogy még anyád is letagad... Ismerd már a kibaszott szavak jelentését ember. Pont a magadfajta barmoknak legjobb ez a liberalizmus, amit szitokszóként használtok, mivel elképzelésetek sincs a mögöttes tartalomról.

Kedves szappanka, már írtam egyszer, nekem nem kell érvelnem. Nem nekem vannak problémáim az itt éléssel, hanem neked. Nem buktam bele semmiféle érvelésbe mivel bele sem kezdtem, mert szükségtelen érvelni olyasmi mellett amit minden magyar ember természetesnek vesz csak te nem.
Nyilván te olyan okos vagy, akkor minek vitatkozol itt a söpredékkel meg a sok ostobával, és miért nem mész hozzád mérten magasabb körökbe vitatkozni?

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Függetlenítve magamat a pártoktól és a politikától. Meg lehet nézni milyen irányba halad az ország és milyen jellegű párt kapott többséget a népszavazáson. Meg lehet nézni, hogy milyen részeredmények voltak az egyes választókerületekben és abból jól látszik, hogy mit szeretne a többség, hát nem azt az irányt amit te képviselsz Szappanka, ennél több érv nem kell.
Persze most majd mindjárt az jön tudom, választási csalás, manipuláció, népbutítás meg lefizetések eredménye a választási eredmény, és valójában a magyar nép nem is azt akarta ami lett, és mindenkit megvettek és mindenki ostoba blábláblá...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Mindig ez az érved, általánositás, csak az a gond kurvára nem. Buta vagy, fogadd el. Ha csak 1-2 ember csinálta volna, nem több száz, akkor a tömeg kivethette volna magából őket, de az egész csőcselék ilyenből állt. Azt pedig ne várd el senkitől, hogy amikor térkövekkel dobálnak, szépen udvariasan megkérik a csőcselékedet, hogy álljon ki a sorból aki dobált, mert őt bizony most hasba lövik gumilövedékkel, hanem fogják magukat és belőnek a picsába.

Jogosan.

Tény, hogy gyakorlatiasabb dolog egy falkavezért követni, mint a sorból és sörből kilógókat. Cserébe a nagy vezír a nyelvedet és/vagy a hátsódat követeli.

Néha érdemes meghallgatni a költőt, aki olykor korának lelkiismeretét ébresztgeti vagy jó szóval oktatja hallgatóságát.

Rosszabb időkben is éltek itt emberek, és magyarnak vallották magukat, és nem akartak elmenni máshová. Pedig manapság nem is lőnek ránk, van mit enni, van hol lakni, és ahogy elnézem neked jól megy a sorod nagyon is ahogy nekem is, mert nem az utcán koldulunk éppen hanem egy gép mögött ülünk és fizetjük a villanyszámlát, a net havidíjat stb. mert ezek szerint van miből, vagyis nem csak hogy élni lehet itt, de luxusra is telik, ahhoz képest, hogy volt idő mikor egy magyar ember örült ha megéri a holnapot, és mégsem hagyta el az országot, még ha lett volna rá lehetőség akkor sem.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Akinek volt lehetősége innen elmenni, hogy megvalósítsa önmagát, az minden korban mindig elment innen."
Aha, persze. Tudod ez az "önmegvalóstósni" elég új. Régen az vándorolt el, aki éhezett. Ma meg az aki nem elég képzett ahhoz, hogy itthon is rendes fizetést kapjon. Munkásnak lenni mindenhol szar, persze vannak fokozatok...

"ahogy elnézem neked jól megy a sorod nagyon is"

javallom keress egy jo optikust, vagy hagyj fel a gondolatolvasassal.
nagyon nem tudsz rolam semmit. DE!
a 21.szazadban, EU-s orszagban a villanyt es az internetet luxusnak tekinteni hat..

egyebkent ez a orulj hogy nem lonek cimu hujeseg meg nagyon idegesito.
ha lonenek, akkor nyugodt lehetnel, nem lenne ekkora _indokolatlan_ vagyoni kulonbseg emberek kozott.

Ezzel az idézettel nagyon tudok azonosulni, csak az "itt" tételt értelmezem tágabban, mint a standard.
Javaslat a következő szavazásra:

"Itt élned, halnod kell"

0. itt - Kápolnásnyék
1. itt - szülőfalum/városom
2. itt - az ország ahol születtem (Magyarország, Románia, Szlovákia, Németország, Ukrajna, Szerbia, Ausztria, USA, UK, egyéb leírom a...)
3. itt - a régi Magyarország területe, tkp a Kárpát-medence
4. itt - valahol Európában
5. itt - bárhol a fehér/keresztény kultúrkörön belül
6. itt - a Földön
7. csak az eredmény érdekel

Az én szavazatom: 4, de kacsingatok az 5 felé

Csaba

Valóban hangzatos, a piros-fehér-zöld szívünket megdobbantó idézet.
Szeretem a hazámat - nagyon is: Bár éltem külhonban, visszatértem. Pillanatnyilag úgy érzem, hogy a sors nem egy kézzel, hanem diktatúra pörölyével ver. Ha maradok, egy darabig élek, és éhen halok. Ha túlélem a következő 30 évet, akkor jobbik eset, ha akadálymentesítik az összes munkahelyet, hogy a csomókban hulló hajú, s azt észre sem vevő aggastyánok, fel tudják venni a munkát, miközben munkátlan fiatalok meg sem halván a Szózat szavait, elmenekülnek. A menekülési tendencia és a megélhetési bűnözés emelkedni fog.
Nem bízom az áldás kezében.

Egyéb: Magyarországon élek, reális opcióként lóg a levegőben a külföldre költözés valamikor középtávon, de nincs eldöntve.

(x) Magyarországon élek, és itt is fogok megdögleni :D

Be kellet vallanom magamnak, hogy nem vagyok hős (régi szép idők, forradalmi hevület, gpl, rms), csak egy egyszerű, lusta, családos ember, aki jól akar élni, nyugiban...
Szóval nem tervezem a visszatérést...

Jelenleg Magyarországon élek. Több évet éltem külföldön.
Lehet még megyek külföldre hosszabb-rövidebb időre, de akkor is visszajövök majd.

elkészítem a nagymotorra való jogosítványomat a nyáron, majd vásárolok egy Honda Shadow bringát és mindenhova eltötyörögök vele amúgy urasan

En mennek csak nem tudom hogy mit szolna az asszony.
Meg hat nem tudom hogy hova raknam a 3 gyerkocot.

Persze ha ezt a videot nezem, akkor ez nem lehet nagy gond, meg a kiskutyanknak is lenne hely: https://www.youtube.com/watch?v=HdvbqC-mV6g
Modjuk lehet hogy a helyi Sheriff lelone es lecsukna mint a Rambo-t. ;)

Majd tegyétek ki, amikor szervezitek. Semmiképp sem szeretnék kimaradni, amikor a hup motoros banda érkezésére sorra zárkóznak be a városok. Behunyom a szemem, s látom is: alattam a 100 lóerő falja az aszfalt, hátamon feszül a HUP bőrdzseki, kormányra akasztva egy UTP patchkábel és egy egész hétig nem borotválkozom!

magyarorszagon elek es nem tervezek elmenni de lehet, hogy ugy adodik, hogy kell, mert itthon nem nagyon van nem integrator networking melo.

minden nagyobb politikai ökörségen el tudok annyira gondolkodni, hogy elkezdjem végiggondolni a költözést, de maradok.

jó munkám van, szeretem amit csinálok, erre a területre még nem tapostak be bakanccsal, haladunk, viszont a légkör nagyon romboló hatású.

viszont, ha mennék, egy életen át azt érezném, hogy küldtek, nem pedig magamtól akartam menni. nem vonz egy angol város, vagy akár a németországi élet, ezért nem megyek.

Hat igen. Mondjuk en egeszen otthonosan ereztem magamat angliaban, nem ereztem azt, hogy en most egy tok idegen helyen vagyok. Nyilvan szokni kellett a helyet, ahol laktunk, de ettol eltekintve nem ereztem azt, hogy en most nem Magyarorszagon elek. Ettol fuggetlenul volt honvagyam, bar talan az is kozrejatszott, hogy szerettem volna mar egy kis magyar szot is hallani.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nekem voltaképpen az a bajom, hogy a Földön jóval több olyan hely van ahol szívesen élnék néhány évet mint amennyi egy jelenkori átlagos homo sapiens élettartamába belefér. Ebben magyarországi helyszínek is vannak, és külföldiek is.

Érdekes ez. Engem pl. vonzanak távolabbi vidékek (már úgy természetileg, környezetileg - akár mentalitást tekintve is), de egyelőre nem tervezek menni sehová. Pedig egyedülálló felnőtt férfiként gyakorlatilag mehetnék bárhova.

Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha mindenki lelép az előmelegített helyekre, aki egy kicsit is tudna (és hajlandó is lenne) tenni azért, hogy ebből a "k. országból" egy jobb hely legyen (mindenki a maga kis mikrokörnyezetében akár), akkor soha nem lesz az. Persze, el tudok képzelni egy olyan élethelyzetet, hogy másként gondoljam, de egyelőre marad ez a fajta idealizmus, és még cseppet sem fáj. :)

ez így igaz, sokan bíznak abban, hogy pár év múlva majd visszajönnek azok, akik kimentek külföldre, szerintem viszont nem nagyon lesz nekik miért, földünkhöz való romantikus vonzódáson kívül...

ha mindenki elmegy (nagyrészt már ment), aki legalább értelmes lépéseket tudna tenni egy normálisabb ország felé, akkor marad(t) pont az a tömeg, aki csak csüng az aktuális kis- és nagy istenei szaván...bár aki elment nagy eséllyel nem akart nekiállni változtatgatni, amit persze részben meg tudok érteni. akkor viszont senki ne panaszkodjon.

Lehet itthon is vannak, csak nem kommunikálnak. Nagyon nem valószínű, hogy az itteni kb. 10 millió egy homogén massza lenne. Szerintem csak nem tudnak egymásról csoportok, vagy egyének. Én is az utóbbi 1-2 évben találtam meg azokat a cégeket, embereket, csoportokat akik törekvései egybeesnek az enyémekkel.

[...] sokan bíznak abban, hogy pár év múlva majd visszajönnek azok, akik kimentek külföldre, szerintem viszont nem nagyon lesz nekik miért, földünkhöz való romantikus vonzódáson kívül...

Azért, akik családot hagytak itt a kényszerűség terhét érezve a nyakukon, azoknak ez is egy fontos tényező lehet.

bár aki elment nagy eséllyel nem akart nekiállni változtatgatni, amit persze részben meg tudok érteni

Ha a nagyon empatikus arcomat öltöm magamra, akkor talán én is meg tudom érteni. Viszont, talán közülük is elég sokan elfelejtik (vagy nem ismerik) a klasszikust, miszerint nincs ingyen ebéd. Azt kellene felfogni minél több embernek, hogy a "rendszer" pontosan olyan, amilyenné azt mi tesszük, tudniillik belőlünk áll össze: a barátaink, a vezetőink, de még az ellenfeleink is közülünk kerülnek ki. Ha nem teszünk azért, hogy ez változzon, hanem csak (pl.) fekszünk naphosszat az ostoba telekép előtt, miközben nézünk fölfelé, hogy mikor segít már rajtunk valaki onnan, akkor valóban szét is fog rohadni minden körülöttünk, és akkor lehet továbbállni a jobb élet reményében, hátrahagyva a ganédombot, amit magunknak (és egymásnak) teremtettünk. Azért, szerintem, tudunk mi ennél jobbat is... :)

(Elnézést az esetlegesen demagógiába hajló kifejezésekért.)

+1

nem emeltem ki a "RÉSZBEN" szót, nem akartam durva lenni, ha teljesen őszintén, pusztán az etikai mércém legjavát adnám, azt mondanám, hogy aki elment, mi a frászt remél, hogy majd a fáradt szülei rendet raknak? vagy hogy máshol nem fogják ugyan így átverni, csak esetleg kevésbé nyilvánvaló módon?

a mi tarsadalmunkat? Ha a tortenelemre gondolok, elso sorban a tobbi tarsadalom. Meg gondolom az altalanos jatekszabalyok, mint a fizika, a kapott nyersanyagok, es meg egyszer emlitem, a tobbi tarsadalom lete. Ezekbol ki lehet hozni a legjobbat, de van, hogy a legjobb is pokol-mocsokszar, lasd zsidok->Babilon, negerek->Amerika, zsidok->halal, etc. Ugy gondolom, van, mikor az enemy erosebb. Meg ha most nem is egy enemy van, es senki se agressziv nagyon, annal nem tud jobb lenni nekunk mint amit ok engednek. Teszem azt, nincs olajunk.

De mindenkepp jo lenne kihozni a lehetoseg szerinti legjobbat.

"Ha nem teszünk azért, hogy ez változzon"

Tettem erte, nem valtozott semmi. Igazabol valahogy nem erzem motivalva magamat.

A legnagyobb problema, hogy en azt latom, itthon nincs igazan olyan ero, ami tenyleg kepes volna valtoztatni a dolgokon. Egy ember, ket ember, tiz ember, szaz ember keves. Hiaba ulsz es erolkodsz, attol meg semmi nem fog valtozni a magasabb szinteken. Igen, lehet pozitivan gondolkodni, de attol se a kenyer ara nem lesz kevesebb, se az adok nem fognak csokkenni, se munkahelyek nem teremtodnek, se a gazdasag nem fog szarnyalni. Marpedig itthon elsosorban ezek a legfobb problemak, es ehhez kellene egy olyan csoportosulas, aki nem csak akar, de tud is tenni valamit. Nagyon szep dolog az, hogy en meg akarom valtoztatni a vilagot, az egyetlen problema az, hogy a vilag alapvetoen nem akar megvaltozni. Ki kell forgatni a sarkaibol, es akkor talan tortenik valami valtozas.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Viszont a saját mikrokörnyezetedet megváltoztathatod. Nem kötelező a sokak által szajkózott "magyar depiben" élni, nem kötelező mindig mogorvának lenni. Lehet lenni vidámnak, lehet lenni optimistának. Ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, nem lesz kevesebb az adó, valóban. De ha meg tudod venni a kenyeret és ki tudod fizetni az adót, miért kellene búskomorságba esni? Lehet idegesíteni magad a kenyér árán, a magas adókon, de ezzel csak azt éred el, hogy ideges leszel, a környezeted is ideges lesz, stb - ezáltal rosszabbak lesznek az életkörülményeid, amit csak magadnak köszönhetsz. Ha lesz.rod, hogy a kenyér 200 forint (nálunk), az adó 16%, meg még egyéb terhek, akkor jobb lesz. Rég lesz.rom a politikát, mert nincs idegzetem követni, hogy most ki a hazaáruló, nemzetvesztő, ki mennyit lopott, de-bezzeg-a-másik-is - tisztára, mint a bulvárhírek. Saját magammal foglalkozom, alakulnak a dolgaim, nem is rosszul. Nem vagyok ideges, nincsenek gyomorgörcseim, fejfájásaim.

Tehát szerintem nem feltétlen az "egész világot" kell megváltoztatni, hanem csak a saját világod.

En alapvetoen pozitiv gondolkodasu vagyok, es jokedvu embernek ismer a kornyezetem.

Ami a politikat es a kozeletet illeti, egeszen a kozelmultig eleg magasrol letojtam az egeszet, sokaig azt se tudtam, hogy az LMP az nem-e valami uj otletes elemmarka. De amikor belenyultak a manyupba, meg elkezdtek szalldosni a pletykak, hogy hozzapiszkitananak a nyugdijakhoz es a jaradekokhoz, akkor hirtelenjeben kicsit jobban elkezdtem fulelni. Azt, hogy ki mikor mennyit csalt, meg ki kivel van, a mai napig nem tudom, es igazabol nem is erdekel. Engem elsosorban a tenyek izgatnak, az elfogadott torvenyek es rendelkezesek - es alapvetoen ezekbol se nez ki semmi jo.

Nem vagyok buskomor, es nem estem panikba. Inkabb olyasmi erzes ez, mint amikor haldoklo rakosokat nezel a teveben, elszomorodsz es szanakozol rajtuk. Hat ha ezekre a dolgokra gondolok, en is elszomorodok es szanakozok, hogy az altalam oly nagyra becsult nemzet hova tart. Es kisse zavar, hogy nem latom a gyogymodot se itt, se ott.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Én pl. szeretek Magyarországon élni. Tetszik az éghajlat, a kaják, az emberek.

Nem tökéletes, de élhető.

Eddig 8 ország 10 városában éltem, 3 kontinensen. Voltak jobb és rosszabb helyek. Van 1 olyan hely, ahol ugyanannyira élveztem élni, mint Magyarországon. Az sem volt jobb, se rosszabb, de más volt. Az összes többi helyen kevésbé volt jó élni.

Nagyon fontos: nekem. Másnak lehet teljesen más a véleménye ugyanezekről a helyekről.

Sem Magyarországon sem külföldön. Tündérkertben élek.

Magyarországon élek, és már nincsenek terveim sem.. (sok szazezer emberrel egyutt)

Hat ez eleg szomoruan hangzik!
Ezzel en is egy voltam sokaig, mig el nem kotoztem otthonrol.

10 evvel ezelott is minden kilatastalan volt, ha nem voltak haverok megfelelo helyeken.
Ahogy igy elnezem azert meg 1-2 emberenk eleg jol megy otthon: http://index.hu/chart/2014/06/19/barcsak_mind_meszarosok_lennenk_mi_mag…

Kulfoldon elek, meg nem tudom hazakoltozom-e valaha. Lehet jopar ev mulva igen, de az meg messze van.

Tervek: Mindenki utál minket a környéken, úgyhogy felvesszük ezt a szeretetvallást, aki nem akarja, azt meg felnégyeljük.

Megyek, amint adódik értelmes lehetőség.
Sajnos túl rövid az élet ahhoz, hogy ne ott éljem le ahol a legjobban érzem magam. Valahogy elfecsérelt időnek érzem az itthon töltött éveket, nem jutok egyről kettőre. Pontosabban igen, de nagyon lassan.
Meg aztán itt ez az össznépi depresszió is. Teljesen rám tud telepedni időnként, elveszi a kedvem mindentől. Meg aztán itt ez az urambátyám/valakinek-a-valakije rendszer. Ha egyszer lesz gyerekem, nem vagyok benne biztos hogy ilyen közegben szeretném felnevelni.

Nekem tökmindegy mi az ok és kik okozzák. A végeredmény számít.
Nem érzem magam itthon 100%-osan jól.
Tele van a busz/sarki közért/utca/munkahely stb. rosszkedvű, megkeseredett, életét megbánt-megunt emberrel.
Ezt egy bizonyos százalék felett nem lehet nem észrevenni. Valószínűleg én érzékenyebb vagyok erre a szokásosnál, de ez engem egyszerűen zavar. Lehúzza a hangulatomat.
Úgy gondolom hogy egy környezet váltás segítene, ha mégsem, hát legfeljebb visszajövök.

Jelenleg magyarország, de 1 éven belül anglia (nyelv miatt), onnan 1-3 év múlva thaiföld (bangkok pontosabban) vagy kina, de azon belül is Hongkong, szóval annyira mégsem kina. Soha többé vissza. A nacionalizmus már a vh vége óta nem opció, vagy már az elején sem volt az..

# Trey, a világképedet nem olyan emberek alkotásaiból kellene felépítened, akik egész életükben depressziósak voltak, és a társadalom túlnyomó része rühellte őket. Majd később egy másik nemzedék felkapta, mert valaki(k) azt mondták ez mégis csak trendi. Bár az igaz, hogy az összes felkapott magyar versike tökéletesen visszaadja a magyar nép totális depresszióját, és suicide hajlamát, kezdve a csodálatos himnuszunkkal. Hiába ez egy olyan nép, akinek meg kell mondani, hogy mikor mit csináljon, mikor örüljön és mikor ne. A szocializmusban működött a dolog, irányítani kell a magyarokat különben 2 botot nem tudnak összerakni, ha mégis akkor örülni nem tudnak neki.

"A nacionalizmus már a vh vége óta nem opció, vagy már az elején sem volt az.."

Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy magyarnak lenni, valamiféle nacionalista dühöngő. Sokkal egyszerűbb: ez egy kultúrális összetartozás, amit nagyon nehéz (szinte lehetetlen) megtalálni máshol.

És amit a magyarokról ilyen lekezelő hozzáállással írsz: te magad vagy az, aki nem tud felülemelkedni a sztereotípiákon.

"ez egy kultúrális összetartozás, amit nagyon nehéz (szinte lehetetlen) megtalálni máshol"

Szóval az egész világon csak magyarországon létezik kulturális összetartozás. Epic win. Pont nálunk merül ez ki abban, hogy kolbász, paprika, szalonna, gulyás és gumicsizma. Kb ennyi a magyar kulturális összetartozás.

Tévedés, a hozzád hasonlóknál merül ki abban a magyar kultúra, hogy " kolbász, paprika, szalonna, gulyás és gumicsizma".
Ne azonosítsd a kulturális szegénységedet és tudatlanságodat a teljes nemzet kulturális értékrendjével. Egy ember vagy csak aki nem ismeri vagy nem akarja ismerni a magyar kulturális kincseket és nemzeti örökséget, ez a te bajod, de légysziles ne degradáld le a magyar kultúrát, mert sokakat, közük engem is sértesz vele!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Kicsit sem érdekel, hogy kit sértek meg vele, mivel ez a véleményem. De kérlek akkor fejtsd ki nekünk (butafaszoknak), hogy mit is jelent számodra a magyar kultúra és miért csak a magyaroknak van kulturális összetartozásuk az egész világon? Nagyon olyan érzésem van, hogy árpádsávos takaród van, meg nagymagyarország alakú rántott húst eszel. Nagyon örülnék ha egyszer ebben a kibaszott életben kifejtené nekem ezt valaki, aki igazi magyarnak tartja magát (belefutottam pár ilyenbe, de nem igazán jött össze senkinek)

[amúgy tudom a válaszod "nem fogom, mert menthetetlen vagy úgysem érted meg, menj csak külföldre, te hontalan fasz"]

Szerintem a trey altal idezettek tokeletesen lefedik ezt az erzest (szamomra peldaul teljesen). Ha neked az nem eleg, szived joga, jobbat nem nagyon lelhet az ember. Vannak dolgok amiket nem lehet lebontani szavakra, szamokra, es hideg tenyekre.

Ha csak a tenyekbol indulnank ki, akkor fogni kene ezt az egesz emberiseget es eltakaritani a picsaba, kulturastul, orszagostul, mindenestul.

--
|8]

Nekem nem kell érvelnem, magyar vagyok, magyarul beszélek, magyar értékrendem van, és Magyarországon élek, itt akarok élni és meghalni is, és a lehető legjobb országnak tartom ezt az országot és nem cserélném le semelyik másra sem, és örülök, hogy magyarnak születtem és magyar az anyanyelvem, és tudom, hogy ez előnyökkel is és hátrányokkal is jár, de inkább előnyökkel, és én boldog vagyok ettől az egésztől, és optimista. :) Emellett pedig jól érzem magam itt a hazámban, nagyon jól, és egyre jobban, és pozitív a jövőképem, egyre inkább.
Őszintén sajnálom, hogy neked nem jó, és rosszul érzed magad, és keseregsz.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"mindenki megy ezerrel a szakadékba", ez a te perspektívád, nem az enyém, és nem mindenki, a mindenki szó elég súlyos vád a részedről. Nyilván nem valós, és indokolatlanul túlzol.

Nem vagyok fideszes, magyar ember vagyok, ne skatulyázz be pártokba, és ne akarj megosztani, nem gondolkodok oldalakban, egy oldal létezik, a magyar nemzet oldala.
Semmilyen formában nincs közöm a Fideszhez, ha ez érdekelt. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Biztosan ezért mentek ki többen az elmúlt 10 évben külföldre, mint 56-ban és előtte bármikor, mert mindenkinek annyira jó, csak felfogáson meg végzettségen múlik. Ezért vannak tele magyar orvosokkal az angol és az északi országok kórházai. Ezért minden 10. londoni fogorvos magyar, mert nincs elég jó végzettségük, hogy itthon megéljenek. Biztosan ezért akarják a diplomásokat röghöz kötni, mert itthon olyan jó, csak nem látják be.

> Biztosan ezért mentek ki többen az elmúlt 10 évben külföldre, mint 56-ban és előtte bármikor, mert mindenkinek annyira jó, csak felfogáson meg végzettségen múlik.

Nyilván csak ez az oka. Az, hogy az EU-n belül szabad vándorolni (v.ö. 56 környékén ezért bünti járt), alig számít valamennyit.

Nem azt mondta, hogy "csak a magyaroknak van kulturális összetartozásuk az egész világon", inkább azt, hogy nekünk is van ilyenünk (bármi legyen is az), és külföldön élve lehet hogy túlságosan is hiányozna neki. Tudod van ez a honvágy nevű megfoghatatlan valami. Van pár gyerekkori barátom akik sok-sok éve az USA-ban élnek, és mind szenved tőle.
--
♙♘♗♖♕♔

Úgy látszik, ezt mindannyian úgy értjük, ahogy éppen arra már előre huzaloztuk az agyunkat. :)

Nekem is az jött le tntwormz gondolatából, hogy magyarként a magyar(!) kultúrális összetartozást nagyon nehéz a világ más tájain megtalálni (nyilván nem lehetetlen, külföldön is élnek magyar közösségek). Hogy ez kit mennyire zavar, az más kérdés, van aki jobban kötődik ahhoz a közeghez, amelyben szocializálódott, van aki pedig inkább menekülne belőle, és felejtené el az egészet.

Senki nem mondta, hogy csak a magyaroknak van kulturális összetartozásuk. De a kulturális összetartozásba nekem nem az Árpád sávos takaró meg Nagymagyarország tartozik bele, hanem a szokásaink, ételeink, italaink, zenéink (a népdaloktól a metálzenéig bármi), irodalmunk (és itt sem kell feltétlen, hogy mindenkinek minden tetszen), a magyar nyelv, stb. Ez tartja össze ezt a közösséget, nem az Árpád sávos zászló. (Ha már mindenképp zászló, szerintem több embert "tart" össze a mostani piros-fehér-zöld zászló, mint az Árpád sávos.)

Másrészt meg, ez nem egy verseny, hogy valaki "igaz magyarnak" tartja-e magát vagy sem és kifele mit mutat. Ez egy olyan dolog, amivel mindenkinek saját magával kell elszámolnia, hogy minek tartja magát.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

Én sem tartok Árpád sávos zászlót, és nincs egy nagy Magyarország címerem vagy kitűzőm vagy akármim sem, és más jelképeket sem hordok. A kokárda az egyetlen amit március 15-én feltűzök arra az egy napra, és kb. ennyi. Rólam senki meg nem mondaná, hogy nacionalista (NEM NÁCI) érzelmű vagyok és hogy ehhez minden áron ragaszkodom és kiállok mellette. Nem kifelé kell mutatni a nemzethez tartozást, hanem belül kell érezni azt, aki nem érzi az nem érzi ennyi...
Amúgy azokat sem szólom le, akik lobogtatják azt a bizonyos zászlót, vagy telerakják magukat magyar szimbólumokkal! Mi ebben a gáz? Ez már gáz? Ne már, hol élünk, hogy gáz ha valaki büszke a hazájára, szereti azt, rettentően fontosnak tartja, és kimutatja kifelé is, ez szerintem nem baj, sőt jó! Hány és hány olyan külföldi ország van, ahol ez nem gáz, ez csak nálunk gáz egyes hülye liberális nyomik miatt!
Ott vannak a németek, vagy az amerikaiak, az ide beköltözött németek közül akik kertes házban laknak, a mai napig minden reggel felhúzzák a német lobogót, na ez nem gáz? Ez nem giccses, nem erőltetett? Csak nálunk röhögik ki a kultúrát meg a hagyományőrzést, és kb. olyan 10 éves koráig minden kisfiú és kislány kinővi ezt a "jajj én nem éneklek népdalokat, mert az olyan ciki stb.". Az a ciki, ha valaki gáznak tartja a nemzeti jelképeket és a kultúránkat, na az gáz, meg ha valaki viccet csinál belőle, az már egyenesen árulás, igen az, szégyen!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Azért tegyük hozzá, hogy más háttérből indulnak. Amcsiknál pl. kb. a zászló az egyetlen közös "kulturális vonás", lévén, hogy egy nagy olvasztótégely az egész ország. (Aztán hogy-hogy nem, ott is megmutatkoznak az egyes népcsoportok sajátosságai.)

Másik példa: nemrég voltunk egyet kirándulni Dalmáciában, rengeteg helyen kinn van a horvát zászló. Igaz, ott a közelmultban volt is egy kis hadakozás azért, hogy azt kitegyék.

Viszont azzal egyetértek, hogy nevetséges az, amikor valaki nem teheti ki akárhova a saját nemzeti szimbólumait. Jobb helyeken az ilyenért már elnyomásért kitörne a néplázadás.

Csak sajnos egyesek körében eluralkodott az a nézet, hogy magyar zászló = nácifasisztajobbikturbómagyar.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Persze, de amiket mondasz az éppen azt tükrözi, hogy a leginkább egy magyar emberre nem lehet furán nézni, ha zászlót használ, vagy jelképeket tűz ki stb. hiszen ha visszanézünk a történelemben akkor a leginkább nekünk van okunk ragaszkodni ezekhez a dolgokhoz, és nekünk lehet okunk kifelé is kommunikálni, hogy még mindig itt vagyunk, igaz megnyirbáltak, elnyomtak, megszálltak stb. de itt vagyunk és még lobog a zászlónk és fog is még sokáig, reméljük örökké. :)

A másik meg az, hogy az EU-s zászló szent és sérthetetlen és ha atrocitás éri akkor azonnal felhördül mindenki mindenhol, de ha egy nemzeti zászlót egy történelmi zászlót elővesz valaki akkor az már náci, antiszemita, fasiszta és kirekesztő meg intoleráns, meg homofór is meg a franc tudja még mi... LOL ne vicceljünk már! A címerünkben is benne van az árpádsávos motívum, ez egy nemzeti jelkép és igenis használható és használjuk is, mert hozzánk tartozik!
A német birodalmi sas is jelképezheti az elnyomást, ha annyira szőrszálhasogatást akarunk, de ez is csak nézőpont kérdése, azt sem tilos használni, pedig ennyi erővel ahhoz is tartozhat negatív gondolatmenet, és sorolhatnám a kettős mércével vizsgált szimbólumokat még...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"de ha egy nemzeti zászlót [...] elővesz valaki akkor az már náci, antiszemita, fasiszta és kirekesztő meg intoleráns, meg homofór is meg a franc tudja még mi..."

Mondjuk Dalmáciában nem úgy tűnt, hogy ez ott őket zavarná. Több zászlót láttam, mint biztonsági korlátot, pl. várakon. Na jó, az ott nincs. (Plitvicei tavak külön vicces, azt elég Darvin-díj pozitív hely.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Bökkenő az, hogy nem fogadom el.

Lehet, hogy neked egyszerűbb inkább azt mondani, hogy jó, akkor elhúzok innen (ami egyébként részemről nem baj, kevesebb demoralizáló marad itt), merthogy a politika így-úgy, de nekem nem elfogadható alternatíva.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy jó pálinkát még tegyél a sor végére és nekem ennyi bőven elég. :)

Kis ország és (még) viszonylag kevés bevándorló lakja. Ezért erősebb a nemzeti érzés.
HongKong és London meg általában a nagyvárosok már annyira multikultik, hogy ember legyen a talpán aki meg tudja mondani, hogy ki angol/kínai/stb és ki nem. Igazából maga a fogalom kezdi értelmét veszíteni. Milyen nemzeti érzés legyen egy néger és egy sárga csávó között akik ketten összesen nem laknak 5 éve az országban?

De maximálisan megértem azt is, ha valaki ezt leszarja és a fizus papírja jobban érdekli. Ha kurva vagy, legalább legyél drága kurva. ;)

Hongkong lakossága 95%-ban kinai, azaz baromi minimális a bevándorolt ott élők száma (egyébként több mint 7 millió ember lakja szóval jobb a helyi lakosság aránya mint magyarországon).. London az más tészta, ott túlnyomó részt bevándorlók laknak, de azt is figyelembe kell venni, hogy a fél európában london az elsődleges szempont ami külföld, mert baromi sok munka van a mai napig.

"Ha kurva vagy, legalább legyél drága kurva. ;)" Szóval aki nem ebben az országban akar megdögölni 120k-s fizetésben meg depresszióban nyugdij nélkül (mert nyugodj bele, az egy fillér sem lesz és ez nem rémisztgetés), meg lassan 1 millió cigánnyal az kurva. O.K.

Hát ja, azért a két idegen nyelv ismerete (amiből az egyik kb. elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki jó IT-s legyen, hiszen a naprakész infók először mindig angolul jelennek meg, mielőtt évek múlva valaki nem lesz rest, és lefordítja - néha igénytelenül) nem elvárhatatlan, ha az ember jó munkát akar.

Igen, ez megint annak a példája, hogy van, aki nem picsog, hanem rászánja a maga idejét és megtanul két nyelvet, más meg csak picsog, hogy jajajaj mennyi idő. Na meg tekintve, hogy mennyire specializált már az IT, külföld tekintetében többet ér a nyelvtudás. Szakmai tapasztalat úgy is jön munkahelyről.

"Néhány év kihagyás után elég sokat felejt az ember."

Hjahát igen, használni is kellene. Különben minek megtanulni? (Már ha nem hobbi okokból tanulja)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ne haragudj, de két idegen nyelv ismerete manapság már nem nagy elvárás egy diplomás embertől főleg ezen a területen. Ha versenyképes akarsz maradni, akkor meg teljesen alap. (Néha még a kettő is kevésnek bizonyulhat.)
________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem nagy elvárás? Lehet. Kíváncsi vagyok, hányan beszéltek társalgási szinten minimum két idegennyelvet úgy, hogy közben szakmailag is topon tartjátok magatokat. (És nem saját hitetek szerint, hanem a valóságban)
Mondjuk én kizárólag angollal is egész jól elvoltam. Leszámítva az IT Services hirdetéseit, nem nagyon találkoztam ilyen követelménnyel.

Ahol komoly elvárás a két nyelv (esetleg három) ismerete ott hidd el, hogy használni is kell. Azt nem tagadom, hogy vannak cégek, ahol ebből presztízskérdést csinálnak és maguknak is ártanak ezzel, mert esetleg jól beszélő alkalmazottat, de nem jó szakembert sikerül felvenniük.
Alapvetően ahová kell a 2+x nyelv oda általában tényleg kell, használni kell, ahol meg nem ezen múlik, ott simán előnyt jelent.
Hogy kinek mit jelent a társalgási szint, az meg tök szubjektív. Én régi vágású nyelvvizsgázó voltam/vagyok, anno volt az Origó nyelvvizsga és kész. Ha valaki nagyjából friss papírokkal rendelkezett, akkor jelzett valamit az, hogy alap C, közép C, felsőf. C. Manapság már mindenféle szirszar nyelvvizsgák vannak, így sokkal nehezebb egy bizonyítványból megmondani ki mennyire beszéli a nyelvet. Viszont egy hosszabb elbeszélgetés idegen nyelven azért kimutatja, hogy az illető beszél rendesen X nyelvet, vagy csak motyogni tud...

Amúgy az IT Services az tényleg külön világ, szerintem ne is próbáljuk megérteni ott mi folyik állások terén....

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Akkor térjünk vissza az elejére: valaki linkelt egy hírt, hogy 300 fővel bővít itthon a T (alias IT Services). Erre írtam, hogy nem kell ez a nagy hurráoptimizmus, mert jó eséllyel csupa olyan állás lesz meghirdetve, ahol nem elég az angol. Én meg a munkával töltött életemből talán két emberre emlékszem, aki több nyelvet beszélt. Az egyik egy közgazdász, japán tudással (meg ki tudja,hány másikkal :) ) és egy volt munkatárs, akit valami szláv nyelven hallottam beszélni - talán oroszul.
Ebből nekem úgy tűnik, IT területen nem általános, hogy kettőnél több nyelven beszélnének az emberek (anyanyelv+angol)

Nem állítottam, hogy lehetetlen elvárás, de adott esetben én is inkább szakmai témákkal foglalnám el magam az angol naprakészen tartása mellett, mint egy új, jó eséllyel sohasem használt nyelvet megtanuljak. (Franciát többek közt ezért is hagytam a fenébe)

Félreértesz (?)
Ami hirdetésüket láttam, abban mindegyikben feltétel volt az angol mellett német, esetenként francia, holland stb. nyelv minimum társalgási szintű ismerete. Én meg azt láttam magam körül, hogy az angol mellett a nagy többség inkább szakmai dolgokat tanult, nem idegen nyelveket.
Más kérdés, hogy nekem nincs pofám azt állítani, hogy tudok angolul, miközben nálam gyengébb angolosok simán eladták magukat társalgási/tárgyalóképesnek. :)

A kérdés az, hogy akarsz-e normálisan keresni vagy nem?

Ha igen, akkor úgy látod, hogy akár egy második nyelv megtanulása, egy második diploma, egy szakirányú továbbképzés vagy egy-két jól megválasztott tanfolyam egy befektetés és mind a belefektetett pénzt, mind az energiát visszahozza. És igen, lehet, hogy kevesebb időd van átmenetileg a családodra, de hosszú távon több lesz.

Ha meg nem, akkor lehet arról álmodni, hogy Londonban jobb, de ott is leszarnak, ha nem vagy hajlandó fejlődni. Mind szakmailag mind nyelvileg.

Azért gondolom a HUP-on a "kurvajól beszélek angolul" szekció nagy része nem a dél-kelet angliai nyelvjárást beszéli, hanem a tiszán/dunántúlit. Aztán mikor leszáll a gépről, lesz ám meglepetés, hogy a határőrt sem érti. Nem egy nem kettő ilyennel hozott már össze a sors...

Mellesleg a T-csoport összes cége, az ITSH (mint a német T-Systems leánya), a Siemens, a Lufthansa, a Knorr Bremse, a Mercedes, az Audi, stb. mind értékeli a német nyelvtudást (sokszor az angol mellett), persze picsogni és álmodozni könnyebb.

Dettó. Én ha körülnézek olyan embereket látok akiknek minden szar, az ország, a munkájuk, a fizetésük, csak épp nem hajlandóak megmozdulni azért, hogy bármi jobb legyen. Ebben a topikban meg aztán főleg tombol egyik-másik. Holott nem elérhetetlen egy normális fizetés errefelé sem, csak tenni kell érte...

Fene tudja... szerintem inkább szerencse kérdése.
Sokáig viszonylag jó munkahelyem volt, pedig nem sokat tettem érte az itteni fogalmak szerint.
Aztán egyre hülyébb főnökök jöttek, végül elegem lett.
Pár hónapig kerestem is munkát, később már csak tét nélkül nézegettem őket. Ennek alapján úgy tűnik, tanulhatsz bármennyit,nem csak azon múlik, hogy jó helyed lesz-e. Nem kevés személyes ismerettség kell a megfelelő helyeken, ha itthon biztosra akarsz menni.
Szerencsével persze találhatsz jó helyet, de nem ez az általános.
Viszont érdemes lenne statisztikát készíteni az egy vagy több diplomás hajléktalanokról.

Én nem hiszek a szerencsében.
Persze kifoghatsz jobb-rosszabb főnököt, de ha nagyon nem tetszik, tovább kell állni. Ehhez kell viszont a minél jobb végzettség, a több beszélt nyelv. Jelentősen kiszélesednek ugyanis a lehetőségeid ezáltal.

Én anno csak németül beszéltem és ez egy informatikusnál finoman szólva nem előny. (Akkoriban ez a T-Systems, Lufthansa, Siemens háromszögön belüli mozgást jelentette.) Rájöttem, hogy muszáj megtanulnom angolul és megtettem. Megérte.

Mára behozta az árát az a sok szívás amivel ez együtt járt. De még többet szeretnék, így megint tanulok.

Többször éltem évekig külföldön is, szóval nem vagyok az ellen, hogy valaki külföldre költözzön. Csak azt nem szeretem amikor bután fikázzák az országot, holott többnyire a leghangosabban óbégatók nem tesznek semmit a saját helyzetük javítása érdekében. Az meg a legdurvább, amikor ezek az emberek külföldön szidják az országot. Az értelmesebb külföldinek lejön, hogy nem az országgal van a baj, (ez persze negatívan befolyásolja majd az illető karrierjét arrafelé is,) a hülyébb külföldi meg elhiszi ezt a sok baromságot és kérdez butaságot a többi kint élő magyartól...

És ezt neked ki mondta? A Kinai média? Képzeld, Észak Korea szerint pedig szar az élet nyugaton.

Sok minden változott ott is a világháborúk óta... Talán a Japánokról tudom elképzelni, hogy ők valóban nacionalisták, de ott az is közrejátszik, hogy az egy szaros sziget.

es Hong-Kong ilyen jo hely lenne?

elni nem eltem ott, de annyira nem jott be a varos, foleg este ijesztoek az emberek (hatalmas tomeg iszonyat kis helyen, metron moccanni sem lehet [pedig Bpn edzettem], mindenki mintha valami animebol lepett volna ki - de meg mindig nem annyira durva, mint Tokio) illetve a kulso, lepukkant reszek durvak.

A (egyik) szakmám szempontjából az egyik legjobb lenne, azt ott durván megbecsülik és szinte kivétel nélkül jól megfizetik és rengeteg munka van benne (nem nem szakács :D ). Én birom a tömeget, meg magát a népet is, mármint nem magukat az embereket, hanem a felfogásukat

Ki mondta, hogy össze fog omlani? De a bibliai övezet a mai napig utálja az összes nem oda tartozó nem ultra nacionalista (és sötét vallásos) fejlett lakosságot. Azaz még az USA-ban is baromi nagy ellentéteket csinál a hazafiasság, pedig nekik ez egy elég erős közös pont, de nálunk egy vicc.

Ne adjál a számba olyat, amit nem mondtam. Az, hogy képtelen nem fekete-fehérnek látni a világot, attól még vannak árnyalatok.

Annyit mondtam csak, hogy ne pofázzon itt nekem összetartásról, miközben pont ő ugatja le másokat.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Pedig kb. azt írtad: "Én magyar vagyok, te nem, tehát ne pofázz a magyarok dolgába!"

Egyébként ez nagy általánosságban jellemző, a magukat nagyon magyarnak tartó egyénekre (lásd még antimagyar, magyargyűlölő stb. jelzők például, de nem kizárólag azokra, akiknek nem tetszik, hogy egyes pártok, csoportok kisajátítják a nemzeti jelképeket)

Nem tehetek róla, hogy szövegértési problémáid vannak (amit már többször bizonyítottál).

Szó szerint ezt mondtam: "Mert te mit csinálsz itt? Leugatsz mindent és mindenkit, aki/ami magyar."

Elemezzük tagmondatonként:

"Mert te mit csinálsz itt?"

Te itt kire vonatkozik? Szappan kollégára. A kérdés mire vonatkozik? Szappan cselekedeteire. Ami mire is vonatkozik? Az előtte lévő kommentre, amely pontosan így szól, hogy "És azt tegyük hozzá, hogy ott az összetartozást jelenti a hazafiasság, nem a másik leugatását". Azaz kedves Szappan kolléga kijelenti, hogy szerinte a hazafiasság* nem arról szól, hogy másokat leugat, hanem arról, hogy összetartozás van. Mindezt teszi eléggé legugatós stílusban. És itt eljutunk a második, harmadik tagmondatomig, mely szerint

"Leugatsz mindent és mindenkit, aki/ami magyar."

Amivel E/1-es módon kijelentettem, hogy mélyen tisztelt Szappan kolléga (és csak is kizárólag ő) ugat le mindenkit, aki/ami magyar. Nem tudom, hogy mennyire kell fogyatékosnak lenni ahhoz, hogy ebben valaki azt vélje felfedezni, hogy én bármiféle megállapítást tettem, hogy valaki magyar-e vagy sem, de jól van, már többször lőttél bakot, neked elnézem. De akkor a fogyatékosok és HZ-k kedvéért: ez a mondat annyit jelent, hogy felmagasztalt Szappan elvtárs méltóztatott indokolatlanul negatív jelzőkkel illetni mindent, amely szerintem kapcsolódik a magyarsággal. Ennyi. Nem több. Egyéb esetben konzultálj kedvenc magyar tanároddal vagy szakképzett tolmácsoddal, hogy mégis mit jelent a fenti 2 mondat.

* És a hazafiasságot kénytelen voltam Magyarország és a magyarság és/vagy magyar kultúra tekintetében értelmezni, de kérlek dobjál nyugodtan InvalidContextExceptiont-t, ha esetleg rosszul értelmeztem volna.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Dehogy döntöm el, én mindenhol azt mondtam, hogy mindenkinek joga van megválasztania a saját nemzetét. Neked is jogod van hozzá, válasz egyet és élj ott és légy rá büszke, kövesd a nemzeted szokásait, ápold a hagyományait és a kultúráját, és kész. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Definiciód szerint magyarországon egyetlen magyar sem él, mivel senki sem képes visszavezetni a családfáját úgy (legalább) 300 évet, hogy csak magyarokból álljon. Szar érzés nem magyarnak lenni, miközben nagymagyarkodunk mi?

Az pedig nem választható, hogy valaki magyar lesz, vagy lengyel, vagy thai, vagy koreai vagy orosz, vagy kanadai. Ez veled született dolog, ami nem megmásitható, mivel semmi köze az állampolgársághoz

Ez a fogyatékos faszkalap ugat itt le másokat legjobban... És ez pofázik itt utána a negatív hangulat miatt leghangosabban, miközben annyira sötét gyökér, hogy nem veszi észre saját magát. Igen, nem tudok rá szebb szót.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Feleslegesen húzod fel magad, és ereszkedsz le a szintjükre. Bonts egy sört és szard le, én már csak röhögök az egészen, nincs min idegeskedni, az ilyenek úgyis három csoportból jönnek, akik vagy elhagyják az országot, vagy már elhagyták, vagy csak morognak, hogy szar minden és majd lelépnek, de a megye határig sem jutnak.
Inkább szard le tényleg, nem éri meg... :D

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ha egyszer elmennék csak látogatóba jönnék vissza! Amíg az is biztonságos.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

(x) Itthon maradok és callenge accepted, hogy fogok tudni boldogulni a jövőben is.

-------------
Command line Russian roulette:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

Winben blogja

Reklámmentes képfelt

Azert az eleg meleg, hogy tobb mint a fele szavazo kulfodre fog/akar menni.
Ez nem kifejezetten azt mutatja, hogy milyen jo is ma magyarorszagon.

Pontosan. A képzett szakemberek és a magasabb végzettségűek közül többen akarnak külföldre menni, mint általában a teljes lakosságban. Ezek aránya a HUP-on nyilván magasabb.

Ez kb. összevág a jelenlegi magyar iránnyal, miszerint nincs szükség annyi diplomásra, szóval elvileg minden rendben van. :)

Nem. Viszont pont az a populacio szavazott itt, akire kivancsi voltam. Csupa olyan ember, aki potencialisan kimehet kulfoldre dolgozni, ha akar.
A szakmai tudas az itt levok legtobbjeben megvan, a nyelvtudas nem biztos, de valoszinuleg az is.

A 8 altalanost vegzett ha ki is akar menni kulfoldre, nem sok jora szamithat.

Ezert, szerintem, pont a lenyeges reteg szavazott itt: az, amelyiknek egyebkent realitas, hogy kulfoldon el tud helyezkedni es sikereket tud elerni. Ha akar.

"Azert az eleg meleg, hogy tobb mint a fele szavazo kulfodre fog/akar menni."

Azért erősen kíváncsi lennék, hogy akik erre szavaztak, azok közül mennyi a hirtelen felindulásból szavazó -akinek ugyan már megfordult a fejében a külföldi munka, de komolyabban nem tervezi és nem dolgozik rajta, hogy valóban kimenjen-, és menyien vannak azok, akik tényleg ki is fognak menni. A tippem, hogy kb 90% az, aki nem gondolja igazán komolyan.

Az eredmeny erdekessegebol nem von le cseppet sem. Elofordulhat, hogy ugy van ahogy emlitetted es nem gondoltak komolyan. A hangsuly nem azon van, hogy valoban ki fognak e menni. A hangsuly azon van ,hogy ennyi embernek ez jutott eszebe egyaltalan. Ha valahol jol erzi magat az ember ( pl valoszinuleg nem arulok el nagy titkot ezzel es kitalalhato ,hogy en sem magyarorszagon tengetem mindennapjaim es nem tervezem, hogy hazamegyek ) akkor nem akar onnan nagyon elmenni plane ha az a szulohazaja.

Ez most elég felkapott dolog lett mostanában, mert politikailag mélyebben vagyunk mint 4 éve. Sőt, mélyebben mint eddig bármikor. De szerintem alapvetően nem akarnak többen külföldre menni mint korábban. Innen mindig úgy tűnik, hogy máshol kolbászból van a kerítés. Egy részük tényleg kimegy, annak egy része később hazajön, mert rájön, hogy nincs kolbász és marad pár százalék aki tényleg kint is marad.