Hol élsz, mik a terveid a jövőre nézve?

Címkék

Magyarországon élek, és itt is fogok maradni
53% (341 szavazat)
Magyarországon élek, de tervezem, hogy külföldre megyek
28% (179 szavazat)
Külföldön élek, de pár év múlva hazamegyek
3% (17 szavazat)
Külföldön élek, és nem tervezek visszamenni
10% (67 szavazat)
Egyéb, leírom
6% (38 szavazat)
Összes szavazat: 642

Hozzászólások

Vagyunk néhányan, akik - Magyarországot tekintve - külföldön születtünk és itt is maradunk.

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Tehat, ha baszogatnak folyamatosan, ellehetetlenitik az eleted, stb..., te akkor is ittmaradsz, mert a kolto megmutatta neked az iranyt.

Oh, man!

+++

Van meg egy kedvencem: sehonnai bitang ember, ki ha most kell, halni nem mer.
En nem halok meg sok barom politikus, kolto, stb. barom hivasara vagy miatt; es az orszagert sem, ha erted.

Hol olvastál te ilyet? Nem azt mondtam, hogy kötelező, hanem azt, hogy iránymutató. Hol van leírva, hogy attól nem lehet eltérni szükség esetén? Úgy látszik, hogy egyesek már annyira külföldön élnek, hogy a nyelvet sem értik...

"Oh, man!"

És már beszélni sem beszélik.

--
trey @ gépház

Én nem promotáltam én csak leírtam, hogy ami itt van az nevetséges, és akinek van rá lehetősége és tudása az menjen el, ha biztos életet akar. De még mindig nem értem, hogy ez konkrétan hogyan jött most ide a politikai szálhoz, ahol leirtam, hogy a politikusok már a civilizáció kezdete óta a gyökerekre épitenek, mert amióta létezik emberiség mindig azok voltak jelen legnagyobb számban.

Jó, értelek én, próbálsz mentegetőzni, akkor finomítok, bár a lényegen nem változtat, mivel szerinted az a része a lakosságnak seggfej, akik a vezetőket megválasztották. Nos, ez elég nagy része a lakosságnak, mondhatni a nagyon nagy része, és többnyire az értelmiségi része, és a fiatalok, meg a nyugdíjasok kis része. Minden esetre jó nagy része, szerinted seggfej.

Köszönöm, igazából ezzel mindet el is mondtunk rólad.
________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Tudod mit, en bator leszek es bevallalom: igen, szerintem a lakossag nagyobb resze seggfej. Csak a vak nem latja, hogy az, amit itt muvelnek, az rovid uton hosszu tavu karosodasokat okoz mind a gazdasagban mind pedig az orszag megiteleseben. Eddig se nagyon tudtak, hogy hol vagyunk, most mar tudatosan fognak keverni minket nehany fejlettebb afrikai/del-amerikai orszaggal. Es azt kell mondjam, nem is teljesen ok nelkul.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Dehogy vettem én magamra! Ha minden név nélküli internetkommentet magamra vennék, már rég latex búslakodóba menekülve tengetném a napjaimat. Rá se ránts! Tudom, hogy kinek a véleményére kell vagy érdemes adnom. Régi motoros vagyok már az interneten ;)

--
trey @ gépház

"szerintem hülye aki itt marad"

megértem miért gondolod ezt megoldásnak, csak azt felejted ki, hogy van, aki nem azért csinálja amit csinál, mert "úgy hozta a sors", vagy mert "ezt osztották a nagyok". ha 30 önkényes lakásfoglaló megjelenik a lakásom ajtajában, akkor nem összepakolok. vagy ha a szomszéd úgy dönt, hogy innentől ő egyenlőbb a lakók közt, és ő bizony elkezd parancsolgatni, átfesteni, eladni a liftet, akkor nem a költözés a megoldás. (mielőtt valaki elkezd gyanusítgatni, nem, nem is az erőszak a megoldás)

Imadom ezeket az okos beszolasokat. Mondd mar meg, hogy az egyre pocsekabb gazdasagi es munkaeropiaci helyzetre egeszen pontosan mi a megoldas? Hogyan tudom megoldani azt, hogy a munkahelyem ne menjen csodbe, hogy azok a multik, ahova meg mehetek, ne hagyjak el csapatostul az orszagot?

En nagyon szeretek itt elni, ha tehetnem, sose mennek el innen. Magyarorszag a hazam, "itt ringattak bolcsom, itt szulettem, itt boruljon ram szemfodel, itt domborodjek a sir is felettem". De ha ellehetetlenitik a normalis eletet itthon, akkor nincs igazan valasztas. Es minden jel arra mutat, hogy ez a helyzet csak es kizarolag rosszabb lehet ennel. A honszeretet futi a szivemet, de ettol meg rohadtul fogok fazni a hid alatt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Persze hülye aki itt marad, ahogy az is hülye, aki vallásos, az is hülye akinek érzelmei vannak, az is hülye aki nem gátlástalan és nem maximálisan önző!
Nyilván hülye itt mindenki, hülye volt aki harcolt 48-ban 56-ban vagy akármikor a hazájáért, ahogy az is hülye aki még magyarul beszél, hiszen angolul beszélni sokkal kifizetődőbb.
Valamint hülye az is, akinek elvei vannak, hülye az is aki bármiben is hisz, bármit is tisztel, és bármilyen értékrenddel is rendelkezik, és az is hülye akinek erkölcsi normái vannak.
Nyilván mindenki hülye aki nem úgy gondolkodik mint te! Igaz?

Vedd már észre magad milyen baromságokat beszélsz! Senkinek nem kötelező magyarnak lenni, válthatsz másra és lehetsz európai, járhatsz női ruhában szakállasan, és lehetsz európai meg tolerancia bajnok literalisba antinacionalista nemzetellenes független egyén, a te döntésed. Ha meg nem segíteni szeretnéd az országot/nemzetet, akkor ne is foglald itt feleslegesen a helyet olyanok elől akik szeretnek itt élni és nem akarnak elmenni és nem akarnak nem magyarok lenni, ennyi, tudod merre van a kijárat... Szia!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ez nem übermagyar hozzáállás, nem értem, hogy miért az "utálok itt élni", "jaj de szar itt", "külföldön sokkal jobb, sokkal szebb", "hülye magyarok, hülye nemzet, hülye hagyományok, hülye matyóhímzés" a normális gondolkodásmód, és miért kell szégyellni azt, ha valaki büszke a magyarságára? Miért lesz valaki übermagyar csak mert szereti a hazáját, és ragaszkodik az értékekhez, ragaszkodik mindenhez ami számára a nemzetet jelenti? Nem inkább ez a normális hozzáállás?
Ha visszanézed a történelmet folyamatosan az volt a célja a minket támadóknak, hogy lerombolják az összetartozást, elhalványítsák a régi értékeket, beolvasszanak, megosszanak és irányítsanak minket.
Mivel segítem a nemzetet? Mondjuk minden állampolgárnak aki szereti a hazáját első dolga az lenne, hogy nem szidja és nem csak a hibáit emlegeti, idegenek felé pláne nem, de egymás között sem. + Kiállok azokért az elvekért amik ennek a nemzetnek az alapjait képezik és nem megyek még direkt szembe is velük. Nem járok ki külföldre dolgozni, nem feketézek, nem lopom meg a saját országomat, és nem szidom ott ahol csak lehetőség van rá, és nem morgok a kocsmában támaszkodva, hogy jajj de szar itt élni, hanem teszem a dolgom és optimistán nézek előre, nem úgy, hogy itt szar és sosem lesz jobb, mert lehetőség van, csak nem kéne nyavalyogni meg pesszimistán látni mindent és lelépni... + ami a legfontosabb, az optimista jövőképemet más embereknek is sugárzom, ami szerintem nagyon is a nemzet segítése.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Miért, mégis mivel kellene hozzáadnom a nemzet fennmaradásához és gyarapodásához, mint hogy itt élek, itt vállalkozom, magyarnak vallom magam, nem szarom le a múltunkat, a kultúránkat az értékrendszerünket, és ha úgy adódik és támadás éri az országot/nemzetet, akkor megvédem, ha szükség úgy hozza fegyverrel, ha meg úgy hozza szavakkal, nincs ebben semmi nacionalista meg übermagyar, egyszerűen egy nemzet tagja legyen a nemzet tagja. Majd ha lőnek ránk akkor nem szóban védem meg, hanem tettekkel, nem értem miért kell lenézni azt hogy valaki szeret magyar lenni és itt élni, tényleg nem értem... van akinek ilyen az értékrendéje, én is elfogadom a tiedet, de ha neked nem jó magyarnak lenni, akkor nem kell erőltetni, költözni lehet, más nyelven is lehet beszélni, és lehetsz más ország állampolgára, ha egy másik ország szimpatikusabb neked, a te döntésed, én nem fogok hazaárulózni senkit. Ez egy döntés, ahogy a vallás is egy döntés, a hajviselet vagy az öltözködési stílus is az. Abban élj amit szeretsz és úgy ahogy szeretsz. Én itt szeretek élni és magyar szeretek lenni. Ennyi.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

> nem értem miért kell lenézni azt hogy valaki szeret magyar lenni

Mert ellenségesek vagytok mindenkivel szemben aki kritikával él és az egyből zsidóbérenc és ellehet takarodni hogy ezt a tisztaszívű magasrendű népet negatív szóval merte illetni. Valamint mintavételeim alapján egyenes arányú korreláció van a nacionalizmus és a beszűkült ostobaság között.

Nem szólítottalak fel, el akarsz te menni magadtól is, csak azt mondtam, hogy tudod hol a kijárat, senki nem fog fegyverrel feltartóztatni, nyilván jobb is azoknak akik maradnak, ha egy demotiváló állampolgár elhagyja az országot. Nem szólítottalak fel, csak mondtam, hogy el lehet menni, van rá mód, hajrá... ha ostoba aki itt él és élni akar, akkor te ne légy ostoba, nehogy itt maradj és ostobák közt kelljen szenvedned..

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Neked képzelt, másoknak nem az, attól, hogy máshogy gondolkodsz mint az általad hátrahagyott összes magyar, még nem jelenti azt, hogy mindenki téved rajtad kívül.
Ha kinn vagy boldog, akkor légy ott boldog, de aki a hazájában boldog, az hadd legyen boldog ott.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem beszélek senki nevében, van Magyar állam, élnek itt emberek, és nem költöztek el, és működtetjük az országot, nem lettünk sem németek, sem szlovákok sem osztrákok sem oroszok sem stb. Nem akar mindenki elköltözni, vannak akiknek jó itt, és azért élnek itt, ha nem tűnt volna fel.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem vagyok a Janikád, és szabad országban élünk, gondolkozhatsz akárhogy. Egy dologban tényleg szar ez az ország, ezt elismerem. Mégpedig abban, hogy bizonyos dolgok szóbeli kritizálása, vagy megkérdőjelezése és támadása már eljárást és akár börtönt is vonhat maga után, de magyar nemzeti értékek elleni szóbeli támadás szabadon történhet, ez elég szomorú.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

HAHAHA

" szabad országban élünk, gondolkozhatsz akárhogy."
Origó főszerkesztő, Tv csatornák, Kommentelés, satöbbi. Csak az elmúlt fél év.

"Mégpedig abban, hogy bizonyos dolgok szóbeli kritizálása, vagy megkérdőjelezése és támadása már eljárást és akár börtönt is vonhat maga után"
Csak előjött csak a pálinkázás közbeni zsidózás, mint magyar kultúra, amiről már szó volt.

"de magyar nemzeti értékek elleni szóbeli támadás szabadon történhet, ez elég szomorú."
Lehet menni észak koreába, vagy türkmenisztánba, vagy valamelyik fain diktatúrába, ahol ilyet nem lehet.

"Origó főszerkesztő, Tv csatornák, Kommentelés, satöbbi. Csak az elmúlt fél év."
Egyetértek a média törvénnyel, és a kereskedelmi csatornák megadóztatásával maximálisan, ja és nem vagyok Fideszes!

"Mégpedig abban, hogy bizonyos dolgok szóbeli kritizálása, vagy megkérdőjelezése és támadása már eljárást és akár börtönt is vonhat maga után"
Nem értem miről beszélsz, nem tehetek róla, hogy mást olvasol ki mint ami a lényeg, és ha magadra veszel valamit az a te dolgod, és nem zsidóztam!

"Lehet menni észak koreába, vagy türkmenisztánba, vagy valamelyik fain diktatúrába, ahol ilyet nem lehet."
Nem én akarok elköltözni, én otthon vagyok, magyar vagyok és jó nekem a saját hazámban. És már írtam, hogy sajnos itthon sem lehet mindent, mert van amit nem kritizálhatsz mert börtön jár érte, és amit meg tényleg minden szempontból logikus lenne tiltani azt nem tiltják.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Szeretem, hogy zsidózik valami turbó egyén aztán tagadja. Egy dologért járhat börtön itthon, az pedig a holokauszt tagadás. Egyetlen normális ember sem ért egyet a média korlátozásával, de te nem is vagy az nyugi. Utolsó résszel meg saját magad teszed még nevetségesebbé, igazából önmagad paródiája vagy

Ja, hát persze, nem arra gondolt ő, hogy a holokauszt, hanem csak úgy általában. Hehe.

Na látod pl. ettől gennyes ez az ország. (Persze nem az ország, csak a lakóinak egy kicsi, bár növekvő, de legalábbis egyre hangosabb része.) Ettől a gyáva, körülírt zsidózástól. Amikor nem is kell kimondani, hogy összekacsintanak, és már tudják is, hogy kiről van szó. Hányinger.

Mindenki gondoljon a dolgok mögé amit akar. Én nem hoztam szóba a zsidókat és nem zsidóztam, engedtessék már meg, hogy ezt kikérjem magamnak!
Jó hogy nem tiltod, hogy az emberek gondolkodjanak, és fejben véleményük legyen, vagy nem akarsz rögtön valami gondolatrendőrséget szervezni, hogy még véletlenül se gondolhasson senki semmire a tudtod nélkül, vagy hogy van ez? És ne nevezd gennyesnek az országot, és ne kombinálj, meg ne feltételezgess, mert azt én is tudok, vagy akárki.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Megint a szavak kiforgatása. Nem azt mondta, hogy nem a holokauszt-tagadás törvényről beszélt, hanem hogy nem zsidózott. Az, hogy valaki utal rá, hogy a holokauszt-tagadás törvény szerinte hülyeség, szerintem nagyon messze van a zsidózástól. Szerintem is hülyeség, pedig semmi bajom sincs se a zsidókkal, se a cigányokkal, se az arabokkal, se az örményekkel, se más népekkel akiket módszeresen irtottak korábban a történelem során.
Ha zsidózásra akarsz példát, akkor a legfrissebbet itt lejjebb találod.
--
♙♘♗♖♕♔

Persze, ismerjük ezt a módszert, és lehet próbálkozni, de azért nem mindenki hülye, van aki tud olvasni és szöveget értelmezni. Ha ki akarja forgatni a szavaimat forgassa, leszarom.
Amúgy vannak hülye törvények igen, meg a kettős mérce jelenléte is hülyévé tesz egyes törvényeket, mert van amire vonatkozik míg más ugyanolyan, vagy súlyosabb dologra meg nem vonatkozik.
Én semmilyen kisebbséget nem szidtam. Minden kisebbségben és nem kisebbségben vannak seggfejek és gazemberek, ebből egyik sem kivétel. Hogy arányában melyik kisebbség tartalmaz több alávaló embert, vagy bűnözőt, vagy seggfejeket, azt mindenki mérje fel maga. Egy biztos, nem arányosan oszlik el a seggfejek száma a kisebbségek közt, mert vannak olyanok amelyekben magasabb a seggfejek száma mint a normális embereké. Persze ettől még egyik kisebbséget sem szabad bántani, de azt meg nem lehet elítélni, ha a többség gyanakodva és bizalmatlanul néz az ilyen arányú kisebbségekre.
Természetesen egy országon egy nemzeten belül a többség akarata és igénye számít, és a kisebbségét a többséggel szemben háttérbe kell szorítani ha a szükség úgy kívánja. Természetesen míg a kisebbség tagjai a nemzethez akarnak tartozni és nem valami módon külön független entitásként élni benne, addig minden téren támogatni kell őket és ugyanúgy kezelni mint a többség tagjait. Akik pedig nem akarnak a magyar nemzet tagjai lenni minden téren, azok ne akarjanak, de ne is hívják magukat magyarnak, akkor hívják magukat xy-nak és mondják azt, hogy magyar állampolgárok, de nem a nemzet tagjai, csak itt élnek hivatalosan.
Azt hiszem, hogy Magyarország és a magyar nemzet talán a történelem során az egyik legtoleránsabb és legbefogadóbb nép volt mindig is, ha végignézünk hány féle kisebbség telepedett le nálunk, olvadt be, vagy asszimilálódott, akkor láthatjuk, hogy ez tényleg igaz. Szerintem senkit nem ér megkülönböztetés nálunk, ha nem provokálja ki, és nem tesz érte.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Egy dologért járhat börtön itthon, az pedig a holokauszt tagadás." Ez nem teljesen igaz.

Hivatalosan a nemzeti szocialista és a kommunista rendszerek bűneinek tagadásáért járhat börtön. Ez messze több, mint a holokauszt-tagadása. De szerintem bármilyen vélemény börtönnel való büntetése értelmetlen, legfeljebb máshogy mondják majd ugyanazt...

"Érik a szőlő, hajlik a vessző, bodor a levele.
Két szegénylegény szántani menne, de nincsen kenyere.

Van vereshagyma a tarisznyába', keserű magába',
Szolgalegénynek, hej, a szegénynek de kevés vacsora.

Zörög a kocsi, pattog a Jancsi, talán értem jönnek,
Jaj, édesanyám, szerelmes dajkám, de hamar elvisznek.

Kocsira ládám, hegyibe párnám, magam is felülök,
Jaj, apám, anyám, kedves szülődajkám de hamar elvisznek.

Huncut a gazda, nem néz a napra, csak a szép asszonyra,
Huncut a vendég, mert mindig innék, ha vóna', ha vóna'."

Rendben, akkor ezt megbeszéltük, ez a te véleményed rólam, az enyém meg rólad az, hogy egy ostoba és savanyú, megkeseredett komplexusos ember vagy, és nem érzed jól magad sem a bőrödben sem a közegben ahol élsz. Sajnálom, hogy szenvedsz.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nyilván ezek szerint nem tartja magát magyarnak mert a saját véleményére csak nem mondja rá, hogy nem számít, nem igaz?
Én amúgy jól elvagyok így "jelentéktelen" magyarként meg egy "jelentéktelen nép" tagjaként is. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Az, hogy eltakarodik vagy sem meg nem valtoztat semmit azon, hogy te eleve ellensegesen lepsz fel az ilyenekkel szemben.

Az a problema, hogy azok, akik a te allaspontodat kepviselik igazabol nem tudnak olyan erveket felhozni, amivel meg lehetne gyozni a menni szandekozokat. Vannak, akik nem szivesen mennek, de muszaj. Nem azt mondom, hogy gyujts oromtuzeket, de legalabb probald megerteni, hogy nem mindenki idegenszivu, aki menni akar. Legalabb egyszer tedd meg, es ulj le egy ilyen emberrel, es beszeljetek at, hogy o miert akar menni, es probalj meg ervelni amellett, hogy maradjon, es probljatok meg megoldast talalni a problemakra. Sokkal tobbet tenne az orszagert, minthogy itt tengeted az eletedet meg vered a melledet. Az ugyanis senkit nem erdekel.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

És kit érdekelnek a "Kurucinfo kommentelő emberek"? Mondtam, nem reprezentatív a mintád, a "Kurucinfo kommentelő emberek" != magyar emberek!

Különben is kikérem magamnak, az hogy "ellenségesek vagytok mindenkivel szemben..." ezek szerint egy csoportba veszel velük, miközben közöm nincs hozzájuk, sőt!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"és miért kell szégyellni azt, ha valaki büszke a magyarságára? "

mert nincs ertelme. Mert nincs olyan erzes, hogy buszkeseg, mert amit ennek alapjan cselekszel irracionalis, es rossz.
Mert nem letezo eszmek lettek beled verve, alaptalan gondolatok es hitek, sztereotipiak es kotelessegek. Tiszteld ezt, szeresd azt, tegyel amazert, ne tedd ezt, utald azt, old meg, halj meg.* Ezek olyan dolgok, amelyeket tuzzel vassal irtani kell, nem pedig buszkenek lenni ra, hogy szembe mesz az esszel, pusztan a neveltetesed alapjan.

Hogy ne csak a levegobe beszeljek, irtandonak tartom peldaul a kereszteny vallast, a targyakhoz, esemenyekhez, jelkepekhez (tehat nem egymashoz) kapcsolodo tiszteletet es tilalmakat, a nepi bolcsessegeket, az oltozkodesi eloirasokat, azt, hogy a magyarsagodra buszke vagy akarmit is jelentsen ez (ez legalis egyebkent?), a hazaszeretetet, meg me'g mindent, ami nem most jut eszembe.

*valoszinuleg az allam baloldali szemlelete, a kolcsonos egyutteles hasznossagan alapulo is megkoveteli, hogy meghalj/kidolgozd a beled, ha ugy adodik. Ha masert nem, hat amiatt a borzaszto furmanyos ok miatt, hogy ha mar egyszer zusammen jonak talaltatott az allam, akkor megtartani, hogy letezzen, szinten jo.

Nem erre gondoltam. Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy miközben ő azt mondja, hogy ne mondja meg senki, hogy kit vagy mit kell szeretni, utálni, követni, üldözni, eközben ő maga hirdet meg egyes eszméket irtandóként. Ne csinálja senki, de én csinálom? Hogy is van ez?

>Mert nincs olyan erzes, hogy buszkeseg, mert amit ennek alapjan cselekszel irracionalis, es rossz.
Mert nem letezo eszmek lettek beled verve, alaptalan gondolatok es hitek, sztereotipiak es kotelessegek.

Van olyan érzés. Attól még hogy te nem érzed, attól még mások érezhetik, tehát valódi.
Az ember alapvetően irracionális lény. Nem tudom nekem milyen hosszú távú céljaid, vágyaid vannak, de biztos vagyok benne, hogy lecsupaszítva valami irracionális motivál (pl. akár csak az életbenmaradás ösztöne, az miért lenne racionális? A világnak teljesen mindegy hogy létezel-e. Attól még persze lehet neked fontos.), hiába húzol rá néhány réteget.

Ezek létező eszmék. Persze azzal egyetértek, hogy ez jó módszer arra, hogy manipulálják az embereket az államok, egyházak, vállalatok (bár ez utóbbi most nem került szóba), és ezt szomorúnak tartom. Attól még az egyén számára ezek valóságos érzések, és nem lehet csak úgy elvenni őket. (volt aki megpróbálta, tipikusan diktátorok egyébként) Nem az a módja a fejlődésnek, hogy megfosztod az embereket attól, ami nekik fontos, vagy szimplán lehülyézed őket. Egyszerűen még fejlődnünk kell, mint társadalom, és figyelni arra, hogy az emberek józan ítélőképességét ne homályosítsa el a vallás, vagy a nemzet-tudat. Ennek nem az a módja, hogy elveszed az emberektől a vallásukat és a nemzet-tudatukat, annál is inkább, mert úgy valami hasonló, és potenciálisan veszélyesebb úgyis jön a helyébe, az emberek zömének szüksége van keretekre.

Az inkább egy tapasztalat, és nem egy érzés... Hát egyébként igen, számukra valódi, csak kevés köze van a kollektív valósághoz. Mindenesetre nem egy érzés. Az ide kapcsolódó érzés mondjuk a késztetés lehet ahhoz, hogy lemészárolják a fél falut (mert Isten ezt mondta), ez viszont valódi érzés (bár patologikus).

Kicsit valasszuk kulon a kettot.

Eloszor is, valoban van olyan erzes, hogy buszkeseg. Buszke vagyok arra, hogy 30 evesen van egy jo allasom, van sajat cegem, egeszen jo informatikus vagyok (ha valamit szeretek magamban, hat az a szerenyseg), olyan lakasban elek, amibol nem rughatnak ki; es hogy mindezt egyedul ertem el, sajat erobol.

Amirol itt szo van, az a nemzeti buszkeseg. Ilyen is letezik, valaki lehet arra buszke, hogy magyarnak szuletett, hogy olyan embereknek lehetett a honfitarsa mint Rubik Erno vagy Puskas Ferenc. De a problema az, hogy sokan a nemzeti buszkeseget valahogy rosszul ertelmezik, es nekiugranak mindenkinek, akiknek akarcsak egy kicsit is megfordul a fejukben, hogy talan kulfoldon is lehet elni. Az mar egyenesen eretnekseg, ha valaki azon tunodik, hogy talan jobban is, mint itthon. Nem is kell a kurucinfoig elmenni, tessek korulnezni itt a HUP-on. Akarhanyszor elokerul ez a tema, mindig van valaki, aki letamadja azt, aki menni akar, hogy mi a fraszt keres meg itt, miert nem ment el mar a francba. Soha egyetlen embert se lattam, aki legalabb probalta volna megerteni a masik oldalt, vagy legalabb szimplan csak nem bantani. Pedig ezen az oldalon elmeletileg tanult, intelligensnek mondott emberek vannak. Legalabbis allitolag.

Es ez az, ami igazabol karos. Mostanaban, amikor nyilnak ki a hatarok, nincs igazabol ertelme azon torpolni, hogy itthon vagy vagy masutt. Ott, ahol a legjobban erzed magad, a legjobban tudsz ervenyesulni. Attol, hogy valaki Pragaban el es dolgozik, nem lesz kevesbe magyar, nem fogja kevesbe szeretni Magyarorszagot - mint orszagot, mint nepet. A legtobb emigrans nem azert megy el, mert baja van a nagymultu magyar neppel, vagy mert nem kedveli a Gellert hegyet. Es attol, hogy kimegy kulfoldre, nem kotelezo, hogy egybol kulfoldive is valjon, feledve hazajat es a nepet, melynek fianak szuletett. Vannak ilyenek, elismerem, de nem mindenki, es nem kotelezoen ez az irany.
Arrol nem is beszelve, hogy kulfoldrol is lehet tenni a hazaert. Kuldhetsz haza penzt az itthon maradottaknak, hirdetheted, hogy Magyarorszag milyen kivalo turistacelpont, terjesztheted olyan rendezvenyek hiret, amik nem kapnak nagyobb kulfoldi visszhangot, orizhetitek tobbi kulfoldre szakadt magyarral a magyar kulturat, stb. Csak ahhoz, hogy ezt meglassuk, el kell vetni azt az ideat, hogy mindenki, aki nem returjegyet valt a hataron tulra, kotelezoen a haza ellensege.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Félreérted: nem azzal van bajom, hogy valaki ki akar menni. Ha úgy adódna, hogy lehetőségem lenne picit körbenézni a nagyvilágban, valószínűleg én is élnék a lehetőséggel. (Megjegyzem, ez korábban is divat volt, csak akkor az arisztokrácián kívül keveseknek adatott meg a lehetőség.)

A problémám azzal van, hogy ha valaki egyből hülyének nevezi azt, aki nem tervez innen véglegesen elköltözni, sőt mi több, szeretné a legtöbbet kihozni ebből az országból, illetve leszól mindent/mindenkit, aki/ami magyar.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

van egy jo allasom, van sajat cegem, egeszen jo informatikus vagyok (ha valamit szeretek magamban, hat az a szerenyseg), olyan lakasban elek, amibol nem rughatnak ki; es hogy mindezt egyedul ertem el, sajat erobol

Pedig erre is csak ugyanannyira lehetsz büszke, mint a magyarságodra: születtél adott génekkel egy adott környezetbe, kaptál valamilyen nevelést, amiből kialakult egy értékrend, volt egy-két jó minta az életedben, egy-két rossz és lettél, aki vagy.
Ha más géneket, környezetet vagy nevelést dob a gép, akkor meg arra lennél büszke?

Ilyent nem írtam. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy sokszor az, amit egy-egy embernek tulajdonítunk, mindössze a körülmények játékának eredménye.
Komoly meggondolásra ajánlom azt a kérdést, hogy hol is húzódik az, amire azt mondják, hogy jogosan büszke valaki és honnantól káros. Lehet valaki arra büszke, hogy gazdag? Akkor is, ha örökölte és csak annyi az érdeme, hogy nem veri el ész nélkül a tőkét, csak a kamatot? És az abszolút hallására lehet büszke valaki? És arra, hogy minden konfliktust higgadtan tud kezelni? Esetleg arra, hogy nem született színtévesztőnek? Vagy arra, hogy 140 az IQ-ja? Hisz valószínűleg csak a gének játéka és az erre kiélezett taníttatása miatt. Vagy arra, hogy egy óra alatt 15 kilométert tud futni? Pedig ha nem cigarettázna, s rendezettebben élne, az adottságaival olimpikon lehetett volna. Vagy arra, hogy ő bezzeg nem szokott beteg lenni, mint mások, mert egészségesen él? Aztán jön az örökletes szívbetegség. És arra, hogy ő az ungabunga törzs teljes jogú tagja, aki teljesíti az összes megszabott feltételt: vadászik, fiút nemz, stb.? És arra, hogy ő a tuti holland kozmopolita polgár, aki jól adózik, s helyes, értéksemleges nevelésben részesíti gyermekeit, stb.? És arra, hogy Magyarországra született, és bár nem fenékig tejfel itt az élet, de kihozza ebből a maximumot, s nem lép odébb a kisebb ellenállás irányába?
Mondjátok meg nekem bölcsek, ki mire lehet büszke?

Számomra az egyik legszebb vers:

"Azt mondta egyszer valaki, úgy mondják, egy görög bölcs:
„adj egy szilárd pontot és kifordítom sarkaiból a világot.”
Én megtaláltam azt a pontot, legalább is önmagam számára.
Ez a föld az amelyen élünk:
a sziksós puszta, a ragadós televény, a szaladó homok
és a zöldelő dombok földje: Magyarország,
s a tízmillió magyar, aki benne él.
Hogy szép-e a mi hazánk, szebb-e mint másoké,
nem tudom, nem is keresem:
hogy fegyverrel hóditottuk, vagy munkával szereztük,
beköltöztünk-e, vagy földből nőttünk:
mindegy ma már - egyek vagyunk vele.
Napunk közös a többiekkel, de a mi csiráinkat is felébreszti,
a felhők elszállnak felettünk, de esőjüktöl a mi füveink is nőnek:
a másoké szép és gazdag földjét én hát nem irigylem."

Veres Péter: Én nem mehetek el innen

Persze, az egész világ szivárványban úszik és liberalista, női ruhába öltözött és szakálla van, csak nálunk olyan hülyék az emberek, hogy még van értékrendünk, erkölcsük, és több ezer éves hagyatékuk amihez ragaszkodnak és tisztelnek becsülnek! Micsoda ostoba emberek vagyunk ugye? Nyilván .... :D
Akinek nem értéke a hazája és a gyökerei, az szánni való ember.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Én ezt eddig is megértettem, én sem azért tartom Magyarországot a hazámnak csak mert ide születtem. Szabadon választhattam volna más hazát is, de én ezt választottam, az más kérdés, hogy kényelmes volt mert itt élek benne, de attól még ez az én döntésem.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Persze, az egész világ szivárványban úszik és liberalista, női ruhába öltözött és szakálla van, "

olyan sebb buta vagy, hogy még anyád is letagad... Ismerd már a kibaszott szavak jelentését ember. Pont a magadfajta barmoknak legjobb ez a liberalizmus, amit szitokszóként használtok, mivel elképzelésetek sincs a mögöttes tartalomról.

Kedves szappanka, már írtam egyszer, nekem nem kell érvelnem. Nem nekem vannak problémáim az itt éléssel, hanem neked. Nem buktam bele semmiféle érvelésbe mivel bele sem kezdtem, mert szükségtelen érvelni olyasmi mellett amit minden magyar ember természetesnek vesz csak te nem.
Nyilván te olyan okos vagy, akkor minek vitatkozol itt a söpredékkel meg a sok ostobával, és miért nem mész hozzád mérten magasabb körökbe vitatkozni?

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Függetlenítve magamat a pártoktól és a politikától. Meg lehet nézni milyen irányba halad az ország és milyen jellegű párt kapott többséget a népszavazáson. Meg lehet nézni, hogy milyen részeredmények voltak az egyes választókerületekben és abból jól látszik, hogy mit szeretne a többség, hát nem azt az irányt amit te képviselsz Szappanka, ennél több érv nem kell.
Persze most majd mindjárt az jön tudom, választási csalás, manipuláció, népbutítás meg lefizetések eredménye a választási eredmény, és valójában a magyar nép nem is azt akarta ami lett, és mindenkit megvettek és mindenki ostoba blábláblá...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Mindig ez az érved, általánositás, csak az a gond kurvára nem. Buta vagy, fogadd el. Ha csak 1-2 ember csinálta volna, nem több száz, akkor a tömeg kivethette volna magából őket, de az egész csőcselék ilyenből állt. Azt pedig ne várd el senkitől, hogy amikor térkövekkel dobálnak, szépen udvariasan megkérik a csőcselékedet, hogy álljon ki a sorból aki dobált, mert őt bizony most hasba lövik gumilövedékkel, hanem fogják magukat és belőnek a picsába.

Jogosan.

Tény, hogy gyakorlatiasabb dolog egy falkavezért követni, mint a sorból és sörből kilógókat. Cserébe a nagy vezír a nyelvedet és/vagy a hátsódat követeli.

Néha érdemes meghallgatni a költőt, aki olykor korának lelkiismeretét ébresztgeti vagy jó szóval oktatja hallgatóságát.

Rosszabb időkben is éltek itt emberek, és magyarnak vallották magukat, és nem akartak elmenni máshová. Pedig manapság nem is lőnek ránk, van mit enni, van hol lakni, és ahogy elnézem neked jól megy a sorod nagyon is ahogy nekem is, mert nem az utcán koldulunk éppen hanem egy gép mögött ülünk és fizetjük a villanyszámlát, a net havidíjat stb. mert ezek szerint van miből, vagyis nem csak hogy élni lehet itt, de luxusra is telik, ahhoz képest, hogy volt idő mikor egy magyar ember örült ha megéri a holnapot, és mégsem hagyta el az országot, még ha lett volna rá lehetőség akkor sem.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Akinek volt lehetősége innen elmenni, hogy megvalósítsa önmagát, az minden korban mindig elment innen."
Aha, persze. Tudod ez az "önmegvalóstósni" elég új. Régen az vándorolt el, aki éhezett. Ma meg az aki nem elég képzett ahhoz, hogy itthon is rendes fizetést kapjon. Munkásnak lenni mindenhol szar, persze vannak fokozatok...

"ahogy elnézem neked jól megy a sorod nagyon is"

javallom keress egy jo optikust, vagy hagyj fel a gondolatolvasassal.
nagyon nem tudsz rolam semmit. DE!
a 21.szazadban, EU-s orszagban a villanyt es az internetet luxusnak tekinteni hat..

egyebkent ez a orulj hogy nem lonek cimu hujeseg meg nagyon idegesito.
ha lonenek, akkor nyugodt lehetnel, nem lenne ekkora _indokolatlan_ vagyoni kulonbseg emberek kozott.

Ezzel az idézettel nagyon tudok azonosulni, csak az "itt" tételt értelmezem tágabban, mint a standard.
Javaslat a következő szavazásra:

"Itt élned, halnod kell"

0. itt - Kápolnásnyék
1. itt - szülőfalum/városom
2. itt - az ország ahol születtem (Magyarország, Románia, Szlovákia, Németország, Ukrajna, Szerbia, Ausztria, USA, UK, egyéb leírom a...)
3. itt - a régi Magyarország területe, tkp a Kárpát-medence
4. itt - valahol Európában
5. itt - bárhol a fehér/keresztény kultúrkörön belül
6. itt - a Földön
7. csak az eredmény érdekel

Az én szavazatom: 4, de kacsingatok az 5 felé

Csaba

Valóban hangzatos, a piros-fehér-zöld szívünket megdobbantó idézet.
Szeretem a hazámat - nagyon is: Bár éltem külhonban, visszatértem. Pillanatnyilag úgy érzem, hogy a sors nem egy kézzel, hanem diktatúra pörölyével ver. Ha maradok, egy darabig élek, és éhen halok. Ha túlélem a következő 30 évet, akkor jobbik eset, ha akadálymentesítik az összes munkahelyet, hogy a csomókban hulló hajú, s azt észre sem vevő aggastyánok, fel tudják venni a munkát, miközben munkátlan fiatalok meg sem halván a Szózat szavait, elmenekülnek. A menekülési tendencia és a megélhetési bűnözés emelkedni fog.
Nem bízom az áldás kezében.

Egyéb: Magyarországon élek, reális opcióként lóg a levegőben a külföldre költözés valamikor középtávon, de nincs eldöntve.

(x) Magyarországon élek, és itt is fogok megdögleni :D

Be kellet vallanom magamnak, hogy nem vagyok hős (régi szép idők, forradalmi hevület, gpl, rms), csak egy egyszerű, lusta, családos ember, aki jól akar élni, nyugiban...
Szóval nem tervezem a visszatérést...

Jelenleg Magyarországon élek. Több évet éltem külföldön.
Lehet még megyek külföldre hosszabb-rövidebb időre, de akkor is visszajövök majd.

elkészítem a nagymotorra való jogosítványomat a nyáron, majd vásárolok egy Honda Shadow bringát és mindenhova eltötyörögök vele amúgy urasan

En mennek csak nem tudom hogy mit szolna az asszony.
Meg hat nem tudom hogy hova raknam a 3 gyerkocot.

Persze ha ezt a videot nezem, akkor ez nem lehet nagy gond, meg a kiskutyanknak is lenne hely: https://www.youtube.com/watch?v=HdvbqC-mV6g
Modjuk lehet hogy a helyi Sheriff lelone es lecsukna mint a Rambo-t. ;)

Majd tegyétek ki, amikor szervezitek. Semmiképp sem szeretnék kimaradni, amikor a hup motoros banda érkezésére sorra zárkóznak be a városok. Behunyom a szemem, s látom is: alattam a 100 lóerő falja az aszfalt, hátamon feszül a HUP bőrdzseki, kormányra akasztva egy UTP patchkábel és egy egész hétig nem borotválkozom!

magyarorszagon elek es nem tervezek elmenni de lehet, hogy ugy adodik, hogy kell, mert itthon nem nagyon van nem integrator networking melo.

minden nagyobb politikai ökörségen el tudok annyira gondolkodni, hogy elkezdjem végiggondolni a költözést, de maradok.

jó munkám van, szeretem amit csinálok, erre a területre még nem tapostak be bakanccsal, haladunk, viszont a légkör nagyon romboló hatású.

viszont, ha mennék, egy életen át azt érezném, hogy küldtek, nem pedig magamtól akartam menni. nem vonz egy angol város, vagy akár a németországi élet, ezért nem megyek.

Hat igen. Mondjuk en egeszen otthonosan ereztem magamat angliaban, nem ereztem azt, hogy en most egy tok idegen helyen vagyok. Nyilvan szokni kellett a helyet, ahol laktunk, de ettol eltekintve nem ereztem azt, hogy en most nem Magyarorszagon elek. Ettol fuggetlenul volt honvagyam, bar talan az is kozrejatszott, hogy szerettem volna mar egy kis magyar szot is hallani.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nekem voltaképpen az a bajom, hogy a Földön jóval több olyan hely van ahol szívesen élnék néhány évet mint amennyi egy jelenkori átlagos homo sapiens élettartamába belefér. Ebben magyarországi helyszínek is vannak, és külföldiek is.

Érdekes ez. Engem pl. vonzanak távolabbi vidékek (már úgy természetileg, környezetileg - akár mentalitást tekintve is), de egyelőre nem tervezek menni sehová. Pedig egyedülálló felnőtt férfiként gyakorlatilag mehetnék bárhova.

Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha mindenki lelép az előmelegített helyekre, aki egy kicsit is tudna (és hajlandó is lenne) tenni azért, hogy ebből a "k. országból" egy jobb hely legyen (mindenki a maga kis mikrokörnyezetében akár), akkor soha nem lesz az. Persze, el tudok képzelni egy olyan élethelyzetet, hogy másként gondoljam, de egyelőre marad ez a fajta idealizmus, és még cseppet sem fáj. :)

ez így igaz, sokan bíznak abban, hogy pár év múlva majd visszajönnek azok, akik kimentek külföldre, szerintem viszont nem nagyon lesz nekik miért, földünkhöz való romantikus vonzódáson kívül...

ha mindenki elmegy (nagyrészt már ment), aki legalább értelmes lépéseket tudna tenni egy normálisabb ország felé, akkor marad(t) pont az a tömeg, aki csak csüng az aktuális kis- és nagy istenei szaván...bár aki elment nagy eséllyel nem akart nekiállni változtatgatni, amit persze részben meg tudok érteni. akkor viszont senki ne panaszkodjon.

Lehet itthon is vannak, csak nem kommunikálnak. Nagyon nem valószínű, hogy az itteni kb. 10 millió egy homogén massza lenne. Szerintem csak nem tudnak egymásról csoportok, vagy egyének. Én is az utóbbi 1-2 évben találtam meg azokat a cégeket, embereket, csoportokat akik törekvései egybeesnek az enyémekkel.

[...] sokan bíznak abban, hogy pár év múlva majd visszajönnek azok, akik kimentek külföldre, szerintem viszont nem nagyon lesz nekik miért, földünkhöz való romantikus vonzódáson kívül...

Azért, akik családot hagytak itt a kényszerűség terhét érezve a nyakukon, azoknak ez is egy fontos tényező lehet.

bár aki elment nagy eséllyel nem akart nekiállni változtatgatni, amit persze részben meg tudok érteni

Ha a nagyon empatikus arcomat öltöm magamra, akkor talán én is meg tudom érteni. Viszont, talán közülük is elég sokan elfelejtik (vagy nem ismerik) a klasszikust, miszerint nincs ingyen ebéd. Azt kellene felfogni minél több embernek, hogy a "rendszer" pontosan olyan, amilyenné azt mi tesszük, tudniillik belőlünk áll össze: a barátaink, a vezetőink, de még az ellenfeleink is közülünk kerülnek ki. Ha nem teszünk azért, hogy ez változzon, hanem csak (pl.) fekszünk naphosszat az ostoba telekép előtt, miközben nézünk fölfelé, hogy mikor segít már rajtunk valaki onnan, akkor valóban szét is fog rohadni minden körülöttünk, és akkor lehet továbbállni a jobb élet reményében, hátrahagyva a ganédombot, amit magunknak (és egymásnak) teremtettünk. Azért, szerintem, tudunk mi ennél jobbat is... :)

(Elnézést az esetlegesen demagógiába hajló kifejezésekért.)

+1

nem emeltem ki a "RÉSZBEN" szót, nem akartam durva lenni, ha teljesen őszintén, pusztán az etikai mércém legjavát adnám, azt mondanám, hogy aki elment, mi a frászt remél, hogy majd a fáradt szülei rendet raknak? vagy hogy máshol nem fogják ugyan így átverni, csak esetleg kevésbé nyilvánvaló módon?

a mi tarsadalmunkat? Ha a tortenelemre gondolok, elso sorban a tobbi tarsadalom. Meg gondolom az altalanos jatekszabalyok, mint a fizika, a kapott nyersanyagok, es meg egyszer emlitem, a tobbi tarsadalom lete. Ezekbol ki lehet hozni a legjobbat, de van, hogy a legjobb is pokol-mocsokszar, lasd zsidok->Babilon, negerek->Amerika, zsidok->halal, etc. Ugy gondolom, van, mikor az enemy erosebb. Meg ha most nem is egy enemy van, es senki se agressziv nagyon, annal nem tud jobb lenni nekunk mint amit ok engednek. Teszem azt, nincs olajunk.

De mindenkepp jo lenne kihozni a lehetoseg szerinti legjobbat.

"Ha nem teszünk azért, hogy ez változzon"

Tettem erte, nem valtozott semmi. Igazabol valahogy nem erzem motivalva magamat.

A legnagyobb problema, hogy en azt latom, itthon nincs igazan olyan ero, ami tenyleg kepes volna valtoztatni a dolgokon. Egy ember, ket ember, tiz ember, szaz ember keves. Hiaba ulsz es erolkodsz, attol meg semmi nem fog valtozni a magasabb szinteken. Igen, lehet pozitivan gondolkodni, de attol se a kenyer ara nem lesz kevesebb, se az adok nem fognak csokkenni, se munkahelyek nem teremtodnek, se a gazdasag nem fog szarnyalni. Marpedig itthon elsosorban ezek a legfobb problemak, es ehhez kellene egy olyan csoportosulas, aki nem csak akar, de tud is tenni valamit. Nagyon szep dolog az, hogy en meg akarom valtoztatni a vilagot, az egyetlen problema az, hogy a vilag alapvetoen nem akar megvaltozni. Ki kell forgatni a sarkaibol, es akkor talan tortenik valami valtozas.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Viszont a saját mikrokörnyezetedet megváltoztathatod. Nem kötelező a sokak által szajkózott "magyar depiben" élni, nem kötelező mindig mogorvának lenni. Lehet lenni vidámnak, lehet lenni optimistának. Ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, nem lesz kevesebb az adó, valóban. De ha meg tudod venni a kenyeret és ki tudod fizetni az adót, miért kellene búskomorságba esni? Lehet idegesíteni magad a kenyér árán, a magas adókon, de ezzel csak azt éred el, hogy ideges leszel, a környezeted is ideges lesz, stb - ezáltal rosszabbak lesznek az életkörülményeid, amit csak magadnak köszönhetsz. Ha lesz.rod, hogy a kenyér 200 forint (nálunk), az adó 16%, meg még egyéb terhek, akkor jobb lesz. Rég lesz.rom a politikát, mert nincs idegzetem követni, hogy most ki a hazaáruló, nemzetvesztő, ki mennyit lopott, de-bezzeg-a-másik-is - tisztára, mint a bulvárhírek. Saját magammal foglalkozom, alakulnak a dolgaim, nem is rosszul. Nem vagyok ideges, nincsenek gyomorgörcseim, fejfájásaim.

Tehát szerintem nem feltétlen az "egész világot" kell megváltoztatni, hanem csak a saját világod.

En alapvetoen pozitiv gondolkodasu vagyok, es jokedvu embernek ismer a kornyezetem.

Ami a politikat es a kozeletet illeti, egeszen a kozelmultig eleg magasrol letojtam az egeszet, sokaig azt se tudtam, hogy az LMP az nem-e valami uj otletes elemmarka. De amikor belenyultak a manyupba, meg elkezdtek szalldosni a pletykak, hogy hozzapiszkitananak a nyugdijakhoz es a jaradekokhoz, akkor hirtelenjeben kicsit jobban elkezdtem fulelni. Azt, hogy ki mikor mennyit csalt, meg ki kivel van, a mai napig nem tudom, es igazabol nem is erdekel. Engem elsosorban a tenyek izgatnak, az elfogadott torvenyek es rendelkezesek - es alapvetoen ezekbol se nez ki semmi jo.

Nem vagyok buskomor, es nem estem panikba. Inkabb olyasmi erzes ez, mint amikor haldoklo rakosokat nezel a teveben, elszomorodsz es szanakozol rajtuk. Hat ha ezekre a dolgokra gondolok, en is elszomorodok es szanakozok, hogy az altalam oly nagyra becsult nemzet hova tart. Es kisse zavar, hogy nem latom a gyogymodot se itt, se ott.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Én pl. szeretek Magyarországon élni. Tetszik az éghajlat, a kaják, az emberek.

Nem tökéletes, de élhető.

Eddig 8 ország 10 városában éltem, 3 kontinensen. Voltak jobb és rosszabb helyek. Van 1 olyan hely, ahol ugyanannyira élveztem élni, mint Magyarországon. Az sem volt jobb, se rosszabb, de más volt. Az összes többi helyen kevésbé volt jó élni.

Nagyon fontos: nekem. Másnak lehet teljesen más a véleménye ugyanezekről a helyekről.

Sem Magyarországon sem külföldön. Tündérkertben élek.

Magyarországon élek, és már nincsenek terveim sem.. (sok szazezer emberrel egyutt)

Hat ez eleg szomoruan hangzik!
Ezzel en is egy voltam sokaig, mig el nem kotoztem otthonrol.

10 evvel ezelott is minden kilatastalan volt, ha nem voltak haverok megfelelo helyeken.
Ahogy igy elnezem azert meg 1-2 emberenk eleg jol megy otthon: http://index.hu/chart/2014/06/19/barcsak_mind_meszarosok_lennenk_mi_mag…

Kulfoldon elek, meg nem tudom hazakoltozom-e valaha. Lehet jopar ev mulva igen, de az meg messze van.

Tervek: Mindenki utál minket a környéken, úgyhogy felvesszük ezt a szeretetvallást, aki nem akarja, azt meg felnégyeljük.

Megyek, amint adódik értelmes lehetőség.
Sajnos túl rövid az élet ahhoz, hogy ne ott éljem le ahol a legjobban érzem magam. Valahogy elfecsérelt időnek érzem az itthon töltött éveket, nem jutok egyről kettőre. Pontosabban igen, de nagyon lassan.
Meg aztán itt ez az össznépi depresszió is. Teljesen rám tud telepedni időnként, elveszi a kedvem mindentől. Meg aztán itt ez az urambátyám/valakinek-a-valakije rendszer. Ha egyszer lesz gyerekem, nem vagyok benne biztos hogy ilyen közegben szeretném felnevelni.

Nekem tökmindegy mi az ok és kik okozzák. A végeredmény számít.
Nem érzem magam itthon 100%-osan jól.
Tele van a busz/sarki közért/utca/munkahely stb. rosszkedvű, megkeseredett, életét megbánt-megunt emberrel.
Ezt egy bizonyos százalék felett nem lehet nem észrevenni. Valószínűleg én érzékenyebb vagyok erre a szokásosnál, de ez engem egyszerűen zavar. Lehúzza a hangulatomat.
Úgy gondolom hogy egy környezet váltás segítene, ha mégsem, hát legfeljebb visszajövök.

Jelenleg magyarország, de 1 éven belül anglia (nyelv miatt), onnan 1-3 év múlva thaiföld (bangkok pontosabban) vagy kina, de azon belül is Hongkong, szóval annyira mégsem kina. Soha többé vissza. A nacionalizmus már a vh vége óta nem opció, vagy már az elején sem volt az..

# Trey, a világképedet nem olyan emberek alkotásaiból kellene felépítened, akik egész életükben depressziósak voltak, és a társadalom túlnyomó része rühellte őket. Majd később egy másik nemzedék felkapta, mert valaki(k) azt mondták ez mégis csak trendi. Bár az igaz, hogy az összes felkapott magyar versike tökéletesen visszaadja a magyar nép totális depresszióját, és suicide hajlamát, kezdve a csodálatos himnuszunkkal. Hiába ez egy olyan nép, akinek meg kell mondani, hogy mikor mit csináljon, mikor örüljön és mikor ne. A szocializmusban működött a dolog, irányítani kell a magyarokat különben 2 botot nem tudnak összerakni, ha mégis akkor örülni nem tudnak neki.

"A nacionalizmus már a vh vége óta nem opció, vagy már az elején sem volt az.."

Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy magyarnak lenni, valamiféle nacionalista dühöngő. Sokkal egyszerűbb: ez egy kultúrális összetartozás, amit nagyon nehéz (szinte lehetetlen) megtalálni máshol.

És amit a magyarokról ilyen lekezelő hozzáállással írsz: te magad vagy az, aki nem tud felülemelkedni a sztereotípiákon.

"ez egy kultúrális összetartozás, amit nagyon nehéz (szinte lehetetlen) megtalálni máshol"

Szóval az egész világon csak magyarországon létezik kulturális összetartozás. Epic win. Pont nálunk merül ez ki abban, hogy kolbász, paprika, szalonna, gulyás és gumicsizma. Kb ennyi a magyar kulturális összetartozás.

Tévedés, a hozzád hasonlóknál merül ki abban a magyar kultúra, hogy " kolbász, paprika, szalonna, gulyás és gumicsizma".
Ne azonosítsd a kulturális szegénységedet és tudatlanságodat a teljes nemzet kulturális értékrendjével. Egy ember vagy csak aki nem ismeri vagy nem akarja ismerni a magyar kulturális kincseket és nemzeti örökséget, ez a te bajod, de légysziles ne degradáld le a magyar kultúrát, mert sokakat, közük engem is sértesz vele!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Kicsit sem érdekel, hogy kit sértek meg vele, mivel ez a véleményem. De kérlek akkor fejtsd ki nekünk (butafaszoknak), hogy mit is jelent számodra a magyar kultúra és miért csak a magyaroknak van kulturális összetartozásuk az egész világon? Nagyon olyan érzésem van, hogy árpádsávos takaród van, meg nagymagyarország alakú rántott húst eszel. Nagyon örülnék ha egyszer ebben a kibaszott életben kifejtené nekem ezt valaki, aki igazi magyarnak tartja magát (belefutottam pár ilyenbe, de nem igazán jött össze senkinek)

[amúgy tudom a válaszod "nem fogom, mert menthetetlen vagy úgysem érted meg, menj csak külföldre, te hontalan fasz"]

Szerintem a trey altal idezettek tokeletesen lefedik ezt az erzest (szamomra peldaul teljesen). Ha neked az nem eleg, szived joga, jobbat nem nagyon lelhet az ember. Vannak dolgok amiket nem lehet lebontani szavakra, szamokra, es hideg tenyekre.

Ha csak a tenyekbol indulnank ki, akkor fogni kene ezt az egesz emberiseget es eltakaritani a picsaba, kulturastul, orszagostul, mindenestul.

--
|8]

Nekem nem kell érvelnem, magyar vagyok, magyarul beszélek, magyar értékrendem van, és Magyarországon élek, itt akarok élni és meghalni is, és a lehető legjobb országnak tartom ezt az országot és nem cserélném le semelyik másra sem, és örülök, hogy magyarnak születtem és magyar az anyanyelvem, és tudom, hogy ez előnyökkel is és hátrányokkal is jár, de inkább előnyökkel, és én boldog vagyok ettől az egésztől, és optimista. :) Emellett pedig jól érzem magam itt a hazámban, nagyon jól, és egyre jobban, és pozitív a jövőképem, egyre inkább.
Őszintén sajnálom, hogy neked nem jó, és rosszul érzed magad, és keseregsz.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"mindenki megy ezerrel a szakadékba", ez a te perspektívád, nem az enyém, és nem mindenki, a mindenki szó elég súlyos vád a részedről. Nyilván nem valós, és indokolatlanul túlzol.

Nem vagyok fideszes, magyar ember vagyok, ne skatulyázz be pártokba, és ne akarj megosztani, nem gondolkodok oldalakban, egy oldal létezik, a magyar nemzet oldala.
Semmilyen formában nincs közöm a Fideszhez, ha ez érdekelt. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Biztosan ezért mentek ki többen az elmúlt 10 évben külföldre, mint 56-ban és előtte bármikor, mert mindenkinek annyira jó, csak felfogáson meg végzettségen múlik. Ezért vannak tele magyar orvosokkal az angol és az északi országok kórházai. Ezért minden 10. londoni fogorvos magyar, mert nincs elég jó végzettségük, hogy itthon megéljenek. Biztosan ezért akarják a diplomásokat röghöz kötni, mert itthon olyan jó, csak nem látják be.

> Biztosan ezért mentek ki többen az elmúlt 10 évben külföldre, mint 56-ban és előtte bármikor, mert mindenkinek annyira jó, csak felfogáson meg végzettségen múlik.

Nyilván csak ez az oka. Az, hogy az EU-n belül szabad vándorolni (v.ö. 56 környékén ezért bünti járt), alig számít valamennyit.

Nem azt mondta, hogy "csak a magyaroknak van kulturális összetartozásuk az egész világon", inkább azt, hogy nekünk is van ilyenünk (bármi legyen is az), és külföldön élve lehet hogy túlságosan is hiányozna neki. Tudod van ez a honvágy nevű megfoghatatlan valami. Van pár gyerekkori barátom akik sok-sok éve az USA-ban élnek, és mind szenved tőle.
--
♙♘♗♖♕♔

Úgy látszik, ezt mindannyian úgy értjük, ahogy éppen arra már előre huzaloztuk az agyunkat. :)

Nekem is az jött le tntwormz gondolatából, hogy magyarként a magyar(!) kultúrális összetartozást nagyon nehéz a világ más tájain megtalálni (nyilván nem lehetetlen, külföldön is élnek magyar közösségek). Hogy ez kit mennyire zavar, az más kérdés, van aki jobban kötődik ahhoz a közeghez, amelyben szocializálódott, van aki pedig inkább menekülne belőle, és felejtené el az egészet.

Senki nem mondta, hogy csak a magyaroknak van kulturális összetartozásuk. De a kulturális összetartozásba nekem nem az Árpád sávos takaró meg Nagymagyarország tartozik bele, hanem a szokásaink, ételeink, italaink, zenéink (a népdaloktól a metálzenéig bármi), irodalmunk (és itt sem kell feltétlen, hogy mindenkinek minden tetszen), a magyar nyelv, stb. Ez tartja össze ezt a közösséget, nem az Árpád sávos zászló. (Ha már mindenképp zászló, szerintem több embert "tart" össze a mostani piros-fehér-zöld zászló, mint az Árpád sávos.)

Másrészt meg, ez nem egy verseny, hogy valaki "igaz magyarnak" tartja-e magát vagy sem és kifele mit mutat. Ez egy olyan dolog, amivel mindenkinek saját magával kell elszámolnia, hogy minek tartja magát.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

Én sem tartok Árpád sávos zászlót, és nincs egy nagy Magyarország címerem vagy kitűzőm vagy akármim sem, és más jelképeket sem hordok. A kokárda az egyetlen amit március 15-én feltűzök arra az egy napra, és kb. ennyi. Rólam senki meg nem mondaná, hogy nacionalista (NEM NÁCI) érzelmű vagyok és hogy ehhez minden áron ragaszkodom és kiállok mellette. Nem kifelé kell mutatni a nemzethez tartozást, hanem belül kell érezni azt, aki nem érzi az nem érzi ennyi...
Amúgy azokat sem szólom le, akik lobogtatják azt a bizonyos zászlót, vagy telerakják magukat magyar szimbólumokkal! Mi ebben a gáz? Ez már gáz? Ne már, hol élünk, hogy gáz ha valaki büszke a hazájára, szereti azt, rettentően fontosnak tartja, és kimutatja kifelé is, ez szerintem nem baj, sőt jó! Hány és hány olyan külföldi ország van, ahol ez nem gáz, ez csak nálunk gáz egyes hülye liberális nyomik miatt!
Ott vannak a németek, vagy az amerikaiak, az ide beköltözött németek közül akik kertes házban laknak, a mai napig minden reggel felhúzzák a német lobogót, na ez nem gáz? Ez nem giccses, nem erőltetett? Csak nálunk röhögik ki a kultúrát meg a hagyományőrzést, és kb. olyan 10 éves koráig minden kisfiú és kislány kinővi ezt a "jajj én nem éneklek népdalokat, mert az olyan ciki stb.". Az a ciki, ha valaki gáznak tartja a nemzeti jelképeket és a kultúránkat, na az gáz, meg ha valaki viccet csinál belőle, az már egyenesen árulás, igen az, szégyen!

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Azért tegyük hozzá, hogy más háttérből indulnak. Amcsiknál pl. kb. a zászló az egyetlen közös "kulturális vonás", lévén, hogy egy nagy olvasztótégely az egész ország. (Aztán hogy-hogy nem, ott is megmutatkoznak az egyes népcsoportok sajátosságai.)

Másik példa: nemrég voltunk egyet kirándulni Dalmáciában, rengeteg helyen kinn van a horvát zászló. Igaz, ott a közelmultban volt is egy kis hadakozás azért, hogy azt kitegyék.

Viszont azzal egyetértek, hogy nevetséges az, amikor valaki nem teheti ki akárhova a saját nemzeti szimbólumait. Jobb helyeken az ilyenért már elnyomásért kitörne a néplázadás.

Csak sajnos egyesek körében eluralkodott az a nézet, hogy magyar zászló = nácifasisztajobbikturbómagyar.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Persze, de amiket mondasz az éppen azt tükrözi, hogy a leginkább egy magyar emberre nem lehet furán nézni, ha zászlót használ, vagy jelképeket tűz ki stb. hiszen ha visszanézünk a történelemben akkor a leginkább nekünk van okunk ragaszkodni ezekhez a dolgokhoz, és nekünk lehet okunk kifelé is kommunikálni, hogy még mindig itt vagyunk, igaz megnyirbáltak, elnyomtak, megszálltak stb. de itt vagyunk és még lobog a zászlónk és fog is még sokáig, reméljük örökké. :)

A másik meg az, hogy az EU-s zászló szent és sérthetetlen és ha atrocitás éri akkor azonnal felhördül mindenki mindenhol, de ha egy nemzeti zászlót egy történelmi zászlót elővesz valaki akkor az már náci, antiszemita, fasiszta és kirekesztő meg intoleráns, meg homofór is meg a franc tudja még mi... LOL ne vicceljünk már! A címerünkben is benne van az árpádsávos motívum, ez egy nemzeti jelkép és igenis használható és használjuk is, mert hozzánk tartozik!
A német birodalmi sas is jelképezheti az elnyomást, ha annyira szőrszálhasogatást akarunk, de ez is csak nézőpont kérdése, azt sem tilos használni, pedig ennyi erővel ahhoz is tartozhat negatív gondolatmenet, és sorolhatnám a kettős mércével vizsgált szimbólumokat még...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"de ha egy nemzeti zászlót [...] elővesz valaki akkor az már náci, antiszemita, fasiszta és kirekesztő meg intoleráns, meg homofór is meg a franc tudja még mi..."

Mondjuk Dalmáciában nem úgy tűnt, hogy ez ott őket zavarná. Több zászlót láttam, mint biztonsági korlátot, pl. várakon. Na jó, az ott nincs. (Plitvicei tavak külön vicces, azt elég Darvin-díj pozitív hely.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Bökkenő az, hogy nem fogadom el.

Lehet, hogy neked egyszerűbb inkább azt mondani, hogy jó, akkor elhúzok innen (ami egyébként részemről nem baj, kevesebb demoralizáló marad itt), merthogy a politika így-úgy, de nekem nem elfogadható alternatíva.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy jó pálinkát még tegyél a sor végére és nekem ennyi bőven elég. :)

Kis ország és (még) viszonylag kevés bevándorló lakja. Ezért erősebb a nemzeti érzés.
HongKong és London meg általában a nagyvárosok már annyira multikultik, hogy ember legyen a talpán aki meg tudja mondani, hogy ki angol/kínai/stb és ki nem. Igazából maga a fogalom kezdi értelmét veszíteni. Milyen nemzeti érzés legyen egy néger és egy sárga csávó között akik ketten összesen nem laknak 5 éve az országban?

De maximálisan megértem azt is, ha valaki ezt leszarja és a fizus papírja jobban érdekli. Ha kurva vagy, legalább legyél drága kurva. ;)

Hongkong lakossága 95%-ban kinai, azaz baromi minimális a bevándorolt ott élők száma (egyébként több mint 7 millió ember lakja szóval jobb a helyi lakosság aránya mint magyarországon).. London az más tészta, ott túlnyomó részt bevándorlók laknak, de azt is figyelembe kell venni, hogy a fél európában london az elsődleges szempont ami külföld, mert baromi sok munka van a mai napig.

"Ha kurva vagy, legalább legyél drága kurva. ;)" Szóval aki nem ebben az országban akar megdögölni 120k-s fizetésben meg depresszióban nyugdij nélkül (mert nyugodj bele, az egy fillér sem lesz és ez nem rémisztgetés), meg lassan 1 millió cigánnyal az kurva. O.K.

Hát ja, azért a két idegen nyelv ismerete (amiből az egyik kb. elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki jó IT-s legyen, hiszen a naprakész infók először mindig angolul jelennek meg, mielőtt évek múlva valaki nem lesz rest, és lefordítja - néha igénytelenül) nem elvárhatatlan, ha az ember jó munkát akar.

Igen, ez megint annak a példája, hogy van, aki nem picsog, hanem rászánja a maga idejét és megtanul két nyelvet, más meg csak picsog, hogy jajajaj mennyi idő. Na meg tekintve, hogy mennyire specializált már az IT, külföld tekintetében többet ér a nyelvtudás. Szakmai tapasztalat úgy is jön munkahelyről.

"Néhány év kihagyás után elég sokat felejt az ember."

Hjahát igen, használni is kellene. Különben minek megtanulni? (Már ha nem hobbi okokból tanulja)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ne haragudj, de két idegen nyelv ismerete manapság már nem nagy elvárás egy diplomás embertől főleg ezen a területen. Ha versenyképes akarsz maradni, akkor meg teljesen alap. (Néha még a kettő is kevésnek bizonyulhat.)
________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem nagy elvárás? Lehet. Kíváncsi vagyok, hányan beszéltek társalgási szinten minimum két idegennyelvet úgy, hogy közben szakmailag is topon tartjátok magatokat. (És nem saját hitetek szerint, hanem a valóságban)
Mondjuk én kizárólag angollal is egész jól elvoltam. Leszámítva az IT Services hirdetéseit, nem nagyon találkoztam ilyen követelménnyel.

Ahol komoly elvárás a két nyelv (esetleg három) ismerete ott hidd el, hogy használni is kell. Azt nem tagadom, hogy vannak cégek, ahol ebből presztízskérdést csinálnak és maguknak is ártanak ezzel, mert esetleg jól beszélő alkalmazottat, de nem jó szakembert sikerül felvenniük.
Alapvetően ahová kell a 2+x nyelv oda általában tényleg kell, használni kell, ahol meg nem ezen múlik, ott simán előnyt jelent.
Hogy kinek mit jelent a társalgási szint, az meg tök szubjektív. Én régi vágású nyelvvizsgázó voltam/vagyok, anno volt az Origó nyelvvizsga és kész. Ha valaki nagyjából friss papírokkal rendelkezett, akkor jelzett valamit az, hogy alap C, közép C, felsőf. C. Manapság már mindenféle szirszar nyelvvizsgák vannak, így sokkal nehezebb egy bizonyítványból megmondani ki mennyire beszéli a nyelvet. Viszont egy hosszabb elbeszélgetés idegen nyelven azért kimutatja, hogy az illető beszél rendesen X nyelvet, vagy csak motyogni tud...

Amúgy az IT Services az tényleg külön világ, szerintem ne is próbáljuk megérteni ott mi folyik állások terén....

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Akkor térjünk vissza az elejére: valaki linkelt egy hírt, hogy 300 fővel bővít itthon a T (alias IT Services). Erre írtam, hogy nem kell ez a nagy hurráoptimizmus, mert jó eséllyel csupa olyan állás lesz meghirdetve, ahol nem elég az angol. Én meg a munkával töltött életemből talán két emberre emlékszem, aki több nyelvet beszélt. Az egyik egy közgazdász, japán tudással (meg ki tudja,hány másikkal :) ) és egy volt munkatárs, akit valami szláv nyelven hallottam beszélni - talán oroszul.
Ebből nekem úgy tűnik, IT területen nem általános, hogy kettőnél több nyelven beszélnének az emberek (anyanyelv+angol)

Nem állítottam, hogy lehetetlen elvárás, de adott esetben én is inkább szakmai témákkal foglalnám el magam az angol naprakészen tartása mellett, mint egy új, jó eséllyel sohasem használt nyelvet megtanuljak. (Franciát többek közt ezért is hagytam a fenébe)

Félreértesz (?)
Ami hirdetésüket láttam, abban mindegyikben feltétel volt az angol mellett német, esetenként francia, holland stb. nyelv minimum társalgási szintű ismerete. Én meg azt láttam magam körül, hogy az angol mellett a nagy többség inkább szakmai dolgokat tanult, nem idegen nyelveket.
Más kérdés, hogy nekem nincs pofám azt állítani, hogy tudok angolul, miközben nálam gyengébb angolosok simán eladták magukat társalgási/tárgyalóképesnek. :)

A kérdés az, hogy akarsz-e normálisan keresni vagy nem?

Ha igen, akkor úgy látod, hogy akár egy második nyelv megtanulása, egy második diploma, egy szakirányú továbbképzés vagy egy-két jól megválasztott tanfolyam egy befektetés és mind a belefektetett pénzt, mind az energiát visszahozza. És igen, lehet, hogy kevesebb időd van átmenetileg a családodra, de hosszú távon több lesz.

Ha meg nem, akkor lehet arról álmodni, hogy Londonban jobb, de ott is leszarnak, ha nem vagy hajlandó fejlődni. Mind szakmailag mind nyelvileg.

Azért gondolom a HUP-on a "kurvajól beszélek angolul" szekció nagy része nem a dél-kelet angliai nyelvjárást beszéli, hanem a tiszán/dunántúlit. Aztán mikor leszáll a gépről, lesz ám meglepetés, hogy a határőrt sem érti. Nem egy nem kettő ilyennel hozott már össze a sors...

Mellesleg a T-csoport összes cége, az ITSH (mint a német T-Systems leánya), a Siemens, a Lufthansa, a Knorr Bremse, a Mercedes, az Audi, stb. mind értékeli a német nyelvtudást (sokszor az angol mellett), persze picsogni és álmodozni könnyebb.

Dettó. Én ha körülnézek olyan embereket látok akiknek minden szar, az ország, a munkájuk, a fizetésük, csak épp nem hajlandóak megmozdulni azért, hogy bármi jobb legyen. Ebben a topikban meg aztán főleg tombol egyik-másik. Holott nem elérhetetlen egy normális fizetés errefelé sem, csak tenni kell érte...

Fene tudja... szerintem inkább szerencse kérdése.
Sokáig viszonylag jó munkahelyem volt, pedig nem sokat tettem érte az itteni fogalmak szerint.
Aztán egyre hülyébb főnökök jöttek, végül elegem lett.
Pár hónapig kerestem is munkát, később már csak tét nélkül nézegettem őket. Ennek alapján úgy tűnik, tanulhatsz bármennyit,nem csak azon múlik, hogy jó helyed lesz-e. Nem kevés személyes ismerettség kell a megfelelő helyeken, ha itthon biztosra akarsz menni.
Szerencsével persze találhatsz jó helyet, de nem ez az általános.
Viszont érdemes lenne statisztikát készíteni az egy vagy több diplomás hajléktalanokról.

Én nem hiszek a szerencsében.
Persze kifoghatsz jobb-rosszabb főnököt, de ha nagyon nem tetszik, tovább kell állni. Ehhez kell viszont a minél jobb végzettség, a több beszélt nyelv. Jelentősen kiszélesednek ugyanis a lehetőségeid ezáltal.

Én anno csak németül beszéltem és ez egy informatikusnál finoman szólva nem előny. (Akkoriban ez a T-Systems, Lufthansa, Siemens háromszögön belüli mozgást jelentette.) Rájöttem, hogy muszáj megtanulnom angolul és megtettem. Megérte.

Mára behozta az árát az a sok szívás amivel ez együtt járt. De még többet szeretnék, így megint tanulok.

Többször éltem évekig külföldön is, szóval nem vagyok az ellen, hogy valaki külföldre költözzön. Csak azt nem szeretem amikor bután fikázzák az országot, holott többnyire a leghangosabban óbégatók nem tesznek semmit a saját helyzetük javítása érdekében. Az meg a legdurvább, amikor ezek az emberek külföldön szidják az országot. Az értelmesebb külföldinek lejön, hogy nem az országgal van a baj, (ez persze negatívan befolyásolja majd az illető karrierjét arrafelé is,) a hülyébb külföldi meg elhiszi ezt a sok baromságot és kérdez butaságot a többi kint élő magyartól...

És ezt neked ki mondta? A Kinai média? Képzeld, Észak Korea szerint pedig szar az élet nyugaton.

Sok minden változott ott is a világháborúk óta... Talán a Japánokról tudom elképzelni, hogy ők valóban nacionalisták, de ott az is közrejátszik, hogy az egy szaros sziget.

es Hong-Kong ilyen jo hely lenne?

elni nem eltem ott, de annyira nem jott be a varos, foleg este ijesztoek az emberek (hatalmas tomeg iszonyat kis helyen, metron moccanni sem lehet [pedig Bpn edzettem], mindenki mintha valami animebol lepett volna ki - de meg mindig nem annyira durva, mint Tokio) illetve a kulso, lepukkant reszek durvak.

A (egyik) szakmám szempontjából az egyik legjobb lenne, azt ott durván megbecsülik és szinte kivétel nélkül jól megfizetik és rengeteg munka van benne (nem nem szakács :D ). Én birom a tömeget, meg magát a népet is, mármint nem magukat az embereket, hanem a felfogásukat

Ki mondta, hogy össze fog omlani? De a bibliai övezet a mai napig utálja az összes nem oda tartozó nem ultra nacionalista (és sötét vallásos) fejlett lakosságot. Azaz még az USA-ban is baromi nagy ellentéteket csinál a hazafiasság, pedig nekik ez egy elég erős közös pont, de nálunk egy vicc.

Ne adjál a számba olyat, amit nem mondtam. Az, hogy képtelen nem fekete-fehérnek látni a világot, attól még vannak árnyalatok.

Annyit mondtam csak, hogy ne pofázzon itt nekem összetartásról, miközben pont ő ugatja le másokat.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Pedig kb. azt írtad: "Én magyar vagyok, te nem, tehát ne pofázz a magyarok dolgába!"

Egyébként ez nagy általánosságban jellemző, a magukat nagyon magyarnak tartó egyénekre (lásd még antimagyar, magyargyűlölő stb. jelzők például, de nem kizárólag azokra, akiknek nem tetszik, hogy egyes pártok, csoportok kisajátítják a nemzeti jelképeket)

Nem tehetek róla, hogy szövegértési problémáid vannak (amit már többször bizonyítottál).

Szó szerint ezt mondtam: "Mert te mit csinálsz itt? Leugatsz mindent és mindenkit, aki/ami magyar."

Elemezzük tagmondatonként:

"Mert te mit csinálsz itt?"

Te itt kire vonatkozik? Szappan kollégára. A kérdés mire vonatkozik? Szappan cselekedeteire. Ami mire is vonatkozik? Az előtte lévő kommentre, amely pontosan így szól, hogy "És azt tegyük hozzá, hogy ott az összetartozást jelenti a hazafiasság, nem a másik leugatását". Azaz kedves Szappan kolléga kijelenti, hogy szerinte a hazafiasság* nem arról szól, hogy másokat leugat, hanem arról, hogy összetartozás van. Mindezt teszi eléggé legugatós stílusban. És itt eljutunk a második, harmadik tagmondatomig, mely szerint

"Leugatsz mindent és mindenkit, aki/ami magyar."

Amivel E/1-es módon kijelentettem, hogy mélyen tisztelt Szappan kolléga (és csak is kizárólag ő) ugat le mindenkit, aki/ami magyar. Nem tudom, hogy mennyire kell fogyatékosnak lenni ahhoz, hogy ebben valaki azt vélje felfedezni, hogy én bármiféle megállapítást tettem, hogy valaki magyar-e vagy sem, de jól van, már többször lőttél bakot, neked elnézem. De akkor a fogyatékosok és HZ-k kedvéért: ez a mondat annyit jelent, hogy felmagasztalt Szappan elvtárs méltóztatott indokolatlanul negatív jelzőkkel illetni mindent, amely szerintem kapcsolódik a magyarsággal. Ennyi. Nem több. Egyéb esetben konzultálj kedvenc magyar tanároddal vagy szakképzett tolmácsoddal, hogy mégis mit jelent a fenti 2 mondat.

* És a hazafiasságot kénytelen voltam Magyarország és a magyarság és/vagy magyar kultúra tekintetében értelmezni, de kérlek dobjál nyugodtan InvalidContextExceptiont-t, ha esetleg rosszul értelmeztem volna.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Dehogy döntöm el, én mindenhol azt mondtam, hogy mindenkinek joga van megválasztania a saját nemzetét. Neked is jogod van hozzá, válasz egyet és élj ott és légy rá büszke, kövesd a nemzeted szokásait, ápold a hagyományait és a kultúráját, és kész. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Definiciód szerint magyarországon egyetlen magyar sem él, mivel senki sem képes visszavezetni a családfáját úgy (legalább) 300 évet, hogy csak magyarokból álljon. Szar érzés nem magyarnak lenni, miközben nagymagyarkodunk mi?

Az pedig nem választható, hogy valaki magyar lesz, vagy lengyel, vagy thai, vagy koreai vagy orosz, vagy kanadai. Ez veled született dolog, ami nem megmásitható, mivel semmi köze az állampolgársághoz

Ez a fogyatékos faszkalap ugat itt le másokat legjobban... És ez pofázik itt utána a negatív hangulat miatt leghangosabban, miközben annyira sötét gyökér, hogy nem veszi észre saját magát. Igen, nem tudok rá szebb szót.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Feleslegesen húzod fel magad, és ereszkedsz le a szintjükre. Bonts egy sört és szard le, én már csak röhögök az egészen, nincs min idegeskedni, az ilyenek úgyis három csoportból jönnek, akik vagy elhagyják az országot, vagy már elhagyták, vagy csak morognak, hogy szar minden és majd lelépnek, de a megye határig sem jutnak.
Inkább szard le tényleg, nem éri meg... :D

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ha egyszer elmennék csak látogatóba jönnék vissza! Amíg az is biztonságos.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

(x) Itthon maradok és callenge accepted, hogy fogok tudni boldogulni a jövőben is.

-------------
Command line Russian roulette:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

Winben blogja

Reklámmentes képfelt

Azert az eleg meleg, hogy tobb mint a fele szavazo kulfodre fog/akar menni.
Ez nem kifejezetten azt mutatja, hogy milyen jo is ma magyarorszagon.

Pontosan. A képzett szakemberek és a magasabb végzettségűek közül többen akarnak külföldre menni, mint általában a teljes lakosságban. Ezek aránya a HUP-on nyilván magasabb.

Ez kb. összevág a jelenlegi magyar iránnyal, miszerint nincs szükség annyi diplomásra, szóval elvileg minden rendben van. :)

Nem. Viszont pont az a populacio szavazott itt, akire kivancsi voltam. Csupa olyan ember, aki potencialisan kimehet kulfoldre dolgozni, ha akar.
A szakmai tudas az itt levok legtobbjeben megvan, a nyelvtudas nem biztos, de valoszinuleg az is.

A 8 altalanost vegzett ha ki is akar menni kulfoldre, nem sok jora szamithat.

Ezert, szerintem, pont a lenyeges reteg szavazott itt: az, amelyiknek egyebkent realitas, hogy kulfoldon el tud helyezkedni es sikereket tud elerni. Ha akar.

"Azert az eleg meleg, hogy tobb mint a fele szavazo kulfodre fog/akar menni."

Azért erősen kíváncsi lennék, hogy akik erre szavaztak, azok közül mennyi a hirtelen felindulásból szavazó -akinek ugyan már megfordult a fejében a külföldi munka, de komolyabban nem tervezi és nem dolgozik rajta, hogy valóban kimenjen-, és menyien vannak azok, akik tényleg ki is fognak menni. A tippem, hogy kb 90% az, aki nem gondolja igazán komolyan.

Az eredmeny erdekessegebol nem von le cseppet sem. Elofordulhat, hogy ugy van ahogy emlitetted es nem gondoltak komolyan. A hangsuly nem azon van, hogy valoban ki fognak e menni. A hangsuly azon van ,hogy ennyi embernek ez jutott eszebe egyaltalan. Ha valahol jol erzi magat az ember ( pl valoszinuleg nem arulok el nagy titkot ezzel es kitalalhato ,hogy en sem magyarorszagon tengetem mindennapjaim es nem tervezem, hogy hazamegyek ) akkor nem akar onnan nagyon elmenni plane ha az a szulohazaja.

Ez most elég felkapott dolog lett mostanában, mert politikailag mélyebben vagyunk mint 4 éve. Sőt, mélyebben mint eddig bármikor. De szerintem alapvetően nem akarnak többen külföldre menni mint korábban. Innen mindig úgy tűnik, hogy máshol kolbászból van a kerítés. Egy részük tényleg kimegy, annak egy része később hazajön, mert rájön, hogy nincs kolbász és marad pár százalék aki tényleg kint is marad.

"Ez most elég felkapott dolog lett mostanában, mert politikailag mélyebben vagyunk mint 4 éve. Sőt, mélyebben mint eddig bármikor."

Esetleg mélyebben, mint bármikor amire te személyesen emlékszel.
De azért volt itt két VH, közte egy kis tanácsköztársaság és Horthy rendszer, egy Rákosi rendszer, egy 56 majd megtorlás, meg én 2006 őszét sem felejtem el egykönnyen. Tényleg most vagyunk a legmélyebben? Ne röhögtess már...

Amire én emlékszem, így van... a középkori állapotoknál is jobb a helyzet, ez igaz.
2006 őszén egy politikus igazat mondott és nézd meg mi lett belőle? :)
Abban mi volt a nagyobb para amúgy, hogy volt egy komolyabb tüntetés, mint most amikor egy puskalövés nélkül elfoglalta az országot egy maffia?

Azért arra te is emlékszel, hogy 2006-ban nem az volt a probléma, hogy egy politikus igazat mondott. A probléma az volt, hogy ezen beszéde során bevallotta, hogy korábban több évig nem mondott igazat (sem ő sem a kis barátai) és ennek nem lett következménye.

Ha korábban is igazat mondott volna, lehet ma is "ő lenne a főnök"...

(Tudod ez a szabály, vagy mindig mondj igazat, vagy soha...)

"egyértelműen az összes kormányról beszélt egyesszám első személyben, nem kizárólag önmagáról"

aha, persze

"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

Hány kormány volt a beszédet megelőző 4 évben? :)

Olvasni nem bűn: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz%C3%B6di_besz%C3%A9d

Kár, hogy ez a "söpredék" messze jobb összetételű volt, mint bármelyik forradalmunk korábban. Már ami a végzettséget illeti.
Elég sokat ismerek közülük és jelentős mennyiségben egyetemisták, frissen végzett huszonévesek vettek részt a cselekményekben. (Ahogy minden forradalomban ez a korosztály képviselteti magát a legjelentősebben. Csak ugye ma magasabb az átlagvégzettség...)

Amúgy ajánlom ismerkedj az 53-as berlini, az 56-os budapesti, a 68-as prágai és a 80-as varsói eseményekben résztvevők összetételével. Nem fogsz mást látni, őket is söpredéknek hívták az elvbarátaid.

Persze a hozzád hasonló, pincében bujkáló puhapöcsöknek ezek mindig is csak "söpredék" lesznek.

Tudod, ha egy demokratikusan választott kormány ellen fellázadó csürhe rombolni, gyújtogatni kezd, az bizony söpredék, bármilyen diplomával is rendelkeznek a dicső tagjai.
Hitlerék közt is sok diplomás volt. Pl. tudtommal egy bizonyos Mengele is.
Hogy forradalomnak mered nevezni, amit akkor művelt a horda ('tok), az meg a valódi forradalmárok emlékének meggyalázása.

A demokrácia alapja az, hogy a szavazópolgároknak minden információt megadunk ahhoz, hogy a választáson felelős döntést hozhassanak. 2006-ban ez nem történt meg. Eltitkolták az ország gazdasági helyzetét azért, hogy el ne bukják a választást. Innentől a demokrácia alapját a tiszta választást nem biztostották. Vagyis nem volt demokratikus a választás... (az nem mentség, hogy más is csinált már ilyet)

"Hogy forradalomnak mered nevezni, amit akkor művelt a horda ('tok), az meg a valódi forradalmárok emlékének meggyalázása."

Én nem vagyok a forradalmak híve, mert szerintem minden baj a forradalmakkal kezdődött (tudod 1789 és a többi), de a 2006-os utcai események résztvevői semmivel sem voltak rosszabbak, mint bármelyik forradalom résztvevői. Gyújtogattak, lázongtak? És?
Minden forradalmom így kezdődik, van amelyiknek a vége is ez...

Mi az fáj, hogy emlékeztetlek a demokrácia alapjára? Vagy szerinted az demokrácia, amikor szűrt információk alapján hoznak döntést a népek? Esetleg a pártokat is szűrjük?

Ilyen alapon a 80-as és 85-ös országgyűlési választás is demokratikus volt.
Igaz csak MSZMP tagokra lehetett szavazni és cenzúra is volt... :)

Tegyük hozzá: először is igazából a szavazókból kellene választókat csinálni, amihez az is kell, hogy a választók akarják érdemben befolyásolni a dolgokat, nem csak legyinteni, hogy "úgy sem változik semmi". Aztán hidd el, ki fogják követelni maguknak az információt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ahogy 2014-ben sem történt meg..."

Ez igaz. De ez nem menti fel a 2006-os szavazás tönkretevőit. pl.: Attól, hogy Józsi lop, nekem még nem lesz szabad...

Amúgy a demokrácia témájában elévülhetetlen irodalom Jászi Oszkár és Tisza István vitája (1905 körül). Olvass utána tetszeni fog.

Röviden:
Tisza szerint az embereket fel kell készíteni a mindenkire kiterjedő titkos szavazójogra. Fel kell őket emelni arra a szintre, hogy képesek legyen felelősen dönteni, majd utána megadni nekik a jogot.

Jászi szerint meg kell nekik előlegezni a szavazójogot, majd utána "felnőnek hozzá".

Sajnos Jászi változata nyert. Azóta is várjuk, hogy a "szavazópolgárok" felnőjenek a kapott jogokhoz...

Esetleg ha mondjuk beszéltél volna bárkivel is, aki a "söpredék" közül kinn volt, akkor talán felfognád, hogy nem mind a 100E (vagy tököm tudja mennyi) ember össznépiben tolta a kocsigyújtogatást, hanem egy nagyon szűk kis csoport. És lepődj meg, a nagy többség eléggé indokolatlannak tartja a kocsigyújtogatásokat.

Csupán az ilyen korlátolt agyúak nem fogják fel, hogy az a provokáció, amit néhány ostoba fasz művelt a gyújtogatásokkal az semmi másra nem jó, csak arra, hogy az esemény lényegéről eltereljék a figyelmet. Mert ti csak annyit vagytok hajlandóak meglátni az egészől, hogy jaj, ott a "söpredék gyújtogatott". Igen, a söpredék gyújtogatott. A maradék 99,95% meg tüntetett.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szakadj le rólam, kértelek már!
Hogy ki a korlátolt, az elég jól látszik abból a sok sületlenségből, amit itt összehordtál te is.

Kérdezd meg viktorodtól, hogy miért szervezte a tömeget az Astoriához, mikor hetekkel előre megmondták többen, köztük szakemberek is, hogy biztosan lesz randalírozás és másfelé nem fogják tudni a rendőrök kiszorítani a csőcseléket, csak arra. Fideszék meg ennek tudatában odavitték az embereket.
Ezek után ha lenne mivel, elgondolkodhatnál rajta, hogy ki a provokátor és ki a felelős az akkor történtekért _valójában_.
Sajnos a narancsvörös ködön át, ami a koponyádban van, elég nehéz objektíven látni a történteket.

"Szakadj le rólam, kértelek már!"

Mivan, cenzornak választottak időközben, hogy megmondhasd, hogy egy nyilvános fórumon ki, mihez szólhat hozzá?

"Kérdezd meg viktorodtól"

Engem jobban érdekelt azon ismerőseim véleménye, akik kinn voltak. Nem nagyon emlegette egy sem, hogy szervezett hívószóra mentek volna ki.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Igen, én meg a hülyeségek, mikor a tüntetések a Kossuth téren voltak a felgyújtott kocsik meg a Szabadság téren az MTV székháznál. É te jössz az Astoriával.

Az, hogy a székházasdi szeptember 18.-án, az Astoriás Fideszes eset meg október 23.-án volt attól meg gondolom szintén tekintsünk el.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"A Fidesz [október] 20-án váratlanul bejelenti, hogy felhagy a Kossuth téri gyűlésezéssel, és ünnepi nagygyűlést hirdet október 23-ára. A Belváros szívébe: az Astoriához. A magyar főváros ezen a napon több mint ötven külföldi delegációt – állam- és kormányfőket – lát vendégül, amelyek a jubileumra érkeztek. Részt vesznek a Kossuth téri hivatalos ünnepségen, szálláshelyeik a Belváros luxusszállodáiban vannak (Kempinski, Intercontinental, Marriott), az Astoria közvetlen közelében."

http://www.168ora.hu/itthon/2006-debreczeni-orban-rendorseg-fidesz-nagy…

Csata a Szabadság téren - ostrommal foglalták el az MTV-t
Index
2006. 09. 19. 05:49

"az autókat és a tévészékház egy oldalbejáratát is felgyújtó tömeg negyed kettő után nem sokkal behatolt a székházba."

"Nyolc óra körül mintegy hat-hét ezren, este fél tíz-tízre becslések szerint már mintegy tízezren gyűltek össze a Kossuth térnél. A tömeg ekkor több részre szakadt: egy kisebb, mintegy ötszáz fős csoport Witner Mária, '56-os halálraítélt, jelenleg fideszes képviselő vezetésével a Köztársaság térre, a szocialisták pártszékházához indult, de végül már Nyugati Pályaudvarnál visszafordultak. Ezalatt egy még kisebb csoport élén Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője az MTV Szabadság téri székházához ment. Azt követelték, hogy élő adásban olvashassák be követeléseiket, egyben kifogásolta, hogy a híradások szerinte alulbecsülték a tüntetők létszámát. "

http://index.hu/belfold/ost060919/

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hagyd a francba, úgysem ismeri el, és azok sem ismerik el, akik betegesen pártokban gondolkodnak, és mindenkit párttagnak sorolnak be, ha valamelyik párt álláspontjával picit is fedésbe van az illető saját gondolata.
Mindenki tudja, hogy volt a tüntetők között néhány százaléknyi, kisebb csoportok, akiknek teljesen mindegy volt, hogy ki vagy mi ellen tüntetnek, ki van éppen kormányhatalmon, vagy ki nincs, sőt azt sem tudták, hogy mit miért csinálnak, egyszerűen csak romboltak. Ez a néhány százalék nyilván ott van minden focimeccsen, ahol balhék szoktak lenni, és minden más hasonló eseményen. Mindig van egy ilyen apró része a tömegeknek, mert odacsapódnak és élvezik, hogy a káoszban következmények nélkül kiélhetik romboló és pusztító hajlamaikat.

Ez így igaz, na de könyörgöm, ez csak egy töredéke volt azoknak akik kinn voltak, és semmi szervezettség, vagy irányítás nem volt mögöttük, sem párt, sem más vezetés nem fizetett nekik, nem kérte fel őket, és nem támogatta őket semmilyen formában, hogy gyújtogassanak vagy rongáljanak!
A többség normális tüntetésre vonult ki, zászlókkal, transzparensekkel, táblákkal, idősek is, fiatalok is, és nem bűnözők voltak, hanem többnyire pesti polgárok, családanyák, családapák, egyetemisták, nyugdíjasok, és talán a kora esti órákban még fiatalkorúak, gyerekek is stb.

Ne vicceljünk már. Ráfogni mindenkire, hogy csőcselék, meg bűnöző, meg rongáló, na ez erősen túlzásnak a túlzása már, és nevetséges, ezt senkinek nem meséli be senki.
Korábban már írtam, hogy külföldi turistákat is összevertek a rendőrök, belekeveredtek az X utcába, és hazafelé igyekeztek, a lovasrendőrök meg nekik estek, pedig azt sem tudták mi zajlik, csak sétáltak.

Ennyit erről, és ne marjuk már egymást hülyeségeken, a tények tények.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

ezek azt hiszik, hogy mindenki olyan agymosott mint ok.
nem tudjak elkepzelni, hogy nem kevesen vannak olyanok akik emlekeznek mi tortent es nem csak 2006-ban, hanem 89-ben is.

http://www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/NBB/0610312.htm

"A rendőri vezetés a Fidesz-rendezvény szervezőit már a bejelentés időszakában tájékoztatta a helyszínnel kapcsolatos közbiztonsági, közlekedésrendészeti aggályairól. A tudomásul vett rendezvény szervezőit tájékoztatta az engedély nélkül demonstráló tömeg mozgásáról, magatartásáról. A rendezvény biztosítására rendőri sorfalat állított fel, amit a folyamatosan támadást indító tömeg áttört."

Akik kirakatokat törnek be, kocsikat gyújtanak fel, azok a söpredékhez tartoznak. Minden korban, rendszertől függetlenül. A forradalmár az valaki/valami ellen _harcol_, nem pedig ész nélkül vandálkodik. Ez egy tüntetés volt, ami elfajult, és a hatalom durván szétverte. Forradalmakhoz hasonlítani is butaság, de minimum nagyképűség.
--
♙♘♗♖♕♔

:D

'68 ban is az utcaköveket szedték fel és vandálkodtak, '56-ban meg a rádió épületét verték szét. 1789-ben meg a Bastille-t...
A forradalmakban általában azok vesznek részt akiknek kevesebb a vesztenivalójuk. Igen, részt vesz a "söpredék" is, de ez nem jelenti azt, hogy mindannyian azok. De amúgy 2006-ban nem minden volt "ész nélkül vandálkodás". Pl. az eleje nagyon nem az volt...

1. Sehol nem mondtam, hogy a résztvevők mindannyian a söpredékhez tartoztak.
2. Azt se, hogy _minden_ "ész nélküli vandálkodás" volt.
Az egész egy szarul megszervezett tüntetés volt, ami a söpredék és a béna rendőri akciók miatt durván elfajult. Forradalomnak kicsit karcsú volt azért. Szóval nem fogadnék nagy tétben arra, hogy a történelemkönyvekben túl sok 2006-os hős nevével fognak az utódaink találkozni.
--
♙♘♗♖♕♔

Felheccelték? Söpredék?
Én arra emlékszem, hogy békésen tüntető állampolgárokat lőttek arcon könnygáz gránáttal, és hogy békésen sétálgató külföldi turistákat vertek össze a "rendőrök", vagy nem tudom kik, mert ez sosem derült ki...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Tudod a "tüntiknek" van egy ilyen tulajdonságuk, hogyha szétverik őket, akkor olyanok is megsérülnek, akik konkrétan nem gyújtottak fel egy kocsit se. De kérdés, akkor minek voltak a csőcselékben, akit ráadásul vagy 50x felszólítottak, hogy hagyják abba, mert oszlatás lesz, lett is.

Egyáltalán mi a francnak kell szétverni egy tüntetést, amíg nem erőszakos, és pláne nem veszélyes a gyanútlanul arra sétálgatókra?
Nem volt az, a rendőri beavatkozás hatására lett az.

Sokszor hallottam már ezt, hogy akik ott voltak, meg is érdemlik, jó hogy ennyi empátia szorul az emberekbe.

Persze nem csodálkozom, mikor rendszeresen telifüstölik a tüdőmet mindenféle senkiházi dohányosok is az utcán. Attól még hogy leszarják hogy ők maguk tüdőrákot kapnak-e, mindenki másét nem kéne leszarni. Ilyen ez az ország, de pont nem a tüntetők teszik ilyenné, azok próbáltak volna javítani rajta.

tiszta viz meg munka itt is van

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Másfél éve dolgozom Csehországban, sokszor gyötör a honvágy, havonta egyszer hazajárok, sokszor gondolkozom a hazaköltözés gondolatán, de amikor olvasom a híreket, hogy mi történik otthon valahogyan mindig meggondolom magam... Ha esetlegesen normális és nem skizofrén elmebeteg senkiházi f*szszopók (elnézést a trágár kifejezésért) irányítanák az országot, akkor azonnal hazaköltöznék.

Akkor te azt vallod mint a fidesz, hogy csak pozitivat a kormányról ugye? Olvass magyar krónikát, vagy mi a faszom a neve, amibe csak pozitiv dolgokat irnak a kormányról és a tevékenységéről.

Mert elmondanám azt az apró tényt, hogy jelenleg bárki irhat hireket bármiről, de mégis 90%-ban rossz hireket irnak, mivel nincs pozitivum. A maradék 10% meg a kormány agyhalottja.

az apro tenyed hazugsag. Az altalam ismert helyi lapok (Hegyvidek, Obuda) pozitiv dolgokat irnak. Felujitott jatszoterek, utak, kozlekedes, helyi csaladi programok, helyi versenyek eredmenyei, helyi lakosok orszagos versenyeken. Ahogy a Metroban is maximum a kulfoldi terrortamadasok a negativumok.

Az, hogy te kizarolag index-origo vonalon mozogsz, az a te egyeni bajod. Az, hogy ebbol hazug statisztikat gyartasz mar az orszag baja: ne nagyon hangoztasd, pls.

A kormanyrol meg nem ir soha senki pozitivat. Ha ir barki a kormanyrol, az negativ. Milyen pozitiv hirekre gondolsz? Adocsokkentes? Selmeczi kiflit oszt a raszoruloknak? Vagy mi? Aki poltikai lapokat olvas az csak negativat fog latni. Meglepo?

Sok dologban egyezik a fidesszel a velemenyem, mar ami a politikajukat tekinti. Sok dologban elitelem oket, mint maganembereket, ugy gondolom, lopnak (kozpenzt) es hazudnak.

Aha, szerintem pont én vagyok az akivel ezzel nagyon ráfaragtál... Jelenleg 5 külföldi portált (többek közt: CNN, Al Jazeera) és vagy egy tucat magyar oldalt olvasok, még a szánalomra méltó mno-t is.

Az meg őszintén ki a faszt érdekel, hogy pesten a közvetlen környezetedben mit csinálnak? Tudod ebben a retekben 10 millió ember él és a nagy többség nem pesten és senki nem érdekel, hogy átadtak egy újabb parkot ahova lehet vinni szaratni a kutyát, vagy csináltak 30 méter bicikliutat 50 millióból.

"A kormanyrol meg nem ir soha senki pozitivat. Ha ir barki a kormanyrol, az negativ. Milyen pozitiv hirekre gondolsz? Adocsokkentes? Selmeczi kiflit oszt a raszoruloknak? Vagy mi? Aki poltikai lapokat olvas az csak negativat fog latni. Meglepo?" Aha, nem, mno is csupa rosszat ir róla, meg a magyar krónika és társai is a sárba döngölik a kormányt.

Innentől ignorállak, nincs értelme, nincs mire, nincs kivel.

Véleményem szerint, ameddig volt KISZ-es emberek ülnek a parlamentben addig nem lesz sok jó otthon... Fiataloknak (30 év körüliek) kellene a parlamentben ülniük, akik képesek racionálisan gondolkozni és nem pedig az a fő céljuk, hogy a saját zsebüket tömjék meg, de tudom... ez egy utópia...

"a választások előtti mindent felavatunk ami a következő évben sem lesz kész, az pozitivum ám" -> azt tudod, hogy ez nem politikai hír?

Jó politikai hír pedig:
- tovább szakad a baloldal
- végleg megszűnt az SZDSZ
- vidéken nincs baloldal (igazából van, csak Jobbiknak hívják)
- ha kicsivel is, de bejutott az LMP (az árulóik meg szopóágon vannak)
- inog a 2/3 (egyikük beteg akkor nincs meg a 2/3)
- Lézer-Lázár még mindig nem miniszterelnök
- Hoffmann Rózsa már nem államtitkár
- kisebb a parlament (bár a "tanácsadók" száma megugrott, ezen kellene még segíteni)
- kisebb lesz a fővárosi önkormányzat (én ugyan más célból és más módon kisebbíteném, mert megszüntetném a teljesen felesleges kerületeket)

Ez elég lesz?

Üdv: Tamaas

- Trafikmutyi - erről nem kell semmit se mondani

- 2020-ra drogmentes Magyarország: Nem gond, hogy a magyarok az egyik legnagyobb alkoholisták Európán belül, miközben több kutatás bebizonyította, hogy az alkohol jóval károsabb mint a mariska... Mellesleg sehol a világon nem használják az alkoholt gyógyászati célra, miközben a füvet... Mellesleg lehet híreket olvasni, hogy egyre több designer drog fogyasztás van, ami nem egy pozitív dolog...

- Norvégoktól való pénz: Nagyja része azoknak, akik ellenőrizték a kormányt, most nem lesz nekik pénzük...

- Egyre több politikus "rejtélyesen" gazdagodik...

- Hoffmann Rózsika meseszerűen tette tönkre az oktatást (meglehet nézni a PISA tesztet)

- Egészségügy is egyre jobban megy tönkre...

- Éveken keresztül nem tudtam elhelyezkedni itthon, miközben kint már a második helyemen vagyok.

- Origo főszerkesztője ki lett rúgva, mert beszélt Lázárnak az útjairól

Köszönöm, de egyre inkább azt látom, hogy egyre nagyobb agymosás megy otthon és nem, nem a hírírókkal van a baj, hanem azokkal, akik a parlamentben vannak és szétk*rják az országot. Ha valaki azt mondja, hogy minden rendben van itthon és a Zsidesz alatt nagyobb rend van, akkor az kéretik pszichiáterhez menni.

- Hoffmann Rózsika meseszerűen tette tönkre az oktatást (meglehet nézni a PISA tesztet)

Fussunk csak neki ennek: a 2014-es PISA felmérésen kb. 15 évesek vettek részt, akik már kb. 8 évet jártak iskolába. Ha a 2014-ből kivonsz nyolcat, megkapod, hogy 2006-ban kezdtek el iskolába járni. A "második Orbán-kormány" 2010. májusában került a kormánykerékhez. H.R. 2010. júniusában lett kinevezve, nyilván a 2010-2011-es tanévben nemigen volt változás. A pedagógus-életpálya modell, a tankönyv-biznisz is csak most indult.
Tehát vagy azt mondod, hogy kb. egy év alatt olyat romlott az oktatás, hogy kb. 7 év munkáját tette tönkre a diákoknál, vagy azt mondod, hogy ahogy kormányváltás lett 2010-ben, minden egyes tanár elkezdett direkt rosszul tanítani.

Ezzel azt akarom mondani, hogy H.R. kb. 4 éve nem visszamenőleges hatályú (néhány törvénnyel ellentétben ;) ), illetve az oktatásban nem mennek a dolgok egyik pillanatról a másikra. Tehát a rossz PISA-eredményt HR-re kenni elég meredek és elég elvakult anti-narancs szemüvegre vall.
Persze érdemes lenne a 2012-es PISA-mérésen is elgondolkodni, azon se teljesítettünk fényesen.

(csak kiegészítésképpen: érdemes lenne megnézned, hogy a PISA-felmérés egyáltalán mit mér, de ez más téma, inkább az oktatásos topikba illene)

Egyébként akárki, akármit is mond a Fideszről, az elmúlt pár évben több fejlődést láttam Budapesten és otthon, vidéken, mint azelőtt. Persze, mellette megcsinál sok egyéb olyan dolgot, ami azért ki is veri a biztosítékot. Viszont nehogy már a politikusok szabják meg nekem, hogy hol, hogyan éljek, egy picit fordítva működik ez a dolog. De az meg az embereken múlik.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nincs itt semmi de. Azt írta, hogy az elmúlt években több fejlődést látott mint azelőtt. Én erre reagáltam, hogy a látványberuházások nem egyenlőek a fejlődéssel, én semmilyen fajta fejlődést nem láttam az elmúlt 2-3 évtizedben, csak mélyrepülést. De a jó hír, hogy még nincs vége :)

Bocs, de számomra az is fejlődés, hogy nem tovább lassul az 1V, hanem esély arra, hogy végre újra megint normális sebességgel jár. Mert amióta fennvagyok Budapesten (2006), azóta folyamatosan lassult. És még sok hasonló dolog. Hogy mi volt korábban, azt nem tudom.

Ugyanígy említhetném vidéken a falut, ahonnan jöttem, ott is vannak pozitív dolgok (megújult a művház, épült egy pár új dolog, felújították a csatornát, az iskolát meg még néhány dolog, ami miatt azért néha rá lehetne nézni a vidéki pénzszórásokra is, mert lehetett volna értelmesebb dologra költeni. (Pl. egy bicikliútra a szomszéd település között.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az 1V az a dicsekvés kategóriájába sorolom, ugyanis előhozakodnak egy problémával, ami már 20 éve fent áll, véletlenül megoldják (mert ugye valamit mutatni kell fejlődés címén), és 2 hónapig ez visszhangzik a reklámokban, és a híradóban. Holott, a BP-i közlekedés, a megszorítások, és az ésszerűtlen átalakítások miatt, összességében még szarabb mint volt. Hol marad az ami igazán fontos lenne? A 3-as metró felújítása (úgy tudom, hogy az egyik legforgalmasabb vonal), a buszpark, vagy csak az úthálózat karbantartása, hogy a kátyú miatt felverődő kavics lehetőleg ne verje ki a szemem.

A vidéki falú este viszont tiszta látványberuházás, ugyanis 100 000 fontosabb dolog lenne a válság közepén, mint egy művház felújítása a világ végén, ahol nincs megfelelő minőségű ivóvízhálózat, vagy közút.

Az igazi látványberuházás az az a csodás "zarándokút" nálunk, ami annyiból áll, hogy kapott egy kis aszfaltozást és néhány "dísz" bizbaszt az az egyébként kifejezetten rövidke járdaszakasz, ahol korábban nagyon szép fák szegélyezték az utat. Persze, mindezt irreális áron.

Művház felújítása egyébként kivételesen nem volt olyan hülye ötlet, mert meglepő módon időnként még használják is rendezvényekre. Plusz, legalább a zenekar is normális helyen próbálhatott, már ameddig szét nem verték mesterségesen. De amúgy egyetértek, sok olyan projekt van, ami helyett lehetne értelmesebbre is költeni.

"ami már 20 éve fent áll, "

Nagyszerű, 20 év alatt eddig senkinek nem jutott eszébe megoldani. Mint ahogy gondolom a 14-es vonalán sem a Fiastyúk utca-Frangepán utca közötti csigalassú szakaszt. Meg még lehetne sorolni egy-két ilyen "n*10 éve téma, de senki nem foglalkozott vele", amivel valahogy most mégis foglalkoznak. Másrészt meg, azért egyre több az új busz (utóbbi pár évet leszámítva egyedül a Volvo 7700-asok beszerzése rémlik), a régiek közül is mintha némelyik meg-megújulna. Ami viszont egy picit tényleg szarabb az az éjszakai járatok csatlakozása. Korábban jobban össze volt hangolva néhány helyen.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én úgy érzem, hogy amikor pl. a kórházak (de mást is mondhatnák) filléres gondokkal küzdenek, akkor nem épp egy eldugott település művhának a felújításával kellene foglalkozniuk az illetékeseknek.

"Nagyszerű, 20 év alatt eddig senkinek nem jutott eszébe megoldani." "amivel valahogy most mégis foglalkoznak." Az elmúlt 20 évben, pont annak a felújítására nem jutott pénz, mert minden évben az aktuális kormány épp más méregdrága projekteket adtak át ünnepélyesen pl.: Autópályák, hidak, stb. A dolog úgy működik, hogy van mondjuk 100 dolog, amit azonnal meg kellene csinálni, de csak 20-ra van épp pénz. Szóval ez olyan ki mivel foglalkozik éppen dolog. A lényeg viszont, hogy az infrastruktúra gyorsabban amortizálódik, mint ahogy felújítják, cserélik.

"Másrészt meg, azért egyre több az új busz" Annyira azért nem, mert ha jól rémlik (nem néztem utána) kemény 25db-ot vettek idén. A buszpark gyorsabban öregszik, mint ahogy cserélik a buszokat. Így ez az egy-két busz is látványosságnak való.A buszpark meg nekem olyan vegyes-vágottnak tűnik, egy kicsit ebből a típusból, egy kicsit abból a márkából. Nem is csodálom, hogy nem megy a karbantartásuk. Ez nem fejlődés, csak sötétben tapogatózás. Értelmesebb országokban ez máshogy megy.
Amúgy mintha a BKV a csőd peremén egyensúlyozna, kíváncsi vagyok ki fogja állni a számlát... (bár úgyis tudom) :)

Tegyük hozzá: annyira azért nem a világ vége, ivóvíz meg rendben van. Közút... Na az a csatornázás előtt azért jobb volt az tény, már ami a falun átvezető főutat illeti :)

Viszont látom nagyon leragadtál a művháznál, ignorálva azt, hogy azért más is történt. (Pl. iskola felújítása az már smafu? Vagy az is felesleges? - Egyébként, hogy egészen pontos legyek, összevonták az óvodát is egy épületbe, ami egyébként gondolom szintén nem mindegy fenntartási szempontok alapján, pl. télen.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Majd az lesz ilyen születésszámokkal és politikával :) De ne legyen igazam.

Mivel nem tudom milyen településről van szó, ezért az iskola felújítása 2 dolog lehet:
-vagy olyan mint az 1V (fentebb) hogy szükséges lépés volt már régóta, csak a "szerencsegép" ( ami eldönti hogy 100 fontos dologból mely 2-t csináljuk meg) épp most dobta ki.
-vagy pedig felesleges látványos pénzkidobás volt, mert holtvidéken fekszik, és onnan már csak elfele költöznek az emberek. Más településen sokkal jobb iskolában és magasabb oktatási színvonalban részesülhetnének a gyerekek.

Azért ez nem így van. Azért mennek el, mert nincs munkalehetőség, vagy ha mégis van, abból nem tudják eltartani a családjukat elfogadható színvonalon. A dolog nagyon egyszerűen működik, a munkaképes mobil réteg (akit meg kellene becsülni) oda megy dolgozni, ahol többet keres, és/vagy magasabb életszínvonalt biztosíthat magának. Ezért költöznek be az emberek a nagyvárosokba, és azért mennek az emberek (köztük én is) külföldre dolgozni. Senki nem fog azért egy Miskolc környéki kisfaluban maradni(ahol leépítették az ipart), mert felújították a művházat, vagy az iskolát.

A többség Magyarországból nem az USA-ba költözik, pont azért amit írtál. Nehéz állampolgárrá válni, Zöld kártya problémák stb. Ott nem annyira magától értetődő, hogy egy átlag embernek van biztosítása vagy sem, sokaknak nincs, és ez csak egy dolog a sok közül. Ott sincs kolbászból a kerítés, sőt...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Hát nem tudom te mennyit éltél ott (illetve itt), de.

1) Állampolgárrá válni egyáltalán nem nehéz, sőt. Ha H1B vízumod van, mint a legtöbb értelmiséginek aki (nagyobb) céghez jön ide dolgozni, akkor kb. automatikus a zöld kártya, és az állampolgárság is. Igen, kell egy ügyvéd, de ő mindent elintéz helyetted, a céged meg kifizeti. Ez a tipikus.

Egyébként mindent egyszerűbb itt elintézni, mint Mo-n. Fiam 2 hét alatt kapott amerikai útlevelet, a sarki postára kellett elmenni hozzá, küldték postán. Magyar útlevelet szerezni neki, az persze tortúra lenne, meg egy csomó pénz, biztos azért, hogy megbecsülje, ha egyszer sikerült végre megszerezni.

2) Abszolút egyértelmű, hogy van-e biztosításod. Ha dolgozol akkor van is. Én pl. Mo-n soha nem tudtam, hogy van-e, most sem tudom. Volt, hogy azt hittem, hogy nincs, aztán a doki egy szót sem szólt, hogy nincs. Az amerikai szegények közül van akinek nincs, ez igaz. Viszont ha itt az IT-ben dolgozol, akkor nem tartozol közéjük.

Csak, hogy ne terjesszünk valótlanságokat.

Tányérmosogatásból nem is fogja eltartani (hozzáteszem Magyarországon sem), de egy mérnők/orvos nem keres rosszul azért arrafele. Pl. Németországból és Ausztriából elég sokan mennek ki, pedig nem állnak rosszul azért. Nekem személy szerint nem tetszik az Amerikai vadkapitalista rendszer, mert lehetne másképp is csinálni. De a világ szerencsére nem csak Amerikából áll.

A Magyar "szociális háló" a fizetésekkel együtt meg harmatgyenge más országokhoz viszonyítva. Nemhiába dönt rekordokat az elvándorlók száma.

Ha valóban így van, akkor miért van orvoshiány/mérnökhiány/szakemberhiány? Mire fel megy otthon ez a nagy sírás? Miért találkozok a bécsi magánklinikákon Magyar orvosokkal? Miért van 13 Magyar munkatársam egy bécsi cégnél?
(ép)megél és (jól)megél között különbség van, és ezt a réteget nem fogod tudni "megetetni" ideológiákkal, vagy egy új kombínóval.

Egyelőre tekintsünk el az orvosoktól, mert ott tényleg nagy a gond. A magyaroknál népbetegség a rinyálás, semminek sem képesek örülni.

Ha nem értenéd amire gondolok, a link: http://mno.hu/riasztas/megkulonboztetes-1233895

Csak akkor hallgasd végig ha van gyomrod az egészhez!

A téma arról szól, hogy a cigánygyilkosságok áldozatai között 70 milliót szétosztottak, senki más nem kapott semmit. Vajon örültek-e a romák a 70 milliónak?

"34 ember között 70 milliót szétosztani kicsit csúnya. Én megmondom az őszintét, ez a magyar állam ez nem is állam. Hát hogyan lehet egy államnak így gondolkozni?"

És nehogy azt gondold, hogy ezek kizárólag a romák, mert minden szinten ez folyik. A progresszív adó 40%-os kulcsától az adójóváíráson át a családi adókedvezményig, ami a gazdag 3 gyermekeseket támogatja (Megyó). Az emberek 90%-a igényt tart arra, hogy a jólkeresők őt tartsák el, mert sok pénzük van. Dolgozni nem akarnak, de a profit megilleti őket. Bocs.

Sokszor leírtam már: ez a lézer janis mentalitás itt az egyik legnagyobb gond. Komolyan azt hiszed, hogy az a nagyon nagy többség, akik szarul keresnek mutyiországban, valóban azért keres keveset, mert lusta, aki meg jól keres, az mind sokat dolgozik?
Rólad csak feltételezem, de páran már sokszorosan bizonyították, hogy így képzelik.
Ez egy kapitális fasság.

Nem álltam sorba az önkormányzatnál amikor rosszul kerestem, és nem állok most sem sorba amikor jobban keresek. Örülök ha kapok valamit és nem fikázom le azt, aki adja.

Egy cégnél dolgoztam és karácsonykor mindenki kapott egy ébresztőórát. Még három nap múlva is azt hallgattam, hogy ki volt az a barom, aki ilyen hülye ajándékot talált ki, mert sokkal normálisabbat is adhatott volna. Egyetemet végzett emberek társalgási szintje, Magyarország.

Az utolsó bekezdésben van valami. Sajnos mindkét oldalnak van némi igazsága.
A többi az inkább hagyjuk kategória, mert nyilvánvalóan fogalmatok sincs, mennyire szerencsésnek kell lenni a mai világban, hogy itthon boldoguljon valaki.

Ex főnökömre nem lehet ráfogni sem azt, hogy buta, sem azt, hogy lusta, mégis, mióta kirakták a korábbi közös munkahelyünkről már a harmadik cégnél van legalább, ha egyáltalán van munkája. És tudtommal egyszer sem magától ment odébb.

Végül is, tegnap este nekem egy közgazdász levezette, hogy közgazdasági szepontból a lopás, segélyen élés is valid út.

Más kérdés, hogy szerintem meg lófaszt az összes élősködő megfelelő testüregébe.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Akkor számold hozzá, hogy annak a sok "élősködőnek" a szemében te vagy a rabló, élősködő, mert egy klimatizált irodában vered azt ami a lábad közt van, és semmi munkát nem végzel és miattad(a magas béred miatt) drága minden.
Csak továbbra is ott tartunk, hogy amíg nem kerülsz nagy szarba, addig rohadt nagy az arcod. Ha véletlenül pofára esel, akkor te leszel a leghangosabb, hogy miért nem kapsz segélyt. (Egy jól sikerült válás sokat segíthet, hogy megértsd :D)

Te nagyon el vagy tájolva a magyar valóságban.

Más államokban aki szarba kerül az segítséget kér és az állam a lehetőségeihez képes ad. Ezután megköszöni és megpróbál mindent megtenni, hogy ne szoruljon rá többet.

Magyarországon nem kér, mert az jár. Akinek nem tetszik, hogy pengetni kell a lóvét az náci és takarodjon innen az országból. Hülye bunkók, az ember megszorul, ők meg azt a kevés pénzt is sajnálják tőle.

Természetesen nem azért munkanélküli, mert segg hülye, vagy büdös a munka, vagy lop is egy-két dolgot kiegészítésként, hanem amiatt a sok köcsög öltönyös paraszt miatt, aki nem hajlandó alkalmazni, pedig sokkal jobban tud mindent náluk.

A legtöbb kioktatást és lekezelést idáig munkanélküliektől kaptam. Vedd észre, hogy minél hülyébb valaki, annál jobban osztja az észt és lehetetlenné teszi, hogy bárki is alkalmazza.

Ebbe ne másszunk bele újra! Épp most beszélgettem egy idős nénivel, aki elpanaszolta, hogy az 58 éves mérnök fiát tavaly egyik napról a másikra utcára tették, végkielégítés semmi és azóta sem talál semmit. És a saját ismerettségi körömben is rengetegen vannak akik vagy nem találnak munkát vagy csak éhbérért.
Szóval tartok tőle, hogy nem én vagyok aki rosszul értékeli a helyzetet.

Én is eljutottam idáig, ilyenkor kell folytatni és elkezdeni kérdezősködni:

- Ebben a hónapban hány állásinterjún volt?
Ugyanmár, itt úgysincs munka

- Itt egy éjjeli őr állás a szuperinfo-ban 120 bruttóért...
Majd elmegyek éjjeliőrnek ennyiért, ha 80.000 a segély

- Tehát eddig egyáltalán nem is kerestél munkát?
Ez a 80.000 elég nekem 3 hónapig.

Vidéken úgy váltanak állást, hogy a 3 hónap "ingyenes ellátást" azért még kihasználják. Amikor persze sürgőssé válik, akkor lépnek.

Adaléknak:

- Sehol sincs állás: sem a rendőrségnél, sem a tűzoltóságon, sem a kórházban, sem az iskolában, sem az önkormányzatnál
- Magán céghez nem próbált meg elmenni ahelyett, hogy az állami állásokért könyökölne (pék, hentes, futár,...)?
- Nem hülyültem meg, amikor azok a szart is kirúgják az emberből semmi pénzért

Ez van: az állam a kirúgja a szart a magán cégekből, amiből a wellness központokat fenntartja. Ezek meg csak nem hülyültek meg, hogy az iparba elmenjenek dolgozni...

Amiről te beszélsz az egy többé-kevésbé szűk réteg.
Tudnék mesélni, de huposokban nem bízom annyira, hogy megtegyem :(
(és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ilyenkor nem magamról, csak a saját tapasztalataimról beszélek)

Mellesleg hol adnak ennyi segélyt? Én nem egészen fél évig kaptam, az utolsó két hónapban harminc alatt volt, azóta egy fillért sem... nehogy kiderüljön, hogy ennyi pénzt az állam zsebében hagyok! :D

A személyes körülményeidet nem ismerem. Van ilyen is, olyan is és amiről beszélek az sajnos nem szűk réteg. Azt kizárólag te magad tudod eldönteni, hogy mennyit teszel meg azért, hogy ne az állam tartson el. Amennyiben reggeltől-estig az állásokat böngészed, mindaz amit leírtam terád nem vonatkozik.

Gyurcsány alatt az önkormányzattól kimentek emberek, akik a segélyből élőknek állásokat ajánlottak. Egyik vidéki ismerősöm azzal büszkélkedett, hogy elzavarta a nőt, hogy jobban tenné, ha valami normális dologgal foglalkozna ahelyett, hogy minket fárasztana.

Gyurcsány úriember módjára próbálta a kérdést kezelni, Orbán már kevésbé. Ő nem küldözgeti ki az önkormányzati alkalmazottakat rimánkodni.

Egyelőre a munkanélküliségi adatok Orbánt igazolják.

Ne a magad prekoncepcióid vetítsd ki másra légyszi. Köszi.

"Akkor számold hozzá, hogy annak a sok "élősködőnek" a szemében te vagy a rabló, élősködő, mert egy klimatizált irodában vered azt ami a lábad közt van, és semmi munkát nem végzel és miattad(a magas béred miatt) drága minden."

Kedves élősködő miért nem tanult és miért nem jut be egy irodába "verni a faszát", sok pénzért?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mondd, nálad még nem diagnosztizáltak Aspergert?
Hihetetlen, milyen ostoba, szűklátókörű tudsz lenni néha.
Azok közt az "élősködők" közt sok diplomás akad.
Meg nyugdíjas, beteg stb.
Csak a lézer janis, csökött világképed megakadályozza, hogy ezt felfogd.
És őszintén kívánom a magadfajtának, hogy tapasztaljátok meg, milyen amikor már nem bírtok kimászni a szarból!

"Mondd, nálad még nem diagnosztizáltak Aspergert?"

Nem.

"Azok közt az "élősködők" közt sok diplomás akad."

Azoknak is ugyanúgy lófaszt a seggébe.

"Meg nyugdíjas, beteg stb."

A beteg általában nem direkt akar beteg lenni. A nyugdíjas meg általában azért nyugdíjas, mert ledolgozta a maga idejét. (Itt mondjuk van egy speciális rész a rokkantnyugdíjasok között, mégpedig azok az egyébként egészségesek, akik leszázalékoltatták magukat, holott teljesen munkaképesek lennének.)

"lézer janis"

Ezt már huszadszor mondod, de még mindig nem tudom, hogy mit akarsz ezzel kifejezni.

Viszont a kérdés továbbra is adott: "Kedves élősködő miért nem tanult és miért nem jut be egy irodába "verni a faszát", sok pénzért?"

Ezt kiegészíteném azzal, hogy is, hogy miért én dögöljek meg azért, mert nem tanult? (Egyébként, tekintve, hogy te is ASM/Cobol kóder voltál, akkor most te is a "szegényeken élősködőnek" tartod magad emiatt?)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Á, szóval Lázár Jánosról van szó. Az ominózus idézet _felével_ egyet tudok érteni, mégpedig:

"a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára."

Viszont ez meg ordas nagy fasság:

"Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér."

Ha valaki megörököl egy nagyobb vagyont, de utána semmit nem tesz hozzá, sőt azt feléli, az szintén nem egy túlbecsülendő ember.

De mond, miért ér az az ember ugyanannyit, aki nem csinál mást, csak azt várja, hogy más eltartsa, mint az, aki dolgozik. Legyen az földműves, irodista vagy topmanager?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

> akik leszázalékoltatták magukat, holott teljesen munkaképesek lennének

Azoknak bizony a kurva anyját. Kicsit off, de elég érdekes írás - a sorok között olvasva egy kicsit a "köcsög multik" és a "kizsákmányolt munkavállaló" viszonyát is leírja. http://www.hrportal.hu/hr/munkaltatoi-lojalitas-hol-a-hatar-20140115.ht…

Pedig vannak páran még akik nem érdemlik meg a rokkantnyugdíjat: pl.: alkoholisták
Na, és persze vannak még akiknél pedig kérdéses, hogy mind egytől egyig megérdemlik e a nyugdíjazást: tűzoltók akik életükben tüzet csak az öngyújtón láttak és 30 évesen nyugdíjba mentek, majd Ausztriába járnak feketézni, szőlőt metszeni meg uborkát szedni stb. itt utalnék vissza az alkoholistákra, akik közt a még "munkaképes" ugyanúgy eljár feketézni... stb. aztán még... határőrök, stb. vannak páran... ismerek is jó párat, mind fiatal életerős férfi és a jó nyugdíj mellett még jó sok fekete pénzt is keres és lazán elvan az állam pénzén.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ugyanígy a másik oldalról: jelenleg azokon a rendszereken keresztül jön be a megrendelések jelentős része, amelyeket én fejlesztek, amelyek nélkül a cég egy jelentős részének nem lenne munkája. Ez a dolog oda-vissza működik, de nem is erről beszéltem.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Félreértés ne essék, ideológia alatt nem erre gondoltam, hanem a mindenkori kormányzás sikerszlogenjeire, néphülyítő politikájára, ideológiájára, amit a jónép gondolkodás nélkül nyel le, utána meg megy a panaszkodás. Negyven éve ezt látom, és ez nagyon unalmas.

A rinyálás valóban egyfajta Magyar "népbetegség", bár azért a dologhoz hozzá tartozik, hogy a vita visz előre, nem a hajbókolás. A probléma inkább az, hogy ma Magyarországon sok olyan tabutéma van, amiket megemlíteni sem lehet, nehogy róla (szakmai) vitát folytatni nyilvánosan. Ilyenek bizonyos gazdasági-, külpolitikai kérdések, vagy épp amit te említettél.

"Másfél éve dolgozom Csehországban, sokszor gyötör a honvágy, havonta egyszer hazajárok, sokszor gondolkozom a hazaköltözés gondolatán, de amikor olvasom a híreket, hogy mi történik otthon valahogyan mindig meggondolom magam... Ha esetlegesen normális és nem skizofrén elmebeteg senkiházi f*szszopók (elnézést a trágár kifejezésért) irányítanák az országot, akkor azonnal hazaköltöznék."

Keress a neten egy EU-s kivándorlási statisztikát és meg fogsz lepődni.

Sok EU-s országban vannak legalább ennyien (arányaiban) -sőt van ahol még többen- akik elvándorolnak. Még a gazdaságilag nálunk sokkal erősebb és stabilabb országokban is van elvándorlás. A cseheknél kb ugyanannyi ember gondolja, hogy el kell mennie, mint nálunk (akkor ott is fasszopók irányítják az országot?). Neked meg pont ott jó. Másfél millió brit él más EU országokban, ~400 ezren csak Spanyolországban. Pedig náluk kolbászból van a kerítés is, nem?

Van 2 brit lakótársam, az egyik PhD-zik a másik pedig dolgozik. Mind a kettőnek stabil anyagi háttere van. Ők az egészet poénnak fogják fel és visszafognak menni X idő után. Miközben sok magyar nem is gondolkozik azon, hogy hazaköltözzön, ugyanis kint stabilan van munkája és nem egyik hónapról a másikra él...

Mar reg nem elunk otthon es max latogatoba megyunk haza.
Nem tervezzuk a hazakoltozest, mert sajnos nincs politikus ismerosunk igy hat maradunk a hanyatlo nyugaton meg xx+ evet. ;)

Magyarországon élek, de most épp más országnak nevezik.

Erositem a 3%-ot.

Eleg alapveto kerdesem van: mi az oka ennek a vagy buvalb*ott vagy ingerult hozzaallasnak? Ugy altalaban, meg ami itt is lecsapodik.

--
Sent from my Ericsson SH888

A magyar mentalitás sosem volt ilyen. Mondhatnám h közkeletű tévedés, de valójában egy másik nép beteg pszichéjének projekciójáról van szó. Ezt példázza a Gloomy Sunday c. dal története is - mely nem kis részben járulhatott hozzá a tévedéshez -, és amit a jónép szerte a világon a Hungarian suicide song -ként ismer, "hála" egy Seress [Spitzer] Rezső nevű bp-i izraelitának, aki a dal szerzője - egyéb iránt kottát sem ismerő, kocsmai zongorista volt.
Szóval tegye fel a kezét az a magyar, aki "sírva szokott mulatni" v. hasonló furcsaságokat művel! ;-D

Hmm. A HUP kozonsegenek 13%-a mar kulfoldon el!?

A masik meglepetes, hogy micsoda indulatokat valtott ki ez a topic itt egyesekbol... vagy inkabb sokakbol.

Eltérő igények.
Egy távoli rokonomék az egész családdal 15 év után Németországból Svájcba költöztek, mert a német életszínvonal jelentősen csökkent szerintük, és ők ezt már nem bírták elviselni. Nos, ehhez csak annyit tennék talán hozzá, hogy itthon valamivel azért rosszabb a helyzet, magyarságérzet ide - vagy oda. El lehet tengődni (=nem feltétlen haladsz egyről a kettőre).

Mo.n élek, nem nézek híreket, nincs politikus barátom.
Itt is tudni kell megélni.

Evekkel ezelott vandoroltam ki annak dacara, hogy otthon relative jol eltunk de valahogy nem lattam a jovot. Nem lattam mibol lesz nyugdijam egyaltalan lesz e kiflire es tejre majd penz ha megoregszunk. Mielott az allam bezsebelte a magannyugdijpenztarakat azelott sikerult elhagyni az orszagot.

Angliaban elek. Nincs itt sem kolbaszbol a kerites viszont tenylegesen lehet erezni a sokak altal csak vagyott nagy igazsagot. Itt mukodik az elni es elni hagyni.

Sikerult egy nagyon draga kornyekre koltozni ( munkahely miatt ) viszont erdekes hogy itt az emberek vigyaznak a kornyezetre mivel eleg magas az onkormanyzati ado ( £150 havonta ) Nincs osszefestekszorozva semmi, vannak ingyen teniszpalyak, gyerekeknek gordeszkapark,bicikli palya, a hinta nincs csomora kotve a jatszoteren nincs uvegcserep es kovacsneni nem lopja ki a homokot a homokozobol mert kell a micike ala. Nyirjak a bokrokat,sovenyt vagjak a fuvet. Tisztitjak a jardat, utat.

Az adohatosag tenyleg segiteni akar ha felhivom mert valami problemam van es nem potencialis bunozokent kezel. Minden hivatalban igyekeznek csokkenteni a burokraciat 99%-ban el lehet intezni mindent online vagy telefonon.

Az uzemanyag olcsobb most mint amikor megerkeztunk es nem csak felfele megy mindig 10Ft-ot aztan 2-t vissza hogy csokkentsenek is.

"Sikerult egy nagyon draga kornyekre koltozni ( munkahely miatt ) viszont erdekes hogy itt az emberek vigyaznak a kornyezetre mivel eleg magas az onkormanyzati ado ( £150 havonta ) Nincs osszefestekszorozva semmi, vannak ingyen teniszpalyak, gyerekeknek gordeszkapark,bicikli palya, a hinta nincs csomora kotve a jatszoteren nincs uvegcserep es kovacsneni nem lopja ki a homokot a homokozobol mert kell a micike ala. Nyirjak a bokrokat,sovenyt vagjak a fuvet. Tisztitjak a jardat, utat."

Azért az ország nagy részére ez is igaz. Grafitit leszámítva talán.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"egy nagyon draga kornyek"
Akkor nem úgy lenne fair, hogy a magyar "nagyon drága környékhez" hasonlítanád?

Biztosan van Angliának is olyan része (talán nem is kevés), ami graffitis, ahol nemigen vigyáznak a környezetre, stb. Egyébként még jó, hogy Angliában Kovácsnéni nem lopja ki a homokot :)

Gondolom, London minden egyes sikátorát, gettóját végigjártad. Most megnéztem a gugli mit mond ezekről: london graffiti, london garbage keresési kulcsszavak (nagyon bonyolult). Esetleg egy problem szót utánaírsz, érdekes dolgokat találhatsz: graffiti bejelentés, van androidra meg iPhone-ra is, It is estimated that there are over 3,600 graffiti incidents each year in the Borough.

Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy London csupa szemét és graffiti meg ilyesmi. Azt sem, hogy Budapest milyen tiszta. Csak nem kell hanyatt esni, hogy fúúúú, London de tiszta és fúúúú, Budapest hűdekoszos és csupa szenny minden. Elképzelhető, hogy London tisztább, mint Budapest (valószínűnek is tartom).

Érdemben is tudnál reagálni? Vagy ezt a stílust Londonban szedted magadra? Tartalmas lehetett az az egy hét.

Egyébként most az a gond, hogy Londonban is van graffiti és mégse olyan tiszta és csodás, mint ahogy elképzelted illetve ahogy próbáltad nekünk (nekem?) elhitetni előadni? A többi állításoddal is ugyanez a helyzet?

Kinőttem már abból a korból, hogy mindent "becsszóra" elhiggyek névtelen kis senkiknek. Bocs.

Mennyire? Rasszista mélymagyaroktól világéletemben undorodtam. Ha ebben az értelemben vak lennék, akkor a másik oldal hibáit nem látnám. Engem rohadtul nem érdekel, hogy valaki magyar, arab, néger etc. És nem tartom mentségnek az aljasságra, gazemberségre, hogy valaki magyar.

Ha folytatni akarod, privátban megtalálsz.

Aki nem élt le 1-2 évet egy adott helyen annak számít a véleménye az adott helyről? Le tudja írni milyen a hely? Nem! Főleg, ha egy London méretű várost veszünk.
Innentől kezdve mit számít annak a véleménye aki egy hetet lakott ott. Semmit.

Van családtagom aki élt Londonban 5 évet, mesélt róla eleget, ott is van jó is rossz is, Ö speciel több rosszat mesélt mint jót, de persze ez is tök szubjektív ezt elismerem.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ebből is látszik, hogy működik az a graffiti-bejelentő rendszer, amit az előbb linkeltem, illetve Londonban is létezik a graffiti-probléma.

A londoni és a budapesti (nemkívánatos) graffiti között talán az a fő különbség, hogy a budapesti várható életkora nagyobb. Ha már a magyarok várható életkora alacsony, legalább a graffitijeink éljenek túl minket :)

Kovácsnéni helyett Mrs Smith megfelel? ;)

Egyébként ott a gáz, hogy pl. Budapesten nem nagyon találsz olyan környéket, ahol ne lenne kosz, összefestett falak és egyéb sík felületek stb. :(

Én anno Bécsben akadtam ki rajta, hogy mennyire tiszta minden. Eltelt pár év, az utolsó látogatásomkor már nem volt ennyire feltűnő az eltérés. És nem tudom, hogy én változtam, Bécs változott vagy pusztán annyi történt, hogy az általam látogatott környéket akkoriban újították fel, mikor először jártam ott és eddig tartott, mire újra a szokott formáját mutatja. :)

Azert az tisztan latszik a hozzaszolasokbol hogy kiegyensulyozott, nyugodt az eletunk.
Maximalis harmoniaban zajlanak a napjaink es tiszteljuk egymast. :)

Lehet hogy nem velunk van a baj, hanem a rendszerrel!

Kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy - ha jól számolom - összesen 2 nick + HZ csatolmányként (amíg pofára nem esett) képes volt ezt a provokációt kivitelezni.

Ez egyébként roppant jól reprezentálja azt, hogy annyira azért nincs nagy gond itthon*, csak van pár gyökér, aki generálja a depis hangulatot, aztán nagy pofával ugatnak, hogy "jaj, mert milyen depressziós közeg ez".

* Igen, tudom, bezzeg a stb. stb. stb.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Naná, aki nem az éhhalál szélén áll, az már egyből mutyizik.

Én végig melóztam(-om) az egyetemet bulizás helyett, annyi az összes protekcióm, hogy a szülővárosom sztk-jában dolgozik nővérként egy családi ismerősünk, ezért gyerekként nem kellett kiállni a sort.

De persze mivel (bviktor után szabadon) én is 25 alatt vagyok, és az én fizum is magasabb az átlagbérnél (részmunkaidőben, ráadásul), ezért nyilván egy fideszes mutyizó vagyok. Kösz, baszd meg. Nyilván csak a mutyi miatt lehet ez, annak semmi köze nincs hozzá, hogy:
- suli mellett is dolgoztam már
- önköltségen képeztem magam szabadidőben, IT-s témákban
- ugyanez, csak 2-3 idegen nyelven
- megragadtam kb. minden lehetőséget, ami a fejlődésemet szolgálta: konferenciák, ingyen könyvek, találkozás szakmabeliektől, hogy tanuljak tőlük, stb.

Nem mondom, hála Istennek sokszor szerencsém volt eddig az életben, le is kopogom, de attól még hányingerem van azoktól, akik irigyek, és egyből elkezdenek mocskolódni, ha valakinek nem fáj az élet.

szerk: vagyis nem tudom, hogy amit írtál az irónia-e (bár valószínűleg nem), de ha mégis, akkor bocs, ne vedd magadra

Kár volt kitörölni, őszintén érdekelt volna. :( A posztomnak ugyanis nem az volt a célja, hogy hencegjek, hanem hogy rávilágítsak arra, hogy nem mindenki csaló gazember, aki ebben az országban boldogulni tud. Számtalan olyan ember létezhet, létezik, aki önhibáján kívül nem jut előrébb, de ettől még nem mindenki szélhámos és bűnöző, aki igen. Sajnálom, hogy ezt nem értitek meg.

A közéletben is ez megy nagyban, ami itt a fórumon kicsiben. Az ottani érvfarigcsáló bunkók (bauer, konrád, heller, ...kib@szott hosszú lista) bűzös leheletét lihegik itt tovább. Ne dőljünk be nekik!

A kontextus - bár - mol hangrendű, de művészi emelkedettségű megfogalmazása és előadása:

"...az újságok írják: nem is élsz már.
A másik oldalra születni kell,
hazádat mégsem vehetik el..."

Kormorán - Himnuszok rossz időkben

""jaj, mert milyen depressziós közeg ez""

Ez nem is igaz!

http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/life-satisfaction/

Gondolom ha az allambacsi csinalta volna a statisztikat, akkor valahol a masik vegen lennenk Dania korul. :)

Asszem meg varok egy 10-20-30+ evet ezzel a hazakoltozessel... ;)
Meghat amugy sem fogok hianyozni othhon senkinek sem. (sajnos)

Szoval ezek szerint minden facca otthon. Akkor maradjunk ennyiben. ;)
Mexikoban mexikoiak elnek es nem magyarok, ha ott lennenk akkor ott biztosan boldogok lennenk ezek szerint.

Persze meg mindig nem ertem hogy miert ment el a dolgozo 4.5 million emberbol 0.5 millio.
Valszeg azert mert tenyleg minden jo otthon.

De egy biztos, sem kedvem sem idom nincs arra hogy itt vitazzak.
Asszem most ismet tartok egy 1 honapos pihit a hup-al, mert erre semmi szuksegem es ezt most oszinten mondom.

Az ami ezen a forumon van az tisztan kepviseli a nepet.

Tobbszor emlitettem mar hogy a szinvonal nem uti meg a borsonline.hu-t.
Ott szokat az emberek anyazni egymast, meg elkuldeni a bu... gecib@.

Allitolag ez egy mernok forum, nekem nem ugy tunik, de biztosan tevedek ebben is.

Nem Magyarországon a legjobb az élet a világon, és ezen lehet ugrálni a végtelenségig. Annyit akartam csak mondani, hogy ahelyett, hogy azon durcáskodunk, hogy "nade miért nem?", vagy "máshol jobb? akkor itt szar!", vagy egyszerűen a mindennapi konkrét dolgokkal kapcsolatban vannak irreális elvárásaink, szóval ezek helyett ha észrevennénk a pozitív dolgokat, akkor máris jobban éreznénk magunkat.

"Persze meg mindig nem ertem hogy miert ment el a dolgozo 4.5 million emberbol 0.5 millio."

Ez egyáltalán nem kirívó adat a régió országai között. A kirívó inkább Bulgária, ahol kevesebb ember dolgozik, mint ahány bolgár dolgozik Bulgárián kívül.

Azert en is otthon eltem am 30 evet, szoval van "nemi" tapasztalatom az emberek viselkedeseben es a masokhoz valo viszonyulasaban.
Az igazi velemenyemet nem irom le, mert egyreszt nem hinnem hogy kivancsi lennel ra, masreszt 2 hetig tudnam sorolni hogy milyen kib@szott gorenyek voltak a rokonaink es a "barataink" velunk otthon.

Talan a kovetkezo 30 ev eleg lesz arra hogy feldolgozzam ezt magamban, bar nem hinnem hogy ez valaha is meg fog tortenni.

Nem is nagyon forgattad ki azt amit mondtam. Attol hogy velunk az emberek ugy viselkedtek ahogy az meg nem azt jelenti hogy Mo. gorenyfoldje lett es nem is ezt mondtam.
Nagyon hianyzik az orszag, de nem az emberek!

Csak egy apro pelda a baratokrol es a rokonokrol, bar nem akartam itt ezen rugozni es magyarazkodni.

2003-ban rakos lettem ==>> mutetek,kemoterapia stb...
Amikor bekerultem korhazba a felesegemen kivul SENKI nem jott be a korhazba, hogy megis mi a f@sz van velem. (rokonokra gondolok)

A kollegaim meglatogattak, amit azota is nagyon meltanyolok, mert nagyon jol esett!
De ahogy mondtam rokonok nem jottek.
Volt olyan baratom, akivel akkor beszeltem utoljara, amikor elmondtm neki hogy mi a bajom, soha tobbet nem hivott! Vele jartam iskolaba, bulizni, stb...

Ezutan nekem sikerult felepulnom es ugy dontottunk hogy kikoltozunk. (50%-ban emiatt)

Majd jott a valsag es eleg sok rokonunk es ismerosunk masszivan lecsuszott, volt olyan aki kerek 30millat vesztett el a banki herehurca miatt es 3 lakasbol sikerult neki 1 "lukban" vegeznie.

Ezutan mind elokerult es tolunk akart segitseget. Szerezzunk munkat, szerezzunk alberletet angliaban stb..

Nem igazan ertem hogy ezt most igy hogy???

Persze biztosan velem van a hiba hogy nincs kedvem segiteni azokon, akiktol siman felfordulhattam volna.
Amikor mutottek meg kemoztak a felsegem egyedul kuzdott a 3 gyerkoccel meg a haztartassal, mert en elo halott voltam.
A rokonok arra nem voltak kepesek hogy 1x is segitsenek bevasarolni vagy barmit segiteni.

Átérzem részben amiket írtál. Mert hozzám nagyon közel álló személy átélte ugyanezt mikor rákos lett. Mindenki akit barátjának hívott előtte felszívódott, és a rokonságból is csak a testvére tartott ki mellette, sajnos közben balesetben meghalt Ö is. Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a betegsége alatt és utána olyan barátai lettek ha nem is sok, de olyanok, akiket tényleg barátnak hívhat az ember. És valójában az ilyen barátok és kapcsolatok többet jelentenek mint a vérségi rokonság, mert Ők úgy viselkedtek, mintha a szóban forgó személy a gyerekük, testvérük, vagy más közeli rokonuk lenne. Ha kellett látogatták, ha pénzt kellett összedobni valamiért, akkor összedobták, és ha be kellett fogadni mert valami miatt erre volt szükség, akkor lakhatott ott az adott barátnál ameddig csak akart. Volt aki később munkát szerzett neki, volt aki lakást, volt aki egyebet...
Amire tényleg ki akarok lyukadni, hogy ezek is magyar emberek voltak, és ezzel azt akarom mondani, hogy nincs semmi baj a magyar emberekkel, csupán van itt is jóravaló ember és seggfej is elég, ahogyan minden egyes országban így van ez, nincs kivétel. Lehetne statisztikákat elemezgetni, hogy melyik országban lépnek át rajtad a járókelők ha összeesel a nyílt utcán stb. de szerintem az sem mutatná meg pontosan, hogy hol mennyire önzetlenek az emberek és a lakosság hány százalékára igaz ez. Mert ez elég bonyolult helyzettől függő dolog is, na de nem menjünk bele mélyebben.. A lényeg, hogy Angliában sem vagy a más országokban sem lesz nagyobb esélyed igaz barátokat találni, akikre mindig számíthatsz, mint itthon. Sőt ha egy magyar ember az igaz barátod, az a közös nyelv és a kultúra miatt nyilván közelebb is érezheti magát hozzád, és jobban megérthet, mint egy külföldi, remélem ebben nem vitatkozna velem senki...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Hát nem tudom, hogy általánosnak lenne tekinthető, hogy a korházak konganának a látogatók hiányától. Én szoktam látni másokat is amikor látogatni mentem. Felteszem Te sem egyedül voltál a kórteremben. Nem tapasztaltad, h másokhoz jöttek látogatók? Megértem a csalódottságod, de arra szeretnék kilyukadni, h hiba lenne ezen sérelmek miatt véleményt nyilvánítani a magyar társadalomról. Másfelöl meg kiolvasható az írásodból, h magad is azt tartod az általánosan tapasztalható magatartásnak, társadalmi normának, hogy a rokonok, barátok látogatják, segítik a bajba került társukat v. annak családját. Hisz pont azt kifogásolod, azért írod le a magyarokat mert, hogy ez esetedben nem történt meg. Ez egyfajta látens ellentmondásosság a történetedben.
Mindennek több oldala van, most pl. azok az ismerőseid is panaszkodhatnak Rád, akikkel együtt jártál iskolába, buliztál stb, de most nem segítesz nekik Angliába jutni.
Így a sztori alapján azt gondolom, Te elég erős személyiség lehetsz. Legyőzted - rokonok, barátok támogatása nélkül - a betegséget, új egzisztenciát teremtettél a családodnak egy másik országban. Le kalappal elötted! Mi jöhetne még ezek után, amivel ne tudnál megbírkózni!?

"Mindennek több oldala van, most pl. azok az ismerőseid is panaszkodhatnak Rád, akikkel együtt jártál iskolába, buliztál stb, de most nem segítesz nekik Angliába jutni. "

Tenyleg nem akartam ilyen melyen ugrandozni ezen a teman, de en alapvetoen joszivu vagyok es pont emiatt bantott ez a dolog regebben. (meg mindig)

Mindezek utan segitettem az egyik rokonnak, akik nem segitettek nekunk ==>> atbaszott!
Majd par evvel kesobb segitettem egy regi osztalytarsamnak ==>> O is atbaszott es meg most is tartozik penzel.
2x kerestem csak ugy altalaban telefonon keresztul hogy mi a helyzet... valasz az volt hogy hat meg mindig nincs megfelelo munka... jott a bullshit...
Honapokig lakott nalunk ugy hogy meg a rezsit sem fizette.
Ezt azert mar eleg nehez volt elmagyarazni az asszonynak hogy ez igy tok jo es normalis.

Persze nyilvan nem lehet altalanositani es mindekit egy kalap ala venni.
Sajna ez az en tapasztalatom. Bpesti vagyok es asszem hogy itt a baj.

Emlekszem a regi kollegaimra, akik videkrol koltoztek pestre, rajuk mindig jobban lehetett szamitani.
Ez igy lehet hogy furan hagzik, de sajnos pesten az emberek sokkal jobban sz@rnak egymasra, mint videken. Persze lehet hogy videken meg pont az ellenkezojet mondjak, ki tudja.

Emlekszem a regi kollegaimra, akik videkrol koltoztek pestre, rajuk mindig jobban lehetett szamitani.

Na, csak kiderül, hogy vannak rendes emberek is Magyarországon :) Sőt, ha az elméleted ("általánosításod") igaz, akkor mondjuk nyolcmillió rendes és kétmillió rendetlen (elnézést a fővárosiaktól).
Még a végén hazaköltözöl, csak valahova vidékre :D

2 hetig tudnam sorolni hogy milyen kib@szott gorenyek voltak a rokonaink es a "barataink" velunk otthon

A rokonait nem maga választja meg az ember, ez tiszta. Viszont a "barátaitokat" meg ti választottátok. Másrészt a "görény" rokonokkal és a "görény" barátokkal nem vagytok kötelesek tartani a kapcsolatot.

Nekem ilyen tapasztalatom egyáltalán nincs, se egy rokonom, se egy barátom nem volt velem görény - pedig már több, mint 30 éve élek Magyarországon. Persze görény emberek vannak (mindenhol, nemcsak itthon), de egy bizonyos helyzetig nem vagy velük köteles ismerkedni/barátkozni/kapcsolatot tartani. Ez alapján egy egész országot megítélni (vagy inkább elítélni) elég merész vállalkozás.

Igazából szerintem azt kell eldöntened, hogy hol szeretnél élni. Ott, ahol most vagy, vagy pedig itthon (mármint Magyarországon). Ha ezt eldöntötted, akkor úgy intézed (intézitek) a további életed, és nem kell mindenféle magyarázatot gyártani hozzá. Ott jobban érzed magad, és ennyi.

"nem kell mindenféle magyarázatot gyártani hozzá"

Igen igazad van, sajnos elkovettem azt a hibat amit korabban is, elmondtam a velemenyem es sajna itt(is) ugranak az emberek mindenre.

Bar azt azert meg kell hogy mondjam, regelve vagyok egy par masik Linux/IT forumon(angol) es vitam soha nem volt senkivel. Itt meg sajnos nagyon sok vitam volt mar es hogy oszinte legyek nem vagom hogy miert...
Ezen a forumon nincs nyugodt beszelgetes csak vita es kardoskodas. Csak olvasd el ezt a topikot is es latni fogod.

Csak arra akartam utalni, hogy a rokonok/barátok görénysége csak kifogás. Mint ahogy írtam, a barátokat meg lehet választani, a görény rokonokkal nem kötelező tartani a kapcsolatot. Erre hivatkozni, hogy "ezért", elég lólábas jellegű (azaz szerintem más ok (is) van a háttérben). Ha gond van a politikai helyzettel, a megélhetéssel, stb., akkor mondd azt.

Félreértés ne essék: nekem mindegy, hol élsz. Ott élsz, ahol jónak látod a megélhetést a lehető legtöbb szempontból. Ez most nem vita vagy nem vita kérdése.

Magyarországon élek és nem szeretnék külföldre költözni. (De hogy mit hoz a jövő, azt nem lehet megjósolni.)

Magyarországon élek, de nem tudom, hogy hol fogok élni.

Magyarországon élek, túl öreg lennék elköltözni + nagyon beépült (gyerekek, tanya) néha nagyon úgy érzem menni kéne, de nem fogok. Inkább azt remélem történik valami csoda és egyszer élhető lesz ez az ország, elmennek azok akik miatt sz@r itt most. ...bár ha komolyan megnézem a felhozatalt nincs sok remény. :(

Rózsár Gábor (muszashi)

Nem vagyok perfekt angol, de nem értem mi baj azzal a mondatommal, hogy "british women are ugly". Igen a woman az egyes szám, éppen ezért írtam többesszámban, "women are". Akkor mit rontottam el?

Nyilván nagy százalékban a színésznők szépek és azért is sikeresek. Vannak jó színész képességű színésznők, de a női színészek többsége a mai tucatfilmekben csak díszletnek van (tisztelet a kivételnek). Nyilván egy többnyire ronda emberekből álló lakosságból is ki lehet válogatni néhány szépet, + igen, jók a sminkesek, legalábbis ha a szép bőrről beszélünk. Nyilván ha formára meg stb. ronda egy fej, azt lehet vakolni vastagon, akkor sem lesz a legtutibb, de a filmeken sok mindent ki lehet emelni/el lehet rejteni fénnyel és makeuppal.
Ja, és igen a szépség szubjektív, de alapvetően van minden kornak egy szépségideálja, amolyan általánosan elfogadott női szépség, és az átlag angol nők közt a legtöbb nem ér ennek az ideállnak a közelébe. Ami pedig a magyar nőket illeti, hát vegyes, de átlagban szerintem sok szép nő van kis hazánkban.
Majd el felejtettem, a brit nők közt sok a vörös és szeplős. Ez lehet szép, szubjektív dolog, de a férfiak egy elég nagy százaléka ezt annyira nem tartja szépnek. Viszont alapvetően nem emiatt mondják a brit nőket rondának.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Komolyan nem értem, mint az óvodában, primitíven jelzőkkel kell illetni a másikat, valami szintet azért tartsunk meg, mert ez már egyre szánalmasabb lesz, hová lehet még süllyedni? Következő körben egymás édesanyját nevezzük majd prostituáltnak, vagy mi jön még? :)
________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nem olvastam végig egyik témát sem, mert rohad hosszú, és biztos nem csak te mentél le a szint alá, de itt pl. te is emlegeted az édesanyját: link.
Na mindegy, senkit nem vádolok semmivel, meg mindenki írjon amit akar, meg ami miatt még nem jár "büntetés", mindenesetre nem hiszem, hogy ilyen mélyre kellene süllyedni, hogy a vitatkozás átcsap egymás direktbe anyázásába meg jelzőkkel illetésébe. Nem tagadom, én is írtam korábban ilyet, bár nem anyáztam, meg abszolút nem jellemző rám a direktbe szidás sem, pont azért, mert ez nem a focilelátó, meg nem bokszmeccs stb. és azt gondolnám, hogy értelmiségi emberek járnak ide.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ebben van valami. Igaz, minap, mikor felfedeztem, hogy az utcai szemetesek közül sokat eltüntettek (gondolom, sokba került a takarításuk), megfordult a fejemben, hogy a kezemben lévő papírzacskót látványosan elhajítsam... :D

De azért ez erősen környezet függő. Pl. a weblaboron az ottlétem x éve alatt többször töröltettem a nickem, mert volt egy-két, nekem nagyon nem tetsző dolog (főleg tulajdonos váltás előtt), de ott nem emlékszem, hogy akár egyszer is olyan szintre süllyedtem volna, mint akár itt...
Javasolnám (de felesleges), hogy nyomjunk itt egy virtuális reset gombot, legyen moderáció, több, pártatlan moderátorral, de akkor ne a trágár kifejezéseket, hanem az olyan provokatív hozzászólásokat se tűrjék el, amit itt rengetegen megengednek maguknak.
Úgy őszintén: nem tökmindegy (bocs, ne vedd magadra, csak a példa kedvéért), hogy szépen körülírom, hogy egy másokon élősködő, lógós gazembernek tartalak vagy ezt így, esetleg még durvább stílusban leírom?
Ha gondolod, privátban részletezhetem, de belőled kinézem, hogy ebből is érted. :)

ui: lassan én is átveszem poli stílusát és két sorra féloldalon reagálok... :(

Csak egy dologra reagalnek.

Moderacio: mar tobbszor esett szo rola, vegul ugyanolyan kudarcba fulladt, mint az oldal frissitese a legutobbi idokig. Senki nem vallalja fel a moderatori szerepkort. Egy ekkora oldalnal ugyanis az mar egesz napos munka, es teljes embert igenyel. Raadasul olyan embernek kellene vallalnia, akit a kozosseg elismer, es ilyen keves van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ja, hát értem én, igazából soha sem várok sokat egy fórumon senkitől, mert mindenki ír amit akar úgy ahogy akar, nincs következménye. A valóságban persze lenne, de itt sokkal meggondolatlanabbak az emberek és "bátrabbak". Na mindegy, annyira nem érdekel, meg lusta is vagyok túlságosan kiakadni ezen... :D

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nálunk konkrétan a megélhetést egészítette ki. Csak miután nagyszülők fogynak, szülők öregednek én meg Budapesten, haszon meg rajta egyre kevesebb, így már csak az udvarban maradt.

Annyiból is el lehet borozgatni a pincében, ha valami összejövetel van. :)

Egyébként kiskoromban pont a szüretet utáltam legjobban. Bár ebben benne volt az is, hogy a ládamosás, gépek eltakarítása rám maradt, így számomra tovább tartott, mint a többieknek. :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hu bakker en ezt nem lattam hogy itt update volt! ;)

En mar epp 5 eve vagyok Bexleyheath-ben(http://goo.gl/maps/zj5X1) elotte meg Norwich-ban 4 ev es azt kell hogy mondjam hogy a levego itt sokkal tisztabb mint BP-en.

Ingazok Bexleyheath es a belvaros kozott minden nap, de nem mondanam hogy koszos lenne a levego meg a kozpontban sem.

Amikor legutobb otthon voltunk 3 ev utan, igen meglepodtem, hogy milyen szinten szurke a levego.
Ez konkretan Kispesten volt es csodalkoztam nagyon, mert elfelejtettem hogy ebben eltem sokaig.
Lehet hogy nem csoda hogy beteg lettem, ugyan nem tudorakom volt, de ez most mindegy.

Amugy eleg rossz a helyezesunk ebben is: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Europe_-_Mortality_rate_for_men_…

" levego itt sokkal tisztabb mint BP-en."

Nem Budapesten lakom, így jelenleg nem nagyon érdekel, hogy annak milyen a levegője.

"Amugy eleg rossz a helyezesunk ebben is: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Europe_-_Mortality_rate_for_men_…"

Hogy ebből mennyiért felelős a levegő és mennyiért a magyarok legfőbb élelmiszere (a tetves bagó), az a képről nem derül ki. De igaz, ha már kevesebb bagóssal vagy körülvéve, már az is főnyeremény :D

--
trey @ gépház

Éltem már olyan országban, ahol keveset cigiznek. Tetszett. Anglia nem ilyen.

Angliában az utcán is sokszor a tömeg miatt nem lehet kikerülni a füstfelhőket. Az még a jobbik eset, amikor egy helyben állva bagóznak sokan, így egy nagy levegővel át lehet hatolni levegővétel nélkül.
De van, amikor a tömeg együtt bandukol pingvinjárásban, és közben páran pöfékelnek. Maximum szerencsésnek lehet lenni, de aktívan kikerülni nem.

A probléma, hogy Budapestet és Magyarországot összekapcsoltad.

Ha jársz Sátoraljaújhelyen, Somogyban, olyan fantasztikus szépséggel és tiszta levegővel találkozol, amivel kevés helyen.

Valamilyen oknál fogva itthon kitalálták, hogy a 10 millió magyarnak Budapesten kellene élnie és dolgoznia, mert az milyen tuti. Tiszta agymenés az egész, semmi értelme minden embert egy városba bepréselni, de van akiknek ez jó.

Magyarországon a szervezéssel van a probléma. Végre valahára a jelenlegi kormány elkezdte decentralizálni az országot.

Multinacionális cégek Budapestre fognak menni, akkor is, ha te 0% adót ajánlasz nekik Mucsaröcsögén.

Értelemszerűen nem ilyen állások kellenek vidékre. Meghagyod Budapestet a multiknak, a mozgatható állásokat meg kiviszed.

Az FHB telefonos ügyfélszolgálatában az ipse akivel beszéltem Tótkomlóson lakott. Végre valahára a MÁV járműjavítót kivitték Szolnokra, most néhány minisztérium is kikerül Budapestről,...

Budapesten a multik miatt mindig lesz munka, amit innen kiviszel vidékre, ott felszabadulnak álláshelyek és újonnan bejövő multik alkalmazzák a munkanélkülieket.

Értelemszerűen Budapesten nem fognak rajongani érted azok, akiket ilyen szellemiségben kirúgnak, de hosszútávon megoldás lehet.

Ez nekem is tetszik, mint ötlet. Meglátjuk, működik-e majd.

Angliában pl. eléggé decentralizáltak a hivatalok, de a privát cégek is, és ez szerintem jó.

Brazíliában meg a privát cégek már csak az ország mérete miatt is decentralizáltak voltak, de az utóbbi időben minden São Pauloba települ. Már Rioból is átköltöznek cégek, és ezekkel munkavállalók tömegei, pedig korábban sok cég csak ott volt, vagy sokan csak ott akartak élni.

ha valaki Mo.-n született, élt 20-30 évet, sose fog tudni egy külföldi városban úgy beilleszkedni, mintha ott született volna. Mindig "jövevény" lesz ott

Voltál már Amerikában?

Legutóbb valakiről azt hallom, hogy Amerikában született. Meg is lepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy Amerikában is születnek emberek. Voltam már többször kinn, találkoztam rengeteg figurával, de olyannal aki Amerikában született volna, na olyannal nem.

Villámként csapott belém a hír, hogy Amerikában is születnek emberek és nem csak úgy odamennek valahonnan.

:)