HOVD 2010 - Kedvenc Linux disztró

Címkék

archlinux
10% (101 szavazat)
debian
23% (246 szavazat)
fedora, red hat, centos, oracle enterprise linux
6% (65 szavazat)
frugalware
1% (10 szavazat)
gentoo
7% (76 szavazat)
mandriva, blackpanther os
2% (21 szavazat)
slackware, zenwalk, slamd64, slax, salixos
3% (33 szavazat)
suse, opensuse, little susie
5% (48 szavazat)
ubuntu, ubuntu variánsok és leszármazottak
41% (428 szavazat)
uhu-linux
2% (19 szavazat)
Összes szavazat: 1047

Hozzászólások

Na, eddig egész jól szerepel az arch :)

Hosszú stagnálás után csak én érzem úgy, hogy slackware mintha esett volna?

----------------
Lvl86 Troll

Azért az openSUSE eddigi helyezése meglep.
Ennél talán népszerűbbnek vélem.
Igaz, hogy a legtöbb szakportálon, meg az index.hu-n is az Ubuntu újdonságairól regélnek a legtöbbet és ez, valószínűleg jóval több érdeklődőt, majd későbbi felhasználót vonzott.

Látszik.

--
Karesz
www.myopensuse.hu

Áááhhhh!

Nem ér semmit ez a szavazás. Nincs benne a Gobo...
:)
____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Jelenleg Ubuntu, de a 10.10 nekem valahogy nem a szívem csücske, sok benne még a bug. No persze ha tartani kellett a 10.10.10-es határidőt, becsúszik az ilyen... De lényeg, még nem lett teljesen 42 "101010", tehát nem válasz mindenre.

Mondjuk az érdekes, hogy az Ubuntunak vannak leszármazottjai, a Debian-nak meg nincsen, amikor az Ubuntu egy Debian leszármazott. Ezek szerint ennyire más utat járnak, hogy külön szerepelnek.

Suse jó volt, meg is van a 5.3 és 6.0 eredetiben, de aztán valahogy elhalványult, manapság nem követem, nem tudom mennyire erős.

Fedora korrekt, jelenleg 10.10-es Ubuntu elé helyezném, CentOS ingyenes RHEL-nek jó, de amúgy nem jön be.

Slackware réges-rég egy távoli galaxisban jó kis rendszer volt, azt használtam, de azon is túlléptem már. Én öregedtem vagy a rendszer, nem tudom, ami korábban jó volt, kényelmetlen lett.

Viszont lassan lehet egy Opensuse és Slacware install-t tartok ismét, jó lenne tudni merre tartanak.

Ubuntu nem meglepő hogy ennyire népszerű, hiszen "Meg akarok tanulni linuxozni, melyiket ajánlod? - Ubuntu mert az olyan windows-os"
Debian megint csak evidens, mert erős distro.

De ha nem a csíkokra összpontosítok, hanem inkább a szavazatszámra, akkor bizony elég meglepő, hogy suse-t, fedora-t lehagyja a gentoo meg arch...

Eddig az SuSE / openSUSE volt olyan mint a Windows :) Mi történt?
Amúgy nagyon nyomul az Ubuntu. Legyen bármi ami megváltozik körülötte, még olyan média is ír róla akinek esze ágában sem volna Linuxról írn. A gyerekem aki születésétől fogva használ SuSE Linuxot, az is több találkozik manapság Ubuntu-valamivel mit bármelyik más Linux disztróval. Ez a médi a hatalma.
--
Karesz
www.myopensuse.hu

A Fedorára szavaztam, de most hogy belegondolok már az Ubuntut gyakrabban használom, de még azt vallom magamnak is, hogy a Fedora a kedvenc. Talán jövőre!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Hihetetlen, hogy az Arch a harmadik. Csinos kis disztró, csak kicsit igénytelen.

Konkrétan olyan dolgokra gondolok, hogy GNOME-ban például random dolgok egymáshoz vannak linkelve vagy nincsenek egymáshoz linkelve. Pl. Pidgin vagy Empathy nincs linkelve a NetworkManagerhez, ezért nem tudnak róla, ha éppen nincs kapcsolat, vagy ideiglenesen megszakadt. Az ilyen összehegesztettségben hiányos. Nem elég, ha csak lefordul a program, és többé-kevésbé a működik, egy desktopon az ilyen funkcionalitás is fontos.

Második napja vagyok Arch felhasználó, és nálam ez a "do it yourself" filozófia mindent visz, bánom, hogy eddig nem próbáltam ki/értettem hozzá eléggé.
___
Blogom