HOVD 2010 - Kedvenc Linux disztró

 ( hup | 2010. november 30., kedd - 10:48 )
archlinux
10% (101 szavazat)
debian
23% (246 szavazat)
fedora, red hat, centos, oracle enterprise linux
6% (65 szavazat)
frugalware
1% (10 szavazat)
gentoo
7% (76 szavazat)
mandriva, blackpanther os
2% (21 szavazat)
slackware, zenwalk, slamd64, slax, salixos
3% (33 szavazat)
suse, opensuse, little susie
5% (48 szavazat)
ubuntu, ubuntu variánsok és leszármazottak
41% (428 szavazat)
uhu-linux
2% (19 szavazat)
Összes szavazat: 1047

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Na, eddig egész jól szerepel az arch :)

Le vagyok döbbenve.
Főleg azért mert ezek a terjesztéseket "fedora, red hat, centos" megelőzi, és egyszerre. Ekkorát nem fordul a világ.... itt valami összeesküvés van.

+1

jelen állapot szerint százalékot nézve csak az arch növekedett... hmm... érdekes

Nekem spec elegem lett Ubuntun meg Debianon a bugvadászatból; több év használat után beismertem, hogy nem értek hozzá, és leginkább nem is akarok. Váltottam arch-ra. Azóta ismét öröm leülni a Linux mellé.

Ezt akár én is írhattam volna. :D

+1

+2

+1

évek óta debiant használok, de utóbbi 1 évben feltűnt hogy gyakran arch how2k alapján oldok meg dolgokat mivel valahogy mindig azok kerülnek kézközelbe, meg egyre gyakrabban dicsérik.
Még a végén teszek egy próbát...... csak a lustaság nagy úr :)

Hosszú stagnálás után csak én érzem úgy, hogy slackware mintha esett volna?

----------------
Lvl86 Troll

epp most szavaztam ra :)
de igy is lehagytuk pl. a Mandrivat
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Azért az openSUSE eddigi helyezése meglep.
Ennél talán népszerűbbnek vélem.
Igaz, hogy a legtöbb szakportálon, meg az index.hu-n is az Ubuntu újdonságairól regélnek a legtöbbet és ez, valószínűleg jóval több érdeklődőt, majd későbbi felhasználót vonzott.

Látszik.

--
Karesz
www.myopensuse.hu

Áááhhhh!

Nem ér semmit ez a szavazás. Nincs benne a Gobo...
:)
____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Jelenleg Ubuntu, de a 10.10 nekem valahogy nem a szívem csücske, sok benne még a bug. No persze ha tartani kellett a 10.10.10-es határidőt, becsúszik az ilyen... De lényeg, még nem lett teljesen 42 "101010", tehát nem válasz mindenre.

Mondjuk az érdekes, hogy az Ubuntunak vannak leszármazottjai, a Debian-nak meg nincsen, amikor az Ubuntu egy Debian leszármazott. Ezek szerint ennyire más utat járnak, hogy külön szerepelnek.

Suse jó volt, meg is van a 5.3 és 6.0 eredetiben, de aztán valahogy elhalványult, manapság nem követem, nem tudom mennyire erős.

Fedora korrekt, jelenleg 10.10-es Ubuntu elé helyezném, CentOS ingyenes RHEL-nek jó, de amúgy nem jön be.

Slackware réges-rég egy távoli galaxisban jó kis rendszer volt, azt használtam, de azon is túlléptem már. Én öregedtem vagy a rendszer, nem tudom, ami korábban jó volt, kényelmetlen lett.

Viszont lassan lehet egy Opensuse és Slacware install-t tartok ismét, jó lenne tudni merre tartanak.

Szerintem kicsit még kutakodj, mert nem az ubi az egyetlen debian-leszármazott.

Ubuntu nem meglepő hogy ennyire népszerű, hiszen "Meg akarok tanulni linuxozni, melyiket ajánlod? - Ubuntu mert az olyan windows-os"
Debian megint csak evidens, mert erős distro.

De ha nem a csíkokra összpontosítok, hanem inkább a szavazatszámra, akkor bizony elég meglepő, hogy suse-t, fedora-t lehagyja a gentoo meg arch...

Mi ezen a meglepo? A HUP kozossegben nyilvan teljesen masok a preferenciak, mint atlag felhasznalok eseteben. Sttaisztikai mintavetel...mint kulcsszo.

Eddig az SuSE / openSUSE volt olyan mint a Windows :) Mi történt?
Amúgy nagyon nyomul az Ubuntu. Legyen bármi ami megváltozik körülötte, még olyan média is ír róla akinek esze ágában sem volna Linuxról írn. A gyerekem aki születésétől fogva használ SuSE Linuxot, az is több találkozik manapság Ubuntu-valamivel mit bármelyik más Linux disztróval. Ez a médi a hatalma.
--
Karesz
www.myopensuse.hu

A Fedorára szavaztam, de most hogy belegondolok már az Ubuntut gyakrabban használom, de még azt vallom magamnak is, hogy a Fedora a kedvenc. Talán jövőre!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Én is Gentoora szavaztam, bár már több mint egy éve Ubuntu az elsődleges rendszerem. Kedvencet kérdez, nem leghasználtabbat. :)

Hihetetlen, hogy az Arch a harmadik. Csinos kis disztró, csak kicsit igénytelen.

Definiálnád, mit értesz igénytelen alatt?

Konkrétan olyan dolgokra gondolok, hogy GNOME-ban például random dolgok egymáshoz vannak linkelve vagy nincsenek egymáshoz linkelve. Pl. Pidgin vagy Empathy nincs linkelve a NetworkManagerhez, ezért nem tudnak róla, ha éppen nincs kapcsolat, vagy ideiglenesen megszakadt. Az ilyen összehegesztettségben hiányos. Nem elég, ha csak lefordul a program, és többé-kevésbé a működik, egy desktopon az ilyen funkcionalitás is fontos.

Mondj még légyszi ilyeneket, mert lehet, hogy van olyan dolog, ami igazán hiányozna, ha tudnék róla, hogy lehet!

Próbálj ki néhány desktop felhasználásra kihegyezett disztrót (Ubuntu, Fedora, openSUSE, stb.), azokba tolnak bele olyan feature-öket, amik hasznosak, de a hegesztősebb disztrókon észre sem veszi az ember, hogy van olyan.

Második napja vagyok Arch felhasználó, és nálam ez a "do it yourself" filozófia mindent visz, bánom, hogy eddig nem próbáltam ki/értettem hozzá eléggé.
___
Blogom