Adott egy jól összekevert 3x3x3-as Rubik-kocka. Ki tudod rakni?

 ( ntomasz | 2018. január 13., szombat - 9:05 )
Persze, profi vagyok
2% (7 szavazat)
Igen, de csak amatőr szinten
24% (89 szavazat)
Egy részét már egyedül, de még bizonyos algoritmusoknál kell segítség
13% (46 szavazat)
Csak segítséggel megy (videó, leírás stb.)
15% (56 szavazat)
Nem tudom kirakni, nem értem az egészet
32% (116 szavazat)
Nem is érdekel / Mi az a Rubik-kocka? / Tartózkodom
14% (50 szavazat)
Összes szavazat: 364

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nemrég kezdtem el foglalkozni vele, ez a szavazás apropója.
Pusztán kíváncsi vagyok, hogy az oldal látogatói foglalkoznak-e vele, és ha igen, akkor hol tartanak.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Amatőr szinten. 2 perc 18 másodperc az eddigi mért rekordom.

--
trey @ gépház

Milyen a GAN's Rubik? Gondolom ég és föld a különbség az eddigi Rubik versenykockákhoz képest.

Nagyon jó. Ég és föld az itthoni hivatalos shopban kapható versenykockához képest. Ára meg majdnem ugyanannyi.

--
trey @ gépház

https://bűvöskocka.hu/

haha ez jó! thx.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Rá kell bízni a LEGO-ra: https://youtu.be/dreTvumjNyw

Sosem próbáltam opció miért nincs?
Amúgy lehet profi lennék :)

Átlagban 50mp alatt rakom ki, 34mp a rekordom.

Nincs terlatasom. Ahol nem terben kell gondolkodnom ott sokkal bonyolultabb dolgokat is megertettem, de a rubik kocka az Istennek se ment. Sot, sokszor nem ertem, hogy lesz olyan termesztes az embereknek behozni egy nagy kanapet egy kis ajton, es hogy ahhoz milyen szogben kell terben elforgatni. Volt hogy 10 percet gondolkodtam rajta hogy ez nem is fog beferni sehogy se, odajon ket uj arc, eloszor latja a kanapet meg az ajtot es 30 masodperc mulva bent is van :O

Ne címkézd magad, lehet, hogy ismerted a bútort és azért nem tudtad elképzelni, hogy milyen elforgatva, mert nem csak egy 3d testet láttál. A kockát kirakni nem tudom milyen térlátás kell, kevés embert ismerek, aki teljesen magától ki tudja rakni iq-ból. Tanuld meg a forgatásokat, és akkor ki tudod rakni. Jó érzés amikor sikerül, a betanult forgatásokkal sem olyan egyszerű egyébként. Have fun!

Tényleg kevesen lennének, akik ki tudják rakni önerőből? Annyira nem bonyolult, szerintem inkább csak könnyebb megnézni neten, ahogy írtam lentebb, nekem se kevés idő volt, de nem is az volt a célom, hogy bemutassam a kész kockát, hanem hogy kitaláljam, hogy hogy kell kirakni. Nem mindegy.

Igen haladó szinten.
Kezdő: 2 perc
Haladó: < 1 perc
Profi: < 30 sec
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Nekem ugyan van térlátásom (nagyon is jó), de a rubikkal nem boldogulok. A poén az, hogy még a mechanikai elvét is értem mérnökként, de így sem tudom kirakni. Csak céltalanul, és eredménytelenül forgatgatom.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Szerintem nincs köze a térlátáshoz, mert pl. nekem az nincs. De a 3x3x3-as és a 4x4x4-es kockát is ki tudom rakni. Inkább gyakorlás és idegzet kérdése. Egy jó kocka sokat segít, hogy az idegzet ne hagyja el az embert.

Vettem egyet magamnak, nekiálltam, elakadtam. Direkt segítség nélkül álltam neki, youtube videót megnézni és az alapján megcsinálni gyakorlatilag olyan, mint táncot tanulni, koordinációs készséget fejlesztheti, ilyesmik, de nem logikai játék. Elakadás után félreraktam, majd kb. 1 év múlva elővettem, tovább jutottam, ..., és kb. így 8-9 év alatt, nettó kb. 10 óra alatt kiraktam, mostmár x perc alatt kirakom, sose mértem, nem az érdekelt, hanem az, hogy megértem-e a szükséges lépéseket.

Valószínűleg nem is a legegyszerűbb algoritmussal rakom ki (először 2x2x2, majd 3x2x2, majd két 3x2x2 ami ugyan arra a 2x2x2-re épül, majd a 3. így, és a fennmaradó 3 él elemeinek sorrendjét változtatom tovább), nem is érdekelt ez a része még, inkább másik fajta kockákat próbáltam. A 2x2x2-es kocka vicces :), a gúla formájú elég egyszerű volt de lekötött (mindkettő 1 óra alatt volt meg), amit mindenkinek javaslok: axis magic cube, van egy trükkje, amire ha rájössz egyszerűbb, de még így is figyelnem kell, hogy ne a kockát lássam, mert ez nem az a kocka, amit szemmel látsz :).

30+ évvel ezelőtt simán, most hozzászólni sem tudnék.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Detto

Egyéb:

Fejből kirakni nem tudom ugyan (és nem is érdekel, teljesen haszontalan tudásnak tartom; egyszer megtanultam, és gyakorlás híján kábé 1 hét alatt el is felejtettem), ...

... viszont ennek a videónak köszönhetően értem és tudom, hogy hogyan lehet megalkotni a kirakáshoz vezető lépéseket. Szóval ha kapok papírt, ceruzát, egy összevissza keverhető próba kockát és néhány órát, akkor végülis ki tudom rakni.

„teljesen haszontalan tudásnak tartom; egyszer megtanultam, és gyakorlás híján kábé 1 hét alatt el is felejtettem”

Én saját magamtól jöttem rá, hogyan kell kirakni. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy kb. 30 évvel később, amikor újra kezembe vettem egy kockát, szintén ki tudtam rakni. Igaz lassabban mint korábban. De kb. 10-15 kirakás után már újra tudtam hozni a korábbi sebességemet (1,5-2 perc).

„Én saját magamtól jöttem rá, hogyan kell kirakni.” – Na ennek már látom értelmét, sőt, gratulálok! :) Utólag belegondolva, ezt kellett volna megpróbálnom nekem is. Késő bánat.

a szétszedős/összerakós ill. a matrica átragasztós módszerrel bármikor

[ Falu.me, Tárhely, Domain, VPS ]

Régen tudtam, de mára elfelejtettem.

Leszedem a címkéket és színhelyesen fölragasztom. Kicsit lassú, és sötétben nem működik.

> Sol omnibus lucet.

Én kb. a hetvenes évek legvégén csináltam utoljára. Nem emlékszem a rekordomra, de öt perc körül lehetett.
Ja és akkor "Bűvös kocka" volt a neve. :)
Nálam 1-2 hónap alatt le is csengett a dolog. Korábban a Tiki-taki sem tartott tovább 1-2 hétnél. :D
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Sosem tudtam kirakni, de tavalyt egy finn ismerős elkezdte tanulgatni, és folyton mutogatta, hogy milyen dolgokat tud. Rászántam pár napot a nyáron, és most már (éppen?) ki tudom rakni. Sőt, a nagyobbik lányomnak is megmutattam, és most ő is ki tudja rakni. Nem vagyunk valami gyorsak (4 és 5 perc között megy a dolog), de annyira nem érdekel, hogy ennél jobban akarjam tudni.
Ahogy én látom, az alap kirakási képesség pár algoritmus memorizálásából és alkalmazásából áll. Nekem ez nem túl érdekes skill, jobban érdekel új algoritmusok kitalálása, de azokat meg inkább más témakörökben gyakorlom.
--
Csaba

A kocka megjelenésekor napi szinten volt a kezemben, a rekordom 47 másodperc volt. Egy idő után az ilyen-olyan minták kirakása volt a kihívás, majd ezeket bekötött szemmel, végül bekötött szemmel oda-vissza.

Azert az kemeny hogy a "nem tudom, nem ertem" vezeti a szavazast. Most komolyan ennyien nem tudjak mi a rak az a rubik kocka?! Van olyan opcio hogy segitseggel kirakom. :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead