Ökölnyi célhardver PC-alapú vezérlésekhez a Beckhofftól (x)

 ( hup | 2019. március 31., vasárnap - 20:43 )

A CX7000 típusú beágyazott PC a kompakt vezérlők világába is behozza a TwinCAT 3 szoftverkörnyezet által nyújtott kényelmi funkciókat és hatékonyságot, tovább fokozva a Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikájának skálázhatóságát, széles választékot kínálva a rendkívül kis méretű PLC-k képességeitől a sokmagos ipari PC-kig terjedően. A korszerű 400 MHz-es processzorral és beépített, konfigurálható be/kimenetekkel rendelkező beágyazott PC-t optimális ár-érték arány jellemzi.

Az ARM Cortex-M7 processzorral (32 bit, 400 MHz) rendelkező, CX7000 típusú beágyazott PC a költséghatékony, kis méretű vezérlők kategóriájában nagy számítási teljesítményt nyújt. Ezzel együtt a gépen a TwinCAT 3 szoftvergeneráció összes előnye felhasználható. Rendkívül kompakt, mindössze 49 x 100 x 72 mm-es méretével kiválóan alkalmas minimális helyigényű, ugyanakkor rugalmasan skálázható PC-alapú vezérlések megvalósítására.

Beépített többfunkciós be/kimeneteinek köszönhetően a CX7000 ár-érték aránya is kiváló:

  • 8 db digitális bemenet, 24 V DC, 3 ms-os szűrő;
  • 4 db digitális bemenet, 24 V DC, 0,5 A, egyvezetékes technológia.

A CX7000 típusú beágyazott PC kiváló számítási teljesítményű, költséghatékony, TwinCAT 3
automatizálási szoftvert futtató kompakt vezérlő, amely igény szerint bővíthető EtherCAT- vagy
buszterminálokkal

Ezek a beépített többfunkciós be/kimenetek a TwinCAT 3 szoftverrel más üzemmódokra is beállíthatók, így gyors számlálás is végezhető velük, vagy analóg értékek is feldolgozhatók:

  • számláló üzemmód: 1 db 100 kHz-es digitális számláló bemenet, 1 digitális bemenet felfelé/lefelé számláláshoz, 2 digitális számláló kimenet;
  • inkrementális enkóder üzemmód: 2 digitális bemenet 100 kHz-es enkóderjelhez, 2 digitális enkóder kimenet;
  • analóg üzemmód: 2 db 0…10 V-os, 12 bites analóg bemenetként konfigurált digitális bemenet;
  • PWM-üzemmód: 2 db impulzusszélesség-modulált jelekhez konfigurált digitális kimenet.

További jelek feldolgozásához a CX7000 beépített digitális be/kimenetei igény szerint, egyszerűen bővíthetők EtherCAT- vagy buszterminálok segítségével. Ezeket a további be/kimeneti terminálokat közvetlenül a CX7000 típusú egységhez kell csatlakoztatni.

A beágyazott PC 512 MB-os microSD kártyával rendelkezik (a memória igény szerint 1, 2, 4 vagy 8 GB-ra bővíthető), és -25 ... +60 °C között üzemeltethető. A programozás 10/100 Mbit/s sebességű, RJ45 csatlakozóval ellátott Ethernet-interfészen keresztül történik. A helytakarékos CX7000 tehát kiválóan alkalmas költséghatékony, önálló kompakt vezérlők megvalósítására. A CX7080 változat egy további soros (RS232/RS485) interfészt is tartalmaz perifériák – megjelenítők, beolvasóegységek vagy mérlegek – csatlakoztatására.

(A Beckhoff megbízásából készített anyag.)