5. Tech Open Evening: június 10-én vár a Morgan Stanley! (x)

 ( hup | 2015. május 28., csütörtök - 15:14 )

Informatikus vagy? Ismerd meg a Morgan Stanley-t: izgalmas szakmai kihívások és egy meglepetés legenda vár, kattints...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Linkelt oldalon minimális információ után (event helye és időpontja) rögtön mindenféle személyes információt kellene megadjak. Ki tud többet, miről szól majd ez az egész?

Alapvetoen szakmai eloadasokkal bemutatjak mekkora kompetencia van a Morgan Stanleyben. Ketsegtelenul van. Nyilvan kedvet akarnak csinalni sok embernek, hogy naluk melozzon.

Ahogy látom a "milyen jó a Morgan Stanley" event lesz, kevés szakmai tartalommal.

...de nincs is ezzel baj, szerintem.

Én pár éve voltam ilyenen (azt is a Morgan Stanley szervezte, de nem konkrétan ez az eseménysorozat volt), tényleg arról szól, hogy menjenek oda dolgozni az emberek, de szerintem érdekes volt, nekem tetszett.

Egy csomó projektet demóztak, ahol hatalmas mennyiségű adattal kellett gyorsan dolgozni, lehetett az ottani devekkel beszélgetni, stb.

Cím alapján elsőre mást vártam. De ahogy írod, nincs azzal sem gond, hogy saját magukat tolják.

Megyek. Érdekel.

pro és kontra:

- jó projektek, fejlődési lehetőség bőven
- projektek között mozgás lehetősége, azaz, ha nem jössz ki a vezetéssel/egy-két munkatárssal akkor ezt cégen belül tudjátok orvosolni
- java -> scala tanulás, a scala programozókat nagyon jól megfizetik nyugat európában

kontra:
- köcsög ruhában kell lenned
- diszkriminatív környezet: nők simán mehetnek szoknyában például a mai napi 30 fokban, míg neked hosszú nadrágban kell lenned, hosszúújjú ingben (jó faszrohasztó)
- ha zavar a mindenféle gyütt-mönt idegen: néger, arab, zsidó, cigány (román); akkor nem neked való
- ha zavar az erőszakos buzipropaganda, akkor szintúgy nem neked való a hely
- gyakorlatilag elbasszák az egész napod, azzal, hogy nemnagyon szívlelik a 18:00 óra előtti eltávot, persze lehet kivételes projektek
- néha beraknak 17.30-kor egy teljesen értelmetlen megbeszélést 18-18.30-ig
- 5/4-es monitorok sok helyen még mindig, hihetlen gyenge fényerővel -> állandóan csontig lehúzva a redőny, mintha egy barlangba mennél.
- ergonómiát fényévekről ismerő székek -> sok munkatárs derék hátfájási proglémákkal

amint látod inkább negatívumok vannak, ezért marha nehéz nekik munkásembereket felvenni, lépnek is sokan gyorsan, nem nagyon szívlelik a "kontra" szekció alatt leírtakat. lehet van még valami amit kihagytam, de lényegében ennyi.

Huhh, ez egy kicsit kemény, a saját nézőpontomból kicsit finomítanám a "kontra" pontokat, kivéve a dress code, arról már túl sok thread volt mindenhol:

- tolerancia: igen, MS egy amcsi hátterű nemzetközi cég, ahol fontos a nyitottság, tolerancia, "multikulti". Ez szerintem inkább előny, mint hátrány. Propagandával nem találkoztam.
- Hivatalos munkaidő valóban 9-18 közötti, 1 órás ebédszünettel, de - csapat/projekt függvényében - ez rugalmas, nem beszélve az otthonról dolgozás lehetőségéről, ami szerintem hatalmas pirospont.
- szerintem kényelmes a szék, van rajta csillió kallantyú/tekerentyű, azokat kell állítgatni :)