K3 WiFi furcsaság

 ( Anonymous | 2011. február 2., szerda - 16:59 )

Nem szokom kikapcsolni a K3-ast, így a képernyővédő magától aktiválódik egy idő után.

Éjjelente jön egy pár hírlevél a készülékre automatikusan, de ezek a nem kikapcsolt állapot ellenére, csak reggel a képernyővédő kikapcsolása után töltődnek le a készülékre.

A bekapcsolt képernyővédő ezek szerint kikapcsolná a WiFi elérést?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem vagyok benne biztos, de szerintem az nem kepernyovedo, hanem egy ido utan magatol kikapcsolodik, nem?

Nem tudom, ezért kérdeztem.

Szerintem egy egyszerű esztétikai megoldás. Jobb egy képet látni, mint egy fekete, vagy egy fehér képet. Energiát nem fogyaszt a képernyő ilyenkor, tehát miért ne mutasson valamit készenlétben:)

Nem volna buta gondolat, mivel a WIFI jelentősen csökkenti az akksi üzemidőt. Én pl mindig kikapcsolva tartom. Eddig csak akkor volt bekapcsolva, amíg pár beállítást elvégeztem, aztán vettem egy könyvet.

U-dash
----
Frugalware 1.3
MSI MegaBook S271 + Intel SSD \m/

A jelzett "probléma" miatt, kikapcsolva tartom én is a WiFi-t azóta.

Marmint ugy ertettem, hogy ha nem erez aktivitast a Kindle, akkor kikapcsolodik magatol es berakja a kepernyovedo kepet.

Véleményem szerint, a Kindle 3 esetén legfeljebb készenléti állapotról beszélhetünk. Illetve a képernyővédőnek is inkább az az értelme, hogy jelzi, a készülék készenléti állapotba került. (Itt nem tud "beégni" a kijelző, mint a régi CRT-k esetében.) Én is azt tapasztaltam, hogy ilyenkor a WiFi-t kikapcsolja. De nem egyből, hanem kb. 1 perccel a "képernyővédő" aktiválása után.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

off:

Nem epaper téma, de LCD kijelző is be tud égni, nem csak CRT. Két kollégám Nexusánál is be van égve a felső státuszsor kicsit.

Az nem screensaver, hanem sleep. :)
___________________________
http://lorem.hu
Az emberi tudás mindenkié!