PTE vs. DE ?

Olyan gondban vagyok hogy nem tudok dönteni... villamosmérnöki képzés, mivel nincs sok pontom: 1. BMF/Óbudai egyetem/kando, 2. Veszprém Pannon egyetem, és a továbbiakban (3.hely) vagyok gondban: Debrecen, vagy Pécs? A jelenleg villamosmérnökként tanulók vagy esetleg Debrecenben vagy Pécsett végzett személyek véleménye érdekelne meg persze mindenki véleménye aki komoly hozzáfűzést tesz...

Hozzászólások

Azt szokták mondani, hogy a legjobb iskolák a fővárosban vannak. De ha jó vagy és értesz a dolgokhoz, akkor bármilyen kepényfedelű papírral eltudsz menni dolgozni.

Pécs szép hely, bár nem Pollack-on vagyok, de ha ide jössz, akkor tudunk inni sört. :)

Úgy vettem észre, hogy az egyetem csak egy lökést ad, neked kell a nagy részét elvégezned a tanulásnak.
---------------------------
Oszt jónapot!

Én ugyan nem villamosmérnökként, de Pécsen végeztem. A Pollackon a villamos és gépész szakon volt az egész iskolában a legkeményebb képzés. Adott esetben szivatás is.
A suliban úgyis csak az alapokat kapod meg, a tanulás része már rajtad múlik. A Pollack-on kapott papírral sosem volt gond munkát találnom, bár tény, hogy középiskolai évfolyamtársak, akik a BME-re mentek, jobb esélyekkel találtak munkát a BME-s papírral.
A sulit szerettem, a várost a mai napig is. Ha választanom kellene, akkor biztos, hogy megint Pécsre mennék és megint nem Debrecent választanám.

Ha villanykar akkor kandó vagy bme. A többi szóba se jöjjön.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Csak azért nem tudok dönteni mert tudom h Debrecenben 3 éve van villamosmérnöki, de kutatások terén kezd szépen kinézni, nemrég kapott 3 milliárdot az EU-tol illetve 2éven keresztül összesen 3milliárdot. Pécset nem tudom mióta van villamos képzés. Azzal tisztában vagyok hogy a suli nem tanul helyettem de nem mind1 hogy milyen a képzés. A papír meg végképp nem számottevő számomra. Hiszem hogy ha jó vagyok akkor a papír elhanyagolható tényező, és én jó akarok lenni!

állítólag az amtc az agrár és műszaki technológiai centrum rövidítése volt. ebből lett az agrár és gazdaságtudományi centrum, meg bejöttek a gazdasági agrármérnök jellegű büfészakok.
illetve ott fejlettebb az IT, ők hostolják a céges weboldalt, telefonkönyvet, ilyesmit.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Debrecenben a villamosmérnöki karon ha jól tudom az első két félévben nincs elektronika.