Joomla portál mennyiért

 ( Ballage | 2010. december 29., szerda - 19:40 )

Kedves Hupperek!

Egy kérdésem lenne. Volna egy fejlesztési feladat, amiben egy portált kéne Joomla alapokon elkészíteni. A szokásos dolgokon kívül - basic hírkezelés, webáruház és fórum - nem lenne benne semmi extra (szerintem), design már van. Kaptunk rá egy ajánlatot kb. 250eFt értékben de nem tudom, hogy ez mennyire reális. Érdemes-e olcsóbbat keresni avagy mégsem, mert esetleg a megbízhatóság, minőség vagy korrektség rovására menne.

Értő válaszotokat előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ennyi az ára. Azért arra a design-ra ránéznék, mert lehet, hogy sok szívás van vele, ezért kerül ennyibe. Pl a szélek nincsenek pixelen, szanaszét van minden blokk, tehát semmi nincs griden, stb... Ilyenkor lényegében újra kell rajzolni az egészet.

Mondjuk nézz meg egy nyugati árat, ott lehet, hogy a kétszerese lenne ugyanez. De akár adhatok árajánlatot is ránézésre :)

--
http://sandor.czettner.hu

Egy smink elég gyorsan/olcsón összedobható, ha nincs totálisan átalakítva az oldal - 4-5 verzió kb. fél óra, abból kiválasztani egyet, aztán azt újabb fél óra-óra alatt készre lehet "simogatni" :)

Anno egy programozó tanárom mondogatta, hogyha meg kell mondani, hogy mennyi idő lesz egy projekt, akkor gondold végig, hogy mi mennyi idő lenne, de bánj bőkezűen az idővel. Utána szorozd meg a kapott értéket kettővel, majd adj hozzá egy "egységet". (lehet ez perc, óra, nap, hét stb...)

Egyébként nem tudom, hogy a smink nálad mit jelent, de egy korrekt template elkészítése nem ennyi, főleg hogy a komponensekhez és modulokhoz külön külön is meg kell(/lehet) csinálni a template-et.

+1 A kétszeres szorzót magamon is tapasztaltam. :)

Biztosan kell rendelni,foleg ennyiert?
Nem tudjatok megoldani hazon belul?

--
A hosszú élet titka, hogy csak F8 után nyomd meg az enter-t.

Többe volna ha én állnék neki bénázni akármilyen CMS-el.

(Sosem láttam még belülről olyat, nem is nagyon szeretnék, a PHP-t amúgy is a hátam közepére kívánom, foglalkozzon vele az, aki szereti, nekem elég volt belőle. Egyébként is van más feladatom, amit csinálhatok, a webfejlesztés egyébként sem vonz igazán. :-))

Ennyi. Szerintem jó ár. Én sem csinálnám kevesebbért. De mondjuk lehet lejjebb tudnék menni, attól függ mennyi szívás lenne vele. :)

jó ár, bár mi ennél 2x-3x többet szoktunk elkérni (joomla alap, de a 70%-ban újra van írva, illetve ebbe a design is benne van)

Ugye a magjához nem nyúltatok? Vagy a frissítéseket először verziókövetőbe rakjátok fel és utána diff-el megcsináljátok a saját verziótokhoz tartozó frissítést?

még régi, nem 1.5 joomla, a mag nagyrésze is át lett írva (pl full smarty lett az egész, mert bosszantó jelenség a mag kellős közepén előtűnő echo "< br >";)
Szinte semmi sem eredeti már benne, mert mindenütt lett valami módosítás (jópár bugfix, performance tweek stb.)

Szerintem reális... de a design milyensége fontos tényező.

### ()__))____________)~~~ ################
#"Ha én veletek, ki ellenetek?"#N210/Xubu

Ha a nagy joomla oldalakon (rockettheme, gavick, joomlart) nem találsz megfelelő template-et (mindegyiken van virtuemart-os is), akkor fizesd ki, de próbáld meg átverni, hogy az árban benne van az átállás 1.6-ra.

Egy webáruházas portált összedobnak 250k-ért lényegében, amit feltételezem egy cég fizet majd ki (megy költségbe), de szegény fejlesztőt még itt is próbálja meg lehúzni? ...

Szegény fejlesztő.

azért egy template, meg egy normális kidolgozott webáruház/oldal/portál nem ugyanaz.

Ó hát van pár elrettentő példám is jó designra:) http://goldforex.hu/ illetve http://www.rockforth.hu/
--
http://sandor.czettner.hu

az ilyenért kéne embert ölni

ranezesre mindket oldal nagyon hulladek...

ez biztosan muveszet amit nem ertunk :)

szerintem meg ha a cégnek X összege volt rá, és abból ez jött ki, akkor te sem küldenéd el az ügyfelet ha kifizeti, és tetszik is neki, és keresel rajta, max nem rakod ki a referenciák közé...

én elhajtom az ügyfelet, szart nem csinálok. Az meg hogy az ügyfélnek tetszik, nem jelent semmit, személyes megbeszélés első kérdése. "Kinek készül az oldal? a látogatóknak vagy neki?"
Attól hogy ő beéri a szarral, mert tudja hogy költséghatékony, az ügyfelek/leendő ügyfelek inkább meg se nézik

Ez konkrétan semennyibe nem került, az ügyfél csinálta magának ingyenes template-ból :) Most dolgozok a cseréjükön, csak az a gáz, hogy évekig kint volt és leamortizálta a cég renoméját, mert amúgy azok a szolgáltatások nagyon jók, amiket árulnak, illetve több milliós gitárokról van szó.

--
http://sandor.czettner.hu

Sajnos a virtuemart template-k nagy része fizetős. Amelyik meg ingyenes, az meg csak az ikonokat cseréli. A SEO is fizetős a virtuemart-hoz, tehát ezt is bele kell kalkulálni az árba. Ezen felül még az 1.6-os átállást is belevennéd? Hát én nem fogadnám el. Még nem próbáltam ki egyik bétával sem 1.5-re ráfrissíteni, de van egy olyan érzésem, hogy nem lesz egyszerű. Lehet több probléma lesz vele, főleg a webáruház részével, mint összedobni egy site-ot a nulláról.

Persze, hogy fizetősek.
Ezek pl. 10-20e körül megvehetőek, és van rá esély, hogy átírják majd 1.6-ra is őket. Nyilván ezeknek a template-gyáraknak megéri.

http://www.rockettheme.com/joomla-templates/mynxx
http://www.gavick.com/products/templates/item/92-yourshop.html
http://www.joomlart.com/demo/#templates.joomlart.com/ja_zeolite_ii

Webshopra meg szerintem célszoftver kell, ami nekem Magento. Meg lehet csinálni a CMS integrációt ha kell bele CMS is, de akkor sem Joomla.

--
http://sandor.czettner.hu

Nem Joomlásan, kb 1.200.000 + FA lenne ugyan ez az ajánlat. :) Szerintem megéri...

A garancia kérdése is fontos. Azaz a frissítések elvégzését tartalmazza-e az ár, és ha igen, meddig.
Support díj van (havi x forint a karbantartások és a kért módosítások elvégzéséhez), vagy minden karbantartás, módosítás során munkaóra alapján számláznak?
Egyébként pedig mindent, a legkisebb apróságot is írásban kell rögzíteni, hogy ne legyen később vita.
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

tollas roland 20k-ert megcsinalja :-)

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Nagyon szépen köszönöm az észrevételeket, jól jött a segítség.
Azoknak, akik privátban megkerestek, köszönöm az ajánlatokat, de egyelőre marad a mostani partner, mert nincs vele szemben semmilyen kifogás, nem is ezért kérdeztem a dolgot. :-)

Azért azt se felejtsük el, hogy (az ingyenesek között) normális fórum sincs joomlához, és a fizetős társaik sem túl barátságosak, amikor 500 ember elkezdi aktívan használni. Egy ideig egy oldalon az működött, hogy tolták az alatta lévő vasba a pénzt, aztán a vége az lett, hogy az egészet újra kellett írni, mert 1 év alatt kb 600%-ot emelkedett a fórumozók száma, és exponenciálisan nőttek a bejegyzések.

Egy induló oldalnál, vagy zárt fórumnál (pl csak az tud írni a fórumra, aki vásárolt a webshopban) még elmennek ezek a fórumok, de ha elkezdik használni...

A probléma gyökere ott van a legtöbbnél, hogy a mindegyik szép "szabályos" joomla komponens, és 1 query összeállításához másik 5 query-t futtat le, és az összeállított lekérdezésen is lenne még mit optimalizálni. A maradék, akik ezt látták, és csináltak egy-egy fórumot, ők meg simán bénán oldották meg a dolgokat, mert vagy lassűú, vagy nem template-ezhető rendesen (ha már eltér a szabványtól akkor miért ne a template-ező részt hagyná meg eredeti formában, vagy kezelhetetlen és logikátlan a végeredmény). Szóval ha 250-ből egy jól beállított joomla-t, virtuamart-ot és egy működő fórumot kapsz, akkor az nagyon baráti ár.

Én attól tartok, hogy a fórum használhatatlan, körülményes, vagy tetű lassú lesz, és hogy kb 2 hét használat után fogjátok a v.mart-ot a pokolba kívánni, mert legalább olyan idétlen az admin felülete, mint egy zencart-nak.