T-szívás

 ( bfoto | 2010. december 27., hétfő - 14:58 )

Tortent, hogy tavasszal valtottam 2megabites t-home csomagrol 5-osre, ami osszel szakadozni kellett. Visszavettek negy megabitre, de estenkent igy is szakadt. Uj portra tettek, egy darabig jo volt, de utana este megint szakadt.

Most kivizsgaltak az ugyet es azt mondtak, csak 1 megabites csomagot tudnak biztositani, mert rossz a vonal (mindez egy nagyvaros centrumaban). Evekig ment a 2MB, most ugy tunik romlott a helyzet (?). Ugy dontottem, otthagyom oket, megnezem mit nyujt a UPC.

Csak az a problema, hogy 7 eve hasznalom a t-s mailcimet es a webtarhelyet (az utobbi idoben nem gyakran, de mar sokan ismerik). Arra viszont nincs lehetoseg, hogy ezeket megtartsam. Van valami otlet erre a problemara? (Azon kivul, hogy maskor legyek okosabb.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia!

Webtárhelyet max csinálsz egy ingyenest, mail címet meg megkérsz egy ismerőst akinek t van, hogy tegyétek át az ő előfizetésére. Csináltunk ilyet, igaz céges flottában.

Koszi, ez jo otlet a mail cimmel. Tarhelyen van eleg, csak sokan belinkeltek mar az oldalt az evek folyaman es jonnek a latogatok.

Varj meg 1-2 honapot az atallassal, addig szoktasd at a latogatokat az uj webhelyre.

A keresoket hogy erdemes atszoktatni? Nem eleg az egesz domaint atiranyitani, mert sokan mindenfele abc.html-ekre erkeznek. <meta http-equiv="refresh" ... /> minden aloldara?

303-as redirect lesz a barátod. A google ezt úgy veszi, hogy az oldalad költözött, vagyis már az új helyen lévő dolgokat menti, az új domain alatt.
Célszerű használni még a google webmaster tools-t

Ezt a t-online-os tarhelyeken is meg lehet csinalni?

valtsd dsl-rol kabelre

t

Itt nincs t-kabel csak upc.

nem fogod megbánni az upc-t :))
Anno én is T-és voltam, ugyanezekkel a gondokkal...

Amugy az volt a legjobb, mikor kijott egy szerelo, lecserelte a vezetekeket, csatlakozot, szurot, de megsem lett jobb. Aztan szettarta a karjat, es elindult kifele. De a kocsibol meg hozott az akcios szorolapbol, hogy probaljam ki a SatTV szolgaltatasukat is.. :)

nem írom le, hogy milyen érzés 120 Mbit/s olvasni a fórumot, mert fájna a piciny szívetek.
:)))
Röviden összefoglalva:
- upc megrendel
- gigabites router megvesz
- gyenge flashelés routeren
- cat6 kábelre kicserél mindent
- ssd nem árt ha van, vinyó helyett
- popót földhöz ver örömében
- T-(genyót) elfelejt
elnézést, de ezt nem hagyhattam ki :)))

Az a 120 megabit egészen közted és a upc között annyi. kifelé már kissé csökken ez a szám....mondjuk 1-2 nagyságrendet.

így van ahogy mondod, de stabilan tudja a 85-öt :)))
A többi nem rajtam múlik. De ezek csak számok, de higgyétek el döbbenetes a T után.

a két nagyságrend az egy 200-as szorzó, vagyis állításod szerint kifelé már csak 1.2Mbpst tud... szerintem nem...

Tehát azt állítod, hogy minden upc előfizető megkapja ezt a 120 megapitét? Ez akkor 1000 előfizető esetén összesen 120000 Mb ? Gazdag vállalkozó ez a UPC! :D

állítottam én ilyet? hint: nem.

Ha már kötözködsz, te állsz vesztésre a "120 mega a UPC és közted annyi" hülyeséggel. A UPC nem bérelt vonalat húz a lakásodba, egy osztott közegen ültök.


suckIT szopás minden nap! WTF, FBI-backdoor az OpenBSD crypto frameworkben?!

A upc nem ethernetet épít ki a panelokban? Ott akár a routerig lehet 120 Mb is...de nem kötözködtem, csak rávilágítottam valamire. Hiába ragozzuk, ő ezt írta: "...hogy milyen érzés 120 Mbit/s olvasni a fórumot,...", ez pedig, bár nem leírva azt jelenti, hogy 120 Mb sávszéle van a hup.hu server és a gépe között. Mindössze ennyit vettem észre...erre reagáltam, hogy soha nincs 120 megája...mire jöttél és felültél a magas lóra. Most már porold le magadat...

nem, a upc hfc-t épít.

szerinted tudja mi az? :)

Nem, itt csak te vagy olyan okos, hogy tudd. Mindenki más kapáló paraszt. Barom. :)

ilyet nem mondtam, de beloled nem neztem ki, trollantyu :)

Nem érdekel, hogy kiből mit nézel ki. Vaknak tűnsz, tehát a te panorámád eléggé egységesen sötét. :)

Egyébiránt elképzelhető ilyen sávszélesség akár a HUP szerverének irányába is, bár kétlem, hogy ki tudná használni az ember, lévén folyamatosan az adatbázisban kotorászik mindenki. :)

Én töltöttem le egy szálon UPC hálózatából lemezképet 11 Mbyte/s környékén úgy, hogy 100Mbites hálózat volt mögötte.
Tehát az elméleti esély megvan rá. :)

Nem képzelhető el. Majd itt elmagyarázzák neked. Forintosítva is, ha akarod. :) Nekem mindenesetre még karácsonyi hangulatom van és a "kötözködésem" okán kötözködőknek nem hagyom, hogy elrontsák a depressziós benyögéseikkel, tehát tőlem hiheti bárki továbbra is, hogy gigabitje van mindenfelé. :) Nekem nem fáj, az illető is örül...

:)

siman elkepzelheto, ha kozted es a fejallomas kozott megvan a sav.

Simán, kedves mindentudó nagyz, de itt pont nem erről van szó...szerinted tudsz olvasott szöveget értelmezni? :) Te, sötét...és utána mást degradálsz...hát a tükröd szembeköpne, ha bele mernél nézni. :)

gondolom sajat tapasztalatbol irtad ;)

ha kozted, es a fejallomas kozott megvan a sav, a fejallomas uplinkjen at fog menni az a 100mbit, ne izgulj.

mellesleg 100 a két nagyságrend. a 100 és a 200 ugyanaz a nagyságrend....még debrecen pökhendi városában is ;)

ja, elgépeltem...

Számomra mondjuk nyilvánvaló volt, hisz' százzal osztottál.

Sajnos a bandázás ilyen buta formája nevetésre ösztökél. (Tudod, értsünk egyet, akkor ketten mondjuk ugyanazt és ha többen mondják, akkor igaz!) Ettől eltekintve a nagyságrend nem osztás kérdése. Harmadszor: 120/100=1,2 .... de hol jön a képbe a 200, ha már nyilvánvaló?! :D Nyilvánvaló, hogy a 200 itt sehol nem jön képbe, tehát goto 1.

az a tény, hogy 100 helyett 200-at írtam, még nem teszi semmissé azt, hogy te meg ökörséget írtál a kifelé menő sávszélességről. de nyugodtan lovagolj csak a szavakon.

Nem, nem írtam ökörséget. Az, hogy ti ketten leírjátok: "ökörséget írtál" még nem teszi igazzá. Támasszad már alá, hogy a nagyréti joe mennyi sávszélt birtokolhat a upc gerinckapcsolatából, mekkora sávszél felett rendelkezik a külvilág felé a upc és hány előfizető osztozik azon. A belső hálójuk sávszéle nem érdekel, irreleváns. És igen, lovagolok a szavakon is, ha már másra nem jók úgy, ahogy itt egyesek használják.

Ennyire nem értek a dologhoz, így nem akarok hülyeséget írni, ha mégis megteszem akkor meg így jártam.
A Digi 80/25-ös előfizetésén lakozom egy megyeszékhelyen ahol a speedtest.net a következőt méri:

Most akkor hogy is van ez az egy-két nagyságrend különbség? (Igaz ami igaz, egy Canterbury (UK) szerveren mérve már "csak" 37,57 Mbps)
-------------
I don't want to achieve immortality through my work... I want to achieve it through not dying. - Woody Allen

Csináltam egy mérést speedtesten, UPC hálózatából Budapestre.
Annyit kell tudni róla, hogy 120-as csomag, de a routergéptől momentán csak 100 Mbites kapcsolat jön tovább, ez (amin mértem) pedig egy XP-és gép.

Ilyen feltételek mellett momentán ennyit tudok használni:

Azt nem néztem, hogy használja-e valamelyik gép közben a hálózatot. Valamennyire biztos.
Leginkább a feltöltés irányt. :)

Persze, ha mindenki kinyitná a csapot teljesen, elég szomorú lenne az eredmény. :)

A legtöbb internetszolgáltató a normál internet forgalmat best effort módon kezeli. Azaz annyi sávszélesség jut neki, amennyi van.


suckIT szopás minden nap! WTF, FBI-backdoor az OpenBSD crypto frameworkben?!

de az "amennyi van"-nak van alsó korlátja a szabályozás szerint.

Nem tudom az mennyi, de a szolgáltató által reklámozott eléggé elrugaszkodott érték:
http://www.upc.hu/kabel-internet/fiber-power-120/
http://www.upc.hu/kabel-internet/fiber-power-15/
A legkisebb csomagban foglalt érték nem lehet garantálva minden előfizetőre egyszerre. Nem tudom, hogy a szabályozás hogy fogalmaz, ha van benne ilyen kitétel, gondolom az (egyidejű használó) előfizetők bizonyos részére vonatkozik csak.


suckIT szopás minden nap! WTF, FBI-backdoor az OpenBSD crypto frameworkben?!

A rendelkezésre álló sávszélesség mérésről az ÁSZF rendelkezik - általában a saját hálózaton belül mérendő. Szintén az ÁSZF-ben lehet megtalálni az egyes csomagokra vonatkozó garantált minimumot. Ezt az együttes használatra vonatkozó statisztikákkal korrigálva szorozzák fel az ef.-i számmal, és legalább akkora backbone-t építenek.

Az annyira általában, hogy még véletlenül sem és soha.

A kábeltv-sek pedig nem az előfizetői létszám alapján építenek backbone-t, hanem terhelés alapján, mert az első módszer megfizethetetlen.

Igaz lehet...nálunk ezért tönkre is ment a kábeles cég és ma már mindenki T csoporton lóg. ...mert engem nem érdekel a végponton az ilyesmi, engem az érdekel, hogy mindig menjen, így veszem, ezért ha az a tapasztalat, hogy este - pont amikor sokat használom - van két óra, amikor csak kínlódás vele az élet, akkor másnap felmondom nem teljesítés indokkal és viszlát! Errefelé ezt csoportosan tettük meg.

Ott volt, hogy az előfizetők számát korrigálják az együttes használatra vonatkozó tapasztalati tényezővel, de sebaj...

a melyik előfizetők melyik létszámával?

Sajnos nem a Bárczy-n végeztem, bocs.

a upc-nek 2x10 giga bix linkje van és amíg nem látod, hogy a 10 gigás vonalon vízszintesen kifekszik az rrdtool grafikonja, addig azt kell mondanunk, hogy minden júzer megkapja azt a sávszélességet, amit igényelne és a upc érdekkörén kívül eső hálózat lehetővé tesz.

A upc-nek saját európai gerinchálózata van, ergo nemzetközi sávszélesség tekintetében senkitől sem függ. Arról nem láttam publikus grafikont, de nincs okom azt hinni, hogy spórolnak valamivel, ami kvázi ingyen van.

Egyébként pedig ha a 120 mega helyett csak 1.2 megát kapnál folyamatosan, jogod lenne panaszt tenni a hatóságoknál.

Ergo: amit írtál, az a józan ész szerint ökörség. tök jó lenne, ha beismernéd, hogy tévesen használtad a nagyságrend szót, ahelyett, hogy itt tornáztatod a többieket az ökörséged sorozatos cáfolásával.

Ugyan, a torna nem árt senkinek. Én örülök a 2x10Gb BIX portnak, de erre hány ügyfél van? (lassan haladunk...)

neked feltűnt már a garantált és az otthoni internet sávszélessége közötti különbség?

a képlet pedig rohadtul egyszerű: ha nincs a gerincen kapacitáshiány, akkor minden ügyfél megkapta azt, amire szüksége volt és az upc hatásköre.

Amíg nincs kifektetve a bixes port, addig az, hogy hány ügyfél van rá, meaningless.

Van ennek egy matematikája tudod. Azaz a bix portot úgy veszik, hogy ha van n ügyfelem, akkor a tapasztalatok alapján ezeknek m% netezik egyszerre az x-y ideig tartó csúcsidőszakban, ergo az ekkor fellépő terhelésre tervezünk, ekkor kell tudni minimum a szerződésben vállalt minimumot adni mindenkinek....hát ezért érdekes. Azt a hülye is tudja, hogy ha egyedül van, akkor megy minden, ahogy a csövön kifér. A fenti mérésekből jó lenne egy ismételt mérés...mondjuk du.17:00, 18:00,19:00,20:00,21:00-kor.

gondolom, ha már ennyire meg akarod nekem magyarázni, akkor te sokkal több internet szolgáltatót terveztél, építettél meg és üzemeltettél, mint én.

A méretezést egyszerűen úgy szokták csinálni, hogy nézik a drót kihasználását és ha televan, vesznek nagyobbat.

ahelyett, hogy mellébeszélnél, cáfold azt a kijelentést, hogyha a bix kapcsolat nincs tele, akkor az ügyfél nem kap elég sávszélességet az upc hibájából.

Miért cáfoljam? Nem vagyok én gyógypedagógus...Sajnos beleképzelsz olyasmit a mondataimba, amik nincsenek ott.

nem, tényleg nem vagy gyógypedagógus...

Tessék, mértem újra egyet.

Mondjuk nem szeretném sokszor ki-be kapcsolgatni ezt a gépet, mert most nincs használatban. Linux alatt pedig a flash miatt nem lenne olyan jó az eredmény, no meg amúgy is a notit jobbára wlanról használom.

Azt nem állítom, hogy minden körülmények között, biztosan képes hozni ezt a tempót, mert ez hülyeség. A területtől is függ, pl. a környéken hányan vannak otthon... viszont az is igaz, hogy jobbára az emberek nem max. tempón töltenek állandóan. Ha így lenne, tuti nem volna meg a sávszélesség.

Ui.: Nem tudom, a speedtest mi alapján törli vagy sem a méréseket, ill. meddig tartja meg.
Ezért nem tettem linkbe, de lehet, hogy ez hülyeség...

A szerződött sávszélességgel kapcsolatban irreleváns, hogy a szolgáltató a BIX-re, a fax-ra, meg a toekoemtudja mire mekkora csővel cuppan rá. Ugyanis a szolg. szerződésben foglalt értékek általában (nem is tudom, van-e kivétel) a szolgáltató saját hálózatán belül értendőek, ergo fölösleges a bix sávszélességgel matekozni. (Az, hogy a szerződés nevesít "külföldi" sávszélességet, az más tészta, de az nem a szerződött max/garantált érték lesz...)

+1

-1

a hozzáférési szolgáltatók többsége nem szolgáltat érdemi tartalmat, vagyis gyakorlatilag minden, ami miatt érdemes előfizetni, az a hozzáférési szolgáltató hálózatán kívül van. Ergo az ügyfelet nem igazán érdekli, hogy rendszeren belül mi az a nagy semmi, amit jó sebességgel tud elérni, az ügyfelet az érdekli, hogy a hupot meg az indexet meg a goldengate-t milyen sebességgel éri el.

teljesen mindegy, hogy ki mire szerződött, ki mit hisz és mi van az ászf-ben, az ügyfél akkor fog panaszt tenni az ügyfélszolgálaton, ha a számára fontos dolgok lassan jönnek be.

Akkor olvass ÁSZF-et, kiemeleten a minőségi paraméterek és azok mérése témában, és láss csodát...
Az üf.-et a panaszával elhajtják a búsba, pontosabban a saját mérőszerverre. Ott megvan a garantált sebesség? Igen? Akkor nincs probléma, viszon'látás.

A upc-nek saját európai gerinchálózata van, ergo nemzetközi sávszélesség tekintetében senkitől sem függ.

Nem tudok semmiféle bizonyítékot vagy indoklást felmutatni, de az a tapasztalatom, hogy míg (1) egy pesti és egy budai gép között a magyar UPC Fiber60 szolgáltatását koppig ki lehet hajtani (> 7.3 MB/s) a pesti végen, addig (2) egy cseh nagyvárosban elhelyezkedő gép és ugyanazon budai gép között a cseh UPC Fiber25 szolgáltatását igénybe véve TCP-vel néhány száz kilobyte-os sebesség érhető el. UDP-vel (= a konkurens TCP folyamok brutális elnyomásával) feltornázható kb. 1.8 MB/s-re. A cseh városon belül a Fiber25 szintén koppra (~ 3 MB/s) kihúzatható.

tévesen használtad a nagyságrend szót [...] sorozatos cáfolásával.

A vita magját most figyelmen kívül hagyva, "cáfolás" != "tagadás". (Lásd még Gabu vonatkozó blogját.)

Mondjuk azon is csodálkoznék, ha a upc-től kifelé az ő csomagjaira jutna 1,2 mb sávszél. ...bár ez már reálisabb.

Én is örülnék, ha 120 Mbit/s sebességgel tudnék fórumot olvasni...
...ez egyelőre még nem megy, noha abszolút nem a szolgáltató okán. :)

Amúgy ebben az az izgalmas, hogy a sávszélességet kihasználva elég hamar el tudod érni az elméleti 300Gbyte/hó határt, más kérdés, valójában mennyire korlátoznak vagy sem... szóval ilyen gyorsan nem érdemes olvasni hosszútávon. :)

Másfelől a 120 Mbit/s előnye nem igazán jön elő a fórumon, mert sok tényező befolyásolja.
Ellenben a Debian CD gyorsan iderepül.

Viszont torrent nem biztos, hogy szalad ennyire, feltéve, hogy nagy erőkkel próbálja hajtani az ember. :)

Hozzáteszem, nem biztos, hogy rendelkezésre állása feltétlenül magas szintet üt meg.

Emellett jó választás lehet, ha nagyobb sebességre van szükség, amennyiben adott területen elérhető egyáltalán.

hivatalosan 80/25-ös, gyakorlatban 90/28-as net mögül azért annyira nem tűnik nagy durranásnak a 120-as drót... ráadásul az enyém ethernet, nem kábelmodem.

de nagy durranás, a T után...
Erről szól a topic.
:)))
A kérdezőnek válaszoltam, ha van lehetősége váltani akkor tegye meg.
Jó éjszakát gyerekek!!!

Nincs baj a T-vel, csak kábel vagy optika kell tőlük (link). Nekem az előbbi van (15 Mbps és stabil), és nagyon nem irigykedem a UPC-re, mert itt nem kell kínlódni a torrent verziókkal sem. ;)
--
http://www.naszta.hu

Mondjuk nekem egyaltalan nem a sebesseggel volt bajom, bar ez az egy megabit tenyleg tulzas. Nekem arra van szukseg, hogy a nap minden masodperceben legyen net, ne szakadozzon stb. Eddig ezt a T tudta, most mar nem..

Ez két dologtól lehet:
- beázott a kábel (kevésbé valószínű, de előfordulhat)
- az adott trunk kábelen jelentősen növekedett az eladott ADSL-el száma, ezáltal nőtt az áthallás (interferencia) emiatt csökkent a hasznos átvitel (több megy el hibajavításra).,

ráadásul az enyém ethernet, nem kábelmodem

Ennek milyen pozitív, gyakorlati következménye van egy háztartásban? Kösz.

ugyanazt a rendelkezésre állást sokkal kisebb költséggel lehet megvalósítani, ergo nagyobb esélyed van rendes szolgáltatásra ethernetnél, mint kábelmodemnél. másrészt nem város méretű antennát építesz ethernetből, ergo ha egy ponton megszakad az árnyékolás, nem áll le a fél kerület.

ADSL-en esélyed sincs erre a sávszélességre, DOCSIS talán meg tudja közelíteni (nem néztem, hol tart), nincs x+1 eszközre szükség (kevesebb hibaforrás), egyszerűbben lehet üzemeltetni, még akkor is, ha PPPoE-t is rak rá a szolgáltató.

vdsl tudja.

legyen sajat domainneved :-) mert azt (a jovoben) oda viszed, ahova akarod...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Van tobb is, itt most nem errol van szo.

Tárhelyre nem tudok megoldást, de az email cím esetén egy időutazás segíthet :D :D . Szóval visszautazva a Tiszanettől kell dial-up netet venni postafiókkal, majd egy idő után lemondani a netet, de az emailcímet meg kell tartani. Túl kell élni a beolvadásokat (Tiszanet->Axelero->T), és megvan a használható email cím, havi 360 HUFért.

Komolyra fordítva: kissé furcsállom, hogy elég sok szolgáltatónál nincs lehetőség CSAK email fiók előfizetésre. A T-nél tutira nincs, sőt a fentiek alapján kiderült, hogy én már csak egy megtűrt csoda vagyok náluk, ezzel akkor szembesültem, mikor szerettem volna még egy emailcímet, és közölte velem a rendszer meg később az ügyfészolgálat is, hogy nem vehetem igénybe a szolgáltatást, mert nem vagyok ügyfél :) A plusz fiók egyébként a tvnetwork-digi átállás miatt kellett, mert a tvn adott alapból hármat, a digi meg a szükséges csomagban csak egyet. Viszont náluk sincs olyan, hogy plusz emailfiók felár :(, pedig az ügyfelük vagyok.

a tapasztalat azt mutatja, hogy erősen csökkenő az igény az elérési szolgáltatói email címre. ugyanilyen webtárhely szolgáltatás meg érdeklődés hiányában elhalálozott nálunk.

Mondjuk nem csodálom. Hamar rájön az ember, hogy ezzel elég könnyen hozzáköti magát a szolgáltatóhoz, ami nem biztos, hogy szerencsés dolog, mert szolgáltatót váltva rendszerint fejfájást okoz... :(

Én mondjuk eddig igényeltem a szolgáltatótól címet, de max. olyankor használtam, amikor nem volt kedvem freemail vagy gmail címről írni valakinek, de hosszabb távon nem számított a dolog...

mondjuk nem is értem, mi előnye van egy szolgáltatói emailcímnek egy gmail, gmx, stb. -vel szemben...

Kevésbé van "free mail" érzete? :)

Amúgy kell egy saját domain és nincs vele gond.

Lehet, hogy akkor kezdte el használni, amikor ezek még sehol sem voltak...


suckIT szopás minden nap! WTF, FBI-backdoor az OpenBSD crypto frameworkben?!

egyrészt, hogy van, másrészt a freemailnál azért stabilabb, harmadrészt a szolgáltató tud értesíteni, ha az ügyfelet érintő dolog történik.

a harmadik esetre egyreszt beallithatsz third-party cimet is, illetve a szolgaltatos cimet is tudod kulso cimre forwardolni.

t

Azért a szolgáltató saját hálózatán belül biztosabban tud értesíteni, mint a nagyvilág egy mási csücskében lévő gépre küldendő emilben...

mondjuk nem is értem, mi előnye van egy szolgáltatói emailcímnek egy gmail, gmx, stb. -vel szemben

Én kiütéses leszek a webmail felületektől. (Lehet, hogy a nevezettek támogatnak IMAP-ot; fogalmam sincs.) Az alternatíva persze nem a szolgáltatói, hanem a független IMAP fiók.

Milyen faja dolog is rájönni, hogy "ja, az a fontos mail az otthoni gépemen van csak meg, és az most nem érhető el, mert...".
Eyy-két webmail-nek csúfolt f0stól nekem is herótom van (eklatáns példája a f0snak a sogo nevű "izé"), de a vastagklienses mókától méginkább... Persze ahogy mondani szokás de gustibus non est disputandum...

A kettő nem zárja ki egymást.

Mármint a rendes levelezőkliens + IMAP és a webmail, különösen, ha az is ugyanarra az IMAP szerverre kapcsolódik.
Ez lenne a lényege. :) - mármint az IMAP használatának.

En ugyfelkent is megturt embernek erzem magam naluk, az utobbi honapokban volt legalabb felszaz bejelentesem, szoval eleg turelmes voltam, mielott betelt a pohar.

Azért majd ha felmondasz náluk (ha...), én a helyedben megpróbálnám azt, hogy a postafiók maradjon, hátha van egy kis adminisztrációs kiskapu :D. Úgy kezdeni, hogy csak a netet akarod felmondani, a postafiók maradjon, és majd reagálnak rá valamit :)

Szerk: bár lehet, hogy ezen már túlvagy, ujraolvastam a topikot.

Azt mondtak, hogy ha fizetnek erte, akkor sem tarthatnam meg. Nem feltetlenul az zavar, hogy nem tudnak elerni ezen a cimen, hanem a lehetoseg, hogy mas hasznalhatja ezutan.

Ez elég fura. Rokonomnak volt két váltása is, mindkét címét megtarthatta, webmailen keresztül használja őket a mai napig. Igaz, nem T-ről volt szó egyik esetben sem.

lehet, hogy csak a szolgáltató elfeledte purgálni az accountot...

melyik varosban tortent?

--
Dropbox:
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5

Debrecen

Mióta a T optikán szolgáltat stabil nálunk... korábban a rézalapúval szíttam eleget.

Most kivizsgaltak az ugyet es azt mondtak, csak 1 megabites csomagot tudnak biztositani, mert rossz a vonal (mindez egy nagyvaros centrumaban). Evekig ment a 2MB, most ugy tunik romlott a helyzet (?). Ugy dontottem, otthagyom oket, megnezem mit nyujt a UPC.

Ez a szokasos lerazo szoveg. Ket dolgot tehetsz, vagy cseszteted oket ot percenkent, vagy valtasz. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

A csesztetes mar megvolt, sztem van mar vagy 50 bejelentesem, ketszer modositottak a szerzodest az utobbi fel evben, adtak ket modemet, hogy cserelgessem, ezen kivul kijottek, lecsereltek amit lehet, uj portra raktak stb. A szerelo a kovetkezoket tanacsolta:

a) koltozzek kozelebb a kozponthoz
b) koltozzek a szomszed utcaba, ott mar jo a net
c) koltozzek lakotelepre, mert oda megeri behuzni a kabelt nekik..

kérjél valakitől teljes hurokátengedéssel internetet, innentől majd ő fogja rugdosni helyetted a T-t :-)

Kérni kérhet, aki megkapja a drótot, az mér rajta egyet (mert nem hülye), és azt mondja, hogy ezen a dróton ennyit fogok tudni adni, köll, vagy sem?

És te mit tanácsoltál a szerelőnek? :-)

Nálunk, újépítésű lakásban, ahol a háznak szerződése van a T-vel (más vezetékes szolgáltató 10 évig nem teheti be a lábát):
15 MBit-re fizetünk elő, ADSL + IP-tv.
Ha megy mindkettő TV, akkor csak 0,5-1 Mbit van, ha az egyiket kikapcsoljuk, akkor 3-4, ha mindkettőt kikapcsoljuk, akkor néha 10 is.

Frankó, mi?

Ez a UPC digiTV+kabelnetre ugye nem ervenyes?

Nem. Ott nem ADSL, hanem DOCSIS a "bűvszó", de ott is elég masszív korlátok vannak, minthogy a fel/le csatornákat a TV-s csatornák rovására lehet bővíteni - természetesen csak a berendezéek adta határig, ami azér nem egy utp-s szolgáltatás...

én jól megverném azt, aki kizárólagos szerződéseket köt a szolgáltatókkal.
egyébként meg engem nem izgatna, ha egy szolgáltató bekötése nem okoz különösen nagy sérelmet, azt a lakóközösség tűrni köteles. a háznak szerződése van a t-vel, te meg bekötteted azt, akit akarsz.

hmm. ha a ház kivitelezője a teljes kábelezést (gyengeáram, beléptető/kapucsengő) a T-vel csináltatta meg, és Ő - mint üzemeltető - kötött szerződést, akkor jogos a dolog. Neked nem muszáj odaköltözni...

az üzemeltető a saját hatáskörébe eső dolgokról köthet szerződést. az, hogy én kitől veszek távközlési szolgáltatást, nem az üzemeltető hatásköre.

ez a vélemény nyilván csúszhat akkor, ha a t. lakó olyan, mint az átlag magyar, aláír mindent olvasás nélkül, de az az ő baja.

hm, adslnel pedig kulon vlanban van az iptvs halozat, meg a netes forgalmad. jelentsd be.

sajnos t-kabel eseteben egy halozaton mennek, mert a vlan nem megoldhato (bugos valamelyik oldal..., ami azert durva, mert cisco az stb meg a modem is.)

Az a gyanúm, hogy nem igazán számít a VLAN, ha egy fizikai közegen megy keresztül az egész.

Vagyis ha egy bejövő kábelen lóg az IPTV és a net is, a kettő által használni szándékozott sávszélesség pedig túlmutat a szolgáltatás adta lehetőségeken (elérhető sávszélesség), akkor bukta.

...én megkérdezném tőlük, nem tudnak-e mégegy kábelt húzni valamelyiknek, mert így vicces a dolog... illetve az is jó, hogy oldják meg, de szűnjön meg a probléma. :)

Szerk.: Esetleg külön névre kell rendelni a netet és az IPTV-t, ha nincsenek összevont kedvezmények... viszont lehet, hogy beépülne az árba mégegy fővonal "fenntartási költsége", így felejtős... már ha egyáltalán tudnak adni (csak-csak).

akkor bukta, persze. de ahova kotnek iptvt, ott ra szoktak hagyni rendesen, ugyanis a hdtvs vod elvisz lazan 15 megat, igy vlanonkent szoktak savszelt szabalyozni.

Nem vagyok tisztában az ADSL technológia aktuális lehetőségeivel ill. határaival (nyilván egyéntől/helyszínyől is függ).

Csak azért írtam a fentieket, mert úgy olvastam ki a fenti üzenetből, hogy ~ 10Mbites netre fizettek elő.
Ha ezt tartani szeretnék két IPTV használata mellett, amelyik egyenként használ mellé x megabites csatornát, akkor 10 + 2x megabites sebességet kellene bírnia az ADSL hálózatnak... ami nem lehetetlen, de biztos, hogy képes rá?

Szerk.: Igaz, társasház esetén viszonylag egyszerű a helyzet.

igy kotik be oket altalaban, pont, ahogy irtad: 10 + epszilon.

ITU G.992.5 (ADSL2+): 24Mbit/s le, 1Mbit/s föl. Ez gyártófüggetlen maximum, az Ericsson cuccokal rövid előfizetői szakaszon működő ITU G.992.5 Annex M tud 28, illetve 3.5Mbit/s-ot is.

Köszi. A 24Mbitet egyébként mekkora kábelhosszon képes nyújtani?

Gondolom ez társasháznál nem korlát, csak családiházas környezetben.
/Ott simán vannak fél- 1km-es kábelek is, egy takóházban azért sokkal jobb a helyzet... ha jól gondolom, ott képesek a maximumot is nyújtani./

digi?

3500 Ft/hó: 40/15 (15/5 garantált)

(de csak akkor, ha előtte a tvnetwork már kiépítette az optikai hálót; mert azt veszi át a digi)

UPC-re gondoltam, nem tudom a diginek mennyire jo az ugyfelszolgalata, de hatha a nagyobb ceg jobb ebben.

A céges UPC az otthoni Digi. Mindkettővel volt már szívás, nagyjából ugyanaz ügyfélszolgálat terén: egyik sem kapkodja el a dolgokat. A digi talán egy kicsit jobban igyekezett - a UPC-nél a céges előfizetés bekötése 3 hét volt (ahhoz képest hogy másnapra ígérték).
-------------
I don't want to achieve immortality through my work... I want to achieve it through not dying. - Woody Allen

Most nezem amugy, h ebben az utcaban nincs is itt Digi, szoval az a lehetoseg kilove.