Anatomy of a Red Hat Linux Developer

A RedHat bugzillaban keresgelve akadtam erre a tortenetre. Ugy tunik, a HUPon nem szerepelt korabban.

Egy RPM bug sajatos tortenete

Bug 119185 - if rpm exits in mid-transaction, the RPM data base can be left in an inconsis...

A fejleszto utolagos beszamoloja

Anatomy of a Red Hat Linux Developer

Jeff Johnson

Hozzászólások

az FBI-nál meg van egy Jeffrey Johnson! :)

/me felveszi a 100 dollárot

No rainbow, no sugar

ez a jeff tenyleg egy moron. Bar en nem az RH-nel fejlesztek, de imho egy szoftvernek korrekt modon kene valaszolni a lame userek inputjara is...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

attol meg egy elegge megcsomorlott ember, ugy erzem

And by what right to I say these things? I preobably maintain more packages than the entire Red Hat developement team have installed on their entire network. I've been on the bleeding-edge of IT for about as long as Bill Gates has even owned a computer.

So why aren't I rich? Because money is scraps of paper, same as certifications. Scraps of paper are what school janitors collect off the floor, NOT what those of any merit in this life get paid by. Money is the currency of fools - obtained fast, spent fast, but obtaining you NOTHING.

nem jott be neki az elet, most meg rantel.

nem mondom, hogy a penz MINDEN, es mindent ala kell rendelni neki, de akar tetszik, akar nem, penzert lehet ruhat/kajat kapni a boltban. ha az ember csaladot akar, akkor mar bejon egy eleg nagy szorzo a megelhetesbe*, es nem art, ha van mibol.

*: termeszetesen fugg az egyeni szocializalodastol is, es minden tiszteletem azoknak, akik gyereket vallalnak 200 bruttobol (mondjuk 2 tanari fizetes). nem tudom, hogy hogy csinaljak.

Errol az a felmeres jutott eszembe, amikor kulonbozo tarsadalmi (es kereseti..) osztalyokba tartozo emberektol megkerdeztek, hogy mennyi penzbol jonnenek ki jol. Nagyjabol mindenki az aktualis jovedelme + 20% koruli osszeget mondott. Attol fuggetlenul, hogy 70, vagy 500 bruttot kerestek eppen :)

Szerk.: persze ez nyilvanvaloan sok mindentol fugg, a fovarosban akarsz ennyibol kijonni, vagy videken, van-e mogotted stabil csaladi hatter, akik, - peldaul a gyerekvallalasban -, be tudnak segiteni anyagilag, logisztikailag :) (suliba vinni a gyereket, vigyazni ra napkozben, ha mindketten dolgoztok, stb)

ja, teny, ha van hatter, az sokat segit.

a +20% meg erdekes dolog. en ugy gondolom (bar meg nem sikerult sajnos elernem :)), hogy van egy hatar, ami felett a fizetes mar nem tud motivalni. egy pontig nagy motivalo (hisz ha nincs enni se, vagy nem tudsz nadragot/cipot venni), utana viszont mar egyaltalan nem. en a kihivast keresem a munkaba, valaki jol megfogalmazta multkor, hogy onmagaban egyik sem jo, komplex motivacio kell.

+1

Korrekt a sejtés. Szerintem nem a jövedelem okozza a törést, hanem a vagyon. Ha minden meglett amire vágytál, onnan az addigi jövedelmed már bőségesen fedezi a fenntartást és szinte nullára redukálódik a motivációs ereje. Ez egy krízis az életben, ha valaki ezt rosszul éli meg, arra mondják, hogy "a pénz elvette az eszét" - pedig nem a pénz vette el, épp ellenkezőleg, az abból való kiábrándultság.
De van aki soha nem ábrándul ki, ismerek olyat aki öregen és gazdagon is jövedelemben és pénzben méri a boldogságot, szóval azért erre is van remény.

Mindenesetre ha valaki azt mondja, hogy őt nem motiválja a pénz, én már abszolút el tudom hinni.

Dr hupdiplomás házipszichológus :)