"Élet" a konzolon?

Fórumok

Sziasztok,

Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a blogba.
A blog tulajdonosa az alábbi linken: http://kmandla.wordpress.com/2009/03/15/so-predictable/. Egy frissítés miatt nem tudja használni az xet a gépén. Kissé felületesen de átfutottam az utána lévő bejegyzéseket. Végül odáig jutott a srác hogy 1 éve nem használ xet a minden napokban. Így az egész blogja egy kissé viccesen fogalmazva túlélő bloggá alakult :D.
Nekem ez felkeltette az érdeklődésemet és filóztam hogy én túl tudnák e élni egy ilyen eseményt. Ki próbáltam néhány általa említett megoldást és arra jutottam hogy egyáltalán nem.

Az lenne a kérdésem hogy: Ti tudnátok e élni konzolon a mai világban?

Hozzászólások

mert linux-os gép nálam csak konzollal megy, a win meg nem arról szól.
Egyébként jó dolog képeket nézegetni, normális felbontásban, normális színmélységgel ...

Én is framebufferrel tolom az X-et. Ebbe semmi különleges nincsen. Max annyi hátránya van, hogy csak 16 bites színmélységet tudtam beállítani, mert bugos a driver.

--------------
Használj GoboToolt!
http://hup.hu/node/96556
:::Az #1-es sorszámú nem hivatalos GoboTool felhasználó

namost ha az X-et csak arra használom, hogy több terminál ablakot tudjak indítani, akkor én túlélném?
tbird helyett nem volna nagy meló visszaszokni muttra, ircelni most is scrollZ-zal ircelek, böngészni szoktam links-sel.
switchnek, routernek karakteres a cli-je. kedvenc editorom a vim.

egyedül pornót nem jó nézni libaaa-val...:)

A browser miatt nem tudsz. Persze attol fugg, mit nezel...

Egy idoben probalkoztam ezzel, maganyos hely picit a konzol... De sokminden megmaradt.

Irc-elni rendszerint irssi-vel irc-elek, az editorom a vim, nagy projektekre is, zenet most is mplayerrel jatszok le foleg; egy csomo custom szoftverem specko txt-fajlokat olvas be, barmi batch-dolog (sok fajl atnevezese, stb) kell, terminal. Szoval nem lehetetlen elni konzolon, de nem kenyelmes, meg nem izgalmas vizualisan.

OFF:
A java majd eljut oda, ahova valo, az ugynevezett multba :) COBOL rendszereket se kell naponta pofoznunk mar szerecsere.

(Meg persze egy csomo nagy cegnel megmarad, mint letorolhetetlen pup a haton, meg az oregek nem ertik, miert nem ertekelik a fiatalok ezt a csodalatos rendszert... bar... mar most is ez megy, pedig NagyZ nincs is meg 40 :D)

OS X-en a tiszteletbol - meg hogy tudj futtatni eclipse-t ha perverz vagy - include-olt java viszont latvanyosan nem hozza a primet, a gif meg meg mindig mukodik. :)

én nem biztos, hogy örülnék a cobolnak, de azok a vasak, amin anno cobolt toltak, azok most is megállnák a helyüket sok szempontból.

ha kidobnád a jávát, én hajítanám utána ezt a fostos pc architektúrát... Ennél a majd' 20 éves sparccenter 2000-es is korszerűbb volt utcahosszal...

Kb 2004-ig 80x25 konzol huszar voltam, elvbol. Akkor is csak azert raktam fel X-et, mert kellett a munkamhoz. Manapsag mar X-ben toltom az idom, mert oregszem es hobbybol sokat butykolok olyan dolgokat, amihez azert nem art egy grafikus felulet (gui alkalmazasok, weboldalak, stb :P).

Ennek ellenere, ha vissza kene ternem a konzolhoz, nem okozna tulzott megrazkodtatast: linuxos palyafutasom nagyreszet eleve ott toltottem, kb hazaernek.

Nos fallout3 fanatizmusom odáig romlott ,hogy eljátszottam a gondolattal, hogy a játékból megismert informatika mennyire lenne használható napjainkban? (tudom, súlyosan agykárosodott vagyok, de mint gyakorló elmebeteg élveztem :D)
- Konzolos felület zöldben
- links,pine,vi,stb...
Eredmény: állati fun. De meglepő módon a grafiksu felületnek szokott szememet természetesen zavarta a dolog hosszú távon, ellenben olyan, mintha a hungária körútról kirándulsz pár napra a hegyekbe. Nincsen "városi zaj", úgy mint flash, felugráló,izgő-mozgó reklámok, a tartalmak a hatékonyság jegyében pure jelennek meg a levelekben, weboldalakon....
Meglepődtem, hogy annó milyen békés életünk volt (én is konzolon kezdtem :D), és mekkora IT szmogban élünk...

--
A hosszú élet titka, hogy csak F8 után nyomd meg az enter-t.