Hallottátok ? : "A Microsoft szerint élete vége felé jár a Linux"

 ( thomek | 2010. november 22., hétfő - 22:50 )

A Linux napjai meg vannak számlálva. Legalábbis ezt állítja a Microsoft oroszországi képviseletének elnöke, aki szerint a nyílt forrású operációs rendszernek egyszerűen nincs jövője az országban, amely éppen most gondolkodik egy saját, de inkább a Windows-ra hasonlító alternatíva kifejlesztésén.

"Észben kell tartanunk, hogy a Linux nem egy orosz OS, ráadásul az életciklusa vége felé tart", közölte Nikolai Pryanishnikov, a Microsoft Oroszország elnöke az új rendszer kifejlesztéséről szóló híreket kommentálva. A vezető szerint Oroszország számára "nem az a legelőnyösebb megoldás, ha egy már meglévő operációs rendszer másolatát készítik, amely rengeteg időt és pénzt emészt fel" - utalva arra, hogy - legalábbis szerinte - a tervezett, Linux-kernelen futó, de valójában a Windows-t másolni és helyettesíteni próbáló új rendszer kifejlesztése nem lenne kifizetődő.

Oroszország még október végén jelentette be, hogy egy új, saját operációs rendszer kifejlesztését tervezik, amely nem csak közvetlen konkurense lehet majd a Microsoft Windows rendszerének, de végső célja a redmondi rendszer kiváltása lesz az országban. A 4.9 millió dolláros költségvetéssel dolgozó projekt eredményét elsősorban az orosz közigazgatás és oktatási rendszer hasznosítaná majd, de vélhetően a hétköznapi polgárok körében is számos felhasználóra találhatna.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://seattletimes.nwsource.com/html/microsoft/2013451325_microsoft17.html

"..One shareholder asked whether Microsoft should break up the company, which had been suggested in a recent report by Goldman Sachs.."

hol lehet fogadásokat kötni? :] csak vicceltem.

lehet, hogy az oroszok nem feltétlenül szeretnék ha a számítógépeik az iráni atomprogram számítógépeinek sorsára jutnának a 'neadjisten' helyzetben, míg a 'tudjuk ki' (helyi képviselője) pedig de.

:))

----------------
...jönnek a gépek, a szemükben nincs harag...

s/x/s


No rainbow, no sugar

Igazából ez a klasszikus Orosz mentalitás, ami tegyük hozzá, hogy már bebizonyította, hogy nem működik. Az Oroszok mindig fel akarják találni a Spanyol viaszt. Abból indulnak ki, hogy egy már működő X termék helyett próbáljanak készíteni egy X+Y terméket úgy, hogy az X termék a saját országukban ne működjön tovább.
Ehelyett az Amerikai hozzáállás az, hogy maradjon meg az X termék, csak az általa szerzett profitból részesüljünk mi is:-)
Ezen dolgozik a májkrémszoft gőzerővel, és nem is sikertelenül, mert mit tudjuk a Linux "ingyenessége" óriási profitot jelent.