Részletek a fiktív naplómból

Május 13. Ma esett egy kis eső, nem baj, ráfért már a talajra, májusi eső aranyat ér. Jó idő van, láttam szivárványt is. Szeretem az esőszagot. Holnap azt hiszem kimegyek sétálni.

Május 14. Séta közben szarrááztam, dél óta folyamatosan esik az eső. Néha áramszünet van pár percre. Semmi gond, ilyenkor ez megesik. Ha holnap is ez lesz, be kell tartalékolnom hétvégére a boltban.

Május 15. Szakadatlanul esik. Az árkok tele, már csak terepjáróval lehet közlekedni. A boltban rettenetesen sokan voltak, már le van rabolva minden polc. A hétvégi kirándulásnak lőttek. Helyette nézhetem az ablakon az esőcseppeket, vajon melyik nyer.

Május 16. Utálom az esőszagot. Még mindig esik. A rádióban bejelentették, hogy a KRESZ-ben külön kategóriát kap a városi motorcsónakközlekedés. Lakott területen belül 20, azon kívül 30 kilométer/óra a sebességhatár. Áram a nap nagy részében nincs, generátorról működik minden. Már nem sok gázolaj maradt.

Május 17. Felköltöztem a padlásra. A tetőre kimenve kitűnően tudok halakat fogni. Egészséges étel. Az általános iskola tornatermét mától hivatalosan Egerszegi Krisztina Olimpiai Úszóközpontnak nevezik.

Május 18. Meguntam a halakat. Még mindig esik. Csónakot eszkábáltam, beköltözök a templomtoronyba.

Május 19. A harangzúgás miatt lehetetlen aludni. Lanyhul az idő, ma csak 20 órán át esett. A rádió
közlése szerint idén már nem kell aggódnunk a Balaton vízszintje miatt. A tudósok felmérése alapján a legközelebbi problémás év 2025 lehet. Az Alföld át áll hosszú távon a rizstermesztésre.

Május 20. Elállt az eső. Pedig már kezdtem kiszáradni. Csónakázhatom haza.

Hozzászólások

Pedig májusi eső aranyat ér! :)

No rainbow, no sugar