A Sun megkapta a második Microsoft részletet

 ( trey | 2005. április 15., péntek - 17:06 )

Tavaly áprilisban egy hosszú pereskedés (Java) és ellenségeskedés végére tett pontot a Sun és a Microsoft között köttetett megállapodás. Akkor a felek abban egyeztek meg, hogy egy 10 éves szerződés keretében a Microsoft 1.95 milliárd amerikai dollárt fog fizetni a Sun-nak különböző jogcímeken. Most megérkezett a második részlet a Microsofttól.A szerződés úgy szól, hogy az MS a 10 éves időszak alatt 700 millió USD-t fizet a Sun-nak az antitröszt perek miatt, további 900 milliót, hogy megoldódjon a köztük levő szabadalmi vita és ezen felül 350 milliót fizet a két cég közösen egymásnak azért, hogy kölcsönösen felhasználhassák egymás technológiáit. Az MS kifizeti a 350 milliót most, a Sun pedig akkor, ha a későbbiekben felhasználja az MS technológiákat.

Az MS most 54 millió USD-t fizetett a Sun-nak azért, hogy 1 évvel meghosszabbítsa a köztük fennálló szabadalom megosztási szerződést.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Helyes, fizessenek csak. :) A Sunnál jobb célokra fordítódik az a pénz. Olyan fejlesztésekbe mint Solaris meg Java. A Sun a Solaris kódjának megnyitásával nagyon sokat lendít az open source közösségen szerintem. És nagyon szép az is, hogy komoly szoftvereket tesz elérhetővé magánfelhasználásra, mint például a tanulás. Ingyen le lehet tölteni pl. a Sun Java Studiot. A Microsofttól is voltak olyan hírek, mely szerint lesz Visual Studio ingyen oktatási célokra, de nem tudok róla, hogy ez megvalósult volna eddig,

Nem hallottál a Campus-ról?

és Te nem hallottál a campusról? ;)

ui a kormány milliárdokat fizet az ms-nek a campusért. asszem nem ezt hívják ingyenesnek.

Az un. MSDNAA program kereteben az osszes muszakis felsooktatasi intezmenynek (az egesz vilagon?) ingyen van minden. (windows2003server, visual studio, sql server, isa server stb.)

Aki ismeri az MSDN elofizetest az tudja mirol beszelek.

Emiatt pedig kenyszeritik oket, hogy azt tanuljak meg a gcc / anjuta / kdevelop miegyeb helyett, mert a tanarok visaul studiot tudnak.

Ez a beetetes.