postgres migralas (32bit 8.3 -> 64 bit 8.4)

Sziasztok!

Volt egy 32 bites gep, 32 bites OS-sel, rajta 8.3-as postgresql egy adatbazissal. Kidolt alola a vas. Ezt szeretnem az uj gepemre 64 bites OS-en 64 bites 8.4-es postgresql-el hasznalni. Azt tudom, hogy ha dump-olnam egy SQL scriptbe, akkor konnyen at tudnam tenni. A gond az, hogy file szintu backup van a regirol. A problemat tovabb bonyolitja, hogy egy masik tablespace-t hasznaltam, nem a default-ot (az akkori /home particiora), szoval nem csak a /var/lib/postgresql-en beluli reszt kell atmenteni, hanem a masikat (mind2 konyvtarszerkezet megvan).

Probaltam az uj gepre 8.3-as postgres-t telepiteni,(leallitas utan) felulirni a /var/lib-en beluli reszet, es a /home-on beluli reszt, de nem hajlando elindulni utana (arra panaszkodik, hogy az encoding-ot nem tudja megallapitani, ami egyebkent mindenutt UTF8). Ha menne, akkor tudnam dump-olni, amit mar megenne a 8.4 is.

Milyen lehetosegem van az adatok attoltesere?
Be tudnam bootolni a regi winyorol a rendszert, de elegge maceras, mert szet kell szedni a winyok miatt, szoval szeretnem elkerulni. Van valami SW-es megoldas erre?