EPSON nyomtató gazdaságos használata

 ( Ogmet | 2010. január 13., szerda - 9:45 )

Adott egy EPSON SX415 tintasugaras nyomtató kifejezetten fotó nyomtatáshoz. Miután kifogyott a vásárláskor eredetileg benne lévő gyári tintapatron, a további használatára két lehetőség van. Szeretném, ha tapasztalataitokkal, véleményetekkel segítenétek a helyes döntésben.

1. Vagy veszek eredeti patront, de akkor állandóan spórolni kell a tintával, és előfordulhat, hogy két hónapig be sem kapcsolom a nyomtatót, ebben az esetben bele is száradhat a tinta. Megfordul az ember fejében, hogy talán nem is volt érdemes nyomtatót vásárolni, hisz színes fotókat bizonyos üzletekben is lehet nyomtatni sokkal olcsóbban.

2. Veszek után gyártott, olcsó patront, és bátrabban lehet nyomtatni. 2-3 naponta a beszáradás megakadályozása érdekében elegendő nyomtatni? És erre eleget tesz, ha 1 cm x 1 cm-es színes képet nyomtatok?

Szerintetek mennyi ideig bírhatja után gyártott patronokkal a nyomtató? Ha két évet kibírna, az már mindenképpen hasznos az eredeti tintapatron használatával szemben, hiszen az előző esetben alig használnám, így meg legalább még használva is lenne.