UHU-Linux 1.2-rc3 (Mascarpone)

 ( trey | 2005. január 28., péntek - 8:31 )

"Megjelent az UHU-Linux 1.2 harmadik kiadásra jelölt verziója.

Figyelmeztetés
-----------------

Az UHU-Linux 1.2-rc3 egy fejlesztői verzió, munkapéldány, tehát nem stabil disztribúció. A rendszerrel kapcsolatban ennek megfelelően semmit sem garantálunk. Erről részletesebben olvashatsz FTP szerverünkön az iso image-ek lelőhelye melletti README fájlban, valamint a telepítés megkezdésekor.""Letöltés
--------

Az UHU-Linux 1.2-rc3 az alábbi címekről tölthető le:

ftp://ftp.uhulinux.hu/uhu/dev/1.2-rc3/
http://download.uhulinux.hu/uhu/dev/1.2-rc3/
rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/dev/1.2-rc3/

Főbb változások az UHU 1.2-rc2 (Rost) óta
-------------------------------------------------

- Az uhu-automount a rejtett partíciók tartalmát is csatolja /media alá.

- Gnome indításakor a gnome-volume-manager is életre kel a háttérben, amely adathordozó behelyezése esetén megfelelő alkalmazást indít el. A viselkedés a Gnome Vezérlőpultban a Cserélhető adathordozók alatt állítható, illetve le is tiltható.

- A Gnome indulását követően a splash képernyő immár mindig eltűnik magától.

- KDE-ben alkalmazás-társítások javítása, valamint apró csiszolások az uhu-automount rendszerhez.

- Két új fájl, az /etc/sysconfig/mixer-settings-autoload és autosave segítségével megadhatjuk, hogy a hangkeverő beállításai betöltődjenek-e a boot folyamán, illetve elmentődjenek-e a rendszer leállítása során.

- Adaptec SCSI kártyák meghajtója által okozott elszállás javítva.

- A telepítés után ismét üres az /mnt könyvtár (rc2-ben a telepítő kódja volt megtalálható alatta).

- Néhány új Xfce plugin.

- A povray újra használható.

A korábbi változásokról, vagyis az UHU-Linux 1.1 és 1.2-rc2 közti főbb történésekről az FTP-szerverünkön, az 1.2-beta0, 1.2-beta1, 1.2-beta2, 1.2-rc1 és 1.2-rc2 kiadások könyvtárában olvashatsz bővebben.

Visszajelzések
-----------------

A fejlesztést konstruktívan elősegítő észrevételeket, hibabejelentéseket a dev@uhulinux.hu listára várjuk. Kérjük, levél küldése előtt győződj meg róla, hogy mondanivalód korábban még nem hangzott el. A listára feliratkozni, archívumát megtekinteni a lists.uhulinux.hu címen lehet. A
máshova (például webes fórumokba vagy másmilyen levelezési listánkra) küldött hibabejelentéseket nincsen kapacitásunk követni.

A végleges UHU-Linux 1.2 várható megjelenésének közelsége miatt immár csak az esetlegesen felmerülő nagyon súlyos hibák javításával tudunk foglalkozni.

A dev@uhulinux.hu levelezési lista a fejlesztés fóruma, komoly hangvételű lista. A rendszerrel kapcsolatos egyszerű felhasználói kérdésektől kérünk, kímélj meg minket!

A kezdo@uhulinux.hu a stabil UHU-Linux rendszert használók fóruma. Jelen fejlesztői verzióval kapcsolatban semmiképpen ne írj arra a listára!

Köszönjük figyelmeteket:

UHU-Linux Csapat"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

kb annyit jelent, hogy fejlesztoi verzional barmikor johet egy olyan frissites, amitol megzakkan a rendszered, es ha te tortenetesen eles kornyezetben hasznalod, akkor jol megszivhatod, ennyi :)
viszont stabil verzional ilyen elmeletben nem tortenhet, persze lehetnek veletlenek, de mig dev-nel mondjuk minden hetre jut egy, addig stabilnal evente max 1x 2x adodhat ilyen, bar 1.1-nel tudtommal nem torten ilyen affer

"Gnome indulását követően a splash képernyő immár mindig eltűnik magától."

Ez mitol van hogy neha eddig nem tette meg? :) Igaz nem UHU alatt, de ilyennel talalkoztam mar, es erdekes modon nem kovetkezetes: neha megteszi neha nem (ugy vettem eszre ha nem, akkor a kilepessel is gondok vannak neha percekig varakozik mielott feladja "magat" logout kerese utan).

A Figyelmeztetés címszó alatt többek között ezt olvasom: "Az UHU-Linux 1.2-rc3 egy fejlesztői verzió, munkapéldány, tehát nem stabil disztribúció. A rendszerrel kapcsolatban ennek megfelelően semmit sem garantálunk."

A megfogalmazás azt sejteti, hogy amikor végleges 1.2 release elkészül, akkor bizonyos dolgok garantáltak lesznek. Éspedig mik? Ugyan én örülnék a legjobban, ha egyszer látnék egy olyan szoftvert, ahol valamire van garancia, de inkább az az érzésem, hogy csak egy óvatlanul megfogalmazott mondatról van szó. De ne legyen igazam :)

gondolom elsosorban arrol van szo, h ismert hibak a kiadas pillanataban nincsenek a stable kiadasban

Hehe :) Szerinted pl a Microsoft mit *garantal* ? Ertve itt azt, hogyha megsem az van, akkor karterites, stb stb ... Szerintem annyira kar lovagolni a szavakon ... Amugy egy software-re soha nem is lehetne tokeletes garanciat vallalni, pont azert mert pl egy atlag PC egy masik atlag PC-tol szamtalan ponton kulonbozik (CPU, alaplap, stb stb), es tutko hogy lesz legalabb egy gep, amin pl egy OS komplexitasu szep nagy software valamelyik resze problemaba fog utkozni ... Ezen nem igazan lehet segiteni, meg eleve amit ember alkot az sose lesz tokeletes. Max torekedni lehet erre :)