StarOffice 6.0 letölthető a Mandrake Club tagoknak

 ( trey | 2002. március 26., kedd - 9:58 )

A StarOffice 6.0 a SUN népszerű irodai csomagja letölthető a Mandrake Linux Club Tagoknak. Mivel a StarOffice licencelési modellje megváltozott és ezután nem tölthető le ingyen, a MandrakeSoft úgy döntött, hogy a Club tagjainak ingyenesen letölthetővé teszi. Így azok a Club tagok akik "Silver" vagy magasabb fokozatú tagsággal bírnak, könnyen hozzájuthatnak a SO 6.0-hoz.

Hogy miért csak a "Silver" Club tagok juthatnak hozzá a SO 6.0-hoz? A válasz egyszerű. A MandrakeSoft egy licence szerződést kötött a SUN-al, minek értelmében a "Silver" fokozatú Club tagok megkaphatják a SO 6.0-t. Természetesen a MandrakeSoft minden egyes letöltött termék után licence díjat fizet a SUN-nak. A MandrakeSoft szerette volna, ha a "Standard" tagjai is hozzájuthattak volna a SO-hoz (extra díj fejében), de ezt a SUN nem tette lehetővé.

Hogy miért ez az akció? Mint írtam a MandrakeSoft bajban van, anyagilag rossz helyzetbe került. Meghírdette a Club programot és ezzel szeretne pénzhez jutni.A ZDNET-en megjelent egy cikk, miszerint a Mandrake felhasználók megharagudtak a MandrakeSoft-ra az új licence politikájuk miatt. Ezt a MandrakeSoft cáfolja, és azt mondja, hogy a ZDNET cikk szerzője ezeket az állításokat a MandrakeForum egyes hozzászólásaira alapozza. Viszont ha tényleg így van, akkor a Mandrake valóban nagy bajba kerülhet.

Az irodai csomag részei:

- StarOffice Writer (szövegszerkeztő)

- StarOffice Calc (számológáp)

- StarOffice Impress (prezentációs eszköz)

- StarOffice Draw (3D rajzoló program)

- StarOffice Adabas (felhasználóbarát adatbáziskezelő)

Új tulajdonsága a SO 6.0-nak az új XML alapú dokumentum formátum, amely drámaian csökkenti a file méreteket (összehasonlítva a SO 5.2-vel), továbbfejlesztett file filter, és OLE támogatás, melynek segítségével kiváló MS Office kompatibilitást értek el. Ezenkívül új font rendering, továbbfejlesztett felhasználói felület, jobb rendszerbe intehrálhatósát, sebességbeli gyorsulás, és számos javítás jellemzi.