Dell Vostro 1310, WD 320GB Passport Essential, Canon Power Shot A720 IS, Philips DVP 5990

Sajnos én vagyok az első.

Ellopott műszaki eszközeim(2009.09.03.):

Dell Vostro 1310 notebook (s/n: CC5PGW3J)
WD 320GB Passport Essential (s/n: WX20A5980121)
Canon Power Shot A720 IS (s/n: 2092B002[AA])
Philips DVP 5990 DVD lejátszó (s/n:KX1A0824232365)

Mindenről van számlám. A legfájóbb pont a laptop. Hála Istennek adatot nem veszítettem.

Lenne még egy filozofikus kérdésem hozzátok. A laptopot ccsatlakoztatták az internetre a lopás után, így sikerült a IP címét és a pontos be és kilépési dátumot megszereznem. Természetesen ezt a rendőrséggel közöltem. A IP cím inviteles tartományba tartozik. Ti ezen kívül mit tennétek még a helyemben?

Üdv: cd334

Hozzászólások

Bejelentenem a Notit a DELL hivatalos szervizbe, hogy elloptak. ( Ha esetleg meghibasodik a keszulek a szervizben tudjak hogy nem legalis uton kerult az illetohoz es tudnak intezkedni)

Szia,

A legalis modja ez. A rendorseg ki tudja kerni az inviteltol, hogy ki hasznalta az adott ip cimet az adott idoben. Magyarul, ha szerencsed van akkor meg van a tettes, es meglesznek a cuccaid. Mas kerdes, hogy a rendorseg nem szokta "szetszaggatni" magat, hogy ezt megtegye. Ugyan nem vagyok jogasz, nem akarok dobalozni a szavakkal, mindenesetre ha az elkoveto hasznalta a gepet, akkor gyakorlatilag megvan( feltetelezve persze, hogy az adott ip az mondjuk adsl vegpont es nem net kavezo vagy egyeb hasonlo hely), de ezt Te is konnyen ki tudod deriteni.

Sok szerencset!

mifelénk a húszonezres mobilt figyeltetik az összes szolgáltatóval,
mert arra várnak, kinek a kártyája kerül bele.
ebből kiindulva egy több százezer Ft-os laptopért ha nem szaggatja
szét magát a rendőr, akkor a pályát hagyja el, ugyanis nem alkalmas
a feladatát ellátni.

továbbá a vendéglátós helyek 70%-ánál működik kamerarendszer, melyek
1-3 hónapig tárolnak adatokat. a rendőr ezeket is lefoglalhatja a
bizonyításhoz.

(én sem vagyok jogász, csak ismerem a lehetőségek egy részét)
--
Sony Vaio &

Sajnos a valóság nem ez. Feleségem biciklijét el akarta lopni két cigány egy áruház elől. Kiment az operátor, és elzavarta őket, közben otthagyták a biciklit. A rendőrség telefonos bejelentésre közölte, hogy levélben, vagy személyesen tegyen felejelentést. Ezt másnap megtettük, de előtte MI szóltunk az áruháznak, hogy őrizzék meg a felvételt.
Egy hónap múlva beidézték tanúkihallgatásra a feleségemet, hogy mondja el a részleteket. (?????)
Itt kiderült, hogy egyáltalán nem folglalkoztak a dologgal, a kamerás felvételeken látszottak az elkövetők, akik visszaesők, már többször voltak bíróság előtt is ilyen ügyben, még lopott bicikliket is találtak náluk. De nem tudnak mit tenni...
Még egy hónap jön a levél, hogy a nyomozást megszüntették bűncselekmény hiányában, hiszen a bicikli megvan...

Na ezek után sok értelme nincs a rendőrségre időt pazarolni. Ha akarnának se tudnának eredményt felmutatni, (még politikai ügyekben is csak hazug, koncepciós bizonyítákok vannak, mert nyomozni még ott sem tudnak), DE NEM IS AKARNAK. Ez a valóság, de azért sok sikert mindenkinek, aki bízik még.

(u.i.: más esetek is vannak, amik a fentieket igazolják)

akkor az intézkedő rendőr / komplett laktanya ellen lehet feljelentést tenni, szolgálati vétség miatt (tettenérés volt, így a bűncselekmény elkezdődött, csak nem tudott megvalósulni), ugyanis ezzel az indokkal nem zárhatná le a nyomozást, az ügyész felé pedig köteles vádemelési javaslatot tenni.
a 107-re tett bejelentés ugyanolyan kivizsgálandó mérlegelés nélkül, mintha személyesen tennéd meg.
baromira kíváncsi volnék, hogy a T. rendőrkapitányod miért nem tud rendet tartani a saját disznóóljában, ha ez a felállás van felétek.

a kameráról jut eszembe: maximum 3 napig lehet őrizni az "átlag" felvételeket, a pénzügyi dolgokról készülteket pedig maximum 30 napig. baromi nagy mázlitok volt, ha 3 napon túl is megvolt a videofelvétel, de a készítő ezzel ne nagyképűsködjön, mert meghurcolják érte.

még megkérdezném az intézkedő rendőrt, ha az ő (gyerekének) bicaját akarták volna így lenyúlni, tettenérés után mit tett volna ? ja, hogy akkor másképp intézzük ? értem. ebben az esetben viszont kifüggesztek egy táblát a bringára, hogy:
"Vigyázz! Nagyfeszültség, érintése életveszélyes!"
és innéttől ne merjen ügyész kérdezni: Miért ? Milyen jogon ?
a szélsőségektől visszakanyarodva: egy szép estén fuss össze az elkövetővel, oszt' ruházd meg úgy istenigazából, hogy rájöjjön: nem való a közösségbe. kapucnis pulcsi, kendő az arcod elé, ahogy a békésen gyújtogató/köveket dobáló tömeg tette az mtv székház előtt.

a dicső rendőrörs tagjait meg csak elkezdik kibaszkodni végre.
kapitányostul, mindenestül.
jó nagy ricsajt csapni az összes médiába, hogy nálatok bűnözőparadicsom van, mert akik állítólag szolgálnak és védenek, azok pont leszarnak mindent, nálatok mindent lehet ;)

--
Sony Vaio &

Aztán honnan a búbánatból szeded, hogy nem szakítja meg magát a rendőr? Vagy te is csak "sünözöl", mert az most "tetszetős"?

Ehhh, ilyenkor mindig felszalad a punpa...

A témához még annyit, hogy az egyedi azonosítók "s/n" körözését kérd számon a yardon. Elévülési időn belül akárhol a rendőrség látókörébe kerül, lefoglalandó! és a bűncselekmény elkövetéskori tulajdonosának adandó ki. Aztán figyelgesd a vaterát is, hátha.

Amennyiben tettél rendőrségi feljelentést, ne adj isten, infót tudsz arról, h honnan jelentkeztek be, akkor a rendőrségnek hivatalból kötelező megkeresni a szolgáltatót.
A szolgáltatónak meg kiadni az adatokat.

Tudom, már segítettem ilyenben.

Akkor van peched, ha megtalálják, h hol csatlakozott rá az internetre, de az illető free wifi-jére az utcáról csatlakoztak fel...
(ilyenkor nem tudom mi történik, ez előfizető tudja-e bizonyítani, h nem a lakásán volt a gép, ez nyitott a wifi-je - illetve kell-e neki bizonyítani)

onnan, h betörésnél elvitték a nagios-ra kötött mobilt. felhívtuk, felvették.

Mondtam a nyomozónak, h kérjen pozíciót a telefonról.
Aszondja, ilyen lehetőség nincs.
Felhívtam a szolgáltató üf.szoliját, ott megmondták neki is, h bírósági végzésre kiadják.
Több, mint két hét múlva is felvették a telefont (nem a börtönből).

Ennél egyszerűbben hogyan tudnak elkapni valakit? ha lerobban a Yard előtt?

Talán próbálnám figyelni a nagyobb (apró)hirdetőoldalakat, esetleg hirdetőújságokat hátha van olyan láma az illető, vagy akinek áron alul elpasszolja, hogy meghirdeti valahol.
Szerk.: most olvastam a vaterát is írta valaki. (+1) az aukciós oldalakat is figyeld.

Hat, ha pesti vagy megprobalhatod a Keletinel levo zacit (3 honapja meg ott volt). Ha leadod naluk az adatokat, odafigyelnek.
Masreszt nem tudom, gepekkel hogyan megy, de anno megfujtak egy ismerosom telefonjat, mentunk a secondhand boltokba hogy hatha (eleg jellegzetes darab volt), es tobb helyen is azt allitottak, hogy a rendorseg kuldeni szokott nekik egy listat a lopott telefonok adataival. Talan meg mindig megvan ez a jo szokasuk.

Az hogy derült ki, hogy a te laptopoddal léptek fel a netre és te erről hogyan értesültél ?

Magyarországon nem rendőrség van, hanem politikai rohamosztag.

Első:
Nekünk is kiloptak mindent az autóból (az autót nem tudták elvinni, mert rajtakaptuk őket). A bodzaszedők csoportja nem vette észre, hogy az egyik táskában volt egy mobil.

Rendőrségnek szóltunk, hogy van benne egy némára tett mobil, ami most is kicsörög (kb 3-4 perccel a menekülésük után). Nos kb. 4 napig csörgött ki, ami után lemerült az akku. A rendőrség azt mondta nem lehet bemérni a mobilt, ilyen nincsen csak a filmekben :)
A T-Mobile azt mondta, hogy nem adja ki a saját telefonunk pozícióját, még rendőrségi feljelentésre sem, mert a rabló személyiségi jogait tiszteletben kell tartani. Nyílt levelet írtunk a T-Mobile-nak az ügy kapcsán, a levelezésünk vége az lett, hogy mégsem kellett volna bírósági végzés, elég lett volna az ügyeletes tisztnek küldeni egy faxot a T-Mobil-nak.

Egy-két hét múlva csörög a mobilunk, arról a mobilról hívnak bennünket X községből, hogy megtalálták a holmijainkat elszórva egy mocsár közepén (kirándulók).
A rendőrségnek nem szóltunk, mi értelme, az ügyünket következő héten már le is zárták.. jó hogy nem számlázták ki a hatalmas megerőltetésüket, amibe az akta megnyitása és lezárása került.

Második:
Ellopta két C betűs állampolgár barátnőm igen drága mobiltelefonját (80e Ft), bementünk a rendőrségre feljelentést tenni. Személyleírást nem kértek, ellenben a kihallgató rendőr a kapitányságon a következőt mondta: "Ugye nem gondolják komolyan, hogy állambácsi az ön kis problémájukkal fog foglalkozni??" És azt mondta minek jelentettük be egyáltalán, úgysem lesz meg (csak őket terheljük)- Erre mondom, tudom hogy úgysem tesznek semmit, nem is azért jöttünk be, hanem a Vodafone-nál a SIM pótlása akkor ingyenes ha csatolom mellé a feljelentést a rendőrségről. Ekkor pedig kapcsolt a csávó és még engem vont kérdőre, hogy miért hazudok neki, mert a telefon Pannon-os, hiszen 20-as a száma, amit bediktáltam.. Na ekkor fél órás magyarázat a számhordozásról, amit úgy zártunk le, hogy én vagyok a hülye, de azért adnak egy másolatot. Ja és barátnőm mondtam, hogy cigányok voltak az elkövetők, erre az általunk diktált szöveg helyett a jegyzőkönyvben: "feltehetően cigányok" szerepelt.