kepfeldolgozas, meg adatbanyaszat

 ( makonyik V2.0 | 2009. május 28., csütörtök - 11:05 )

Nem akut a problema, de nemsokara az lesz, miszerint ha befejezem a graduaciomat akkor valami forras utan kellene nezni amibol finanszirozom a reggeli kifli-tejcsi duot ...

Szoval lecsoba csapvan:

ami van
- kicsit beszelek C++-ul (ebben dolgozok minden nap), C-ul (azert kicsit, mert "rendes" C-t mar nem hasznaltam vagy 5-7 eve), kicsit R-ul, icipicit LISP-ul (utobbi kettoben "jatszottam", de soha nem volt komoly feladat amit ebben oldottam volna meg), dolgoztam valamikor az egyetemen FORTRAN-ban, de komoly munkat hataridore nem vallalnek be belole, van Matlab-os/Octave-os multam, hasznaltam mar Mathematica-t, SciLab-ot .. most hirtelen ennyi jut az eszembe amivel hirdetni tudom magam ...
Elboldogulok a unix-shellben, scripteket is szoktam irosgalni, (AWK/SED/vi szentharomsag), valamikor PERL-eltem is ma mar inkabb a Python-Ruby duo fele kacsingatok (komoly munkara szinten nem voltak meg bevetve).
Jo baratsagban vagyok a Latex-el, de hasznalgatok olyasfajta office-jellegu csomagokat is, ha kell ...
Van vagy 10 eves linux tapasztalat, ellenben windowsba nem boot-oltam mar vagy 5 eve (azert meg megtalalnam a start menut) fejleszteni picit elotte fejlesztettem benne ... (ja, a kenyszer (fonok a hatad mogott) sok mindenre ravisz)
Programoztam orvosi kepfeldolgozo rendszert, adatgyujto szoftware-t, Monte-Carlo szimulaciokat (Geant3, Geant4, de icipicit EGS is meg GATE ha mond valamit ez valakinek), adatturhasz kodokat (szebben ezt ugy monjak: "statisztikus analizist") ... az utobbi ketto resze a midennapoknak ...
Van kis kabeldugdoso/forraszto mult is ...

ami nincs, de erdekel (sok mindenre nyitott vagyok de mostansag errol szeretek _olvasgatni_ es ugy gondolom ebben vannak otleteim is (ja ... mar emlitettem van valami graduacio project ami a cpu-idom nagy reszet elviszi))
- kepfeldolgozas/Monte-Carlo szimulaciok implemetalasa GPU/Cell architekturan
- radioterapias kezelesi tervkeszites inverz problemamegoldassal (ugyancsak GPU/Cell-en)
(az elso topik az teljesseggel szoftveres a masodiknak hardware-be is besegitenek ... pld kalibralas, miegymas ...)

ami kellene:
- az adott temateruleteken es vonzasi korukben munka ... elsosorban R&D erdekelne, de hat vannk korulmenyek mikor fel tudom magam aldozni :-)
minden mas megbeszeles kerdese ...

Otlet cegekrol, akik ilyenben jatszanak?

k.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Merre?

Jogos a felvetes ...

Hat ha lehet nem ekes fovarosunkban ...
Bar a ceg ott is lehet ha tavmunka mehet ...

azert kulfoldtol sem lennek megremulve ...

k.

Hát mondjuk úgy, hogy nem jelentősen szűkítetted, hogy akkor most merre is. :D Ha Debrecen közelében vagy, akkor érdemes lehet megnézni a Kripto Kft -t. A honlapjuk elég béna, de érdekes dolgokkal foglalkoznak. Szoros kapcsolatban vannak a Debreceni Képfeldolgozó Csoporttal, ahol érdekes kutatások vannak. Mondjuk lövésem sincs mi az a Monte-Carlo szimuláció, szóval lehet nem ilyesmi ajánlásokat vársz.

Montecarlo szimuláció a statisztikus fizikusok egyik nagy kedvence én is használtam sokat

masfajta fizikus sem veti azt meg :-)
En is egy ilyen masfajta vo'ne'k ... :-)
(en az MC-t relativ nagy energias reszecskek detektor-anyagban valo propagalasa miatt hasznaltam. a lib adott, nekem "csak" a geometriat, a fizikai processzeket kellett "megirnom", megerteni, hogy mit csinal es miert, meg interpretalni az eredmenyt ... a kozkezen forgo ilyen jellegu montecarlo csomagok kozul csaknem mindegyikhez volt dolgom (az Mcnp-n kivul))

k.

teccik ...
koszi ...
->bookmark

Python/JavaScript érdekel?

foleg a tema lenne erdekes ... ha a tema erdekes: nana, hogy erdekel ...

k.