ArchLinux munkakornyezetben

Fórumok

Kivancsi vagyok tapasztaltabb Archlinuxosok felhasznalok velemenyere, hogy munkakornyezetben mennyire hasznalhato distribucio?
Frissesseg, stabilitas, stb.

Hozzászólások

Frisseség és stabilitás az nagyon rendben van. Én csak otthoni környezetben vannak tapasztalataim, de azok nagyon pozítiv.

Nálam van egy iSCSI SAN szerver is Arch alapoon. Az uptime-ja most 230 nap, és a legutóbbi leállás is UPS csere miatt történt. (Ettől függetlenül szerintem erre a feladatra teljesen alkalmatlan az Arch, csak már 1,5 éve használjuk rá, mert az RHEL meg a CentOS azóta is olyan kernelt használ, ami nem támogatja rendesen azt a vasat. :) )
---
Linux is bad juju.

Es mennyire allnak mogotte a developerek?

En Gentoorol tertem at erre a szimpatikus distribuciora, es ott voltak feleves-eves bugreportjaim!

Itt azert folyamatosan karbantartjak az egeszet?

BTW. Es mitol jobb ez mint manapsag mar egy kattintgatos Ubuntu? Nyilvan nem a reszelhetoseg lehetosege erdekel, mert munkahelyen senki nem akar reszelozni :)

hát némelyik frissítés után érdekes dolgokat csinál. nekem pl. egy ideje a places/home meg places/desktop-ra az easytag-et nyitja meg :)

Kérdés, hogy mit értünk munkakörnyezeten?
Szerintem az archlinux-nak az az előnye, ami egyben a hátránya is - a rolling release modell. Én ezt nem használnám éles környezetben, mert érhetik az embert meglepetések.
Otthoni hobbirendszernek, tanuláshoz kiváló.

Szerintem sem ajánlott éles munkára. Például kb. 1 hete volt egy Cups frissítés és egyszercsak használhatatlanná vált az összes nyomtató, persze egy kis guglizás után hamar meglehetett oldani a dolgot, de azért nem lehet egy kellemes jelenség az éppen dolgozni vágyónak, hogy egyszercsak nemtud nyomtatni :)

ui.: Amúgy nagyon megvagyok elégedve ezzel a disztribbel. Nem kell akkora hozzáértés, mint egy Gentoo-hoz, de azért nem is egy kattintás és készvagyok ubuntu. Tetszik a testreszabhatósága és ráadásul gyors :)

nekem annyi bajom van vele, hogy a pacman néha elakad a
:: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
sornál, ctrl-c és újra indításával aztán lefut. fura...

Egész jó rendszer, fél éve használom. Egyetlen bajom vele, hogy gyakran kernel panic lesz a vége ha sok flash van egy honlapon. Az új kernel miatt pedig most nincs catalystom se de ez nem teljesen a rendszer hibája.

Nekem elsősorban a gyorsasága és a viszonylag egyszerű initscript-rendszere tetszik.

A pacmannel annyira nem vagyok kibékülve, de végülis lehet használni.

Telepítése gyors, nem tesz fel minden szart, és majdnem olyan gyorsan fut, mint az adott CPU-ra optimalizált fordítóval készült Gentoom. Ha nem sajnálnám azt az egy napot, akkor egyből kivágnám a munkahelyi Fedora 7-emet és Archot tennék rá...