Dolgozik valaki "Walt Disney Internet Group" -nál?

 ( mhmxs | 2009. január 27., kedd - 20:23 )

Sziasztok!

Dolgozik valaki a tárgyban nevezett cégnél? Érdekelnének dolgok, de weboldaluk vagy nincs, vagy jól eldugták (vagy béna vagyok persze ezt is számba vettem, csak nem hangoztatom annyira :D).

Előre is köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Behívtak interjúra? :)

Ha megírod (pl. PM -ben), hogy melyik közvetítőn keresztül hívtak be, akkor megírom neked a tapasztalataimat... mármint az interjúval kapcsolatban... :)

Erdekelnenek a tapasztalataid.

Igazából semmi extra. Voltam először a fejvadász cégnél, majd behívtak technikai interjúra a Disney -hez. Kb. 1-1.5 órán keresztül beszélgettünk szakmai dolgokról 2 úriemberrel, akik saját elmondásuk szerint nagyon elégedettek voltak velem. Abban maradtunk, hogy amint visszaérkezik a HR manager külföldről, behívnak hozzá, hogy megbeszéljük a pénzügyi részét a dolgoknak. Aztán 1-1.5 hét után már elkezdtem filózni azon, hogy miért nincs visszajelzés. Kb. 2 héttel az interjú után írtam mailt a két interjúvoló úriembernek (kigugliztam a Disney -s mailcímüket), de nem válaszoltak, pedig megkapták...

Kb. 3 héttel az interjú után hívtak fel a fejvadász cégtől, hogy a Disney nem volt elégedett a technikai tudásommal... ez annak fényében esett rosszul, hogy a szemembe nem ezt mondták... kicsit unfairnek éreztem a hitegetést.

Szóval nekem ennyi a tapasztalatom.

Munkakörülmények: nagy légtérben, amcsi jellegű boxokban kell dolgozni, kb. 10-15-20 fővel egy levegőt szívva :)
(legalábbis ennyit láttam)

A titkárnő fiatal, kedves és dekoratív jelenség volt :))

ment köszi

Egyszer voltam naluk interjun, meg mikor bejottek Magyarorszagra. Sajnos tobbre nem nagyon emlekszem azon kivul hogy egy szimpatikus es korrekt uriemberrel beszeltem. Sajna a melo amit ajanlottak nem olyan volt amit kerestem, ugyhogy tovabbi elmenyekrol nem tudok beszamolni :(

Ha jol emlekszem a weboldalukat a disney.go.com-on keresztul lehet megtalalni.

"weboldaluk vagy nincs, vagy jól eldugták"
Hogy lehet tanulságot levonni egy weboldalból?

off
Az álláskereső HUP-er feldob egy topicot az adott cégről, az irigykedő, vagy kihullott HUPperek beírnak jópár "lehúzó" postot...
Aztán a szegény HUPper kivont karddal, teli téves információkkal, előitéletekkel a munkaadó minden ellenérzését kivívja egyhamar maga ellen.
/off

Én csak egy beszámolót látok és az is korrekt hangvételű...

Én viszont úgy gondolom, hogy bárminemű információ jogtalan előnyt jelenthet a felvételizőnek.

Volt pár hónapja egy nagyobbacska cégről hasonló téma itt is. Haver ott dolgozik évek óta, mondom neki figyelje a fórumot mert elindult a diszkurzus... Jól megtárgyalták a felvételi kérdéseket itt a fórumozók, fel is vettek egy kollégát akiről kiderült hogy nem igazán alkalmas, csupán csak nagy valószínűség szerint megkapta a instrukciókat egy HUP-pertől...
2 hónap múlva ismét kiírták a poziciót. Az a különösen zavaró, hogy esetleg lett volna akinek ideális lett volna munka az a munka (pl. nekem is), mégsem volt esélye.

Azért az sokat elmond a cégről is, hogy néhány bemagolt interjúkérdéssel be lehet kerülni (közben meg akinek ideális a munka, annak nincs esélye). Hogy nem esik le egy beszélgetés során, hogy a jelölt ken-vág mindent a "gyári" kérdések közül, de töksötét ha bármi másról van szó?
--
geri / otperc.net

Magyaran az emberek tanusitsanak onmegtartoztatast, ne a ceg gondoskodjon rola, h megfelelo embert vegyen fel.

Vagy az is lehet, hogy azert nem vettek fel, mert bena vagy?

tompos

"ne a ceg gondoskodjon rola, h megfelelo embert vegyen fel..."
Ez már demagógia. A gyakorlatban a cég megbízást ad egy fejvadász cégnek hogy küldjön embert a pozicióra. A fejvadász nyomatja az ember(eke)t a saját szempontjai szerint, a céget abszolult nem érdekli hogy hányan fordulnak meg nála mert csak egyszer fizet az elején, utána ha nem válik be a fejvadász küld embert mindaddig amig valaki nem lesz jó. Mittesz az emberünk? Elmegy egy meghallgatásra, és esetleg felkészült annyira a HUP-os kolléga segítségével annyira hogy befutó legyen (megjegyzem a segítő kolléga saját magával b@szott ki mert Ő már nem lesz az) és felvegyék. Ezután az embert el akarják küldeni mindenféle képzésekre, mert ugye a rendszergazda nem születik, hanem azzá lesz. Igen ám de ez sok-sok százezerekbe kerül a munkadónak, ezért az orra alá nyomnak egy 3 éves szerződést (és akkor még a következő 6 hónapig ugyan úgy nem kell semmit csinálnia mint ez első 3 hónapban, csak lógatni a lábát). Na ekkor a kolléga gondol egy nagyot a 3 hónapos próbaidő utolsó napján felmond. Eltelt 3 hónap, ami alatt lógatta a lábát vágta fintorokat, felvette a fizetését, nyomult naphosszat a HUP-on, azután úgy gondolta hogy mennyire igazságtalan hogy egy tanfolyamra kell járnia tanulni és 3 évre elkötelezi magát... naszóval inkább elmegy Angliába pizzafutárnak...
Konkrétan a BAT-ról van szó, és azt az embert aki mindezt végigcsinálta veleünk "becsületesebbekkel" szemben, nem nevezném korrekt munkavállalónak. Persze lehet okoskodni hogy a BAT a hülye, hogy nem tud szűrni de én azt tartom szemétségnek amikor valaki tudja azt hogy nem nagyon akar megkapaszkodni évekre egy helyen, beteszi a seggét egy pozicióba, miközben a fórumokon késziti fel magát a személyiségi tesztekre, és az elbeszélgetésekre.

ennek mi köze azon állításodhoz, hogy milyen csúnya dolog előre készülni a felvételi előtt? végig arról nyomod a sódert, hogy nem akar dolgozni, nem marad, stb. és? mi köze ennek a kettőnek egymáshoz??

--
xterm

nyilvan semmi, csak ciki lenne leirni, hogy nem felelt meg meg ugy sem, hogy huprol kipuskazta a kerdesekre a valaszt :(

"ennek mi köze azon állításodhoz, hogy milyen csúnya dolog előre készülni a felvételi előtt?"

Készülni és előnyhöz jutni nem nálam ugyan az.

? minek készülsz, ha nem jutsz előnyhöz? elég bénán készülsz akkor :D vagy most akkor mi van? tényleg azt hiszem, hogy csak savanyú a szőlő, mert egyre kevésbé logikusak az érveid.

--
xterm

En megertem az allaspontodat, de lasd be, nem azok a hibasak, akik a forumon kitargyaljak a kerdeseket.

Lehet hibas a bat vagy a megbizo ceg, de csak a konkret fejvadasz is. Egy bizonyos fajtat viszont semmikepp nem hibaztathatsz: a veled hasonszoru embereket.

tompos

Becsületesség? HAHAHA! :))))) Na ne vicceljünk már! Itt egyáltalán nem erről van szó.

Emberünk tudta a felvételinél, még a szerződés aláírása előtt, hogy 3 éves tanulmányi szerződést akarnak vele aláíratni és "röghöz kötni"? Mert ha nem, akkor egyáltalán nem hibáztathatod. De amúgy se, mert a próbaidő pontosan azért van, hogy bármelyik fél indok nélkül fölmondhasson. Az, hogy az utolsó lehetséges napon tette ezt meg, pusztán egészséges önzés, profitmaximalizálás a részéről.

Vagy szerinted a munkahelye hasonló helyzetben, ha hibázik, nem rúgta volna ki _AZONNAL_ a próbaideje alatt?! Dehogyisnem. Nem szeretem az ilyen hülye szövegeket, amikor azzal jönnek, hogy hűség a vállalathoz, elkötelezettség stb. 10-15 éves munkaviszony után, ha mindkét félnek megérte, beszélhetünk ilyenekről. Na de próbaidőben?!

Az álláskeresésbe meg amúgy se keverjünk moralitást. Különösen ne a BAT-tal kapcsolatban, ami ugye egy dohánygyár, és közvetlenül sok-sok ember egészségkárosodásáért, illetve haláláért felelős.

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

'Emberünk tudta a felvételinél, még a szerződés aláírása előtt, hogy 3 éves tanulmányi szerződést akarnak vele aláíratni és "röghöz kötni"? '

Emberünk tudta az elején, hogy tanulmányi szerződés lesz, mert mindenki tudta... Emberünk az első munkanapon úgy ment melózni, hogy 'nemsokára úgyis elmegyek mert a sógor már intézi a jegyeket' (van személyes kapcsolatom), és az emberünk most megint munkát keres mert bizony anglia sem feküdt neki sokáig, ...ott is tudni és melózni kell...

Én is voltam abban a helyzetben (nem a BAT-nál), hogy egy halom CV-t átolvastattak velem. Még szobafestő végzettségű home linux guru is jelentkezett a szakma iránt legcsekélyebb alázattal, de annál ütősebb elvárásokkal.

"közvetlenül sok-sok ember egészségkárosodásáért, illetve haláláért felelős"
Ez csak demamógia, nem kötelező dohányozni...

Erősen off: Pont az a demagógia, amit te írsz: "nem kötelező dohányozni". Bezzeg ha mellettem rágyújtanak vagy a vonaton vagy bárhol, akkor már kib@szt@k velem. (jómagam nem hagyom az ilyet annyiban, vonaton is elküldöm a halál f@szára, aki nemdohányzó szakaszon [és személyforgalomban csak ilyen van] rá mer gyújtani)

+1


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

azt mond meg, hogy mi köze ehez a dohánygyárnak!?

pl. előállítja. nem szeretetből, hanem mások egyértelmű megkárosításával sem törődve (ld. még a sajna cseppet sem ritka, hasonló "leszarom, nem az én dolgom" hozzáállású dohányosok viselkedését). kevés dohányost ismerek, akik törődnek a másikkal (nem dobálja el a csikket, ha fél méternél messzebb van a szemetes; nem fújja a képébe a másiknak, mondván "jogom van cigizni"; stb.)

--
xterm

Emberünk tudta az elején, hogy tanulmányi szerződés lesz, mert mindenki tudta... Emberünk az első munkanapon úgy ment melózni, hogy 'nemsokára úgyis elmegyek mert a sógor már intézi a jegyeket' (van személyes kapcsolatom), és az emberünk most megint munkát keres mert bizony anglia sem feküdt neki sokáig, ...ott is tudni és melózni kell...

Jó, és? Ő dolga.

Megismételném újra, amit írtam: a munkáltatója, pláne egy multi, nem rúgta volna ki azonnal, páros lábbal a próbaidőben, ha az érdeke úgy kívánja?! Segítek: _DE IGEN_. No, hát akkor fordítsuk meg a szerepeket: emberünk is csak azt csinálta, amit az érdeke diktált. Miről beszélünk akkor?

A BAT-tal kapcsolatban meg nem vagyok demagóg. Lásd nem kevés per pl. az USÁ-ban az 50-es évek óta, eltusolt orvosi kutatások, megtévesztő reklámok stb.; itt bebizonyosodott, hogy felelősek a dohánygyárak (nem csak a BAT, persze).

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

varjal, angliaban tudni es melozni kell??? wtf? te hol elsz?

szerintem ott meg te is talalnal allast.

(hint: az angliai munkaero annyiar kepzetlen es hulye, hogy egy sima kihullott masodeves bmes siman tobbet tud)

Szigeten vannak, több száz év beltenyészete nem múlik el nyomtalanul. :))

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

:D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

úgy látom, aki neked ellentmond, az demagóg. akkor minek vitatkozol?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Jogtalan előny az, ha puszipajtás vagy a vezérigazgatóval.
Messze nem csak a technikai tudás számít. Szerintem az is egy "skill", ha valaki meg tudja szerezni az őt érdeklő, releváns infókat és azt fel is tudja használni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ez valóban inkább a céget minősíti, habár véleményem szerint a munkaerő felvételben mindig marad egy kis "lutri", emiatt nagyon fontos a 3 hónapos próbaidő.

KisKresz

Meg fontos lenne a hozzáértő személyzetis csapat (csakazértse írok HR-t).

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

jogtalan előny, hogy tudja mire számítson? :D jesszus, majdnem kiöntöttem a kávét. ha a cég évek óta ugyan azt a zh... izé... felvételi kérdéssort alkalmazza és veszi fel a népet, mit van meglepődve, hogy bejutnak random emberek is? ha megkérdeznek a melóhelyedről, hogy miképp érdemes odamenni arra azért nem válaszolsz, nehogy bejusson a delikvens _előnytelen feltételekkel_? ha a cég nem veszi észre... akkor majd tanulnak. ha nem...

--
xterm

"Én viszont úgy gondolom, hogy bárminemű információ jogtalan előnyt jelenthet a felvételizőnek."
Ez már a parlamenti demagógia szintje! Nem gondoltál még rá, hogy parlamenti képviselő légy?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Ez már aztán a demagógia csúcsa!!!
Azzal, hogy ajánlod neki a parlamenti képviselőséget, jogtalan előnyhöz juttatod, mert most már van neki erkölcsi támogatása, míg másoknak nincs, így előnyben van.

:-)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Erre nem gondoltam!
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

lol.

Összeszorul a szívem, hogy szegény, szerencsétlen munkáltatóknak ennyi dolguk akad a felvételiztetéssel! Hogy mennyit kell a személyzetiseknek dolgozni azért, mert nem elég jól a szűrőjük, nahát! :)))

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

"Én viszont úgy gondolom, hogy bárminemű információ jogtalan előnyt jelenthet a felvételizőnek."

Egy HR-s kollega mennyi jogtalan előnyt szerez az interjúra menő emberrel szemben? HINT: IWIW


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

véleményem szerint azért nem a pályázót kell okolni, ha a delikvens az interjún simán átcsusszan némi HUP-os instrukcióval. Nem könyvszagú száraz tesztekkel kellene felvételiztetni az emberkéket, a pontszám semmit sem mond - hanem el kellene vele beszélgetni. Jópár tesztet megirattak már velem - most már látom, hogy azon múlik, hogy a pl. java könyvet mennyire seggelte be az ember.

bárminemű információ jogtalan előnyt jelenthet a felvételizőnek.

Na es milyen a jogos elony? A google-t mindenki elerheti? Ki van zarva barki is a hup olvasasbol? Ha mindenki egyenlo eselyekkel (ami az elozetes felkeszulest illeti) indul, akkor hol van itt egyaltalan elony?

Azt meg ugye magad is viccnek tartod, hogy egy hitvany valaki kiutott teged (akinek ez idealis lett volna) a nyeregbol. Persze, tisztaban vagyok azzal, hogy nem mindig a legalkalmasabb kerul egy adott poziciora. De gondolj arra, hogy ugy kell nekik, miert nem teged vettek fel :-) Most bezzeg sirhatnak.

Ami pedig a 90 napot illeti, egy szava sem lehet a munkaltatonak. Ja, hogy miert nem 15 napos probaidot alkalmazott? (mert lehet annyit is)...

SPAMtelenul - POP3 spamszuro szolgaltatas

Ad1) Nem kell mindent azonnal elhinni.
Ad2) Nem árt, ha a munkáltatók is lassan rájönnek, hogy az interneten nem csak az ő személyzetiseik, hanem az álláskeresők is tudnak keresgélni.

Én amúgy csak egy fejvadásztól hallottam dolgokat a WDIG-ról, egy olyan interjún, ahova úgy mentem el, hogy már fölvettek előtte máshova, és teljesen tétmentes volt. Ergo nagyon kötetlenül és jó hangulatban el tudtunk beszélgetni a hölggyel. Ő azt mondta, hogy a visszajelzések szerint jó munkahely, nagyon kevés embert látott onnét még eljönni.

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

> nagyon kevés embert látott onnét még eljönni

Szerinted van olyan, aki bevallaná neked egy állásinterjún, hogy akkor a fluktuáció, hogy még a neveket sincs ideje megtanulni? :)

Nem volt egyértelmű abból, amit írtam: ez a hölgy nem a WDIG fejvadásza volt, hanem független külsős. Tehát tét nélkül elmondhatta volna.

--
"- The question is: what is a mahna-mahna?
- No. The question is: who cares?"

épp pályázok hozzájuk, valami tesztírásról beszéltek...

Én voltam náluk interjún. Érdekes kérdéseket tettek fel, tudtam rájuk válaszolni, fel is vettek volna, mégsem vállaltam el. Ennek az elsődleges oka, hogy az állás, amit ajánlottak elsősorban konkrét napi rendszeradminisztrációs feladatokat tartalmazott volna, ami annyira nem vonzott.

Hardcore rendszergazdáknak, akik nem ijednek meg az átlagosnál több dokumentációs kötelességtől erősen ajánlott :-)

kétezer apacs? Jó kis favágás.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Kétlábú vagy az AH-64 fajta?


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --