Mio 330 GPS

Fórumok

Egy ismerősöm nem olyan régen vett egy Mio 330-as GPS-t. Az a gondja először is, hogy elég gagyi a szoftver ami rajta van. Sok minden nem tud. A másik probléma ami súlyosabb, hogy 5-ből háromstor eltéved a GPS. Nem oda viszi amit beálíltott neki.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen ketyerére lehet e új szoftvert tenni és ha igen akkor hogyan? Egyáltalán szoftver hiba ez vagy maga a készülék ilyen?

Hozzászólások

+milyen szoftver van rajta? MioMap? Mer az télleg nem a legjobb (szvsz), IGo sokkal jobb.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
Debian Lenny 2.6.26-rc2-mm1

MioMap van rajta, valoszinuleg TeleAtlas terkepekkel. Gyarto oldalan mindig elerhetoek a frissitesek, arra az idoszakra, amire vasarlaskor meg lett kotve a "szerzodes". Dokumantacioban leirjak hogy mihez hogyan fersz hozza. Mit ertesz azon hogy elteved? Bejelolod hogy Budapest V, Kossuth Lajos Ter. es a celpontot kiteszi kispestre es oda navigal?

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

A megbolondul lehet pl. a fémezett szélvédő plusz magas házak miatt elvesztett műholdak miatt, az eltévedés meg a khm. nem tökéletes térkép miatt. Én amikor GPS-es PDA-t kerestem, jónéhány vacakot kipróbáltam, általam pontosan ismert "világvégi" címekre rákeresve... A Mio-k nem szerepeltek túl jól.

Egy nagyon komolyan megfontolandó javaslat az ismerősödnek: NE, ismétlem, NE legyen a bezárt autóban látható helyen a PNA tartója és/vagy a töltője látható helyen. Secperc benyomják miatta az ablakot...

Szóval az alap kérdésem ez volt.
"A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen ketyerére lehet e új szoftvert tenni és ha igen akkor hogyan? Egyáltalán szoftver hiba ez vagy maga a készülék ilyen?"
Ötletek?

A készülék az kurva jó, ezt értsd úgy, hogy hardver szinten nagyon jó minőségű cuccokat használ a MIO.
Csak ugye összeveszett az IGo -val ezért TeleAtlas -t használ, aminek vannak hiányosságai.
De, hogy ha sikerül rájönni, hogy lehet rá varázsolni Igo-t akkor szóljál, mert Magyarországon szerintem azt érdemes használni.

Nekem Mio P550-es PDA-m van, semmi gondom vele, kiprobaltam par navigacios softwert es az IGo tunt a legjobbnak Kelet Europaban. A tobbi eleg hibas, a terkepek regiek. Az IGo terkepek kb. felevente frissulnek.
Ha a muszer elteved, akkor lehet a szelvedo femfoliazott (uj autoknal szokas hoveszteseg megelozese vegett), ilyenkor fenn a plafontukor kornyeken van egy resz ahol nincs folia, de gondolom oda nem akarja senki a navijat feltenni. A masik dolog, hogy nem jol hasznalja. IGo eseteben peldaul lehet landscape es portrait helyzetben is hasznalni a progit. Ha landscape-re allitod akkor megtortenhet, hogy a GPS vevo oldalra kerul es nem nez az egre. Ez is okozhatja a keszulek ideiglenes kiakadasat, foleg ha magas epuletek kozott kocsikazol.

Minden jot,
FeZo