[megoldva]SSL program

Fórumok

Sziasztok!
Egy kliens-server chat programot szeretnek irni SSL-el, de van 1-2 gondom. Nem nagyon talatam rendes SSL leirast, igy manokbol meg amit talaltam googleben abbol dolgozom. A problemam, egyreszt az SSL-accept() blokkolasat valahogy lekapcsolni.
meg is van a ket program, de az istenert nem akar SSL-el kommunikalni, nelkule megy. Egyik problemam nem tudom, hogyan kell az SSL_accept() blokkolasat kikapcsolni?
A masik kerdesem meg, hogy a jelen helyzeteben, ahogy van megfeleloek-e a ssl_accept, es SSL-connect helyzetei a clientben es a serverben.

Koszi mmark.

u.i: a ket forraskod itt elerheto: http://mmark.fw.hu/chat/client.c es http://mmark.fw.hu/chat/server.c

Hozzászólások

orulnek neki ha valaki emg tudna mondani hogy a ket program hol hasal meg, miert nem kommunikal, mert elvileg csatlakozik, aztan nem akarja szetkuldeni, vayg a kliens fogadni, vagy a egesz ecceruen var a levegoben, de nem tudom. Vegig bujtam a googlet es egy normalis SSL tutorialt nem talatam, hogy hogyan lehetne ezt a problamat megoldani.

most mar meg tudom oldani hogy ne blokkolja, de ez attol nekem nem jo.

a fentebb emlitett programok elerhetoek ssl nelkul is, ahogy mukodnek
http://mark.fw.hu/chat/clientwo.c es http://mmark.fw.hu/server2wo.c
na most az ssl implentacio nem sikerult ugy ahogy gondoltam, azt sikerult kiedriteni hogy a pontos problema ott van ahogy a server szetkuldene az adatot, tehat a kliens nem reagal servertol kapott adatra, es nem akarja fogadni.

Udv

Nem tudom mennyire aktualis a dolog me'g... Ha igen, akkor: a forraskodot ido hijjan nem tudtam megnezni, de egy otlet: az ssl_accept() blokkolasat select()-tel meg tudod nezni, ugyanugy, mint a sima accept()-nel. Legalabbis nekem igy ment anno. Itten van egy kis teszt-konyvtaracska, egy egyszerubb wrapper: mynet-20051016.tar.gz,
ebben van teljes ssl implementacio + egy par pelda (t{server,client}.c), es ezek meg mukodnek is; egy aprosagot leszamitva hogy szerveroldalon kimaradt az SSL_pending() csekkolasa (a wrapper smnet_pending()), emiatt blokkolhat a szerver. A kliens eseten teljesen jol mukodik, elvileg. Illetve meg egy kis otlet: az openssl-lel lehet a netcat es/vagy socket parancshoz hasonloan ssl-es szervert es klienst is emulalni, ehhez is van egy kis wrapper a konyvtarban (sslsocket, shell-szkript). Erdemes a kodjaidat igy is kiprobalni, hogy a kapcsolat masik oldala egy olyan program ami garantaltan jo...

A.