Megjelent a végleges 2.6.1

 ( Friczy | 2004. január 9., péntek - 11:34 )

Letölthető a szokásos helyről, és itt a changelog is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem kapcsolodik szorosan a temahoz, de Linus megjegyzese szoget utott a fejembe. Szerintetek mi tortenne a kernellel, ha Linus-szal 'tortenne valami'?

Mekkora hatasa van neki a linuxra mint operacios rendszerre? Nelkule folytathato lenne, vagy szep lassan szetesne a kernel fejleszto csapart?

Szerintem Morton nagyon jót tesz a kernellel, komolyan veszi a munkáját. Már a fejlesztői változatban is jól dolgozott, jogosan érdemli meg, hogy a kezei között nemesedjen tovább a kernel... :)

Szerintem szakmailag potolhato lenne, hiszen rendkivul sok magas ismeretekkel rendelkezo programozo dolgozik a Linux kernelen. Viszont emberileg a ``vezeto'' hianyozna, es ez akar komolyabb bajokat is hozhatna. Meg lehet nezni a lista forgalmat ha Linus elmegy nyaralni, vagy barhova. Ilyenkor a lista is leul, majd amikor megerkezik az egesz pezsegni kezd.
Ha sikerulne a helyere olyan vezeto beallitottsagu embert talani, aki elhivatottsagbol, komolyan tudna iranyitani a projektet, emellett a tobbi hacker fel is nez ra, es szakmailag is ott van, akkor esetleg lehetne potolni. En osszesen 2 ilyen embert tudnek most megjelolni: Alan Cox es Andrew Morton. Vannak rajtu kivul is jo programozok de fiatal eletkoruk miatt hianyzik beloluk az emerekkel valo banas tapasztalata.

Itt erzem igazabol a linux gyenge pontjat, hogy mig egy piaci cegnek van felsovezetese, valasztott igazgatosaga, ahol a szabalyzat szerint barki potolhato a megfelelo modon, itt ilyen nincs. Az is szomoru, hogy ha a linux kernel szoba kerul, csak Linus, Andrew Morton meg AC jut mindenki eszebe. (Bar teny, hogy ok teszik erte a legtobbet, szoval ne ertsetek felre, legmelyebb tiszteletem az ovek, de kisse ingatagnak erzem igy a dolgot.)