MySQL 3.23.47

 ( trey | 2001. december 29., szombat - 12:39 )

Megjelent a népszerű adatbáziskezelő, a MySQL legújabb stabil verziója. A MySQL egy széles körben alkalmazott, gyors adatbáziskezelő rendszer, elsődleges felhasználása internetes portálok (mint ez is), bár fejlődik és lassan kezdi felvenni a "nagy adatbáziskezelők" tulajdonságait is pl. tárolt eljárások, stb. A MySQL egy server/daemon megoldás, a szerver a mysqld és több különböző kliensprogram és library egésziti ki.

A legfrissebb stabil verzió a 3.23.47, amely letölthető a magyar mirrorokról is.

Figyelmeztetés Linux felhasználóknak:

Aki még esetleg 2.2.14 -es ősrégi Linux kernelt használna, az frissítsen legalább 2.2.19 -re (szerintem a legújabbra a 2.2.20 -ra), ajánlja a MySQL team. Az oka az, hogy többen jelezték, hogy a 2.2.14 -es Linux kernel nagy terhelés alatt hajlamos korrupt információkat írni a hdd -re. Ez egy bug a 2.2.14 I/O implementációjában.

Aki Linux alatt gcc-2.96 -ot (RedHat, Mandrake ugye-ugye a nem létező gcc verzió itt is visszaköszön) vagy annál nagyobb verziószámú GNU C compilert használ, az fordítási hibával találkozhat.A MYSQL team azt kéri, hogy a gcc-2.95 -el fordítson mindenki, mert az van letesztelve. A 3.0 -ás gcc nem tesztelt, ne használja senki. Akinek ennek ellenére nem sikerül lefordítani a forrást, az használja a MySQL csapat által készített bináris csomagokat. Ez szinte minden platformra elérhető: Linux, *BSD, Solaris, AIX, MacOS, HP-UX, SCO, SGI Irix, Dec OSF, Window$, stb.

A project honlapja itt.