cin-cin

Fórumok

Sziasztok!
Hallott-e valaki .cin kiterjesztésű fileokról? Ha igen, akkor milyen programmal lehet őket lejátszani???
Annyit tudok róla, hogy vmilyen video file, amit az ultrahang készülék hoz létre a legutóbb készített 128 képből, majd ezeket lejátsza. Ha átteszem a file-t egy számítógépre (s ez lenne a cél), akkor egyik lejátszó sem ismeri ezt a formátumot. Próbáltam mplayert, real playert, nero-t, quicktime-ot, de semmi.
Várom az ötleteket!
Köszönöm!

Hozzászólások

Nem pont erre gondoltam. Ez a link egy Quake nevű játék vmilyen kiegészítőjéhez vezet, ami .cin kiterjesztésű.
Az én .cin file-jaimat egy ultrahag készülék hozza létre minden vizsgálat után. Nem játékkiegészítő, vagy ilyesmi. A munkámhoz kellene vmilyen lejátszó program, hogy számítógépen is vissza tudjam nézni a vizsgálatok anyagát.
De azért köszönöm a segítséget!
damaczk (suse 10.2)

Valószínűleg a Macskafogó 2 című film XXL méretű DVD-ről származik a fájl. A kiterjesztés neve megegyezik azzal a város nevével - Cin City - amely az egér társadalmat irányítja és biztosítja a macskák rabszolgaságát, miután MMU (Mickey Mouse után) 80-ban sikerült, Grabowsky titkosügynök-egér segítségével, megépíteni a Macskafogó nevű elmés nagy szerkezetet és ezzel megszüntetni a macskák rémuralmát az egerek felett.

KAMI
--
OxygenOffice | OpenOffice.org | Az internet svájci bicskája | A Böngésző - magyarul

XnView-val próbáld meg esetleg. Kb. 5 féle fájltípus van, ami a cin kiterjesztést használja, ha pedig ezek közül Kodak Cineon image type, akkor ez viszi - vagy a fotosop. :)

- de lehet ez inkább Photo-Sonics Picture Sequence, ha már ultrahang...

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Alinkekből is az jött le, hogy xnview vagy adobe photoshop, vagy vmi amiért sokat kell fizetni...
A photoshopnak a 4.0-ja van meg, de nem férnek össze az xp-vel (ez lehet az oka, hogy kevesli az 1G ram memóriát).
A gyártó cégnél még futok egy-két kört, de nem nekik az az érdekük, hogy csak az ő kütyüjükkel lehessen megnézni a cuccot...
Szóval nem állok jól, de próbálkozok!

damaczk (suse 10.2)

Akkor valószínűleg ez a 'Photosonics Picture Sequence' formátumú cin fájl, ami kis keresés után még délelőtt kidobta, hogy zárt, jogvédett stb. ... Egy Falcon eXtra nevű szoftvercsomag pdf manuálját olvasgattam, abban szerepelt ilyen cin fájl kezelés, aviba stb.-be konvertálás lehetősége, gondolom a szoftver maga csillagászati összegbe kerül...

Ergo spéci formátum, talán a készülék gyártójától kellene megérdeklődni, hogy van-e valamilyen szoftverük amivel lehet konvertálni a formátumukból.

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

file -i valami.cin ??

Ki tudod tenni valahová a filet ?

Készüléknek van adatlapja ?

A készülék leírása csak annyit tartalmaz, hogy négy féle formátumban tud file-okat elmenteni: bmp. jpg, frm, cin. Ezek közül az első három egy-egy képet jelent, de a cin gyakorlatilag egy kép sorozat (az ultrahang készülék által egymás után elkészített 128 kép), amelyet video-szerűen le lehet játszani.
A file-ok formátuma: valami.cin. Honlapom nincs, így nem tudom kirakni.

damaczk (suse 10.2)

Megkérdeztem a gép forgalmazóját, s azt válaszolta, hogy a .cin kódolás speciálisan ezekre a gépekre készült, s a gyártó (kínai) nem teszi közzé. Többször kérték már, hogy adjon hozzá szoftvert, de hiába. Szóval hiába küzdünk a kínai szabványt nem lehet megfejteni! Azért mindenkinek köszönöm, hogy törte rajta a fejét!!!
damaczk (suse 10.2)

azert ha kitennel egy ilyen fajlt, az sokat segitene.
siman el tudom kepzelni, hogy egy minimalis header utan ossze van fuzve valami szabvanyos kepformatumokbol a kepkockak.
ergo lehetne ra konvertert irni, ami atrakja gifbe pl.
csak jo lenne latni a kepet.
nem hiszem, hogy teljesen 0rol irtak a formatumot, ha amugy tud kezelni a progi bmp-t meg jpeget.

Tyrael

Küldök "mintát" de weblapot nem tudok csinálni. Sose próbáltam, nem volt rá szükség. Ez eddig kimaradt az életemből, ja és úszni sem tudok... Senki sem lehet tökéletes...
Ha el tudom küldeni e-mailban vhova, azt szívesen megteszem, sőt megköszönöm, ha foglalkoztok vele!
Regisztráltam az extra.hu-n. Az e-mail címem damaczk@extra.hu.

damaczk (suse 10.2)

Szerintem elég kellemetlen, hogy orvosi célú fejlesztéseket ennyire védenek.
Tudom, hogy ebben van a nagy pénz, meg a gyogyszeriparban, de ha pl. egy orvos vagy gyogyitással foglalkozó szakember hozzájuthatna ahhoz a tudásanyaghoz, vagy csak egy részéhez, amit szabadalmaztatnak, titkosítanak, stb. akkor önállóan is újabb és hatékonyabb modszereket dolgozhatna ki, vagy használhatna.

Opensource közösséget az orvostudományba!!!

Tudom hogy hülyeség, meg a sok pénz nagyon fontos, de lehet, hogy megfelelő tudással és eszközökkel már nem jelentene gondot az AIDS, a malária, a TBC és a lepra sem.

Önkéntes segítők, szponzorok, mecénások pedig mindíg voltak vannak és lesznek.