2 kerdes is: torrent, es ssh version string

 ( maniac | 2007. november 25., vasárnap - 21:21 )

Sziasztok!

Lenne egy debian etch tuzfal, amely szep es jo, de nmap-pal latni, hogy az ssh verzioja debianos. Tudom, hogy kell a verzio valamilyen szinten a normalis mukodeshez, de azert jo lenne, ha ebbol nem latnak, hogy debiant hasznalok (nem amiatt mintha ciki lenne, de ha grsec-kel mar megcsinaltam rendesen, hogy ne lassak mit haszalok, akkor jo lenne ha ott se lenne jelen :) ).

Masik kerdes meg az lenne, hogy mit ajanlanatok torrent kliensnek etch-re. Valami webes kellene, ugyanis konzolt nagyon nem tud hasznalni akinel lenne a cucc. Jo lenne valami olyan torrent kliens is, amit ellehetne erni vmi gui-s windowsos alkalmazasbol, es onnan iranyitani. Jo lenne az is, ha belehetne allitani, hogy a program csak a belso csatolon figyeljen, es kivulrol ne lehessen egyaltalan latni. Torrentflux jo lenne, csak apache-hoz nem ertek olyan szinten, hogy betudjam loni, hogy kivulrol meg belulrol mast lassanak az emberek, vagy legyen 2 webszerver kulon es akkor tuti nem lenne galiba. Bar ha tudtok leirast hozza, hogy ilyesmit hogy lehetne megcsinalni azt is megkoszonnem. Elnezest kerek a hulye kerdesekert!

Koszonom a valaszokat elore is!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

1: forgatsz egyet
2: fluxtorrent

ok, akkor az elso kerdes kilove :) koszonom!

a fluxtorrenttel kapcsolatosan meg, nem a torrentfluxra gondoltal?
csak mert nem talalok semmilyen oldalt ahol aztan nem torrentfluxrol irnanak. egyebkent meglehet azt csinalni, hogy az eth0-n amin a net jon ne lehessen elerne sehogyse a torrent klienst? Szoval csak eth1-en lehessen elerni, vagy egy meghatarozott tartomanyon, hogy vpn-nel is ellehessen erni?

http://deluge-torrent.org/about

Van hozzá WebUI, szerintem elég jól konfigurálható (maga a kliens). libtorrentet használja backendként, szóval "feature-gazdag". Tud mindent ami kellhet, kb mintha egy natív uTorrent lenne :D

koszi, ez nagyon jo lenne, az egyetlen problema az, hogy kell neki X :(.

Olyanról még sajnos nem hallottam, hogy konzolos kliensnek lenne külső gui-s eszköze. Talán akinek szánod, meg lehetne próbálni rTorrent használatára megtanítani. De ha nagyon idegen neki, és az X sem játszik, akkor tényleg csak a torrentflux marad.

ok akkor az lesz ugy erzem.
Esetleg meg tudnal valamilyen leirast adni, hogy hogyan lehetne 2 apache szervert futtatni ugy, hogy kulon-kulon interfeszen fussanak? vagy valamilyen mas megoldas van arra, hogy ha www.xyvalami.hu/torrentflux oldalt valaki megprobalja behozni, akkor ne tudja kivulrol, csak akkor, ha 192.168.0.1/torrentflux-szal probalkozik? koszonom!

Segítenék szívesen, de ez már meghaladja az én tudásomat :)

oks, kozben talaltam egy kb megoldast. Na szal a lenyeg, hogy meglehet mondani az apache-nak, hogy melyik interfacen figyeljen. A web feloli apache-t meg ugyis chrootolni fogom, annak nem kell irogatnia sehova :).

koszonom a segitseget mindenkinek!

De azt is megadhatod apacheban, hogy ne .../torrentflux alatt legyen hanem pl .../mucsarocsoge alatt és akkor egyből nem találják meg.

na jo de azert megiscsak erted :) jobb az ha az ilyen dolog kulon van.

rtorrent + esetleg ez: http://code.google.com/p/ntorrent/

koszi, pont ilyenre gondoltam isten vagy! :)