0.7 telepítő

 ( eReL | 2007. november 10., szombat - 17:44 )

Sziasztok!

A legfrissebb változatot nem lehet feltenni a gépemre. A 0.5-öst akartam erre cserélni (vadonatúj installal), de nem megy.
Már akkoriban is volt gondom (0.5):

http://www.linuxforum.hu/index.php?topic=19402.msg204031#msg

de mostmár sehogyan sem tudom arra rávenni a telepítőt, hogy végre végezze el a dolgát és TELEPÍTSEN!!!

Az még hagyján, hogy csak véletlenszerűen lép oda, ahol be lehet állítani a netkapcsolatot, mert úgysem netinstallt akarok csinálni.

Az viszont már nagy gond, hogy a csomagkiválasztásnál nem ajánl fel SEMMIT a 'Kiválasztható kategóriák' közül. A kis zöld nyilacska látszik, jelezvén, hogy léphetek a listában felfele, meg, ha leütök egy billentyűt, akkor már lefele is, de nincs a listában SEMMI.
Ha 'OK'-t nyomok, belépek a 'Most azt választotta, hogy nem a szokásos módon akarja telepíteni a rendszert...' blabla képernyőre (választotta a fene, ezt engedted csak), ha a 'MÉGSE'-t választom, akkor ugyanide jutok (nincs különbség a választásom eredményében). Kibpróbáltam még, hogy mi van, ha 'SPACE' gombot nyomog a csomagkiválasztási képernyőn -gondolom így lehetne kiválasztani az adott kategóriát, ha működne, de ekkor 'Segmentation fault'-ot kapok, meg, hogy bugrepoltoljak, és újraindul a gép. Nem túl barátságos.

HOGY LEHET EZT FELTELEPÍTENI?

konfig: Asus AN-8 lap, AMD 3200+ proci, Pioneer 110D DVD író a pri master, pri slave nincs, LG cd-író a sec master, Toshiba DVD-olvasó a sec slave, Samsung 200 Gb Sata vinyó
A telepítő DVD természetesen ellenőrizve, SHA1sum stimm

Köszönettel: eReL

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem is voltak ilyen gomdjaim. én cask a netistallt tudtam felrakni, de nekem más gomdok miatt került le a gépemről. Nekem az X halt ki folyton amit nem értettem hogy miért. Próbálj netinstallt egy másik telepítővel a stable ág úgyis a repóból huzza. Így gyak mindegy melyik telepítőt használod. Hátha valamelyik régivel ok a dolog.

Van am olyan is, hogy megmagyarazhatatlan okokbol nem megy. Nem szeret, vagy valami. ;-)

Ami teljesen egyszeru lenne: ha van ra lehetoseged, lokd be egy masik gepbe a hdd-t, es onnan probald meg telepiteni. Utana rakd vissza, szukseg szerint modositsd a grub menut meg az fstab-ot pl. livecd-rol, aztan hajra.

Amugy meg http://frugalware.org/irc > advanced-nel meg a magyar csatornara is be tudsz lepni cgi:irc-n, es kerdezd meg a supportot. Rendszerint en is ott vagyok, ha epp tavol is vagyok. Ha valoban a telepito bugos, akkor nagy szivesseget teszel azzal, ha segitesz a kijavitasaban...

---

Elado es ingyen viheto holmik itt

Nekem is sajnos irgalmatlan sok gáz volt a DVD-vel, pedig jó volt az ellenőrzés... 2-3x próbáltam meg telepíteni, de mindig máshol akadt ki, jelzett hibát, miszerint vagy ezt, vagy azt nem tudta telepíteni. Ráadásul ha a telepítés elején kiszedtem a KDE-t, dafke felrakta... Amikor végre sikerült a telepítés, akkor pedig a user-beállításnál akadt el, de nem is fogadta el újraindítás után a user-t és a jelszót...

Volt egy netinstall-próbám is, akkor pedig az xfce telepítésénél akadt ki, itt adtam fel, pedig nem szokásom...

Hát, valószínű, hogy a nem szeret valóságos dolog :). Sajnos nem szoktam ircezni, a javításban hogyan tudnék segíteni?
____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Mégegyszer megpróbáltam a telepítést, gond nélkül lement (illetve fel)...

Valami azért csak nincs rendben ezzel a telepítővel szerintem, hiszen nem végeztem extra műveletet...

____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

nem végeztem extra műveletet...

Ezek szerint még mindig nem csináltak semmi érdemlegeset a telepítővel.
0.5 is elég gyatra volt (http://hup.hu/node/34830).