A svéd testület érvénytelenítette az OOXML szavazatát, a Microsoft beismerte az "ösztönzést"

Címkék

Mint az ismert, botrány volt a svéd OOXML szavazás körül. A korábbi hírek szerint a Microsoft befolyásolta a szavazás kimenetelét. Miután ez napvilágra került, a SIS (a svéd szavazótestület) úgy döntött, hogy érvényteleníti a szavazatát. Mivel a folyamat újraindítására már nincs idő, a Groklaw szerint Svédország tartózkodni fog. A ComputerWorld egyik cikkében arról olvashatunk, hogy a Microsoft elismerte, ahogy a svéd képviseletének egyik alkalmazottja anyagi kompenzációt ígért azoknak a partnereinek, akik az OOXML szavazáson a Microsoft-nak kedvezően szavaznak.

Hozzászólások

van aki ezen meglepődik?...
---
P3 1,2GHz: BeOS Pro 5.0.3, Ubuntu Linux, Windows XP
MMX233MHz: Debian
PowerMac G4 400MHz: Mac OS X 10.4.8 Tiger
www.haiku-os.hu

Nos, a probléma ott van, hogy az ilyen "anyagi felajánlások" általában nem helyi leányvállalatok alkalmazottjainak "partizánakciói", hanem céges döntések után meglépett dolgok szoktak lenni, így feltételezhető, hogy más nemzetek szavazótestületeinél is történhettek "ösztönzések". Ezután az ISO helyében úgy elzavarnám a Microsoft-ot, mint a macskát ..ni.

--
trey @ gépház

Majd meglátjuk. Ha kirugták/kirugják az alkalmazottat, akkor mondhatják, hogy az ő partizán akciója volt, egyébként nem. Persze akkor ott az esély, hogy perre megy és szétkürtöli a világnak, hogy őt erre utasították (talán még az e-mailt is kinyomtatja bizonyítéknak).
Na az lenne a nagy buli...

Igen. Tovabbra se ertem az egeszet, en ugy reagalnek az MS inditvanyara, hogy kb: mar van egy nyilt, szabvanyos formatumunk, amit mindenki (az MS is tehat) implementalhat, tehat miert kene megegy melle, foleg ilyen eroszakosan, elkapkodva, stb stb. Hiszen ugye a "verseny" jo dolog, marmint ha van alternativa, abbol kijohet egy jobb dolog is. Nade ez amit az MS akar az elemzesek szerint legalabbis teljesen ossze van csapva, tehat nem is igazan jatszhatja ezt a szerepet se, ami az egyeduli ertelmes cel lehetne.

Egyetértek.

Nekem a problémám ott van, hogy rendben, az élet legtöbb területén kell a verseny/alternatíva, mert ösztönzi a fejlesztést/előrelépést. De ebben az esetben, ahol a cél a hosszú távú kompatibilitás és stabilitás, mi a francnak még egy alternatíva, ezzel csak a kezdeti célok ellen lehet dolgozni. Értem én, hogy fáj az MS-nek, meg hogy ezzel piacot veszít, küzdd is keményen, tegye. De hogy miért nem hajtják el a p.csába, nem értem.
Azt viszont hozzátenném, hogy mindenki izomból bírálja az ISO-t. Tudtommal viszont pont az ISO "kevésbé meggyőzhető volta" miatt keresett(és talált) az MS egy kerülőutat. És a szomorú az, hogy ilyen van. És az ISO egyenlőre tehetetlen ezzel a kiskapuval szemben.
Javítsatok ki, ha tévednék.

Ezt nem hiszem el!
Még akkor sem ha a Microsoft ezt beismerte.
Egy Microsoft ilyet sohasem tesz ez nem jellemző rá. Nem olyan családban született ahol ez megengedhető és a neveltetése sem ilyen!
A Microsoft a termékei minőségéval, a koncepcióinak megalapozottságával és kiforrottségával, az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásával és azok szoftverjogi szabadságának minél nagyobb kiterjesztésével éri el az üzleti eredményeit és a közmegbecsülést.
A Microsoft a legnagyobb antikorrupciós tényező a világon!

Pfujj, aki ilyen aljas pletykát elhisz!
:-{)E


Ezt nem hiszem el!
Még akkor sem ha a Microsoft ezt beismerte.
Egy Microsoft ilyet sohasem tesz ez nem jellemző rá. Nem olyan családban született ahol ez megengedhető és a neveltetése sem ilyen!
A Microsoft a termékei minőségéval, a koncepcióinak megalapozottságával és kiforrottségával, az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásával és azok szoftverjogi szabadságának minél nagyobb kiterjesztésével éri el az üzleti eredményeit és a közmegbecsülést.
A Microsoft a legnagyobb antikorrupciós tényező a világon!

Pfujj, aki ilyen aljas pletykát elhisz!

Nem lepődnék meg rajta, hogyha az MS "makerting" aloldalán megjelenne e hozzászólás, vagy legalább a linkje, mondván: "Lám, lám, hogy milyen jó hírnévre tett szert a 'neves Cég', a mi cégünk"

Bár nem ritkák a csúsztatások "félidézetek" e világban. Pl. egy szindarabról megjegyezte egy ismert, neves kritikus, hogy: Ha valamilyen semmitmondó, unalmas darabot akar látni, akkor feltétlenül nézze meg ezt a szindarabot!
És egy "ügyes" reklámszakember e neves kritikus bíráló szavait eképpen idézte: feltétlenül nézze meg ezt a szindarabot!
Ugye mindjárt más.

"Ezt nem hiszem el!
Még akkor sem ha a Microsoft ezt beismerte.
Egy Microsoft ilyet sohasem tesz ez nem jellemző rá. Nem olyan családban született ahol ez megengedhető és a neveltetése sem ilyen.... A Microsoft a legnagyobb antikorrupciós tényező a világon!
Pfujj, aki ilyen aljas pletykát elhisz!"
____________________________________________
Az eszem megáll!
Itt valakit nagyon megvezettek! :D
Vagy a holdon élt idáig!

Karesz
http://kareszka.extra.hu

"Erzsók asszonyom ékes,
Holdkerek arculatán, - hol még csak
Ötvenöt év lakozik, -
Örökös hajnalnak
Pirja dereng.
S innen ez elnevezés.
Vannak ugyan, kik
Állítni merészek,
Hogy Erzsók asszonyom arcát
Nem a szende szemérem,
Hanem a borital festette hasonlóvá
A hajnali pirhoz.
De ezek csak pletyka beszédek;
Mert Erzsók asszony nem is issza a bort...
Csak ugy önti magába.
Ilyen a rágalom aztán!"

---
Sok gyerekkel ellentétben én sose akartam tűzoltó lenni. Lettem helyette informatikus. Nem találjátok ki, hogy mit csinálok nap mint nap...

ahogy olvasom a Groklaw-n, már a "valami bűzlik dániában" is :)

A magyar szavazás tuti tiszta lesz! Itt senkit nem vesznek meg kilóra, mert erkölcsös nép vagyunk és soha semmilyen korrupció nem volt még kishazánkban ;-)

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Az a szép benne, hogy így tartózkodnak ahelyett, hogy NEM-et mondtak volna. A Microsoft még jobban járt, mintha nem fizetett volna le senkit :-)

[off]
Nem akarok flame-elni (mégis megteszem :) ), de csak most tűnt fel,
hogy a sok "MS huszár", aki itt nap mint nap szokta védeni a mundér
becsületét, most mélyen hallgat. :)
[on]
Ha jobban végiggondoljuk, akkor ez a világ összes profitorientált
nagy cégénél így működik. Ha valami fontos, akkor beindul a lobby
gépezet és boritékokat csúsztat bizonyos zsebekbe. Miért lenne ez
most másként? Csak azért, mert az MS évek óta próbál a jófiú
szerepében tetszelegni és valahogy soha nem sikerül neki?

miert nem vagyok meglepve a hir olvasasa utan?

udv: szg,

"An interesting question about this totally change from Yes to Abstain by SIS is why it took them couple of days to sort out why they had one yes vote too much. So even if the change from Yes to Abstain is welcome there is still something strange about how SIS has managed the entire voting process. Clearly this error should and could been noticed the same day that the vote took place and not couple of days after."
Vagyis eggyel több szavazat volt mint ahány tag megjelent, és ezt észre kellett volna venni rögtön.
Akkor ugy néz ki hogy az os2world is félreértette, mert a hivatalos közleményben valóban az van hogy:
"The reason for the board's decision is that the SIS has information indicating that one of the participants of the working group cast more than one vote."
Ez meg inkább a fenti botrányra utal... Nah mindegy.