OOXML: Németország és az USA "igen, megjegyzésekkel", India "nem, megjegyzésekkel" szavazatot ad le

A NOOOXML.org szerint a német DIN szervezet kiadott egy sajtóközleményt amelyben leírják, hogy technikai problémáik vannak az OOXML specifikációval, de ennek ellenére "igen, megjegyzésekkel" szavazatot adnak le rá. Az elfogadás 17 "igen" és 4 "nem" szavazat mellett történt.
Brian Jones blogja szerint Németország után az USA is "igen, megjegyzésekkel" fog szavazni az OOXML ISO szabványként való elfogadására. A támogatás 12 "igen", 3 "nem" és egy tartózkodás mellett született meg.
Az economictimes.indiatimes.com szerint az indiai testület nem támogatja OOXML ISO szabványként való elfogadását a szeptember 2-án Genfben tartandó szavazáson. India "nem, megjegyzésekkel" fog valószínűleg szavazni. Ellenben a Microsoft egyik képviselője megjegyezte, hogy a "nem" szavazatból "igen" lehet abban az esetben, ha a Microsoft megoldja az OOXML technikai problémáit a szavazás előtt.

Hozzászólások

Hogy állunk ?
Kiknek kell még szavazni, és utánna mi következik ?

"Hogy állunk ?"

Elég nehéz ezt megmondani. Én ezekről tudok (garanciát nem vállalok, hogy jó):

Igen:

- Magyarország
- Németország (megjegyzésekkel)
- USA (megjegyzésekkel)
- Románia
- Portugália (megjegyzésekkel)
- Kenya

Nem:

- Brazília
- India (megjegyzésekkel)
- Dél-Afrika

Tartózkodik:

- Hollandia
- Finnország
- Olaszország(?)

Várhatóan (nem biztos):

- Japán - várhatóan "nem, megjegyzésekkel"
- Kína - várhatóan nem
- Lengyelország - várhatóan nem

"és utánna mi következik ?"

2007. szeptember 2-án Genfben az International Organization for Standardization (ISO) szavaz az Ecma 376, "OOXML" témában.

--
trey @ gépház

"Ellenben a Microsoft egyik képviselője megjegyezte, hogy a "nem" szavazatból "igen" lehet abban az esetben, ha a Microsoft megoldja az OOXML technikai problémáit a szavazás előtt."
Hmm, tehát az MS egy héten belül fixálni fogja a... lássuk csak... dátumok, színek, százalékos értékek, összevissza használt nem létező saját mértékegységek, bináris blobok, definiálatlan szemantikájú tag-ek problémáját, kihagytam valamit?
Azért ez egy komoly fordulat önmagában, hogy a képviselőjük arról beszél, hogy esetleg megoldják a problémákat. Tehát ezek szerint mégiscsak vannak problémák ő szerintük is, és nem az lesz, mint idáig, hogy ahelyett, hogy javítanák, inkább megmagyarázzák, hogy az pedig szándékosan úgy van jól.

---
Sok gyerekkel ellentétben én sose akartam tűzoltó lenni. Lettem helyette informatikus. Nem találjátok ki, hogy mit csinálok nap mint nap...

Ode to MS, while thinking of Brian Jones, deceased. ahahaha. (aki nem érti, nem érti)