Miért lassú a VNC?

Itthon az asztali gép (Linux) és a notebook (Windows XP) 100Mbites kapcsolatban vannak egymással.
Amikor belépek a notebookra rdp-n és úgy használom, akkor a hálózati forgalom kb. 1,25% körül mozog az XP szerint, és nem is akadozik.
Viszont ha vnc-n keresztül lépek be a notebookról az asztali gépre, akkor nagyobb hálózati forgalom mellett rosszabb eredményt kapok.

Miért lassabb a VNC az RDP-nél?

Hozzászólások

hogy az egyszerű user is különbséget tudjon tenni fos és advanked tehchnológiák között

--
nem személyes

Azt azert ugye tudod hogy ez az "advanked" teknologia nagyon nem ablax talalmany? Citrixtol vette a picipuha anno...
Egyebkent hogy erdemi info is legyen a hozzasolasban (bar mar ezzel az egyszeru tennyel is valoszinuleg alapvetoen sertem egyes huptrollantyuk vallasi meggyozodeset - sot meg a fos [sic], takony es egyeb testnedvek emlegeteset is mellozni fogom, ami mar tuti eleg ok egy vallashaborura): az RDP azert gyorsabb mert ha csak lehet nem kepet hanem primitiveket visz at. (pld idealis esetben egy ablak athelyezese nem a kepernyon tortent valtozasok grafikai abrazolasanak atvitelet jelenti hanem maganak az esemenynek az atvitelet - pl ezt az ablakot innen oda.)
ehez kepest moindjuk en sem ertem hogy az alapvetoen ugyan ilyen elven mukodo X11 protokoll miert erezhetoen lassabb (plane kis savszelesseg eseten).

Hat vettem a faradtsagot es hasznaltam az igen hasznos "kovetes" funkciot, es mivel meg kell allapitsam, hogy az altalam veletlenszeruen kivalasztott hozzaszolasaid informaciotartalma altalaban alulrol kozelit a nullahoz -

erre van egy válaszom:

a fentiek miatt nem erdekel

írjam, vagy kitalálod? ;)

mondjam vagy mutassam?

Még délután kipróbáltam, sajnos csalódást okozott. Az egyik komponense(sessvc) segfaultol, valószínűleg ezért rdp kapcsolatot nem tudok létesíteni. Futó vnc szerverhez tudok ellenben kapcsolódni. Próbáltam használni a gdb-t, de az egyetlen számomra jelentéssel bíró dolog egy hivatkozás volt a libc-re, lehet 2.6-ost kellene használnom 2.5-ös helyett.

Az X-et meg akkor csinaltak, amikor keves volt a memoria, lassu volt a proci (buta X terminal), es nem voltak olyan jo tomoritok. Ezt eszben tartva terveztek a protokollt.
Ha tavolrol, lassu halon hasznalod (es nem helyi halon), akkor ssh -X -C es kapsz a tomorites melle meg titkositast is.
---------------------
Q: Why do real Java programmers wear glasses?
A: Because they don't C#.

a VNC nem az általad emlegetett X protokolt használja tudtommal, hanem pici jpg képeket küld a tuloldalra, aminek a megérkezéséhez sajnos idő kell, cserébe viszont platformfügetlen.
az rdpt csak m$ környezetben az X display átvitelét pedig csak X környezetben használhatod(bár a kollégám már látott jól mükódő Xservert winre)

Ugyan egy szóval se említette, hogy picipuha találmány lenne, ettől függetlenül tény, hogy az RDP jobb, mint a VNC, ablax ide ablax oda.

Egyébként az okot jól leírtad.

___
A backup olyan mint a sör. Egy backup nem backup, két backup fél backup, három backup egy backup. Egy backup nem backup...

milyen vnc progit hasznalsz? (kliens/szerver)

udv Zoli

Én ezt a fos VNC-t szoktam távfelügyeletre használni, nem LAN-on, hanem Interneten, szerintem egész jó...
Win-re mindenképp kell valami mirror driver, van ilyen TigthVNC-hez, de szerintem a legjobb az UltraVNC, LAN-on hasít.