Domain név

 ( scrag | 2007. július 7., szombat - 16:57 )

Üdv!

Van egy problémám amit már hetek óta nem tudok megoldani. Rengeteget olvastam ez ügyben, de nem segített, igy utolsó lehetőségként fordulok hozzátok.
Tehát arról lenne szó, hogy van egy (web)szerver elhelyezve, van véve egy másik cégnél 1 domain cím, és sehogy sem sikerül megoldani, hogy a domain müködjön, azaz az én webszerveremre mutasson.
Előszőr kértem átirányítást a domainről az ip-mre, de kiderült hogy nekem nem erre van szükségem. Utánaolvastam a dolognak, és kiderült, hogy nekem domain név szerver kell, fel is telepítettem az elhelyezett gépre, de ezt sehogy sem sikerült jól beállítanom, mivel a domainesek, akik megbeszélés után szolgáltatnák nekem a másodlagos name servert, azt mondják hogy a beállítások nem megfelőek. (Ennél részletesebb indoklást nem irnak).
Lényegében a kérdésem az lenne, hogyan oldható meg, ha beirja valaki a böngészöbe hogy adomaincimem.hu akkor az vegye be az én weboldalamat? Megköszönném ha teljesen az alapoktól elmondaná nekem valaki, hogy is müködik ez, bár tudom ez nagy kérés.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

www.domain.hu sokat segit

melyik domainrol van szo?

t

Melyik ez a szolgáltató?
A DNS szervert nem neked kell üzemeltetned.
Szerintem arról van szó, hogy egyszerűen szopatnak.

Tehát a következők miatt gondoltam hogy saját DNS szervert kell üzemeltetnem:
- Tudjak végtelen számú aldomaint kezelni
- Tudjak végtelen számú e-mailt létrehozni

Ez a kettő a legfontosabb, de lehet hogy nagyot tévedek, és ezekhez nincs is szükség saját DNS-re...

egyikhez sem feltetlenul szukseges a sajat dns szerver uzemeltetese

t

Mndkettő megoldható dijmentesen? Csak meg kell beszélnem a regisztrátorokkal ?

Szerintem dns szerver üzemeltetése pénzbe kerül. És ebből legalább kettő kell, olvasd el az ide vonatkozó szabályzást. http://www.domain.hu/domain/szabalyzat.html 11.1 a, pont. Ha esetleg tudsz valakit, aki ezt a szolgáltatást díjfizetés ellenében, megfelelő garanciákkal és rendelkezésre állással ingyenes nyújtja, az engem is érdekelne.

Arról volt szó, hogy szopattak.
Ugyanis, irtam nekik egy terjedelmes levelet, amiben kifejtettem, hogy az általam beállított DNS szerver tökéletesen működik, és legyenek oly kedvesek magyarázzák már el hogy szerintük hol a hiba. Erre válaszként csak annyit kaptam hogy, "beállítottuk", és lám ma már működik is...
Szerintem semmi többet nem kell mondanom.

Ezen a teszten pedig mindig átment tökéletesen :)