Új NVidia Linux driverek (1.0-2313)

 ( trey | 2001. november 30., péntek - 13:53 )

Mint tudjuk, az NVidia kártya tulajdonosok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a kártyájuk teljes mértékben támogatott Linux alatt. Ha 4.xx XFree -t használunk, és letölthünk az NVidia által készített 'nvidia' kernelmodult, és a 'glx' meghajtót, gond nélkül játszhatunk a kedvelt játékainkkal, pl: Quake3, Soldier of Fortune, Unreal Tournament, stb. A játékmenet meglepően a semmivel nem lassabb mint Windows alatt, sőt.A legújabb NVidia driver letölthető innen.

Változások:

Release Highlights for 1.0-2313:

* nForce 220D/420/420D Integrated GPU support (see products supported list)

* OpenGLŽ 1.3 with NVIDIA extensions

* Support for accelerated offscreen rendering via SGIX_pbuffer and SGIX_fbconfig extensions

* Improved Viewperf and Quake performance

* Enhanced mobile support

* Improved AMD support

* Performer mulit-threaded support

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hmm. Én NVidia párti vagyok, nagyon jól lehet használni, és a leggyorsabb 3D kártya a piacon (ezen lehet vitatkozni, de minek?). A kiváló 3D képességei mellett, IMHO elfogadható 2D képet az (most nem a noname tajvani dzsunkán összehányt shit -re gondolok, hanem valamely neves gyártó által kiadott, letesztelt példányra, amelyhez neadjisten rendszeresen fejlesztenek BIOS -t, stb.). Tehát én meg vagyok elégedve az NVidia kártyákkal. 2 éven keresztül egy ASUS v3400 TNT tulajdonosa voltam, néhány hónappal ezelőtt cseréltem le egy ASUS v7100 mx 400 pro 64 MB -os darabra. Gyönyörűen működik Linux alatt ( Solaris alatt is =] ), nagyon szépen megy a 4.xx XFree -vel, az NVidia saját drivereivel GL is kiváló a Q3 Arena, Unreal Toutnament gyönyörűen fut a Debian Woody alatt. Kérdem én, kell ennél több?

Amiért az NVidia -t támadni szokták, az az, hogy nem opensource a driver amit készít a kártyáihoz. Sokan azt mondják: "azért nem használom, mert nem opensource a driver". Ez valóban baj, de ettől még a kártya használható. Rengeteg olyan dolgot használunk aminek a meghajtóprogramja nem opensource, ilyen alapon ne internetezzünk, mert az Internetes halózatok 70% -a CISCO routeren fut, aminek az operációs rendszere (IOS) nem nyílt forrású. Most mondtam egy példát, lehet a példa nem jó, de érzékelteti a probléma lényegét. És az is lehet, hogy az NVidida egyszer ad majd ki opensource drivert. Akkor mi lesz a kifogás? Az ára ? =)

Ki az az állat, aki azért állatoz le valakit, mert nem neki tetszö cuccot használ?