frugalware install megáll (a grub telepítésénél)

Fórumok

frugalware testing telepítésébe fogtam ma.
egész nap szedte a csomagokat (lassú net) aztán estére eljutott a végére. a grub telepítéséhez. az mbr.be szerettem volna telepíteni, ezt el is kezdi, de úgy marad. a root-nak xfs-t választottam. de ha mbr-be telepítek elvileg nem lehet gond(?)
a gépet újraindítva a grub bejön, de nem indít el semmit. sajnos a grub parancssorból való állítgatásához nem értek.
Valahogy helyre kellene pofozni a rendszert, anélkül hogy újra kellene telepíteni.
egy uhu alól tudnék belenyúlni esteleg a rendszerbe (márha az xfs-t olvassa/írja de ez gondolom megoldható ha nem megy)
Kérlek segítsetek mert nem szeretném előröl kezdeni az egészet

Hozzászólások

azt hiszem a téma tárgytalan, mert valamiért ne olvassa az egész meghajtót sem, elég rendesen elszállt az egész. újrarakom

debian sarge-dzsal jartam ugy, hogy grub nem volt hajlando mukodni, utanaolvastam, es azt irtak, hogy rendszerparticionak ne hasznaljak xfs-t, mert nem indul el rola a grub.
ujratelepitettem ext3-ra, es mukodott.
szoval szerintem xfs-rol nem fog menni a grub.
(Ha MBR-be teszed, szerintem akkor sem oda kerul az egesz grub, hanem csak egy inditoscript, mert volt mar ugy, hogy toroltem linuxos particiot, es utana nem indult el a grub, csak egy hibauzit dobott, pedig mbr-be volt telepitve)

Tyrael

Ha mbr -be rakod grubot, akkor a stageN fog oda kerulni, ami vegulis kezeli es inditja az egeszet.

Es igen, XFS -rol nem bootol be linux, mert tervezesileg maskeppen van megoldva (az SGI disklabel miatt). Masreszt mivel a Frugalware nem kezel meg initramfs-t (vagy initrd-t) hivatalosan, ezert kell a rootfs-t ext3-ra, ext2-re vagy reiserfs-re tenni (egyebkent meg lehetne oldani azt, hogy /boot kerul egy ext2 particiora, ahonnan initrd indul).

köszönöm a segítségeteket. ext3-mal fogom lelrakni. csak tesztként választottam az xfs-t (meg a frugal-t is). én úgy tudtam ez csak akkor okoz gondot hogyha nem használok mbr-t. bár akkor nem tudom miért van az hogy figyelmeztetett, hogyha nem az mbr-ba telepítek akkor ne használjak xfs-t de ha nem oda, akkor meg semmi gond. hát ezek szerint mégsem így van. Az meg furcsa lenne hogyha csak az mbr-be települne a grub, hiszen akkor mi a fenét keresne már egy grub mappa a /boot-ban :D

Ha xfs-akkor lilo. A grub necces, de ezt írja is a howto-ja. Saját tapasztalat az is hogy a frug-netinstallja gyakran elakad (pppoe-esetén nekem így volt), ne használd, Volt olyan hogy 90%-nál halt ki. Töltsd le az első cd-t telepíts egy minimal rendszert. utána meg pacman -S amit_akarsz és mehet a többi.