Mplayer vs. WarpVision balhé a Slashdot -on

Címkék

November 22-én írtam egy cikket "Kódot loptak az Mplayer -ből?" címmel. Ebben leírtam, hogy megjelent egy Media Player OS/2 -re. Az OS/2 -es WarpVision kimenete nagyon hasonlít a magyar fejlesztésű Mplayer kimenetére. Az Mplayer main developere, Árpi ezt jelezte a WarpVision levelezési listára, ahol válaszra se méltatták. Úgylátszik folytatódik az Mplayer vs. WarpVision balhé. Csak azzal a különbséggel, hogy már nem csak hazánkban. Ma megjelent a Slashdot -on egy cikk "Mplayer Charges License Violation" címmel. Ebben leírják azt, amit én írtam. Viszont megjegyzik, hogy letöltötték a WarpVision forrását, és az szerintük GPL licence -el rendelkezik. Szerintük az Mplayer -es fiúk túl korán szóltak, meggondolatlanul, és lehet hogy csak a WarpVision oldalát frissítik túl lassan. A Slashdot szeretné hallani mindkét fél verzióját.Mit mondjak? Én magyar létemre elfogult vagyok, természetes, hogy az Mplayer közel áll a szívemhez. A rövid idő alatt több mint 200 hozzászólás látott napvilágot a cikkhez. Az OS/2 felhasználók flame -nek minősítik a dolgot.

Ettól függetlenül követem az eseményeket, folyamatosan kapom az új infókat Árpi -tól, amint tudok valami újat természetesen kiteszem.

Addig is javaslom olvasgatni a Slashdot hozzászólásokat. Érdemes.

Hozzászólások

Őőő... Vagy nem értem amit írsz, vagy csak félre értem. Az itt megjelent cikk alapja Árpi -tól származik, Ő adta át nekem az anyagot. Mivel Árpi az mplayer fő fejlesztője, az Ő véleményét tükrözi a cikk. A Slashdot -ra Gabucino küldte be a hírt. Ez már kettő az mplayer team -ból, és azt hiszem, hogy tulajdonképpen Ők egységes állásponton vannak ebben az ügyben.