MPlayer

Új kiadással jelentkezett az mpv nevű MPlayer-fork

Címkék

Az mpv egy MPlayer-fork, ami néhány évvel ezelőtt indult útjára. A projekt most bejelentette, hogy elérhető 0.32-es kiadása. Ez a kiadás FFmpeg 4.0-t vagy újabbat igényel.

Változások:

Az elmúlt évekre nézve: milyen gyakran használtad a MEncodert?

Címkék

MEncoder? - Nem ismerem. - Csak kattintok e helyt.
18% (71 szavazat)
Legutóbb 5+ éve használtam.
28% (111 szavazat)
1-5 éven belül muszáj / kellett volt használnom.
28% (112 szavazat)
Akár havonta többször is használom.
7% (29 szavazat)
Inkább az elmúlt 10+ éve volt rá szükségem.
14% (56 szavazat)
Egyéb, leírom.
5% (19 szavazat)
Összes szavazat: 398

MPlayer 1.3.0

Címkék

Kevesebb mint egy hónappal az 1.2.1-es kiadás után az MPlayer fejlesztők bejelentették a médialejátszó program 1.3.0-s kiadását. A kiadás legfőbb jellemzője, hogy kompatibilis a nemrég kiadott FFmpeg 3.0-val. Az 1.3.0 tarball tartalmazza az FFmpeg 3.0-t, így azt nem kell külön letölteni.

Részletek és letöltési linkek a bejelentésben.

MPlayer 1.2

Címkék

Több mint három évvel az MPlayer 1.1 után újabb kiadással jelentkezett a projekt. Ugyan akinek szüksége van rá, bármikor le tudja tölteni az MPlayer forrásának friss snapshot-ját, de talán mégis érdemes megjegyezni, hogy hosszabb szünet után új kiadással jelentkezett az MPlayer. Az 1.2-es kiadás a fejlesztők szándéka szerint kompatibilis a mostanában kiadott FFmpeg 2.8 kiadással. Főként a disztribúciókészítőknek és azoknak a felhasználóknak lehet hasznos, akik az FFmpeg 2.8-ra támaszkodnak. Mindenki másnak célszerű a Subversion HEAD-et követni annak érdekében, hogy hozzájusson a legfrissebb hibajavításokhoz, új funkciókhoz.

Részletek a bejelentésben.

mpv - egy újabb MPlayer fork

Címkék

Az mplayer2 azért indult, mert az MPlayer fejlesztői ragaszkodnak a régi kódokhoz, nem akarják a lomokat kidobni. Az mplayer2 például szívbaj nélkül kivágta a MEncoder-t. Az MPlayer és az mplayer2 kódbázisa már annyira különböző, hogy gyakorlatilag teljesen valószínűtlen a két projekt egyesítése.

Vannak azonban, akik szerint baj van az MPlayer-rel és az mplayer2-vel is. Ők elindították az mpv projektet. Az mpv az mplayer2-re épül. Az mpv projekt célja, hogy folyamatosan olvasszon be változtatásokat mind az mplayer-svn-ből, mind mplayer2-ből és közben a fejlesztést is felpörgetnék.

Részletek az mpv Github oldalán.

MPlayer 1.1

Címkék

Ugyan akinek szüksége van rá, bármikor le tudja tölteni az MPlayer forrásának friss snapshot-ját, de talán mégis érdemes megjegyezni, hogy hosszabb szünet után új kiadással jelentkezett az MPlayer. Az 1.1-es kiadás a fejlesztők szándéka szerint kompatibilis a mostanában kiadott FFmpeg 0.11-gyel. Főként a disztribúció-készítőknek és azoknak a felhasználóknak lehet hasznos, akik az FFmpeg 0.11-re támaszkodnak. Mindenki másnak célszerű a Subversion HEAD-et követni annak érdekében, hogy hozzájusson a legfrissebb hibajavításokhoz, új funkciókhoz.

Részletek a bejelentésben.

Gépi alámondásos szöveg SRT fájlból

Címkék

Kisgyerekes családban jó időtöltés egy-egy tartalmas rajzfilm közös megnézése. De mi van, ha a filmhez nincs magyar szinkron, csak felirat? Habár izgalmas, mégis körülményes és nagy erőfeszítést igénylő dolog, hogy a szülők helyben szinkronizálják a filmet a gyerekeknek.