Dhcp vezetéknélküli gépeknek

 ( ScOut3R | 2007. április 10., kedd - 17:19 )

Sziasztok!

A 11-es verzió megjelenése óta háborítatlanul futott a slacki az itthoni szerveremen. A kliensekkel egy wireless switch biztosította a kapcsolatot (1 vezetékes és 4 vezeték nélküli gépet szolgált ki). Hibátlanul ment minden (dhcp, bind, stb.). A Debian 4 megjelenésével voltam olyan felelőtlen, hogy kipróbáltam, és ekkor kezdődtek a bajok.
A dhcp szerevr (dnsmasq és dhcpd egyaránt) kiosztja a címet a vezetékes kliensnek, de a vezetéknélkülinek már nem. A dhcpoffer elmegy, de a kliens nem küldi a dhcprequest-et.
Egy határozott mozdulattal visszakerült a slacki, előző konfigurációs fájlok visszakerültek a helyükre, a jelenség azonban megmaradt. A switchen nem babráltam semmit.
Tehát mégegyszer összegezve a problémát: a vezetéknélküli gépek nem küldik a dhcprequest-et a dhcpoffer-re válaszolva.

Google-n is voltam, de semmi használhatót nem találtam. A segítségeteket kérném. :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Senki? :(

Próbáld wlan-routert nem próbáltad újról felpprogramozni, hátha ott keveredett el valmi, esetleg tűzfal bár kétlem hogy nem gomdoltál rá de más ötletem nincs mert ha a konfigok ugyanazok akkor fogalmam sincs hogy mi lehet abaj, esetleg a futtatási jogok, de akkor a rndszer szólna.

UI:
Fix ip-k kiosztása nem megoldás? Csak kérdezem (mondjuk ez nem a probléma megoldása hanem a megkerülése).

Már volt hard reset a wlan routeren, tűzfal stimmel, minden stimmel. Sajnos. Fix ip-kkel tényleg csak megkerülném, de nem is oldaná meg. Sok laptop jár ide, amit máshol szintén használnak, és a user nem nagyon ért a konfiguráláshoz, ezért mindenhol dhcp-n kapja az infot.