Az IBM Linux alapú szerverei, szoftverei

 ( trey | 2001. november 13., kedd - 23:47 )

Az International Business Machines Corp. röviden IBM kedden bejelentette, hogy elkezdi árusítani Linux alapú szervereit. A Linux operációs rendszer elmozdul a computer óriások felé, már nem csak néhány hacker játszótere. Az IBM szerint ha a Linux alapú számítástechnikát megfelelő management szoftverekkel kombinálják, a cégek egy könnyen használható szervertermékhez, komplett megoldáshoz juthatnak, amelyen olyan Internet alapú applikációkat futtathatnak mint például a tranzakció feldolgozás, stb.

Linux egyre jobban terjed, mert az ára és teljesítménye összehasonlítva a többi Unix rendszerével sokkal kedvezőbb.
Jelenleg egyetemek és kutatóközpontok használjak nagyszámban a Linux alapú clustereket, mert egyelőre nekik van kellő ismeretük ezeknek a felépítéséhez, üzemeltetéséshez, mondja az IBM. Ezek a rendszerek képesek úgy müködni, hogy 4 -től 1000 különböző gépből álló fürt együtt futtatja ugyanazt az applikációt. Így relative olcsón borzasztó nagy számítási teljesítményt lehet elérni. A Linux jelenleg egyre jobban kúszik be a kereskedelmi piacra, például a mozi iparba, ahol a stúdiók előszeretettel használják a Linux -ot speciális effect -ek, és animációk készítésére.

Az IBM távolmarad a "zacskóban megveszem, hazaviszem a cuccot, és majd összeszerelem a cluster -t" dologtól, Ő ehelyett komplett megoldást szállít, a géptől az operációs rendszerig, beleértve a kezelői felületet, amely a könnyebb kezelhetőséget célozza meg.