windows 2003 server outlook express uninstall

 ( gabor | 2007. január 19., péntek - 2:28 )

Üdv, nem vagyok ez windows guru, elkel a segítség. Szóval csinálok éppen egy terminál szervert, amin 2003 server standard edition fut. Nagyjából kész is van, de gondoltam leszedem az outlook express-t róla, a felhasználók csak összezavarodnak tőle, vagy ami még rosszabb azzal kezdenek levelezni (az nem jó mert nem supported). De azt írja a doksi hogy nem lehet/érdemes leszedni mert egyes szerver szolgáltatások használják.

Szóval akkor nem szedem le. Mit gondoltok mi az "official" módja hogy a user ne tudja futtatni de a szerverek igen? Gyors keresésem eredménye sokféle gányolás volt, talán van jobb megoldás is. Kösz.

ps. már vagy öt éve nem telepítettem MSWin-t és egészen pozitívan csalódtam amikor viszonylag könnyen össze lehetett lőni a helyi unix alapú kerberos-szal. Már csak tényleg az outlook-ot kellene leszedni.....

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kiveszed az ikonkáját mindenünnen, és az msimn.exe-t átnevezed. Ha valami parázik, akkor exe visszanevezése, ikonok nem kellenek.

Mindig gondolj arra, hogy az egységsugarú user nem tudja megjegyezni hogy az msimn.exe-t kell elindítania a levelezéshez :). Egy expertebb usert meg úgyse versz át.

Ja, a Start menüből a E-mail ikon megjelenítését globálisan is tiltani kell... talán van rá GPO, nem tom.

Egyetértek a felettem szólóval. Az eltávolítás nem támogatott W2K3 esetén. http://support.microsoft.com/kb/263837

Kösz. Nincs esetleg valami olyan beállítási lehetőség hogy a 'Felhasználók' csoportba tartozó user ne tudja futtatni? Vagy ez valami másnak is keresztbe tesz?

hogyne lenne.
megkeresed az exe file-t és a jogosultságokat beállitod a megfelelő csoportoknak.
a felhasználók számára nyilván leveszed a futtatást, stb.

szerk: (file-on jobb klikk, Tulajdonsagok ---> Biztonsag ful)

-----
Si vis pacem, para bellum...

Kösz, kösz, persze. Ez király, csak remélem nem tesz keresztbe a "normál" nem a felhasználók általi futtatásnak. Valószínűleg nem, ha rendesen van megcsinálva. De nemsokára kiderül....
Köszi mégegyszer mindenkinek.

Csak egyre vigyázz: A deny jog mindennél erőssebb. Tehát ha az user a kiértékelés során valahol Deny-t kap, akkor hiába van olyan csoportba, akiken Allow van, a Deny midnent fejbevág.

Aha, kösz. Végül is sikerült jól megcsinálni úgy tűnik. Igaz kolléga csinálta. :)
Apróság hogy a leutóbbi frissítés jól kinyírta a kerberos auth-ot, de kolléga ezt is megcsinálta. :)